lanet olasıca eltim..

Bu saydığınız nedenlerden dolayı mı lanet ediyorsunuz eltinize ?
Sanırım öfkenizden dediniz ama ''insan''olanın ağzına yakışmıyor bu tür beddualar.

Madem eşinin annesinin, babasının hatrı için yapıyorsunuz ve iş sorun değilse sizin için eltinizin o an ne yaptığıylada ilgilenmeyin.
İlgilenmeniz hata, bu konuda haksızsınız.

Eğer siz iş yaparken o gazete okuyorsa tatlı dille desteğe çağırın onu, gelmezse boşverin.
Bu aptal yerine konulmak değil ki, herkes kendi ne istiyorsa onu yapar.

Bu nedenlerden dolayı gitmemek, eşinizle bu konuda araya mesafe koyup tartışmak yersiz, değer mi sizce ?

madem eşinin ailesiyle aran iyi bırak ne hali varsa görsün...
bidahakine böyle bi hasta numarası yap bakalım kalkıp yardım edecekmi eltin...
hem görmüş olurlar.

Son düzenleme:
eltimin çocuğunu o kadar çok seviyordum ki bir tane yeğenim var inanırmısınız ondan ayırmıyordum bir şey beğeneyim eşimden önce gider alırdım bu ona yakışır diye. karşılığında ne gördüm aldım çocuğu kucağıma seveyim diye çekip aldılar kucağımdan bir şey verme bahanesiyle. kayınpederimde farketti bunu oğluna söylenmiş ben yokken neden yengesinin elinden alıyorsun seviyordu demiş. farkında değilim demiş kayınbiraderimde. boşver baba dedim sen dua et bir an önce benim cocuğum olsun dedim sinirle ağlayarak. o zamandan beride bir kere dahi almadım cocuklarını kucağıma. yazık yavrumda yüzüme bakıyor seveyim diye.

eltimin çocuğunu o kadar çok seviyordum ki bir tane yeğenim var inanırmısınız ondan ayırmıyordum bir şey beğeneyim eşimden önce gider alırdım bu ona yakışır diye. karşılığında ne gördüm aldım çocuğu kucağıma seveyim diye çekip aldılar kucağımdan bir şey verme bahanesiyle. kayınpederimde farketti bunu oğluna söylenmiş ben yokken neden yengesinin elinden alıyorsun seviyordu demiş. farkında değilim demiş kayınbiraderimde. boşver baba dedim sen dua et bir an önce benim cocuğum olsun dedim sinirle ağlayarak. o zamandan beride bir kere dahi almadım cocuklarını kucağıma. yazık yavrumda yüzüme bakıyor seveyim diye.

Belli ki yıldızlarınız barışmamış.. Onu bu kadar takıp bir saniyenizi bile kendinizi üzerek ya da sinirlendirerek geçirmeyin.

Boşvermek, görmemezlikten gelmek en doğrusu.

Eltin yokmuş gibi davran.......
Görmezden gelindiğini farkedecektir.
madem kocanın aılesıyle sorunun yok, eltın iş
yapsın yada yapmasın umrunda olmasın. kımse kımseyı salak yerıne
koyamaz. sen yaptıgın işleri salaklık olarak kabul etmedıgın sürece.
yaptıgın işler olsa olsa kocanın ailesine ikramın olur.
yokmuş gibi davran. kesinlikle işe yarayacak !

ben kv gidince hiç bişe yapmam.pek sık gitmeyizde zaten.ama gidincede çayı salona getirise doldururum.mutfağada uğramam.eltimde yo zaten.ama kaynımların sevgilileri var zamanında benim yaptığım gibi mutfaktan çıkmazlar.anne anne die peşinde gezerler.hele ufak olan ölecek kv :1: zamanında evlenmeden önce bende yaptım sözlüyken kendimi paraladım sonuç kıymetmi bilindi hayır.onlarda anlayacak hanyayı konyayı bekliyom ben izlemedeyim..

