Lily ile Sağlıklı Beslenmeye Doğru...

Merhaba günlük...
Bir haftalık aradan sonra, gece tekrarını izlediğim Melek programında çok sevdiğim bir diyetisyen olan Dilara Koçak'ı dinledikçe gaza geldim, bugün kendime çekidüzen verme kararı aldım. Ne yazık ki elimde olmayan bazı aksaklıklardan dolayı (evde tesisat arızalandı onunla uğraştım sabahın 5inde) istediğim gibi bir başlangıç yapamadım. :50: Ama "bir yerden başlamak lazım" düşüncesiyle elimden geleni yapıyorum.
Şimdiye kadar yediklerimi yazayım, yoksa motive olacağım yok :17:

Sabah - 08:45
- Yarım simit
- Çay

Ara - 11:00
- 200 ml süt (1 küçük paket - tam yağlı)

Öğle - 12:30 (yemekhaneye gittim o yüzden biraz karbonhidratlı bir öğün oldu)
- 1 kepçe sebze çorbası
- 1 kepçe yahni (patates+et vardı salçasız)
- Yarım tabak bulgur pilavı (3-4 yk kadar)

Akşama da hafif bir sebze yemeği yapıp yanına yoğurt yiyeyim diyorum ama bakalım...:44:

Ben de böyle düşünüyorum, diyetimizin mükemmel olmasına gerek yok, hatalar da yapabiliriz ama ağır aksak da olsa ilerlemek durumundayız. Aksi takdirde sağlığımızı tehdit eden kilolardan bir ömür kurtulamayız. Ben biraz mükemmelliyetçiyim, diyetisyenim başarısız olmamı hep buna bağlamıştı, çünkü "ya hep ya hiç" diyordum, birazcık kaçamak yaptım mı "amaann, artık nasılsa bozuldu" deyip aşırı yiyordum. Ben önce bu bakış açımı değiştirdim, şimdi motivasyonumu daha uzun süre ve kolaylıkla koruyorum. Bir yerden başlamak ve her ne olursa olsun pes etmeden devam etmek başarının sırrı.

Son düzenleme:
Merhaba günlük...
Bir haftalık aradan sonra, gece tekrarını izlediğim Melek programında çok sevdiğim bir diyetisyen olan Dilara Koçak'ı dinledikçe gaza geldim, bugün kendime çekidüzen verme kararı aldım. Ne yazık ki elimde olmayan bazı aksaklıklardan dolayı (evde tesisat arızalandı onunla uğraştım sabahın 5inde) istediğim gibi bir başlangıç yapamadım. :50: Ama "bir yerden başlamak lazım" düşüncesiyle elimden geleni yapıyorum.
Şimdiye kadar yediklerimi yazayım, yoksa motive olacağım yok :17:

Sabah - 08:45
- Yarım simit
- Çay

Ara - 11:00
- 200 ml süt (1 küçük paket - tam yağlı)

Öğle - 12:30 (yemekhaneye gittim o yüzden biraz karbonhidratlı bir öğün oldu)
- 1 kepçe sebze çorbası
- 1 kepçe yahni (patates+et vardı salçasız)
- Yarım tabak bulgur pilavı (3-4 yk kadar)

Akşama da hafif bir sebze yemeği yapıp yanına yoğurt yiyeyim diyorum ama bakalım...:44:
Ara - 16:30 (Çok acıkmıştım başka birşey de yoktu)
- 1 kk light peynir

Ara - 19:00
- 10 tane badem

Akşam - 20:15 (Bir sürü iş vardı yemek de anca yetişti)
- 6 yk taze fasulye yemeği
- 4 yk yoğurt
- 2 dilim çavdar ekmeği

Su - 1,5 lt
Spor - yok ama eve gelir gelmez 1 saatte tüm evi temizledim:21::10::8:

