laf sokuyorum sonra pişman oluyorum

Ailelerden bu kadar beklentiye girmek yerine kendi yaginizda kavrulsaniz bu kadar sorun olmaz sanirim.
Evlenmis, barklanmis, hatta cocuk sahibi olmayi bilen insanlarin hala ailelere bagli yasamasini anlamiyorum ben. Bu kadar disariya muhtacsaniz o cocuga nasil bakacaksiniz? Kendinize bile bakamiyorsunuz...
Insanlar aile bile olsa baska bir aileye devamli olarak bu sekilde yardim etmek mecburiyetinde degil. Mecburiyetleri olmadigi halde de laf sokulmasi kulaga cok cirkin geliyor.
Oldum olasi baskasindan beklentili yasayan insanlari anlamam, hazetmem de. Benim de cevremde var, biliyorum, ben hatta ailem de diger uctaki, birseyler beklenen insanlariz bazi kisiler tarafindan. Inanin hic hos gelmiyorsunuz insanlara, yuzunuze birsey demiyorlar ama aci gercek bu, bilin. Kari koca calisin, calisana az cok rizik var. Laf sokmalarinizi birakin, ve kendiniz birseyler yapin diyorum son olarak.

evli insanların ailelerinden yardım beklemesini anlamıyorum hani bi sağlık problemi vs olur yüklü paraya ihtiyaç duyulur o zaman eş dost kim varsa istersin ama sebze meyve yok kira falan bana saçma geliyo, siz evlisiniz eviniz sizi bağlar, o zaman kocan doğru dürüst iş bulacak, evlatlar arasındaki ayrımcılığa gelince, bunu yapan eşinin ailesi olduğuna göre ailesine gönül koyması gereken kişide eşin, ona doğal geliyosa senlik bişey yok

Eli ayağı tutan iki bireysiniz
Çalışmak bi yana dursun kim kime meyve sebze vermiş onu mu takip ediyosunuz
Siz aynı bina da değilsiniz diye tepkidir belki bilemem ama

Ben kendi kazandığım bir kuru ekmeği milletin meyvesine sebzesine değişmem
Bugün bi kilo bişey veren, yarın senin evinde söz hakkına sahip olmaya kalkar

Eşine laf sok, illa sokacaksan
Evlenmiş madem evine barkına baksın
Sende çalışıp katkıda bulunabilirsin

Sen eşinden, eşin senden sorumlu. El ele verip bir çok sorunun üstesinden gelebilirsiniz, beklenti içerisinde olma, yok ona yapıyor da bana neden vs.. münasebetine girersen çok daha fazla canın sıkılır, tavsiyem görüşme sıkılğını azalt bayramdan bayrama kadar da gider bu bırak yaptıklarından kendileri utansın ve anlasınlar. Laf söylediğinde sen kötü olursun bir gün kalksa "sanane benim param değil mi istediğime veririm" dese, verecek cevabın olmaz çünkü gerçek budur..

kv ler laf sokunca,ayrımcılık yapınca hiç vicdanları sızlıyor mu düşünüyorlar mı acaba?
sende kendimi gördüm ilk zamanlar çok üzülürdüm boşver deme ya diye kızardım kendime...ama bazı insanlar bu dili anlıyor hiç üzülme onlar yaptıklarına üzülsünler.:2: en azından yaptıklarının farkında olduğunu bilsinler...

Aynı apartmanda oturdukları için,onları evin içinden biri gibi görüyorlardır.
Mutfak ve yemek bir gibi düşünüyorlardır,o yüzden demişlerdir.

Diğer gelinin durumunda sen olsaydın,eminin kendi yerinde olmak isterdin.
Azıcık aşım ağrısız başım olsaydı derdin.

Bu mutfağı bir görme durumunda mutlaka madalyonun ters yüzü de vardır.
Yani diğer gelinden temizlik,ziyaret gibi beklentiler,ortak yemekler,kahvaltıya beklemeler filan gibi...

bayanlar konu sahibine gidin çalışın para kazanın diye ne güzel yazıyorsunuz öylee ... ama dikkatinizi cekerim konu sahibi 8 aylık hamile bi kadın .nasıl calışabilir ?? dogumdan sonrada bebegine bakacak tabii ki .calışıp aldıgı parayıda bakıcıya mı versin ? bazı şeyler dile kolay ,yaz bir yorum gitsin...

Ben kendi adima cevap vereyim.
Genel olarak kari koca calismalarindan bahsettim. Her anne olan kisi omur boyu cocuk bakmiyor. Bir sure sonra isine gucune donuyor. Anne bir donem calisamayacaksa evin babasi calisir. Evlenip cocuk sahibi olmayi bilen cift ayaklari uustunde durmayi da bilecek. Bilmiyorsa temeli sallanir o evliligin, yarin birgun yardim kesilirse biter gider. Nereye kadar baskasi bakacak yani?
Dedikleriniz surekli baskalarinin yardimiyla, baskasindan beklentiyle yasamayi hakli cikarmiyor. Oyle olsaydi her hamile bayan ve esi, aile yardimiyla geciniyor olurdu.

