lanet olasıca eltim..

Oncelikle haklisin can sikici bir durum.

Anlattiklarinda kayinvaliden dikkatimi cekti. Sanki iki tarafi birbirine dusurup o iyi kadini oynuyor. Hani benle ugrasacaklarina birbirleriyle ugrassinlar hesabi. Eltinin dgunu olayinda oldugu gibi zitlasabilmeniz icin zemin hazirlior gibi geldi.

Ben buna odklasirdim. Ya eltinle iyi ol oyuna gelme. Yada tavrini koy ikisinide hayatindan olabildigince uzaklastir.

lanet olasıcalık, kahrolasıcalık bir durum göremedim. çözümsüz bir konu değil. aynı anda gitmezsiniz, pasta vs yapmazsınız olur biter.

Annemin bir lafı var.
"kızım,bir insan ne yapıyosa kendine..!"
Sizin durumla bağdaştırdım bunu.
Sen farklı bi bireysin,eltin farklı bi birey.
İş yapmıyor diye seni salak durumuna düşürdüğünü sanıyoda sen salak mı oluyor sun ...hayır!
Tersine,sen kendi kişiliğin için,adın için yapıyorsun bunları..

Eltinin iş yapmaması dışında sana bi zararı yoksa onu kahretmen,söylenmen,yaptığın işlerin sevabınıda engeller..
Fazla takmışşsın kafana.
Eşinle kapınızı kapattğın an hzurluysan,değme keyfine!;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen en ufak şeyler bile mide bulandırıyor.İnsanın kanına dokunuyor.Sakin olmaya çalış..Sükunetini koru.

Belki kayınvalideniz sizi sevmiyordur ??????? Baksanıza bu kadar küçük şeye bu kadar büyük beddua yaklaşımıyla tepki verdiğinizde göre.

Bence tek kabahatli eşiniz, yememiş içmemiş herşeyi ailesine yetiştirmiş. Bu da kayınvalide de bir tepki oluşturmuş , kardeşi ve eşide haliyle kardeşlerinin mutlu olmadığını idüşünüp ayrıl demişler.
Onları suçlayacağınıza, eşinizi suçlayın. Size tüm tepkiler eşinizin yüzünden

Son düzenleme:
En kötüsü de yine has gelin o kayınvalidemlere göre

ilk gelin o oldugu için öyle olur canım benimkide seninkiyle hemen hemn aynı :47: gideriz suratı 5 karış sanki ben onun afrasını tafrasını çekmek için yanına gidiyorum deli ediyo beniii :111:

Merhabalar arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıllık evliyim. eşim 3 kardeşler. kız kardeşi şehir dışında erkek kardesi (abisi ) bizim oturduğumuz şehirde. bir dönem eşimle ciddi bir kavga etmiştik. bu durumda ailesine yansımıştı. çünkü eşim evliliğimizin ilk zamanlarında ufak da olsa bir şey olsa ailesine şikayet eder konu onlara taşınınca da büyür de büyürdü tabi ailesi hep onun tarafını tutardı.en son kavgamıızda abiisi boşanın artık falan diye fişteklemiş kocamı. ama eşimle birbirimizi sevdiğimiz için de ayrılmadık. o zamandan sonra barıştık eşimle ama abisi ile görüşmedim hiç. yaklaşık 3-4 ay kadar . neyseki bu durumları aştık. eşim artık evimizde bir şey yaşansada taşımamaya çalışıyor çünkü ailesi çok üzülüyor.Tabi benim ailemde. gelelim kahrolası eltime. eltimin bi tane çocuğu var. 4-5 yaşlarında. ne zaman kayınvalidemlere gitsek çocvuğu var bahanesi ile ne sofrayı kurmaya ne de toplamaya yardımcı oluyor. yiyip içip kalkıyor yan gelip oturuyor. ve eşimin ailesi bu duruma oğullarının huzuru kaçmasın diye midir nedir ses çıkartmıyorlar. bütün işleri ben yapılyorum. önemli olan iş değil yaparım iş diye bile saymam ben bunları ama beni salak yerine koymasına tahammül edemiyorum. eşimi aldım karşıma bu akşam ben artık onlar varken kayınvalidemlere gelmek istemiyorum dedim aranızdaki soğukluğun farkındayım zaten deddi bana. nedenini anlattım. eşim bana onun çocuğu var boşver dedi. oturup çocuğuna baksa koymaz bana ama yan gelip gazete okuması hiçbir işe el sürmemesi sinir ediyor beni dedim. sen kendini onla kıyaslama onun çocuğu var yarın senin de oldğunda sen de bi işe el sürmezsin diyor. zannediyorki mesele yapılan iş. oysa işte falan değilim ben. salak yerine koymasına sinir oluyorum. senin hatırın ve ananın babanın hatırı için yapıyorum dedim eşime yoksa ben de yan gelip yatmasını bilirim dedim. bir keresinde de kayınvalidemlerde oldğumuz bir gün eltimin doğumgünüymüş kayınvalidem pasta yaptırdı bana. yaptım yedik bir eline sağlık bile demedi teşekkür bile etmedi aradan bir iki ay sorna benim doğum günümde ne kaynım ne eltim arayıp doğum günümü bile kutlamadılar. bu durumlarda birikti artık yüzlerine bakmak istemiyorum. onlar varken ben gitmeyeceğim sen git gör kardeşini yeğenini dedim. olmaz öyle şey ben böyle bir şeye müsade etmem diyor eşim. NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR???

