- 21 Şubat 2014
- 968
- 287
- 43
Merhaba günlük...
Bir haftalık aradan sonra, gece tekrarını izlediğim Melek programında çok sevdiğim bir diyetisyen olan Dilara Koçak'ı dinledikçe gaza geldim, bugün kendime çekidüzen verme kararı aldım. Ne yazık ki elimde olmayan bazı aksaklıklardan dolayı (evde tesisat arızalandı onunla uğraştım sabahın 5inde) istediğim gibi bir başlangıç yapamadım.Ama "bir yerden başlamak lazım" düşüncesiyle elimden geleni yapıyorum.
Şimdiye kadar yediklerimi yazayım, yoksa motive olacağım yok
Sabah - 08:45
- Yarım simit
- Çay
Ara - 11:00
- 200 ml süt (1 küçük paket - tam yağlı)
Öğle - 12:30 (yemekhaneye gittim o yüzden biraz karbonhidratlı bir öğün oldu)
- 1 kepçe sebze çorbası
- 1 kepçe yahni (patates+et vardı salçasız)
- Yarım tabak bulgur pilavı (3-4 yk kadar)
Akşama da hafif bir sebze yemeği yapıp yanına yoğurt yiyeyim diyorum ama bakalım...:44:
Ben de böyle düşünüyorum, diyetimizin mükemmel olmasına gerek yok, hatalar da yapabiliriz ama ağır aksak da olsa ilerlemek durumundayız. Aksi takdirde sağlığımızı tehdit eden kilolardan bir ömür kurtulamayız. Ben biraz mükemmelliyetçiyim, diyetisyenim başarısız olmamı hep buna bağlamıştı, çünkü "ya hep ya hiç" diyordum, birazcık kaçamak yaptım mı "amaann, artık nasılsa bozuldu" deyip aşırı yiyordum. Ben önce bu bakış açımı değiştirdim, şimdi motivasyonumu daha uzun süre ve kolaylıkla koruyorum. Bir yerden başlamak ve her ne olursa olsun pes etmeden devam etmek başarının sırrı.
Son düzenleme: