Laf söz çıkmasın diye arkadaşımla dışarıya çıkamıyorum

gunesshan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
106
92
18
28
Arkadaşımın nişanlısının akrabaları istemediği için birlikte dışarıda oturamıyoruz. Olay şöyle; bir arkadaşım nişanlandı inşallah yaza düğünü olacak. Bizde küçük bir yerde yaşıyoruz. 3 hafta önce dışarı çıkalım dedim benim evde canım sıkılıyordu. Dedi ki güneş şimdi İbrahimin (nişanlısı) çevresi akrabaları görürse nişanlı kızın dışarda ne işi var derler. İbrahimin canı sıkılsın istemiyorum dedi. Bana göre bu ne kadar yanlış olsada tamam dedim bize geldi bizde oturduk. Yani zor durumda bırakmadım. Sonra her görüşmemizde evde görüşelim demeye başladı. Bende evde oturmak istemiyorum çoğun insan gibi pandeminden sonra işimi homeoffice yürütüyorum yani hep evdeyim. Haftasonuda dışarıda zaman geçirmek istiyorum ben onu anlayışla karşılıyorum ama ondan da anlayış bekliyorum. Abartıyor muyum? Bu arada nişanlısı beni tanıyor o sorun etmiyor sadece akrabaları laf söz söylemesin diye arkadaşım çıkmak istemiyor. Anlam veremiyorum gittiğimiz yer belli öyle abuk subuk yerlere gitmiyoruz en fazla bi tatlı yer kahvemizi içeriz. Görüşmeyelim desem kırılacak ille de beni idare et diyor evlenene kadar. Napacğaımı bilemedim sizlere danışmak istedim teşekkürler

Ben görüşmezdim. Oyle biriyle uzun vadede paylaşacak bir şeyim de olmazdi benim o yuzden biraz daha keskin bakiyorum ama "nişanli kizin disarda işi ne" diye laf soyleyen "evli kadin disarda ne işi var" da diyebilirler ne fark ediyor evli, nişanli anlamadim. İlla gorusecegim derseniz evlnmesini bekleyin. Ama evlenince de "evli kadin" diye ev oturmasi yapmak isteme ihtimali yuksek ona gore dusunun

Bu cok tehlikeli bir kafa yapisi. Size tek tavsiyem arkadasiniz evlendiginde eşi evdeyken asla evlerine adim atmayin. Bunun yani sira arkadasinizin dunyada yegane basarisi nisanlanmak oldugu icin ayri bir frekansa girmis. Evlenince de hep evde goruseceksiniz. Hatta disari cikamadigi icin iyice size saracak. Bence yavas yavas mesafe koyun

Arkadaşınıza acıdım. Yazık ediyor kendine.

Ne eve çağırın ne de dışarıda görüşün.
Nişanlısının akrabaları laf etmesin diye otursun evinde, bırakın. Böyle bahaneyi de yeni duyuyorum. Dışarıda kurtlar mı kapıyormuş "nişanlı" kızı? Nişanlanınca güncelleme falan mı geliyor, ne oluyor?
Bazı kadınlar da kendi kendilerini eve kapatıyorlar, nişanlı kız evli kadın diye diye iyice ev kuşu oluyorlar.

Sahsen arkadasima sacmaladigini söylerdim. Insan nisanlaniyor diye kendini eve kapatmak zorunda degil. Böyle sacmaliklari sürdürmemek lazim. Kendi ayagina sıkıyor. Sahsen bulusmalari azaltirdim. Bu kiz evlenince "artik evli bir kadinim bik bik" diye baslayacak. Hic göremezsiniz

Erkegin akrabalari sanirim o "Türk kahvesi kizligi bozuyor" tayfasindan "aboooo o*** starbucks da birde"

Arkadaşınıza şimdiden çok geçmiş olsun hapis hayatı yaşayacak. Sizde kabul etmeyin bence. Bende birbirimize gelip gitmeyi severim ama dediğiniz gibi nereye kadar evde oturacaksın kışın zaten evdesin ve zamanında yeterince bunaldık. Havada ayaz olmadığı sürece ben yürümeyi dışarı çıkmayı severim kafeye oturmasakta olur ama bi temiz hava alsın canım bu ne. Niye böyle bi hayatı kabul ediyorlar anlamıyorum. Oğlan tarafının annesi kardeşi gezerken laf olmuyorda gelin olacak kıza mı güçleri yetiyormuş? Sinir oluyorum ya

Erkegin akrabalari sanirim o "Türk kahvesi kizligi bozuyor" tayfasindan "aboooo o*** starbucks da birde"
Böyle yaparak değerini artırdığını düşünüyor. Şimdi kademe atladı ya nişanlanarak, statüsüne göre vakur bir havaya giriyor aklınca.
Ya da zaten asosyaldi, bahanesini buldu.

İbrahim ve akrabalarıyla mutluluk diler çekilirim

İbrahim'in teyzesinin kocasının ablası sizi disarda kahve içerken görürse nasıl bir laf edebilir ki mesela. Deli mi ne. Bu tiple arkadaşlık yapmayın bence yeni arkadaşlıklar edinin. Zaten evlenince de görüşmez sizle, evli kadının bekar arkadasla ne işi var. Laf söz olur...

Bu devirde böyle şeyleri takan biriyle zaten doğru dürüst bir paylaşımım olamaz. Ben görüşmezdim

Mustafa’m konuları gibi. İbrahim’e de güneşe de sülalesine de der mutluluklar diler bir daha görüşmem. Keşke doğduğunda kız olduğunu anlayınca evlenene kadar hiç dışarı çıkmadan yaşasaymış. Evlenince Afganistan var balayına gidebilirler

Arkadaşınız evlenince sizinle görüşmeyi bitirecek çünkü bu zihniyette insanlar ilk iş evlenir evlenmez bekar arkadaş çevrelerini harcıyor, o yüzden bence siz arkadaşınızı idare falan etmeyin, kusura bakma arkadaşım ben tüm gün evdeyim görüşmeleri de evde yapmak istemiyorum deyin, size ayak uyduramayacağından otomatikman arkadaşlığınız biter bu da sizin yararınıza olur zira dolaylı yoldan size de hakaret ediyor, dışarı çıkan kız nasıl bir kız oluyor da arkadaşınız “nişanlı” kız olarak dışarıda buluşmuyor, sizinle dışarıda görünmekten neden rahatsız oluyor?

bu zihniyette biriyle arkadaşlığıma devam etmezdim sanırım, kafa yapıma ters olduğu için. sizi bilemem.

Arkadaşınız ibraam ve akrabalarını kullanıp sizinle görüşmeyi azaltmak istiyor yada ibraama sizi kesip kötü arkadaş imajı çizmiş olabilir yan yana görünmek istemiyordur.
Arkadaşınız kötü biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…