Patates haslamasi var zaten demi 2. Gün
evet cnm tüm soruların cvpları burda verilmiş
LAHANA ÇORBASI DİYETİ İÇİN MALZEMELER
– 5-6 adet taze soğan
– 2 adet yeşil biber
– 1-2 adet domates
– 3 havuç
– Biraz mantar
– 1 demet kereviz
– 1 adet büyük beyaz lahana
– 1 demet maydanoz
LAHANA DİYETİ TARİFİ
Tüm sebzelerimizi ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek tenceremize koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. ( düdüklü tenceremiz varsa öneririz)
Krema haline getirmek isterseniz blenderla ezebilirsiniz. Tamamen isteğinize kalmış.
Lahana Çorbanın pişmesi yaklaşık 1,5-2 saat sürer. İçine az miktarda olmak kaydıyla istediğiniz baharatı atabilirsiniz. Kekik, karabiber, pul biber vs…
DİYET PROGRAMI
LAHANA SUYU DİYETİ 1.GÜN
Lahana Diyeti ilk gününde muz hariç tüm meyveler ve tabiki lahana çorbamız izinli. İçecek olarak ta şekersiz çay,kızılcık suyu ve tabiki su.
LAHANA SUYU DİYETİ 2.GÜN
Bugün Sebze gününüz. Çiğ yada pişmiş çorbanızın yanında dilediğiniz sebzeyi yiyebilirsiniz. Tabi kurufasülye, bezelye ve mısırdan uzak durmak şartıyla.
Akşam da kendinizi büyük bir patates ile ödüllendirin.
LAHANA SUYU DİYETİ 3.GÜN
Diyetin üçüncü gününde patates yasak. Tüm istediğiniz sebze ve meyveleri yiyebilirsiniz.
LAHANA SUYU DİYETİ 4.GÜN
Muz ve yağsız süt. Dilediğiniz kadar muz yiyerek şeker eksiğinizi tamamlayın.
LAHANA SUYU DİYETİ 5.GÜN
Sığır eti ve domates. 5-6 adete kadar domates idealdir. Sığır eti yerine haşlanmış tavuk yada balık ızgara yiyebilirsiniz.
LAHANA SUYU DİYETİ 6.GÜN
Sığır eti ve yeşil sebzeler. Bugünde de sığır eti yerine haşlanmış tavuk yada balık ızgara yiyebilirsiniz.
LAHANA SUYU DİYETİ 7.GÜN
Kahverengi (esmer pirinç), sebzeler ve şekersiz doğal meyve suları.
Tüm günlerde Lahana çorbamızı içmeye de tabii ki devam ediyoruz.
SIK SORULAN SORULAR
Lahana Diyeti Boyunca Alkol Alabilirmiyim ?
Birçok Alkollü içki şeker içerir. Ve içki içmek yemek yeme isteğini arttırır. Bunun yanında 1. kadeh ikinciyi, 2.kadeh üçüncüyü getireceği için bu haftalık alkolden uzak durun.
Peki Lahana Diyeti Boyunca Ne İçebilirim ?
%100 şekersiz kızılcık suyu tüm haftadaki ideal içeceğiniz.
Diyet Soda İçebilir miyim ?
Bu haftalık sodayı da unutun. Soda yapay tatlandırıcılar içeriyor. Kafein ihtiyacınız varsa şekersiz çay yada kahve içebilirsiniz.
Peki Hangi İçeceklere İzin Var?
Su tabiiki. Bunun yanında şekersiz çay ve klasik kahve. Meyve günlerinizde %100 saf kızılcık suyu. Ve sadece diyetin 4.gününde yağsız süt. Yağsız süt sevmiyorsanız soya sütü yada pirinç sütü alternatifler olabilir. Onları da sevmiyorsanız birkaç kaşık az şekerli yağsız yoğurt yiyebilirsiniz.
Peki Çayıma Kahveme Tatlandırıcı Koyabilir miyim?
Bu hafta değil. Tatlandırıcılar sıfır kalori olsa da bazı yapay malzemeler içeriyor. Çayınızı limonla biraz açabilirsiniz ya da kahvenize yağsız süt tozu ekleyebilirsiniz.
Diyeti Bozarsam Ne Yapmalıyım?
Hemen kaldığınız yerden devam edin. Fakat 1.günden yeniden başlamayın.
Diyette Bazı Kaçamaklar Yapabilir miyim?
Yapmasanız daha iyi olur ama illa da yapacaksınız sağlıklı olsun. Bir yumurta yada bir dilim peynir olabilir. Kaçamak yapıcam diye bir dilim kek yada pasta götürmeyin.
Sağlıklı Kaçamak Nasıl Olur?
Çorbanızın içine bir kaşık zeytinyağı koyabilirsiniz yada yanına biraz haşlama sebze alabilirsiniz.
Başağrılarım var, şaşkın ve bitkinim, geceleri de uyuyamıyorum. Tüm bunlar normal mi?
Diyet rarklı metabolizmadaki her insanı farklı şekillerde etkileyecektir. Kendinizi çok bitkin hissederseniz biraz yumurta beyazı, haşlanmış tavuk göğsü ve kuruyemiş taksivesiyle açlığınızı giderebilirsiniz. Kahve içerek alacağınız kafein de baş ağrınıza iyi gelecektir.
Lahana Diyetinin Üçüncü Gün Sonunda Kabızlık Çekiyorum. Acaba Bu Normal midir?
Diyetin herhangi bir gününde kabızlık hissedersiniz daha fazla su ve biraz çorba tüketin. Bunun yanında biraz yürüyüş ve egzersizde faydalı olacaktır.