ne yapmalıyım demişsin,
önce ona buna lanet, kahır okumaktan bir vazgeç
içim şişti konunu okurken
biraz kelimelerine dikkat et genele hitap eden bir forum burası
akabinde madem kocan gitmemene izin vermiyor
o zaman gittiğinde iş yapma

bazı insan teşekkür etmeyi bilmez...benim ev arkadaşım da aynı bu şekilde ben evi temizlerim o dışarıdan gelir bir kolay gelsin demek yok.ben o teşekkür etsin diye iş yapmıyorum pislikten dağınıklıktan rahatsız olduğum için yapıyorum ama insan bi kolay gelsin der sanki ben o temizliği yapmak zorundayım öyle bir mecburiyetim var gibi görüyor sanırım..sizin eltiniz de yapılan pastaya teşekkür etmemiş çünkü siz onu yapmak zorundasınız ya...ne insanlar var yaa sinir olunmayacak gibi değil.ben böyle insanlara afedersiniz ayı cinsi diyorum...yan gelip yatarlar dünyada yer kaplamaktan başka hiçbir işe yaramazlar...

Ne olursa olsun bela okunmamalı ve orta da o kadar da büyük birşey yok zaten..

Var böyle tipler , tek eltinde değil..

Herkes kendine yakışanı yapar neticede..

Rahatsız oluyorsan bence de farklı zamanlarda gidin kayınvalidenize ama sırf bu yüzden küsmeye gerek yok onları da başka zaman ziyarete gidersiniz ( eşinin abis sonuçta , siz birbirinizden hoşlanmıyorsunuz diye et tırnaktan ayrılmaz ve ne bilim küçük çocuğu da mı sevmiyorsunuz ? bu kadar nefret te fazla gibi geldi bana ) kendi evinde de sana iş yaptırmaz herhalde..

Tek derdiniz bu olsun.

sanırım birikim sonucu küçük bir kıvılcımda patladın.

sen iyilik yap, denize at.
kul bilmez ise Allah bilir.

iş yaptım diye değil, aptal yerine kondum diye yüksünüyorsun.

aptal filan değilsin, sadece eşinin hatırını sayıyorsun. buda aptallık olamaz.
eş hatırı için hepimiz pek çok şey yapmışızdır.

eltinin yaptıklarını düşünerek kendi kendini gaza getirme.

