Günaydın bugünde 300 gram gitti. Evet size katılıyorum az kilo vermesi gerekenler az veriyor . Ben ideal kiloma düştüm 58 olmam gerekli 58 de oldum ancak ben dahada düşürmek istiyorum eski kilom 50-52 arası idi . Oturarak çalıştığım içinde basen problemim var. haftaya cumartesi daha önce power plate gittiğim spor merkezine gidip vücut ölçümlerimi kas, yağ oranlarımı ölçtüreceğim. En son mayıs ayında toplamda 123 cm incelme 19 kg de vermiştim ve hocam 60 kg dan aşağı düştüğüm içinde bana kızdı kas oranını düşüreceğim diye bende şaşırdım millet kilo verince aferin alır bende verdiğim için kızdınız dedim bana gerekçesini detaylı olarak açıklamıştı kiloda takıntılı kalmamam gerektiğini kas giderse sarkmalar vs durumlar olur diye evet haklıymış bu konuyu çok araştırdım vede kendımde sarkmalarda oldu özellikle kol ve baldırlarımda. Sizi gerçekten kutluyorum azimlisinizde bir tanecik simittende birşey olmaz obez değilsin ya bugün cumartesi ve benim için zor olacak oğluma süper kahvaltı hazırlayacağım bakalım ben ne yapacağımDediğiniz gibi yaşta ilerliyor bu arada yarın 42 yaşına gireceğim doğum günüm oğluşumda anne dışarda yeriz diyor aman Allahım diyeti yarıdamı keseceğim dedim üzüldü bende onu üzmemek için 1 gün ara vereceğim. Kolay gelsin hepimize
Dukan expressi yapmış biri olarak spor şart diyorum ben bir haftada 2.40 gram verdim ama 1 kilosu geri geldi. Belki benim ihmalimden kaynaklaniyordur. Ama eminim ki eğer spor yapsaydım diyet yaparken en az 3.5 kilo vermiştim.
Merhaba arkadaşlar görüşmeyeli bayağı güzel şeyler olmuş kiloların gitmesi gibi... esmer pirinç yerine ben sade bulgur pilavı yedim, ödem söktürücü olarak zaten çorbanın içinde var, lahana, soğan, kereviz ve maydanoz gibi, bende vücudumdaki ödemi bu çorba ile atmıştım bol bol su içmeni tavsiye ederim, ben diyete ara vermek zorunda kaldım bu arada regli de oldum, vücudumun toparlanması gerekli bir yeni diyet listesi buldum henüz denemedim önce bulduğum diyet listesini bir deneyeyim sonrada tekrar lahana çorbası diyetini 1 hafta yapmayı planlıyorum ama yılbaşından sonra kendinize iyi bakın sakın başlanmış diyetinizide bırakmayın azimle tam yol ileri kaçamaklar içinde üzülmeyin ama abartmayın ki emekler boşa gitmesin yılbaşı yaklaşıyor 15 gün var 15 günde 3-5 kilo verilse fenamı olur
canım daha önce bahsetmiştim ama senin için tekrar yazarım. ama bu diyet daha güzel ve masrafsız. masraflı bi diyet dukan. ama fdaydası da yok değil.Dükkan ekpres nasil yapılıyor peki
Dükkan ekpres nasil yapılıyor peki
Dukan Express Diyeti'ni kendime göre yorumlanmış şekli:
1.gün:
Saf proteinler(yumurta, yoğurt,peynir,tavuk,kırmızı et,balık)
1,5 kaşık yulaf kepeği
10 dk. tempolu yürüyüş
1,5 lt su ( en az)
2.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
12 dk. tempolu yürüyüş
1,5 lt su
3.gün:
Proteinler
Sebzeler
2 meyve (üzüm, muz hariç)
1,5 kaşık yulaf kepeği
14 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su
4.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
2 dilim tam buğday ekmeği
16 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su
5.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
40 gr peynir
18 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su
6.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
40 gr peynir
200 gr nişastalı gıda (mercimek, nohut, fasulye)
20 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su
7.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
40 gr peynir
200 gr nişastalı gıda (180 gr makarna, 80 gr patates)
20 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su
İKSİR:
15 gr yeşil çay
1 tutam toz kırmızı acı biber
1/2 yeşil limon suyu
1/2 litre su
Kaynamış suyun içine malzemeler konarak demlenir. yemeklerden sonra 5 seferde soğuk olarak içilir.
Minimum günlük önerilen protein miktarı: Dünya Sağlık Örgütünün önerisi, günlük olarak ideal kilodaki insan için kg. başına, 0.45 gr.
Maksimum günlük önerilen protein miktarı: US RDA’ nın önerisi günlük ideal ölçüye sahip insan için kg. başına, 0.80 gr.İngiltere Sosyal Güvenlik ve Sağlık Departmanı’nın önerisi de hemen hemen aynıdır.
