- 19 Kasım 2013
- 18.759
- 33.840
- 798
benim oğlan anaokulundayken öğretmen sorumluluk kazanmaları için bir yumurtayı kutu içerisinde kirmadan 3 gün okula getrip goturmelerini istemişti.Kızım anaokuluna gidiyor. Bu sene kızının ödevini yapıp getiren velilere denk geldim,artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.
Bir insan neden anaokulu ödevini yapar ki çocuğunun yerine?
Öte yandan bizim okulda öğretmenle görüşme yapılacaksa müsaitlik sorup,randevulaşıp öyle gidiyoruz,kafamıza göre gidip ders saatinden vs çalamıyoruz ki bence olması gereken bu.
Hergün 3 veli gitse bu öğretmen çocuklarla ne ara ilgilenecek.
Okul yönetimi bunu baştan bildirdi,biz veliler de uyuyoruz bu kurala.
Sizde geri çevirin,yapacak birşey yok.
Bu seferde siz şikayet ed-din onlariİyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa
çocuk 40 yaşına geldiğinde sırtına hırkayı verip "evladımla ilgileniyorum" diye övünen bir milletiz biz.. o yüzden hiçbir işi çocuğa bırakmayız, çocuk da nasıl olsa annem yapıyor diye salar.. ne kendine güveni olur, ne sorumluluk alır.. ardından sultanahmette büfeden alışveriş yapan çocuklara bakıp "bak sen yapmıyorsun, git arkadaş ol, konuş" diye iteleriz..
Cocuklara sorumluluk kazandırmak için çeşitli yöntemler uygulanabilir okulda ama asıl sorumluluk evde kazandırılmali diye düşünüyorum.benim oğlan anaokulundayken öğretmen sorumluluk kazanmaları için bir yumurtayı kutu içerisinde kirmadan 3 gün okula getrip goturmelerini istemişti.
bir veli haslamis yumurtayı.duyunca çok şaşırmıştım:))
öğretmen matematikten sınav yapmış basit toplama öğrettikleri dahilinde.
90-100 alan velileri bir görmeniz lazımdı .
aklıma gelince tebessüm ediyorum.
başarıyı hiçe saymak kadar abarmaninda yanlış olduğunu düşünüyorum.
malesef bizde genel olarak çocuğunun başarısı= anne babanın başarısı algisi olduğu için ödev konusuna şaşırmadım:))
bazı velileri anlamak çok zor.
ahah bahsettiğim şey tam olarak buydu bak :) yani yol yordam mı bilmiyo veliler hadsizler mi bilemiyorum. genellemiyorum. ama sınıfta üç veli böyle olsa insanın sinirleri geriliyorORtaokuldayım aynı dertten muzdaribim. Dün bir veli pat diye girdi “anahtarı verecektim çocuğa gezmeye gideces “ dedi . Hanimefendi ders işliyorum böyle giremezsiniz dedim “hemen verivereyim “dedi verdi gitti. Arkasından baktım resmen.
Bazıları böyle ne yapsan laf anlatamazsın. Uyuyor musun, işin mi var düşünmeden çat diye arar, bir mesaj at müsait misiniz diye dimi. Ama nerede o medeniyet Vermeyeceksin aslında numaranı. Mesai saatlerinde arasın okuldan ulaşsın. Sanki evde özel mürebbiye tutmuş çocuğuna. Öyle havalar.İyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa
ORtaokuldayım aynı dertten muzdaribim. Dün bir veli pat diye girdi “anahtarı verecektim çocuğa gezmeye gideces “ dedi . Hanimefendi ders işliyorum böyle giremezsiniz dedim “hemen verivereyim “dedi verdi gitti. Arkasından baktım resmen.
sonra ögretmenlerı neden dovuyorlarOlmadı evde fanusun içine koyup kendiniz eğitin neme lazım kötü bir öğretmene denk gelir
Bu ne cürret!!!!sonra ögretmenlerı neden dovuyorlar
sonra ögretmenlerı neden dovuyorlar
Bu nasıl bir yorum???ne demek hakediyor mu yani bi insan dayak yemeyi???sonra ögretmenlerı neden dovuyorlar
Kesinlikle katılıyorum bende devlette meslek lisesinde öğretmenim ve her seferinde kızdığımda aile terbiyesi almadıklarını düşünüyorumHarika bir üslup tebrikler. Çok kaliteli bir yaklaşım.İşte Böyle zihniyette ki insanların önce kendilerinin eğitilmesi gerekiyor ki topluma zararlı çocuklar yetiştirmesinler. Terbiyesizliklerini çocuklarına da geçirmesinler.
Yaşadığım yerde haberlere çıkmıştı (Bursa) okul bahçesine veliyi almadığı için yine bir bayan tarafından darp edilen bir meslektaşımız vardı,maalesef sizin gibi cahil insanlar az değil toplumda.sonra ögretmenlerı neden dovuyorlar
cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!Yaşadığım yerde haberlere çıkmıştı (Bursa) okul bahçesine veliyi almadığı için yine bir bayan tarafından darp edilen bir meslektaşımız vardı,maalesef sizin gibi cahil insanlar az değil toplumda.
Siz nasıl sabırlı olup evlat yetiştiriyorsunuz?cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!
cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!
modern Helikopter anneleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?