Merhabalar arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıllık evliyim. eşim 3 kardeşler. kız kardeşi şehir dışında erkek kardesi (abisi ) bizim oturduğumuz şehirde. bir dönem eşimle ciddi bir kavga etmiştik. bu durumda ailesine yansımıştı. çünkü eşim evliliğimizin ilk zamanlarında ufak da olsa bir şey olsa ailesine şikayet eder konu onlara taşınınca da büyür de büyürdü tabi ailesi hep onun tarafını tutardı.en son kavgamıızda abiisi boşanın artık falan diye fişteklemiş kocamı. ama eşimle birbirimizi sevdiğimiz için de ayrılmadık. o zamandan sonra barıştık eşimle ama abisi ile görüşmedim hiç. yaklaşık 3-4 ay kadar . neyseki bu durumları aştık. eşim artık evimizde bir şey yaşansada taşımamaya çalışıyor çünkü ailesi çok üzülüyor.Tabi benim ailemde. gelelim kahrolası eltime. eltimin bi tane çocuğu var. 4-5 yaşlarında. ne zaman kayınvalidemlere gitsek çocvuğu var bahanesi ile ne sofrayı kurmaya ne de toplamaya yardımcı oluyor. yiyip içip kalkıyor yan gelip oturuyor. ve eşimin ailesi bu duruma oğullarının huzuru kaçmasın diye midir nedir ses çıkartmıyorlar. bütün işleri ben yapılyorum. önemli olan iş değil yaparım iş diye bile saymam ben bunları ama beni salak yerine koymasına tahammül edemiyorum. eşimi aldım karşıma bu akşam ben artık onlar varken kayınvalidemlere gelmek istemiyorum dedim aranızdaki soğukluğun farkındayım zaten deddi bana. nedenini anlattım. eşim bana onun çocuğu var boşver dedi. oturup çocuğuna baksa koymaz bana ama yan gelip gazete okuması hiçbir işe el sürmemesi sinir ediyor beni dedim. sen kendini onla kıyaslama onun çocuğu var yarın senin de oldğunda sen de bi işe el sürmezsin diyor. zannediyorki mesele yapılan iş. oysa işte falan değilim ben. salak yerine koymasına sinir oluyorum. senin hatırın ve ananın babanın hatırı için yapıyorum dedim eşime yoksa ben de yan gelip yatmasını bilirim dedim. bir keresinde de kayınvalidemlerde oldğumuz bir gün eltimin doğumgünüymüş kayınvalidem pasta yaptırdı bana. yaptım yedik bir eline sağlık bile demedi teşekkür bile etmedi aradan bir iki ay sorna benim doğum günümde ne kaynım ne eltim arayıp doğum günümü bile kutlamadılar. bu durumlarda birikti artık yüzlerine bakmak istemiyorum. onlar varken ben gitmeyeceğim sen git gör kardeşini yeğenini dedim. olmaz öyle şey ben böyle bir şeye müsade etmem diyor eşim. NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR???

Sırf cocuğu bahane edip bulaşığa yemeğe yardım etmedi diye mi lanetliyorsunuz eltinizi?

Haaa geçmişten gelenler yüzünden eltinizden hazzetmiyor olabilirsiniz fakat bu onu lanetlemenizi gerektirmez. Yapacak birşey yok, görüşmeyin demek de olmaz cünkü bayram var düğün var cenaze var hep göreceksiniz yüzünü.

Eltim yok sizin duygularınızı anlıyamıyorum belki ama çok sinir bozucu bir durum,insan değer görmek istiyor.Aslında burda kayınvalidenizede iş düşüyor oda durumu kontrol altına alıp eltine söyleyebilir,bu durum eltininde işine geliyor anladığım kadarıyla.eşiniz çok müdahale edemez bu duruma ama kayınvalideniz de bitiyor iş...sabır diliyorum

İs yapmiyor diye, dogumgününüzü kutlamadi diye, kahrolasi eltim denirmi ya.
Yaptiginiz isi kayinvalidenize yardim olarak yapiyorsunuz. Onun gönlünü kazanirsiniz ve tabi esinizinde.

bende konuyu amanede açtı sandım ya... hayal kırıklığına uğradım doğrusu :ssz:

