lanet olasıca eltim..

mlkfth

2013 bekle beniiii
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
1.265
12
158
İzmir
Merhabalar arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıllık evliyim. eşim 3 kardeşler. kız kardeşi şehir dışında erkek kardesi (abisi ) bizim oturduğumuz şehirde. bir dönem eşimle ciddi bir kavga etmiştik. bu durumda ailesine yansımıştı. çünkü eşim evliliğimizin ilk zamanlarında ufak da olsa bir şey olsa ailesine şikayet eder konu onlara taşınınca da büyür de büyürdü tabi ailesi hep onun tarafını tutardı.en son kavgamıızda abiisi boşanın artık falan diye fişteklemiş kocamı. ama eşimle birbirimizi sevdiğimiz için de ayrılmadık. o zamandan sonra barıştık eşimle ama abisi ile görüşmedim hiç. yaklaşık 3-4 ay kadar . neyseki bu durumları aştık. eşim artık evimizde bir şey yaşansada taşımamaya çalışıyor çünkü ailesi çok üzülüyor.Tabi benim ailemde. gelelim kahrolası eltime. eltimin bi tane çocuğu var. 4-5 yaşlarında. ne zaman kayınvalidemlere gitsek çocvuğu var bahanesi ile ne sofrayı kurmaya ne de toplamaya yardımcı oluyor. yiyip içip kalkıyor yan gelip oturuyor. ve eşimin ailesi bu duruma oğullarının huzuru kaçmasın diye midir nedir ses çıkartmıyorlar. bütün işleri ben yapılyorum. önemli olan iş değil yaparım iş diye bile saymam ben bunları ama beni salak yerine koymasına tahammül edemiyorum. eşimi aldım karşıma bu akşam ben artık onlar varken kayınvalidemlere gelmek istemiyorum dedim aranızdaki soğukluğun farkındayım zaten deddi bana. nedenini anlattım. eşim bana onun çocuğu var boşver dedi. oturup çocuğuna baksa koymaz bana ama yan gelip gazete okuması hiçbir işe el sürmemesi sinir ediyor beni dedim. sen kendini onla kıyaslama onun çocuğu var yarın senin de oldğunda sen de bi işe el sürmezsin diyor. zannediyorki mesele yapılan iş. oysa işte falan değilim ben. salak yerine koymasına sinir oluyorum. senin hatırın ve ananın babanın hatırı için yapıyorum dedim eşime yoksa ben de yan gelip yatmasını bilirim dedim. bir keresinde de kayınvalidemlerde oldğumuz bir gün eltimin doğumgünüymüş kayınvalidem pasta yaptırdı bana. yaptım yedik bir eline sağlık bile demedi teşekkür bile etmedi aradan bir iki ay sorna benim doğum günümde ne kaynım ne eltim arayıp doğum günümü bile kutlamadılar. bu durumlarda birikti artık yüzlerine bakmak istemiyorum. onlar varken ben gitmeyeceğim sen git gör kardeşini yeğenini dedim. olmaz öyle şey ben böyle bir şeye müsade etmem diyor eşim. NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR???

İs yapmiyor diye, dogumgününüzü kutlamadi diye, kahrolasi eltim denirmi ya.
Yaptiginiz isi kayinvalidenize yardim olarak yapiyorsunuz. Onun gönlünü kazanirsiniz ve tabi esinizinde.

Ahhh ahh 3 yıldır neler yaptılar eşiyle anlatsam site çöker. Eşimle ayırmak istemeye kadar her türlü şeyi yaptılar kocasıyla

Kendini neden bir tutuyorsun ki? Yapmıyorsa yapmasın.. Sen buna uyuz oluyorsan sen de yapma.. İlla eltin de yardım etsin diye mi yapıyorsun birşeyi.. Hayır.. O halde sorun yok.. Bir de sen doğum gününü kutladın diye başkalarının da kutlaması gerektiğini göstermez.. Hatırlamışsındır , kutlamışsındır.. Hatırlamak ya da hepsini geçtim kutlamak zorunda değil ki.. Başlığa baktım bir de içeriğe...... Bence çok abartıyorsunuz...