Şişkinlik hissediyorum. Gaz Giderme Hapları Kullanabilir miyim?
Lahana Diyetinin ilk gününden itibaren gaz giderici haplar kullanabilirsiniz.
Lahana Diyetini Harfi Harfine Uygulamama Rağmen Neden Hala Kilo Veremiyorum?
Bunun birçok sebebi olabilir. Mesela fazla tuz yada baharat kullanımı bunlardan biri olabilir. Günde en az 8-10 bardak su için. Tükettiğiniz sebzelere tereyağı falan da ekliyor olabilirsiniz. Tereyağı çok fazla kalori ve yağ içerir. Meyvelere de şeker eklemediğinizi varsayıyorum.
Lahana Diyeti sırasında Avakado Yiyebilir miyim?
Avakado çok fazla yağ içerir.
Meyve Günlerinde Kurutulmuş Meyve Yiyebilir miyim?
Hayır kurutulmuş meyveler de en az tazeleri kadar şeker içerir.
Neden Lahana Diyeti boyunca Her Gün Muz Yemiyorum?
Muz fruktoz, meyve şekeri içeriyor. Bunun yanında nişasta ve karbonhidrat oranı çok yüksek. Bu yüzden 4.Gün dışında uzak durun.
4.Gün Muz Yerine Başka Birşey Yiyebilir miyim?
Muzu yüksek karbonhidrat ve kalori yüzünden öneriyoruz. Ama sevmiyorsanız kayısı, kivi, papaya muzun yerini alabilir.
Kahverengi Pirinci Sevmiyorum. Ne Yapabilirim?
3.günü tekrarlamayı deneyin.
Hangi Meyveler Yasaklı? Hangi Meyveleri Yiyebilirim?
Ananas , kuru üzüm, hurma gibi kurutulmuş meyveler yüksek şeker içeriği ile sakıncalıdır. Muz, 4. Gün dışında size yasak. Elma, kayısı, böğürtlen, greyfurt, üzüm, kivi, mango, kavun, şeftali, armut, erik, portakal, ahududu ve çilek sınırlı ölçülerde tüketilebilir.
Mantarı Sevmiyorum. Atlayabilir miyim?
Evet yerine birşey koymadan atlayabilirsiniz.
Lahana Diyeti sırasında domatesi de Atlayabilir miyim?
Kesinlikle. 5.Gün için kırmızı biber, karpuz, greyfurt domatesin yerini tutabilir. Hepsi likopen içerir.
Vejeteryanım. Lahana Diyeti sırasında Et Yerine Edamame Yiyebilir miyim?
Şimdi çoğunuz bu edamame da ne diyeceksiniz. Edamame kısaca bir çeşit soya fasülyesi.
Hangi Meyve Ve Sebzeler En Düşük Doğal Şekeri İçeriyor?
Lahana Çorbası Diyeti haftası boyunca, mısır, bezelye, fasulye, patates (2. Gün dışında) ve muz (4.Gün dışında) tüketmemeniz yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra düşük şeker kuralını göz önünde bulundurarak tüm meyve ve sebzeleri tüketebilirsiniz.
Şimdi sizin için uygun bir liste veriyoruz. Yüksek Glisemikli Ürünlerden uzak durun.
SEBZELER
Pancar, Brüksel lahanası, frenk soğanı, Collard yeşiller, Karahindiba yaprakları, Lahana,Pırasa, Bamya, Soğan, Maydanoz, Biber, Kabak, Rutabagas, Şalgam
Yüksek Glisemik Sebzeler
Enginar, havuç, Parsnips, Patates (sadece 4 Gün!),Mısır, Kuru Fasulye, patates
MEYVELER
Elma, kayısı, muz (sadece 4 Gün!), Kiraz, Kızılcık, Greyfurt, Guava, Kivi, Limon, Kireç,Portakal, Papaya, Erik, Domates, Karpuz
Yüksek Glisemik Meyveler
Yaban mersini, incir, üzüm, Kumquats, Frenk, mango, Dut, Armut, Ananas, Nar, Kuru erik
18 Yaşından Küçüğüm. Lahana Diyeti Uygulayabilir miyim?
Bunun için doktorunuza başvurmalısınız. Ancak şahsi fikrimi sorarsanız gelişme dönemindeki gençlerin iyi beslenmesi gerekir. Dolayısıyla diyeti 18 yaşından küçüklere önermiyorum.
Bütün Hafta Çalışıyorum. Lahana Diyeti Acaba Bana Göre mi?
Bu kesinlikle sizin kişisel tercihiniz. Diyet sırasında vücudunuzu dinleyeceksiniz. İhtiyaç halinde küçük takviyelerle diyeti tamamlayabilirsiniz.
Diyeti Uyguladım Ve Harika Sonuçlar Aldım. Yeniden Ne Zaman Tekrarlamalıyım?
Düşük kalorili bir beslenme programı olan Lahana Çorbası Diyeti Yurtdışında 2-3 hafta ara verilerek yeniden uygulanıyor. Türkiyede ise yoğun kullanımı yılda 4 defayı aşmayacak şekildedir.
Ne Kadar Çorba Yapmalı ve Ne Kadar İçmeliyim?
1 haftalık diyet süresinde 2 kere çorba yapmak durumunda kalabilirsiniz. İçme de ise bir ölçü olmamakla birlikte günde 2-3 kase idealdir. Lahana Çorbasını dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Dolayısıyla diyet süresinde acıktıkça çorba için!.