Merhaba günlük,
Yediklerimi yazmıyorum açıkçası içimden gelmiyor ama çok dikkatli gitmiyorum akışına bıraktım, ama kendimi de salmadım
Şu an kilo olarak 75-76 arası gidip gelmekteyim yani bir aydır aynıyım bugün 75,9-76,1 gibiyim her ne kadar dijital de olsa tartım birkaç defa üstüne çıkınca ufak tefek değişiklik olabiliyor:34:
Şimdi kahvaltımı yazmak istiyorum çünkü akşama bırakınca unutuyorum ya da üşeniyorum :17:

Kahvaltı (11:45)
- 1 tabak sebze omleti (tarifini aşağıda yazacağım)
- 1 dilim çavdar ekmeği

Çay yapmadım su içiyorum

Sebze omletini internetten bir arkadaş çıktı alıp göstermişti ben de deneyeyim istedim
- 2 küçük patates
- 2 küçük domates
- 1 tane kuru soğan
- 1 yk yağ
- 1 kk peynir
- 1 yumurta

Patatesi küp şeklinde, soğanı da yemeklik doğrayıp teflonda az yağla pişiriyoruz (tam kızartma olmuyor kavurma gibi) sonra domatesi ekleyip pişiriyoruz. Ben peyniri minik küpler halinde kesip yumurtayla çırpıp sebze üstüne döktüm. Baharat da ekleyebilirsiniz ben kırmızı biber serptim. Yanında 1 dilim ekmekle yedim gayet doyurucu oldu. Afiyet olsun:56:

Yarin bol yeşil soganli, maydanozlu omlet yapayim bari, canim çekti :))) Gece gece gönül gezdiriyorum, yarin onu mu yesem bunu mu yesem diye. Aç tavuk kendini buğday ambarinda görürmüş :)) Ama bu sebzeli omlet fikrini sevdim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yarin bol yeşil soganli, maydanozlu omlet yapayim bari, canim çekti :))) Gece gece gönül gezdiriyorum, yarin onu mu yesem bunu mu yesem diye. Aç tavuk kendini buğday ambarinda görürmüş :)) Ama bu sebzeli omlet fikrini sevdim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ay canım aynen yaa benim de canım çekti şöyle limonlu domates ve salatalıkla ne iyi giderdi şimdi =)

SAbah olsa da kahvaltı yapsak :9::9::9:

Ben de burada bir tarifimi paylaşayım karnım da gittikçe acıkıyor :9:

Bu yemeğiben kahvaltıda ve o gün yoğun kardiyo yapacağım zaman yiyorum Neredeyse akşama dek acıktırmıyor Süper tok tutan bir şey bu Ama tabii diyet yapanlara öneremeyeceğim çünkü protein ağırlıklı da olsa yoğun kabonhidrat içeriyor,,, Karar size kalmış :34:

Adına kahvaltılık burritos deniliyor bende nette gezinirken rastladım bu tarife yapımı şöyle,

1 lavaşı kısık ateşte ısıtmaya başlıyoruz Bu arada küçük bir tavada 1 ymekkaşığı zeytinyağı ile 2 çırpılmış yumurtayı pişiriyoruz Yumurtalar pişecek gibi iken istenilen miktarda beyaz peynir veya ezine peynirini ufalayarak içine ekliyoruz Bu arada lavaşı da alt üst yapalım ve pişen yumurtayı lavaşın ortasına gelecek şekilde yayıyoruz uzunlamasına Yine aynı tavada 1veya 2 adet yeşilsoğan ile 2 yemek kaşığı meksika fasulyesini ısıtıyoruz 1-2 dk ısıttıktan sonra yumurtaların üverine bunları da ekliyoruz Daha sonra üzerine kaşar peynirini domatesi ve en üste de marul yapraklarını koyuyoruz Lavaşı sarıp kapattıktan sonra da bir kez daha çeviriyoruz ve afiyet olsun =)Yumurta zaten başlı başına tok tutan bir besin bir de fasulye eklenince öğlen yemeğine acıkmanız imkansız Hem de yumurta ile fasulyenin bu kadar birbirine yakıştıklarını tadınca inanamayacaksınız Tabii işin içine marul ve yeşil biber girmesi de cabası,,,