BİLMİYORUM BELKİ DEDİĞİNİZ GİBİ ABARTIYORUMDUR. EVET O YAPMASA DA BEN YAPARIM EŞİMİN HATIRI İÇİN EŞİMİN AİLLESİNİN HATIRI İÇİN.CÜNKÜ FITRATIM BU. ASALAK GİBİ YAN GELİP YATAMAM AMA SALAK YERİNE KONMAK BAŞKA. DEDİM YA İŞ DE DEĞİLİM BEN ÇOK ACARIMDIR ÇALIŞKANIMDIR AMA KENDİMİ SÖMÜRÜLMÜŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.. VE EN ÖNEMLİSİ DE cano_pasam SENİN DEDİĞİN GİBİ DEĞERLİ OLAN O OLUYO EŞİMİN AİLESİNN GÖZÜNDE. BUNDAN EMİNİM KAYINVALİDEMLER İNKAR ETSELER DE. VE DEDİM YA BURAYA YAZDIKLARIM AZ BİLE Bİ UKALALIK Bİ KENDİNİ BEĞENMİŞLİK BİR ÖVÜNMEYİ SEVMEM AMA BEN BOYLU POSLU GÜZEL BİR KADINIM GÖZE ÇARPIYORUM BAKIŞTA. AİLESİ GÜZEL GELİNİMİZ DİYE SEVERLER O ZAMANLARDA BÖLE SİNSİ SİNSİ BAKMALARI SİNİR EDİYOR BENİ

valla şu kırmızıyla yazdıgım şeyi tekrar dikkatli oku derim..... ben eltinin yerinde olsam benim yanımda diğer eltimi kayınvalidelerin güzel gelinim diye, başka şekilde güzel söylemlerde bulunmasına,diğer eltime iltifatlar yapılmasını bende hiç hoş bulmam.eşimin ailesi bana nispet yapıyor diye düşünürüm..
ben ne anladıgım söyleyeyim.. o eltin sen oldugun için değil, kayınvalidenleri sevmediginden dolayı yapmıyor....çocuguda bahane edyor, dikkat et bi ilişkileri nasıl

merhaba canım seni anlıyorum aynı seyler bırcoğumuzun başında var(eltisi görümcesi kız kardeşi yada başak bir yakını) başka zamanlarda gitmeniz en mantıklı olanı yada kısa süreli bebaber olmanız diyelim.Eğer durum bu şekilde devam ederse hem eşinle hem de eşinin anne ve babasıyla olan ilişkileriniz bozulacak aptal yerine konduğunu düşündükçede sinirlerin iyice bozulacak.ben abartığınıu fialn düşünmüyorum sinirli olduğun zamana gelmiştir yazmışındır .Bence eltini hiç takmadan da davranarak sende ona değer vermediğini gösterebilirsin bu konu için aile huzurunuzu bozmana değmeyeceğini düşünüyorum

Bu kadinin cocugu 4-5 yasindaysa cocugun nesine bakiyormus? Madem oyle dedigin gibi onlar varken gitmezsin, ayrica sana kayinvaliden pastami yaptirdi? Elini bile surmemen gerekirdi. Gelinini cok dusunuyorsa hazir alsaymis. Baskasinin cabasiyla surprizz ahh ne guzel surpriz.

Yapilan is degildir sorun eminim, tavri ve anneligini kullaniyor olmasi gicik bi durum. Ama ne yaparsin her yerde var boyleleri. Ama bi akradasin dedigi gibi sen iyiligini yaparsin (kendi uzerine duseni) elbet senide onuda tanirlar.

Esin icin ise soyleyecek kelime bulamiyorum.

sanırım biraz yanlış anlaşıldı söylediklerim. ben 3 yıllık evliyim eltimde 7 yıllık falan. şimdi haklarını yemem kayınvalidem bana iş yap demez bu tamamen karakter meselesi. ben kendim kalkar yaparım.kayınvalidem taşır daha. evimize geldiklerinde ellerinde poşetlerle hediyerlerle gelirler. çok severler sağolsunlar. bunun için yapıyorum ben. ayrıca yyaptığım iş de hiç değilim. elime yapışmaz. ama 3 yıldır dengesiz hareketlerinden konuşmalarından falan nefret etmişim artık irite oluyorm kadından. ama hepsi bir kenera dursan eşimin ailesi iyidir. gözümüzün içine bakarlar. heleki kayınpederim. kendi babamdan ayırmam. gözümün içine bakar. görümcemle de öyle değilim mesela onu da çok severim o da beni sever iyi de anlaşırız. ve o da durumun farkında ve üzülme herkes senin gibi iyi niyetli olacak değil sen kendini bozma der bana

Back
X