Laftan anlamayan veliler:(

Kızım anaokuluna gidiyor. Bu sene kızının ödevini yapıp getiren velilere denk geldim,artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.
Bir insan neden anaokulu ödevini yapar ki çocuğunun yerine?
Öte yandan bizim okulda öğretmenle görüşme yapılacaksa müsaitlik sorup,randevulaşıp öyle gidiyoruz,kafamıza göre gidip ders saatinden vs çalamıyoruz ki bence olması gereken bu.
Hergün 3 veli gitse bu öğretmen çocuklarla ne ara ilgilenecek.
Okul yönetimi bunu baştan bildirdi,biz veliler de uyuyoruz bu kurala.
Sizde geri çevirin,yapacak birşey yok.

benim oğlan anaokulundayken öğretmen sorumluluk kazanmaları için bir yumurtayı kutu içerisinde kirmadan 3 gün okula getrip goturmelerini istemişti.
bir veli haslamis yumurtayı.duyunca çok şaşırmıştım:))
öğretmen matematikten sınav yapmış basit toplama öğrettikleri dahilinde.
90-100 alan velileri bir görmeniz lazımdı .
aklıma gelince tebessüm ediyorum.
başarıyı hiçe saymak kadar abarmaninda yanlış olduğunu düşünüyorum.
malesef bizde genel olarak çocuğunun başarısı= anne babanın başarısı algisi olduğu için ödev konusuna şaşırmadım:))
bazı velileri anlamak çok zor.

Bu seferde siz şikayet ed-din onlari

Ondan sonra orta okulda rekabet baslasin, kazansin istiyorlar. Iyi bir lise, üniversite ve meslegi olsun istiyorlar. Iyi hosta, 6 yasindaki bir cocugun kendi basina cantasini tutmadigini, ekmek yiyemedigini düsünüyorsan, bu cocuk o rekabete nasil ayak uyduracak? Tek basina ders calisacak, özgüvenli olacak?

Gercekten sok oldum konuyu okuyunca. Benim 1 yasindaki kizim yeri geliyor corapsiz eve geliyor, yeri geliyor kirli pantalon ile eve geliyor kresten. Ve ne hasta oldu, ne bisey. 6 yasindaki cocugun atlet degistirmesi korkunc ya. Ondan sonra avrupa seviciler diyorlar...

Cocuklara sorumluluk kazandırmak için çeşitli yöntemler uygulanabilir okulda ama asıl sorumluluk evde kazandırılmali diye düşünüyorum.

Ben notla çocuğu degerlendirmiyorum,çünkü daha 1. Sınıf çocuğunu sınav yapmak bir de not vermek tarzım değil,hatta bir veli neden sınav yaomiyorsunuz demişti aynı veli neden çocuklara ödül vermediğimi de söylemişti çok bilmis

Kesinlikle mesafa koyun ve net olun.
Benim velilerim de benden en az 15 yaş büyükler ama kimse aman hocam çok gençsin falan demedi bana.
Dönem başında toplantı yapıp kuralları söylemeniz gerekliydi.

ORtaokuldayım aynı dertten muzdaribim. Dün bir veli pat diye girdi “anahtarı verecektim çocuğa gezmeye gideces “ dedi . Hanimefendi ders işliyorum böyle giremezsiniz dedim “hemen verivereyim “dedi verdi gitti. Arkasından baktım resmen.

ahah bahsettiğim şey tam olarak buydu bak :) yani yol yordam mı bilmiyo veliler hadsizler mi bilemiyorum. genellemiyorum. ama sınıfta üç veli böyle olsa insanın sinirleri geriliyor

Bazıları böyle ne yapsan laf anlatamazsın. Uyuyor musun, işin mi var düşünmeden çat diye arar, bir mesaj at müsait misiniz diye dimi. Ama nerede o medeniyet Vermeyeceksin aslında numaranı. Mesai saatlerinde arasın okuldan ulaşsın. Sanki evde özel mürebbiye tutmuş çocuğuna. Öyle havalar.

On kere uyarırsın dünyada bir tek senin çocuğun yok diye, yine diğer çocukları hiçe sayar. Say say bitmez.Kıskançlık,kıyaslama, dedikodu. Bir de bunlar yüzünden normal velilere de insanda tepki oluşuyor. Ön yargılı yaklaşıyorum insanlara.

Ben çözümünü bulamadım. Uyarıyorum, muhattap olmuyorum.Ama onun dışında çok yardımcı olan ya da en azından aklı başında velilerim de var. İyi ki var.

Benim de başıma geliyor bazen. Daha da abartan oluyor

sonra ögretmenlerı neden dovuyorlar

Harika bir üslup tebrikler. Çok kaliteli bir yaklaşım. İşte Böyle zihniyette ki insanların önce kendilerinin eğitilmesi gerekiyor ki topluma zararlı çocuklar yetiştirmesinler. Terbiyesizliklerini çocuklarına da geçirmesinler.

Kesinlikle katılıyorum bende devlette meslek lisesinde öğretmenim ve her seferinde kızdığımda aile terbiyesi almadıklarını düşünüyorum

cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!

cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!
Siz nasıl sabırlı olup evlat yetiştiriyorsunuz?
Öğretmenin etkileri belki silinir ama anneninki malesef silinmez.

Size yazık! Diyelim ki yanlış anladı ve size abuk sabuk bir yorum yaptı konu sahibi, karşılığında şiddeti mi savunuyorsunuz. Madem açıklasaydınız ya da savunsaydınız kendinizi. O zaman her istediği yerine gelmeyen şiddete başvursun. Böyle mi savunuyorsunuz bir de kendinizi. Cahilsiniz bir de farkında değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…