benim iş yapmama sebebine gelince.6 yaşındaki oğlum 6 aylıkken kv komşuları ve arkadaşları bebek görmek istemişler.kv dediki onca insan sana geleceğine bana gelsin bi sen gelmiş olursun dedi.evlerimiz mesafeliydi ozamanlar bi taksiye biner gelirsin dedi.herkes burda nasılsa hem sanada çocukla telaş çıkmaz ben hazırlık yaparım dedi.bende tamam anne dedim.ogün sabah erken gittim.yardım ettim yapılacaklara hazırlandık falan.insanlar gelmeye başladı.arkadaşı geldi hediye getirmiş kv bana seslendi bunu oğlana getirmiş al bunu benim odaya koy akşama bakarız alırsın dedi.bende aldım kv yatak odasına sandığının üzerine koydum.sonraki gelenleride kendi aldı koydu odasına.neyse görüşüldü yendi içildi.herkes gitti.kv bana demezmi sana verdiğim torbayı naptın die:44::44:dedim sandığının üzerine koydum anne.orda yok gir bak istersen dedi.ben napacağımı şaşırdım.girdim baktım odaya yokk hiç bişe.ogün gelen onlarca hediye torbalarıda yok.diğerlerini boşverdim bana koy die verdiğini aradım taradım yok.anne dedim sen ne demeye napmaya çalışıyosun.odanın içinden evden nereye gider torba odana koydum dedim.bana hala kızım yok orda gir inanmıyosan sen bak dedi bana.bana bişemi ima etmeye çalışıyosun dedim,oğlumun bebek çantasını boşalttım gözü önünde ben tenezül etmem zaten sende iyice bak dedim.ben akşama kalmadan çıktım evden.zaten son oldu ogün.bidahada evine gittiğimde su içmeye bile kalkmam.eşimede anlattım çok kızdı.konuda bidaha asla açılmadı.normalde çenesinin durmaması lazım ama ne düşünerek yaptı hala bilmiyorum.sanki eaemin getirdiği çapulara ihtiyacım vardı.akrabalarada dert yanıyomuş şimdi gelin gelince hiç bişleye elini sürmüyo die.bende olayı anlatıyorum yapmıştır sen hakklısın ozaman diolar bana.zaten çişe gitsen lambanı açayıom die sırf kontrol olsun die peşinden gelen biri.ama ben evimde asla ona böle davranmam.geldiğinde kendi evi gibi herşeyi yapar.çünkü ben onu kasmıyorum.ama ben kv gittiğimde sanki 7 kat yabancıya gitmişim gibi sıkılıyorum.eşimin hatrı oğlumun isteği olmasa adım atmam ama elden ne gelir.

belki senim etininde mazisinde böe bi oay vardır sen bimiyosundur.ierde benim eltilerde senin gibi yaparlar ama zamanla onlarda kv tanıyınca bana dert yanarlar.şimdi hepsi aşıklar birbirlerine ben sadece bekliyorum tıpkı benim olduğum gibi olacaklar

Belli ki yıldızlarınız barışmamış.. Onu bu kadar takıp bir saniyenizi bile kendinizi üzerek ya da sinirlendirerek geçirmeyin.

Boşvermek, görmemezlikten gelmek en doğrusu.

1Sen arkadaşımla aynı düşüncedeyim.Görmemezlikten gelin.Sizin yaptıklarınızıda onun yaptıklarınıda Allah cc görüyor.
İyilik et denize at,balık bilmezse Halik bilir.

yaptıgını saygıdan yapıyorsun onlar istiyor dıye değil. ayrıca yaptında eline mi yapıştı arkadaşım o onun terbıyesizliği fakat senin lanet okumaya hakkın yok baslıgı gorunce daha kotu seyler olmus sandım ama bu kadar basit bir konudan bu kadar alevlenmeye gerek yok . Bende bana bir şey yaptırmıyorlar diye üzülüyorum ya herkes farklı işte

1Sen arkadaşımla aynı düşüncedeyim.Görmemezlikten gelin.Sizin yaptıklarınızıda onun yaptıklarınıda Allah cc görüyor.
İyilik et denize at,balık bilmezse Halik bilir.

dün çok sinirliydim bunları yazarken az bile yazdım sinirle. eşimde karşımda oturuyordu. tamamını yazamadım. eşime aynı zamanlarda gitmeyelim onlar varken ben gitmek istemiyorum ama senin abin yeğenin sen git diyorum olmaz diyor. beenim sensiz içime sinmez diyor. yarın öbür gün ailecek yemeğe gidilecek o zaman ne olccak neden gelmedi derlerse ben diyeceğim dtiyor. YAAA ANLATIYORUM YA BEN İŞ YAPMAK MESELESİNDE DEĞİLİM. YAN GELİP GAZETE OKUMASINDA BİR ŞEYE EL SÜRMEMESİNDEYİM ÇOCUĞUNA BAKSA UMRUMDA OLMAZ ÇOCUĞU KÜÇÜKKEN ZATEN BEN OTUR YAPMA BİR ŞEY ÇOCUĞUNA BAK DERDİM AMA ŞİMDİ ÇOCUĞU BÜYÜDÜ BAKMIYOR ORTAYA BIRAKIYR KENDİ DE OTURUP GAZETE OKUYOR BEN ORDA SOFRA HAZIRLAYIP DURURKEN. YEMEĞİNİ YİYOR TABAĞINI KALDIRIP LAVABOYA BIRAKIYOR.