Bu saate bu tarifi vererek resmen kendime işkence ettim :5:

Sabah olmasini bekliyorum dört gözle, gözüme uyku bile girmiyor :9:

Dimi ya :5: Açken de uyunmuyor arkadaş Bana kötü kötü bakan çubuk krakerlerim var ama yemeyeceğim =) AA şeftalim vardı onlardan yiyim bak aklıma geldi=) Annem yolda ototbüste şu an yanıma geliyor bir de onun heyecanı var bende sorma :8:

Ben de burada bir tarifimi paylaşayım karnım da gittikçe acıkıyor :9:

Bu yemeğiben kahvaltıda ve o gün yoğun kardiyo yapacağım zaman yiyorum Neredeyse akşama dek acıktırmıyor Süper tok tutan bir şey bu Ama tabii diyet yapanlara öneremeyeceğim çünkü protein ağırlıklı da olsa yoğun kabonhidrat içeriyor,,, Karar size kalmış :34:

Adına kahvaltılık burritos deniliyor bende nette gezinirken rastladım bu tarife yapımı şöyle,

1 lavaşı kısık ateşte ısıtmaya başlıyoruz Bu arada küçük bir tavada 1 ymekkaşığı zeytinyağı ile 2 çırpılmış yumurtayı pişiriyoruz Yumurtalar pişecek gibi iken istenilen miktarda beyaz peynir veya ezine peynirini ufalayarak içine ekliyoruz Bu arada lavaşı da alt üst yapalım ve pişen yumurtayı lavaşın ortasına gelecek şekilde yayıyoruz uzunlamasına Yine aynı tavada 1veya 2 adet yeşilsoğan ile 2 yemek kaşığı meksika fasulyesini ısıtıyoruz 1-2 dk ısıttıktan sonra yumurtaların üverine bunları da ekliyoruz Daha sonra üzerine kaşar peynirini domatesi ve en üste de marul yapraklarını koyuyoruz Lavaşı sarıp kapattıktan sonra da bir kez daha çeviriyoruz ve afiyet olsun =)Yumurta zaten başlı başına tok tutan bir besin bir de fasulye eklenince öğlen yemeğine acıkmanız imkansız Hem de yumurta ile fasulyenin bu kadar birbirine yakıştıklarını tadınca inanamayacaksınız Tabii işin içine marul ve yeşil biber girmesi de cabası,,,

Bu saate bu tarifi vererek resmen kendime işkence ettim :5:

Vallahi bomba bir tarif, gece gece yazilacak en son tarif :9: Şuraya cikolatali pasta tarifi yazsan daha iyiydi :9: Saka bir tarafa gerçekten güzel bir tarif, bu kadar muhtesem besin bir araya gelince lezzetli olacağından suphem yok :) Sadece kasari cikarip bir gün deneyecegim. Benim için karbonhidrat sorun değil, günün geri kalanında az yiyip dengelerim :) Hem kompleks karbonhidrattan zarar gelmez :1: Teşekkürler tarif için :16:

Dimi ya :5: Açken de uyunmuyor arkadaş Bana kötü kötü bakan çubuk krakerlerim var ama yemeyeceğim =Allah sağ salim ) AA şeftalim vardı onlardan yiyim bak aklıma geldi=) Annem yolda ototbüste şu an yanıma geliyor bir de onun heyecanı var bende sorma :8:

Ne güzel, Allah sağ salim kavustursun :16:

Vallahi bomba bir tarif, gece gece yazilacak en son tarif :9: Şuraya cikolatali pasta tarifi yazsan daha iyiydi :9: Saka bir tarafa gerçekten güzel bir tarif, bu kadar muhtesem besin bir araya gelince lezzetli olacağından suphem yok :) Sadece kasari cikarip bir gün deneyecegim. Benim için karbonhidrat sorun değil, günün geri kalanında az yiyip dengelerim :) Hem kompleks karbonhidrattan zarar gelmez :1: Teşekkürler tarif için :16:

Dimi ya ama çikolatalı pastayı bilmem de muhteşem cheesecake yaparım yani Bence hiç tatlı olayına girmeyelim :8::8:

Yumurta ile aran çok yoksa 1 yumurta da kırabilirsin Fasülyeden 2 değil 3 ymk k koyarsın Bende kendimegöre tarifle oynamıştım sonuçta damak tadı =)

Aslında vücudumuza aldığımız hiçbirşeyden zarar gelmiyıor tabii gdo lular dışında da biz ağzımızı tutamıyoruz ki milletçe :9::9:

Akşama da şöyle az zeytinyağlı taze fasulye ile yoğurt yersin misss :10:

Dimi ya ama çikolatalı pastayı bilmem de muhteşem cheesecake yaparım yani Bence hiç tatlı olayına girmeyelim :8::8:

Yumurta ile aran çok yoksa 1 yumurta da kırabilirsin Fasülyeden 2 değil 3 ymk k koyarsın Bende kendimegöre tarifle oynamıştım sonuçta damak tadı =)

Aslında vücudumuza aldığımız hiçbirşeyden zarar gelmiyıor tabii gdo lular dışında da biz ağzımızı tutamıyoruz ki milletçe :9::9:

Akşama da şöyle az zeytinyağlı taze fasulye ile yoğurt yersin misss :10:

Çok haklısın. Aslında ne yediğimize çok takılıyoruz, bir süre yasak da koyuyoruz kendimize diyet adına ama çok daha önemli olan miktar. Zayıf olan insanlar her şeyi yiyor ama az yiyor :)

Merhaba günlüğüm :KK24:
Uzun bir aradan sonra yine yazmaya karar verdim. Son birkaç haftadır aslında bu konuda adım atmaya çalışıyorum ama gerek iş stresi gerekse bedenimdeki yorgunluk hissi nedeniyle diyet/beslenme işi hep askıda kaldı.
Dün akşam "artık günlüğe geri dönüş yapma vaktim geldi" dedim. Aslında o an aklımdan bir sürü şey geçiyordu yazmak için ama sabah sınava gireceğim için erken kalkmak gerektiğinden çok takılamadım internette:KK23:
Beslenme konusunda çok fazla kendimi salmış değilim genel olarak 3 ana 2 ara öğün şeklinde bir düzenim var ama son birkaç ayda kilomda artış gözlemliyorum:mad: Bunun sebeplerini kendime sorup özeleştiri yapmak gerekirse:
1) Her ne kadar ara öğünlerle desteklesem de AZ YİYORUM :oops: benim en büyük yeme sorunum bu, az yemek.
Hepimizin kilo aldığında yapmış olduğu birşey var ki, yediklerimizi azaltıyoruz. Benim de eskiden beri (yani, ilk kilo almaya başladığımdan beri) yaptığım bir şey bu. Uzmanlar "yeterli ve dengeli beslenme" diyorlar işte tam bu noktada benim hatam: yetersiz besleniyorum. Bu sorunu biraz olsun aşmaya başlamıştım birkaç sene önce gittiğim diyetisyen sayesinde. Onun bana tek katkısı ana öğünleri ara öğünlerle desteklemek oldu. Nitekim şu an 2-3 saat birşey yemezsem midem kazınıyor:KK53: Kendimdeki az yeme durumunu aşmak istiyorum ve yapabileceğime inanıyorum:KK36:
2) Akşam öğünlerim düzensiz:oops: Çoğu zaman kolaya kaçıyorum. İşten gelince bir yandan dinlenme isteği bir yandan da midemin kazınması nedeniyle yemek hazırlamak zorunda olmak beni ikilemde bırakıyor. Böyle olunca kimi zaman evde kalan ıvır zıvır ne varsa yiyorum:KK43: (yoğurt da olsa çikolata da olsa hepsinden yiyorum doymama endişesiyle) kimi zamansa sağlıklı şeyler yapıyorum kendime. Ama bu ,mehter gibi iki ileri bir geri durumuna neden oluyor tabii...
3) Ara sıra gelen YEME ATAKLARI. :KK47: Sorunun nedeni tamamen psikolojik biliyorum ama o an bunu düşünemediğimden geri adım atamıyorum maalesef. Biliyorum ki benim az yeme sorunum var ve bu da beraberinde psikolojik açıdan olumsuzluk yaşadığım bir dönemde tam ters bir etki yapıp yeme atağına sebebiyet veriyor. Bu konuda da kendimi eğitmem lazım. (Normalde pişmanlık da duyulur ama ben her yediğim şeyden pişman olma sorununu aştım o açıdan bir adım ilerleme kaydettim diyebilirim:nazar:)

En son 5. takımdaydım ama bırakalı 7 ay oldu ve ben bu zaman zarfında 5-6 kg almışımo_O Orada en son 75,1 idim geçen hafta81,4ü gördüm biraz motive olup kendime çekidüzen vermeye, yediklerimi takip etmeye çalışarak Cuma sabahı tartıda 80,0 kg çıktım.
Dün ve bugün hafif kaçamaklarla (çikolata ve kek) beslenmeme katkıda bulundum ama bu yediklerimi fazlasıyla erittiğimi düşünüyorum çünkü hiç oturma fırsatım olmadı gündüzleri:KK49::KK49::KK49:
Yarın yeni bir gün ve ben yeni güne de yeni haftaya da güzel bir şekilde başlama kararı aldım. Yasaklarım yok sadece ölçülü ve iradeli bir şekilde yoluma devam edeceğim. Bu arada elimdeki diyet kitaplarına yeniden göz atma hevesindeyim:confused: Hoşuma giden şeyler olursa zaten paylaşırım mutlaka...
Şimdilik bu kadar günlük, yarına görüşmek dileğiyle...:KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Son düzenleme:
Günaydın :KK68:
Yeni bir güne, yeni bir haftaya merhaba:KK54:
Hafta sonu dinlenmek yerine daha da yoruldum ama zaman işte... Su gibi akıp gidiyor. Yine hafta başladı, iş başı yaptık. Ne yapalım, Rabbim sağlık versin gerisi hallolur:KK75:
Sabah 7 gibi kalktım, hafta sonu temizlik yapamamıştım mutfağın yerini sildim kuruyunca halısını serdim, banyoyu yıkadım kurusaydı paspasları serecektim, ortalığı topladım tost yaptım birini kardeşime bıraktım diğerini işe getirdim.

Sabah - 09:00
- 2 dilim çavdar ekmeği+kaşar peyniriyle yaptığım yağsız tost
- 1 bardak çay

Ara - 10:30
- 1 kutu kakaolu süt (200 ml)

Şimdilik yediklerim bunlar, sabah tartılamadım maalesef ama tartı günü Cuma olduğundan ara tartılmaları dikkate almıyorum

Günaydın günlük :KK54:
Dün akşam eve gittim ve yatıp uyudum hafta sonum yorucu ve uykusuz geçti, o nedenle de kalkınca akşam yemeğini yedim ama geç oldu:oops: neyse önemli olan ölçülü yemek, iradeli olmak değil mi?:KK68:Şu an için spor yapmıyorum zira zaten ev-iş arası yürüyorum ve eve gidince de boş durmuyorum:KK49: Menümü de yazayım ::KK52:

Sabah - 09:00
- 2 dilim çavdar ekmeği+kaşar peyniriyle yaptığım yağsız tost
- 1 bardak çay

Ara - 10:30
- 1 kutu kakaolu süt (200 ml)

Öğle - 12:45
- 1 parça fırında tavuk baget + 3-4 parça patates
- 3 yk pirinç pilavı
- 1/2 kase yoğurt

Ara - 14:00
- 1/2 fincan yeşil çay

Ara - 15:50
- 1 fincan cafe mocha (3ü 1 arada gibi olanlardan)

Akşam - 21:15
- 2 dilim beyaz tost ekmeği arası fıstık ezmesi+reçel

Su - Ölçmedim 2 lt olmuştur sanırım:KK50:
Spor - Yok :KK53:

Back
X