Eğer dayanıklılık antrenmanı yapıyorsanız, kg. başına tüketmeniz gereken protein miktarında 1-1.2 gr yükselme söz konusu olur. Gerçi bu gibi ağırlık ve dayanıklılık çalışmaları için gerekli protein miktarı ile ilgili net bir öneri yoktur. Ek olarak, ideal vücut ölçülerinin üzerindeki insanlar için günlük protein gereksinim miktarı çoğalmaz. Çünkü amino asitler yağ hücrelerini desteklemek gereğinde değillerdir.
Protein kullanımı yumurtada %98, et, süt ve peynirde % 75, bitkisel besinlerde % 40 tır.
• 1 tane yumurtanın günlük önerilen yüksek kalite proteinin yaklaşık % 13`ünü sağladığı ve yüksek kalite proteinin yetişkinlerde kas kütlesini korumaya yardımcı olduğunu belirtilmektedir.
• Katı haşlanmış yumurtada, 7 gram protein ve 2 gram doymuş yağ bulunur. Doymuş yağı tüketmek istemiyorsanız yumurtanın sarısını çıkarıp beyazını tüketebilirsiniz. Kolestrolü olanlara da sarısı tavsiye değildir.
Ben bu diyeti yaparken kalorisepeti.com dan faydalanıyorum. Çünkü günde 1000 kaloriden az alınması sağlıklı değil. Fakat ben 1 ayda 5 kilo vermek istediğim için yaklaşık 850 kalorilik besleniyorum. Bugün 2. günüm ve açlık yorgunluk vs. hissetmiyorum. Yalnız ben suyu yarım saatlik periyotlarla içiyorum. Yarım saatte bir bir bardak. Yemekle birlikte sıvı tüketmiyorum. Yemekten yarım saat önce ve yemekten yarım saat sonra içiyorum suyumu. Bunun yanında yeşil çay, beyaz çay ve 7 otlu çay tüketiyorum. Ve şunu belirtmek isterim bahsettiğim siteyle ücretsiz kullanıcısı olmam dışında hiçbir alakam yoktur. Ben faydasını gördüğüm için zayıflamak isteyen bayanlar da faydalansın istiyorum.
Merhaba hayat aramıza hoş geldinAblacim cok motive edicisiniz gercekten yureginize saglik[/QU
Ablacim cok motive edicisiniz gercekten yureginize saglik[/QU
ablacım geri döndüğüne sevindim. haklısın gönül koymakta. çok yoğun bir ay geçirdim. hastaneye git gel kan ver test yaptır derken hasta olduğumu duyup gelen misafirler falan sayfaya vakit ayıramadım. anca birkaç gündür bakabiliyorum. sen nasılsın ablacım? ben iyiyim. diyete devam ama vücut direniyor. 59 da takıldım kaldım. ama salmadım sıkı bir şekilde devam. tek kaçamağım bir tane elmalı kurabiye oldu. önceki haftamı tamamladım. sonra bir hafta ara verdim bugün yine başladım. dilerim bu hafta biraz hafiflerim.Elfans kardeş inşallah iyisindir sana onca mesaj yazdım dönüş yapmadın neyse Kolay gelsin
ne demek yardımcı olduysam ne mutlu banaCanim zahmet oldu cok tesekkur ederim ilgin icnkaydettim denicem
kilo azaldıkça vermek zorlaşıyor arkadaşım. ben 67 kiloyken yapmıştım ilk bir haftada 4 kilo vermiştim.Ya ben bü diyete başladım bu gün 3.günüm ama hala tartıda tık yok ben 50 kiloyum ve boyum 160 a yakın
Merhaba hayat aramıza hoş geldin, iyi dileklerin için teşekkür ederim ben bir buçuk sene uğraştım yaza 1 ay kala baharda başlıyordum baktımki olmuyor eskisinden daha fazla yiyordum o yüzden diyete kışın başlamak en güzeli en son öyle yaptım ocak-şubatta başladım baharda üzerimizdeki kabanları montlar kazakları çıkınca yani şapka çıkınca kel görünüyor misali kalın giysiler çıkınca kilolarda görünüyor kışın başlayıp baharlıklar giyilmeye başlayınca şükür kilolarımı kapatmak için uğraşmadım tam tersine salına salına yürüdüm derler ya bende öyle yaptım darısı kilo vermek isteyenlerin başına ama azimli ve kararlı olmak zorundayız benim prensibim hızlı giden hızlı gelir o yüzden önce şoklayıcı diyet yapılıp arkasından vücudu verdiğimiz kiloda tutmaya çalışmak gerekli. Diyelimki hftada 4 kg verdik 1 hafta sonra bunun 2 veya 1 kg sını geri aldık bi ne demektir biz diyetten sonra dikkat etmiyoruz önce Lahana çorbası diyetleri gibi 7 günlük bir diyet arkasından yeme alışkanlıklarını düzelterek verdiğimiz kiloyu geri almamalıyız kilo sabitlenince yine diyet yaparız böyle böyle ideal kiloya ulaşır ve sabitleriz . Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?