haklı olabilirsin ama bunun için eşinle tartışmaya değer mi

hele yalnız gitmesini istemeniz çok yanlış

madem eltin kötü yalnız gidince doldurmaz mı kayınvalideni eşini

sonuçta aynı evde yaşamıyorsunuz

görmezden geliceksiniz

eşin kayınpederin farkında nasıl olsa

evinde huzurlu olmak istiyorsan bazı şeyler görmezden gelmek zorundasınız

ben de kocanı ayarttı sanmıştım başlığı okuyunca,ne dar yüreklisin ya?4-5 yaşında çocuğu var kadının beddua edilirmi sadece iş yapmıyor diye...besbelli kıskanıyosun,oh da iyi yapıyor...

kişi kendinden bilir işi. O hissi hayatımda hiç tatmadım çok şükür.

Masayı kurarken, kaldırırken yardım istemeyi denedin mi hiç?

Denemediysen mutlaka dene.Yardım et de bir anevvel kaldıralım sofrayı de.Belki utanır da kalkar yerinden.

Ben de nefret ederim ortada birileri iş yapatken müsait olduğu halde yerinden kalkamayan insanlardan.

Ama yine de lanet etmeni anlayamadım.

Arkasından lanet edene kadar yüzüne karşı şakayla karışık söyle içinden geçeni.

Merhabalar arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıllık evliyim. eşim 3 kardeşler. kız kardeşi şehir dışında erkek kardesi (abisi ) bizim oturduğumuz şehirde. bir dönem eşimle ciddi bir kavga etmiştik. bu durumda ailesine yansımıştı. çünkü eşim evliliğimizin ilk zamanlarında ufak da olsa bir şey olsa ailesine şikayet eder konu onlara taşınınca da büyür de büyürdü tabi ailesi hep onun tarafını tutardı.en son kavgamıızda abiisi boşanın artık falan diye fişteklemiş kocamı. ama eşimle birbirimizi sevdiğimiz için de ayrılmadık. o zamandan sonra barıştık eşimle ama abisi ile görüşmedim hiç. yaklaşık 3-4 ay kadar . neyseki bu durumları aştık. eşim artık evimizde bir şey yaşansada taşımamaya çalışıyor çünkü ailesi çok üzülüyor.Tabi benim ailemde. gelelim kahrolası eltime. eltimin bi tane çocuğu var. 4-5 yaşlarında. ne zaman kayınvalidemlere gitsek çocvuğu var bahanesi ile ne sofrayı kurmaya ne de toplamaya yardımcı oluyor. yiyip içip kalkıyor yan gelip oturuyor. ve eşimin ailesi bu duruma oğullarının huzuru kaçmasın diye midir nedir ses çıkartmıyorlar. bütün işleri ben yapılyorum. önemli olan iş değil yaparım iş diye bile saymam ben bunları ama beni salak yerine koymasına tahammül edemiyorum. eşimi aldım karşıma bu akşam ben artık onlar varken kayınvalidemlere gelmek istemiyorum dedim aranızdaki soğukluğun farkındayım zaten deddi bana. nedenini anlattım. eşim bana onun çocuğu var boşver dedi. oturup çocuğuna baksa koymaz bana ama yan gelip gazete okuması hiçbir işe el sürmemesi sinir ediyor beni dedim. sen kendini onla kıyaslama onun çocuğu var yarın senin de oldğunda sen de bi işe el sürmezsin diyor. zannediyorki mesele yapılan iş. oysa işte falan değilim ben. salak yerine koymasına sinir oluyorum. senin hatırın ve ananın babanın hatırı için yapıyorum dedim eşime yoksa ben de yan gelip yatmasını bilirim dedim. bir keresinde de kayınvalidemlerde oldğumuz bir gün eltimin doğumgünüymüş kayınvalidem pasta yaptırdı bana. yaptım yedik bir eline sağlık bile demedi teşekkür bile etmedi aradan bir iki ay sorna benim doğum günümde ne kaynım ne eltim arayıp doğum günümü bile kutlamadılar. bu durumlarda birikti artık yüzlerine bakmak istemiyorum. onlar varken ben gitmeyeceğim sen git gör kardeşini yeğenini dedim. olmaz öyle şey ben böyle bir şeye müsade etmem diyor eşim. NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR???