Konu başlığını görünce daha başka şeyler düşünmüştüm ama okuyunca bumu yani bu kadar şey için mi lanet okumuş dedim... Sen yaptığını saygından yapıyosun dimi... Yan gelip yatınca için rahat edeceksen sende yap... Ama bu kadarcık şey için de lanet okuma derim ben...

aynı annemin yaşadıklarını yazmışsın canım yaa :( annem de hizmetçi gibi çalışıodu yengemde yan gelip yatıyor yemek hazır olunca yiyor bi işin ucundan tutmuyordu ki annemin de çocuğu vardı. babam da ilk zamanlar aynı kocan gibi davranıyordu ama gerçek yüzlerini görünce değişti annemi ezdirmedi inşallah senin kocan da en kısa zamanda onların yüzünü görür de seni öyle ezdirmez gıck olyorum öyle insanlara yaa ne o öyle nasıl içlerine siniyor yan gelip yatmak çocuk özürlü değil ya bi beş dakka da bakmayıversin ölmezz.böyle tembel adamı aptal yerine koyan insanlardan nefret ediyorum :19: :41: ezdirme sakın kendini değmez bir de en kıymetli onlar olurr sakın ha sakın ezdirme bi iş olunca ona da söyle gel beraber yapalım de.yapmıyorsa da sen de yapma boşveerr:20:

En kötüsü de yine has gelin o kayınvalidemlere göre

haklısın ne yiyebilirim sabır canım:ssz:
benimde aynı eltim düşük yaptıgımda bir geçmiş olsun demedi,sonrada validem bana herkez sizi kınadı dedi.bende konu açtıgımda herkez aynı tepkiyi verdi,:33::35:
ama insanı öle bir hale getiriyolarki aldırış etmesen bille , burnuna sokuyolar en ufak mesleyi..onun için sana tavsiyem aldırma aldırma boşver :19::36::36::36::36::36::36::36::36:

BİLMİYORUM BELKİ DEDİĞİNİZ GİBİ ABARTIYORUMDUR. EVET O YAPMASA DA BEN YAPARIM EŞİMİN HATIRI İÇİN EŞİMİN AİLLESİNİN HATIRI İÇİN.CÜNKÜ FITRATIM BU. ASALAK GİBİ YAN GELİP YATAMAM AMA SALAK YERİNE KONMAK BAŞKA. DEDİM YA İŞ DE DEĞİLİM BEN ÇOK ACARIMDIR ÇALIŞKANIMDIR AMA KENDİMİ SÖMÜRÜLMÜŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.. VE EN ÖNEMLİSİ DE cano_pasam SENİN DEDİĞİN GİBİ DEĞERLİ OLAN O OLUYO EŞİMİN AİLESİNN GÖZÜNDE. BUNDAN EMİNİM KAYINVALİDEMLER İNKAR ETSELER DE. VE DEDİM YA BURAYA YAZDIKLARIM AZ BİLE Bİ UKALALIK Bİ KENDİNİ BEĞENMİŞLİK BİR ÖVÜNMEYİ SEVMEM AMA BEN BOYLU POSLU GÜZEL BİR KADINIM GÖZE ÇARPIYORUM BAKIŞTA. AİLESİ GÜZEL GELİNİMİZ DİYE SEVERLER O ZAMANLARDA BÖLE SİNSİ SİNSİ BAKMALARI SİNİR EDİYOR BENİ

başlığın abartılı olmuş kimseye lanet okuma değmez canım :50:iş yapıyorsan kayınvaliden ve eşinin hatrı için yapıyorsun kendi insanlığını gösteriyorsun eltini hiç takma ister yapsın ister yapmasın.doğumgünümü benimde kimse kutlamaz umursamam bile:19:insanlardan beklentin ne kadar az olursa o kadar çok mutlu olursun bunları kafana takma boşver canım:31:

BİLMİYORUM BELKİ DEDİĞİNİZ GİBİ ABARTIYORUMDUR. EVET O YAPMASA DA BEN YAPARIM EŞİMİN HATIRI İÇİN EŞİMİN AİLLESİNİN HATIRI İÇİN.CÜNKÜ FITRATIM BU. ASALAK GİBİ YAN GELİP YATAMAM AMA SALAK YERİNE KONMAK BAŞKA. DEDİM YA İŞ DE DEĞİLİM BEN ÇOK ACARIMDIR ÇALIŞKANIMDIR AMA KENDİMİ SÖMÜRÜLMÜŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.. VE EN ÖNEMLİSİ DE cano_pasam SENİN DEDİĞİN GİBİ DEĞERLİ OLAN O OLUYO EŞİMİN AİLESİNN GÖZÜNDE. BUNDAN EMİNİM KAYINVALİDEMLER İNKAR ETSELER DE. VE DEDİM YA BURAYA YAZDIKLARIM AZ BİLE Bİ UKALALIK Bİ KENDİNİ BEĞENMİŞLİK BİR ÖVÜNMEYİ SEVMEM AMA BEN BOYLU POSLU GÜZEL BİR KADINIM GÖZE ÇARPIYORUM BAKIŞTA. AİLESİ GÜZEL GELİNİMİZ DİYE SEVERLER O ZAMANLARDA BÖLE SİNSİ SİNSİ BAKMALARI SİNİR EDİYOR BENİ

tariflerindem ,anlattıklarından beni yazıyosun sanki bende aynı durumdayım ama dedim boşver sende gelinsin oda sen yap adın yücelsin gerisini boşver:36::36::36::36::36::36::36::36::36::36::36::36::24::24::21::21::21::21::21::21:

Son düzenleme:
arkadaşıım takma bunları ya
herkes kendi değerind sevilir
yapmasın boşver sen yap eline yapışmaz
elbette sana kötülükleri dokunmuş ama affetmeyi unutmayı bilmekte erdemdir
bunlar için eşinle aranda problem çıkarttığınadeğmez

:53::53::53::53::53::53::53::53:

Canım sen benim eltim olmayasın sakın?:37: :37:

Biz de eltimle böyleyiz.
Ben büyük gelinim. :)
Evlendiğimizden bu yana kayınvalidem bana bir gün olsun iş yaptırmadı.
Evine gittiğimizde bulaşık dahi yıkatmadı.
Çocuk olmadan önce de böyleydi, çocuk olduktan sonra da degişmedi.
Şu anda da böyleyiz.
(2 tane de çocugum var.)

Kayınbiraderim 2 yıl önce evlendi, lakin eltime en agır işleri yaptırır.
Zorla degil tabi de yap diye söyler.
Aksine ben yapacak olsam yok kızım ben yaparım der, elimden alır.

Şimdi eminim benim eltim de benim hakkımda böyle düşünüyordur.

Çünkü onun yanında dahi sen bırak kızım der bana, eltime gelince yapmazsa da yap der.

Üstüne biz kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz, eltimler 3 saat uzaklıktaki başka bir ildeler.
Ayda 1 gelirler. Buna ragmen öyle :37:

O da ögretmen, ben de ögretmenim.
Kayınvalidem bu ayrımı neden yapıyor bilemiyorum.
Yalnız tek aklıma gelen şey, ben oldukça zayıf, narin, yorgunluga gelemeyen, aşırı yorgunlukta tansiyonu düşen ve bayılan, bünyesi zayıf bir insanım.
Sanırım o nedenle bana yaptırmıyor hiç bir şey :)

Biraz da eşimin bana karşı çok korumacı yaklaşımından diye düşünüyorum :)

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıllık evliyim. eşim 3 kardeşler. kız kardeşi şehir dışında erkek kardesi (abisi ) bizim oturduğumuz şehirde. bir dönem eşimle ciddi bir kavga etmiştik. bu durumda ailesine yansımıştı. çünkü eşim evliliğimizin ilk zamanlarında ufak da olsa bir şey olsa ailesine şikayet eder konu onlara taşınınca da büyür de büyürdü tabi ailesi hep onun tarafını tutardı.en son kavgamıızda abiisi boşanın artık falan diye fişteklemiş kocamı. ama eşimle birbirimizi sevdiğimiz için de ayrılmadık. o zamandan sonra barıştık eşimle ama abisi ile görüşmedim hiç. yaklaşık 3-4 ay kadar . neyseki bu durumları aştık. eşim artık evimizde bir şey yaşansada taşımamaya çalışıyor çünkü ailesi çok üzülüyor.Tabi benim ailemde. gelelim kahrolası eltime. eltimin bi tane çocuğu var. 4-5 yaşlarında. ne zaman kayınvalidemlere gitsek çocvuğu var bahanesi ile ne sofrayı kurmaya ne de toplamaya yardımcı oluyor. yiyip içip kalkıyor yan gelip oturuyor. ve eşimin ailesi bu duruma oğullarının huzuru kaçmasın diye midir nedir ses çıkartmıyorlar. bütün işleri ben yapılyorum. önemli olan iş değil yaparım iş diye bile saymam ben bunları ama beni salak yerine koymasına tahammül edemiyorum. eşimi aldım karşıma bu akşam ben artık onlar varken kayınvalidemlere gelmek istemiyorum dedim aranızdaki soğukluğun farkındayım zaten deddi bana. nedenini anlattım. eşim bana onun çocuğu var boşver dedi. oturup çocuğuna baksa koymaz bana ama yan gelip gazete okuması hiçbir işe el sürmemesi sinir ediyor beni dedim. sen kendini onla kıyaslama onun çocuğu var yarın senin de oldğunda sen de bi işe el sürmezsin diyor. zannediyorki mesele yapılan iş. oysa işte falan değilim ben. salak yerine koymasına sinir oluyorum. senin hatırın ve ananın babanın hatırı için yapıyorum dedim eşime yoksa ben de yan gelip yatmasını bilirim dedim. bir keresinde de kayınvalidemlerde oldğumuz bir gün eltimin doğumgünüymüş kayınvalidem pasta yaptırdı bana. yaptım yedik bir eline sağlık bile demedi teşekkür bile etmedi aradan bir iki ay sorna benim doğum günümde ne kaynım ne eltim arayıp doğum günümü bile kutlamadılar. bu durumlarda birikti artık yüzlerine bakmak istemiyorum. onlar varken ben gitmeyeceğim sen git gör kardeşini yeğenini dedim. olmaz öyle şey ben böyle bir şeye müsade etmem diyor eşim. NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR???