Yoruma yorum yapmak adetim değil ama bu durumda bize de cevap hakkı doğuyor
8 ay önce çalışıyo muymuş ? Ya da doğumdan sonra çalışacak mı peki
Ayrıca eşinin sorumlu olduğunu söyledim öncelikle, lafı cımbızla da çekmek bir o kadar kolay demek ki

Bende evliyim
2 yıldır çocuk yapmıyorum örneğin borçlarımız var diye
Onu da geçtim, çocuk olursa yine çalışmam gerekecek diye anneme yakın ev bakıyorum vs.
Bu tarz şeyler planlı yapılmalı ki ileri de çocuğumuz da rahat etsin

Meyve sebze esirgediler diyo da kimin kayıvalidesi erzak yolluyo ki ?
Herkes 4 duvar içinde kendi ailesinin geçiminden sorumlu
Ben olsam kayınvalideme laf sokmak yerine önce eşime laf sokarım
Sonra da elimden geldiğince katkıda bulunurum, gerekirse evde boncuk işlerim yani

ben de hamileyim 32.haftama kadar çalışıcam Allah kısmet ederse doğumdan sonra 2 sene çalışmıcam o 2 sene için şimdiden kenara para atıyoruz hamile olmak bişeylere bahane değil, eşimin doğru dürüst işi yok diyen kendisi, çocuğu erteleyebilirlerdi, hiçbi şekilde anlayamam o bana yardım etmiyo bu bana sahip çıkmıyo düşüncesini, ailelerde nerden baksanız 50 küsür yaşında insanlardır bi oh demesinler mi ömrü billah ay çocuğum doydumu aç mı açıkta mı diye mi düşünecek bu insanlar, anne baba ölüncede akraba, arkadaş sebze meyve var mı diye sorsun diye mi beklenecek, tırnağın varsa başını kaşı demişler hayat herkese zor, dediğim gibi kocasının ailesi ayrım yapıyosa buna gönül koyma hakkıda kocanındır gelin olarak bize düşmez ailem beni kardeşimden ayırırsa bana o zaman söz hakkı doğar

çok güzel yazmışsın canım bunun üzerine söylenecek söz yok

Bence de

Bi de gençken çalışıp birşeyler yapılmıyosa
İlerde de kendi çocuğu da diyecek o zaman annem bana onu vermedi bunu vermedi ve biz kiradayız gibi..

Benim de tasvip etmediğim durumlar oluyo ama
Neden onlar şunu yapmıyo diye seyretmek/kınamak yerine çalışıp 'birgün çocuğum olursa ona şunu şunu yaparım, zorlanmaz' diyorum

Kaynın oğlu da senin kocan neyin nesin ?
Bence seni sinir etmeye çalışmış sırf .
Benim babaannem de böyle halamlara varını yoğunu döker biz onun verdiği paraya mı kaldık yok, babam da verir zaten ama bize gelince yok .
21 yaşındayım babaannem bizimle kalır bir kere de iki kilo meyve alıp gelmişliği yoktur .
Bunu inada yapıyor gibi senin kvde .
Boş ver hiç umursama bu konuyla ilgili lafta sokma ' iki kuruşluk sey için böyle böyle dedi ' derler .

Ben olsam kaynanamın hareketleri değil bu konuya eğilirdim.Hem eşinin doğru dürüst işi yok hem hamilesin.Senin evinin geçimini sağlayacak olan kaynana değil eşindir.

beni yanlış anladınız sanırım eşim çalışmıyor değil fakat şi düzgün bi işdeğil kmi zaman para alamıyo falan bitraftan başka işlerede bakıyo tabi.meyve sebzesinde değilim şükür açta değilim benim anlatmak istediğim evlat ayrımcılığı biizim yanımızda onlar asorulurken bana sorulmaması sorsada hemen bişey isteyecek bi insan değilim.ve çalışmamış bir insan değilim 5 seneye yakın çalıştım geçen sene bi evladımı kaybettim ve onun arkasından hemen hamile kaldım isteyerek ama bu sefer eşimin işyerinde sorunlar çıkmaya başladı.insan başına ne geleceğini blemiyo maalesef bazı arkadaşlar beni yanlış anladı sanırım.

ayrım yapılan evlat kim? eşin
peki eşin bu dert ediyomu sana dert yanıyo mu kardeşime şunu şunu yapıyolarda bana yapmıyolar diye, dertlenmiyosa senlik de bişey yok yok eğer gelip sana dertleniyosa kapı orda git anana babana söyle de

evet eşimde budurumdan rahatsız bazen oraya gitmek bile istemiyo ama git onlara söyle falan diyip evlatla anne baba arasını bozacak bi insan değilim.

siz olsanız napardınız demişsin ben ona istinaden yazdım o zaman eşine de bişey deme içine at ne diyim

benim anlamadıgım
laf sokup neden pişman oldugun
pişman oluyorsan laf sokma
valla ben laf sokulacak bi durumda görmedim
kimse kimseye bakmak zorunda degil
bişeyler almak zorunda da degil
ne kadar beklenti içine girersek o kadar çok üzülürüz
bide hamileymişsin
bunları sen degil eşin dert etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…