- Konu Sahibi Sevmekcokzor
Belki de yemeyecek? Peki gelin tüm yıl çalışıp bir de gelince evi toparlıyorsa? Bunu konu sahibi bile bilemez. Ama lafa gelince eleştirir, abisinden de bir güzel ayar yer. Hak etmiş.
Gelinin yıllık izinde dinlenmek tatil hakkı değil mi? Her günü yemek mi yapmak zorunda? Erkek kardeş neden elini bir şeye sürmüyor? Çalısmaya gelince kadın/erkek ayrımı olmuyor ama?
Allah böyle zihniyetten beni ve tüm genç kızlarımızı korusun. Belki yarım asır sürecek ama olacak. Şu kadın ev işi yapar algısını yıkacağız.
Bence ev işi yapmayı bu kadar kompleks haline getiren zihniyetten de korusun. Ev işi yapmayınca kimse süper kadın olmuyor. Ama şu var ki erkeklerin de işin ucundan tutmaları gerekiyor zaten o konuda yazdığım tonlarca mesaj vardır önceki konularda. Buradaki konu feminist laflar değil . Kimse 1 kap yemek yaptı diye ölmez ya da çamaşıra yardım etti diye ya da anne sen şu işi yapıyorsun ben de şunu yapayım diye düşünmek kimseyi ezik, kezban ya da zavallı bir kadın yapmaz. Erkek kardeşinin neden yapmadığı konusu çok daha köklü bir sorun çünkü yemek yapmayı bilmiyordur bile muhtemelen. O konuda iş biz annelere düşüyor, oğlunuza ilerde öğretirseniz bu konuda somut bir atmış olursunuz. Dinlenmek derken öyle bir söylüyorsunuz ki sanki yemek yapmak 8 saat sürüyor gibi, her gün yemek yapması gerektiğine dair bir söylem de yok, sadece o gün kadın temizliğe gittiği için yapılabilirdi... Neyse gelin kaynana olaylarını kim çözmüş de biz çözeceğiz :)