ben de kocanı ayarttı sanmıştım başlığı okuyunca,ne dar yüreklisin ya?4-5 yaşında çocuğu var kadının beddua edilirmi sadece iş yapmıyor diye...besbelli kıskanıyosun,oh da iyi yapıyor...

ben de kocanı ayarttı sanmıştım başlığı okuyunca,ne dar yüreklisin ya?4-5 yaşında çocuğu var kadının beddua edilirmi sadece iş yapmıyor diye...besbelli kıskanıyosun,oh da iyi yapıyor...

bence çok beklenti içine girmişsin canım hayatta mutlu olmak istiyorsun değil mi...karşımızdakileri değiştirmek çook zor hatta bazen imkansız, o zaman beklentilerini azaltacaksın .anca böyle mutlu olursun.tecrübeyle sabittir :) benimkilerde enteresandı 1 kere doğumgünümde aradı eltim sonra ben onun doğum gününü unuttum 1 yıl söyledi :) her telefonu açtığında ben seni ararımda sen aramazsın diye yakınırdı valla 4 yıla yakın yakındı ,ben bildiğimi yaptım aramak istemyorsam aramadım belli zaman sonra o da bu huyundan vazgeçti....bazı insanlar teşekküretmeyi eline sağlık demeyi bilmezler emin ol onun için bunu dahi bekleme derim.kayınvaldemlere gideriz eltiler görümceler mutfağa girere 10 saatte 2 çeşit yemeği çıkaramazlar bende sinir olurdum hep beni öne sürerlerdi ama artık sinirlenmiyorum onlar o kadar kişi salatayı yapana kadar 3 çeşit yemek çıkarıyorum kıskanıyolar valla.... bunuda onlar kıskansın yada mutlu olsun diye yapmıyorum...beklentilerimi azalttım ,kendime daha çok değer veriyorum böylece başka insanlardan ilgi yada minnet beklemiyorum

bu kadarcık şey için o kelime kullanılmaz ben o kadar korkarım ki yazamadım bile o kelimeyi siz siz olun tövbeden gelin kadıncazın suçu ne iş yapmamak mı sizde yapmayın o zaman hem bu tarz kelimeler ve beddua bir nevi bumerang gibidir karşınızdaki haketmediği takdirde size döner rabbim esirgesin en fenası da budur üzüldüm sizin için (

Bak canım şimdi sana biraz kendimi anlatayım,artık buradan ne çıkartırsın bilemem,ben 31 eltim 37 yaşında ben 7 ,o 14 yıllık evli,ilk günden beri bana bir gıcığı var ama ne olduğunu çözemedim hala,ve 4 yıl önce buldu eften püften bir sebep ve küstü bana,olsun dedim her bayram seyran gittim,istemeyerkte olsa sırf kayınvalidemlerin hatrına,her ortamda selamlaştım,ama hiç konuşmadım sonrasında,ben kayınvalideme giderim misafir gibi otururum çalışıyorum diye bana iş yaptırmazlar ve o burnu büyük eltim bana hizmet eder mecburen,çayımı bile ayağıma getirir,ama 5 karış suratla bende sağol canım der sohbetime yanımdakiyle devam ederim,hiç takmam,sülale beni sever onu kindar bulur,ben canayakınım herkese, o bi bahane bulur durup durup küser millete,e haliylede kimsenin umrunda olmaz,içi içini yer,beni düşman görür,halbuki zerre suçum yok defalarca gittim ayağına büyük diye ama baktım tık yok bende iplemiyorum artık,az kapılar çarpılmadı yüzüme ,az laflar dönmedi arkamdan,bir kerede kahrolası demedim,lanet olası demedim,sabrettim,herkes onun gerçek yüzünü gördü,bana döndü kayınvalidem bile,şimdi ben bitane gelin sıcak gelin güleryüzlü gelin,o bet suratlı ,kindar,cahil gelin,mükafat benim,yani sende sabret göreceksin herşeyi,emin ol kayınvalidende diğerleri de görüyor,sen hürmetine devam et,alacaksın mükafatını eminim.

Back
X