..iş yapmadı dogum gününü kutlamadı teşekkür etmedi diye lanet olası diyebiliyorsanz kusura bakmayında hatalısınız ....neden kayınvalide kayınpeder yanında kendınızı bu kadar iş yapmaya sartlandırıyorsunuz ki onuda anlamadım zorunda oldugunuz için değil içinizden geldiği için yapmalısınınz bazı şeyleri o yapmadı ben niye yapayım olaylarına neden giriyorsunuz
böyle birşey yüzünden görüşmeni kesmeni dogru bulmuyorum aksine zararı size dokunur...burda nice konular vardı eltileri neler neler yapmış ama yinede lanet olası diye kimseden duymadım

Son düzenleme:
[sıze=2]
..iş yapmadı dogum gününü kutlamadı teşekkür etmedi diye lanet olası diyebiliyorsanz kusura bakmayında hatalısınız ....neden kayınvalide kayınpeder yanında kendınızı bu kadar iş yapmaya sartlandırıyorsunuz ki onuda anlamadım zorunda oldugunuz için değil içinizden geldiği için yapmalısınınz bazı şeyleri o yapmadı ben niye yapayım olaylarına neden giriyorsunuz
böyle birşey yüzünden görüşmeni kesmeni dogru bulmuyorum aksine zararı size dokunur...burda nice konular vardı eltileri neler neler yapmış ama yinede lanet olası diye kimseden duymadım
[/sıze]

buraya sadece son yaptıkları geldiği için aklıma onları yazdım. üç yıldır neler yaptığını biseniz. Onları anlatsaydınız keşke derdiniz

bu tip insanlardan benim hayatımda da o kadar çok fazla var ki..
abimin eşi öyle. masa kurmaya dokunmaz kurulunca gelir oturur karnını doyurur geri oturur. çayı biter bizden birinin doldurmasını bekler :47::47:
kuzenim öyle. anneannemle yaşıyor gideriz masa hazırlanırken banyoya kaçar. sonra gelir başköşeye oturur emirler yağdırır masa toplanırken de odasına kaçar..
sizi çok çok iyi anlıyorum. mesele iş yapmak değil birilerine hizmet etmek ve değmeyen insanlara hizmet etmek olunca insan çıldırıyor.. yapsan bi türlü yapmasan bi türlü, yapmayınca yaşlı insanlar üzülüyor, yapınca insan kendini sömürülüyor hissediyor :47::47:

buraya sadece son yaptıkları geldiği için aklıma onları yazdım. üç yıldır neler yaptığını biseniz. Onları anlatsaydınız keşke derdiniz

keşke onları yazsaydınız insanlar size tepki vermemiş olurdu kendınızı dogru ıfade etmıs olurdunuz çünkü bu son yasadıklarınızda gercekten lanet olasıca denmez hiç bir durumda beddua edilmez gerçi

Keşke onları anlatsaydınız bencede çünkü eltinizin şu an haklı oldugunuz yerler varsada boş bir konu yüzünden günahına gırdınız lanet olasıca da ne demek o kadar cok sey olsada lanet olasıca denmemeli bence. Allah eltilerimden razı

olsun ne ben edebimi bozarım küçüklüğümü bilirim ne de onlar büyüklüüğünü bozar her şey karşılıklıdır. lütfen verdiğimiz sıfatlara dikkat edelim . Sizinde anlayışlı olduğunuzu düşünemiyorum açıkcası bu tür konuslamalarınızdan dolayı. Ki

kusura bakmayın anlatacaklarınızı düşünemiyorum bu defa nasıl sıfatlar kullanacaksınız . Peki o sizin hakkınızda böyle bir konu açsaydı içerik bu olsaydı ne düşünürdünüz ??

bu tip insanlardan benim hayatımda da o kadar çok fazla var ki..
abimin eşi öyle. masa kurmaya dokunmaz kurulunca gelir oturur karnını doyurur geri oturur. çayı biter bizden birinin doldurmasını bekler :47::47:
kuzenim öyle. anneannemle yaşıyor gideriz masa hazırlanırken banyoya kaçar. sonra gelir başköşeye oturur emirler yağdırır masa toplanırken de odasına kaçar..
sizi çok çok iyi anlıyorum. mesele iş yapmak değil birilerine hizmet etmek ve değmeyen insanlara hizmet etmek olunca insan çıldırıyor.. yapsan bi türlü yapmasan bi türlü, yapmayınca yaşlı insanlar üzülüyor, yapınca insan kendini sömürülüyor hissediyor :47::47:

şükür beni en iyi siz anladınız. ben de tam olarak şu sözünüzü "mesele iş yapmak değil birilerine hizmet etmek ve değmeyen insanlara hizmet etmek olunca insan çıldırıyor.. " anlatmaya çalışmıştım.

Back
X