Lise ve üniversite yıllarında nasıl bir genç kızdınız

Loiseauxrouge

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
3.599
952
688
Lise ve üniversite yıllarında nasıl bir genç kızdınız .Uçarı mı ,derslerine çok bağlı biri mi , yoksa ortalama bir öğrenci mi? :kahve:

ben uçarıydım fırlamanın önde gideni yani disiplin suçlarımın haddi hesabı yoktu . hocalar bana takıktı. derste kulağına çalınanlarla sınava girerdim eylülün en başarılı öğrencilerinden biriydim .

pskoloji hocamızın yaptığı ıq testinde çok zeki çıktığımda adam kafayı yiyecek gibi olmişidi hehehehe ahhh bee eski günlerrrr gene olsa gene haşarı olurum hahahaha

dört dörtlük bir öğrenciydim... çokta çalışkan...
öyle herkesle muhabbet etmezdim. arkadaşlarımı iyi seçerdim. hiç kimseyle de aşırı samimi bir arkadaşlığım olmadı zaten hep araya bir az da olsa mesafe koyardım...

gırgıra geyiğe ölmüş bir öğrenciydim..işim gücüm şamata yapmaktı..ve şamatalara katılmaktı..
liseyi izmirde karşıyaka lisesinde okudum.acayip bir grubumuz vardı.karşıyakanın basketbol ve futbol maçlarını kaçırmaz,alsancakta karşıyaka atkılarıyla dolaşırdık..tatlicadiarzu
üniversitede daha iyiydim.kocamın hayatımda olması biraz daha dinginlemişti beni.yine gırhır yapıyordum ama durmam gereken yeri daha iyi kestirirdim..
şutarafagitti

Ben lise yıllarında inek diye tabir edilen öğrencilerdendim ,hiç samimi arkadaşım yoktu ,varsa yoksa dersti benim için ,Bu nedenle zaten hiç erkek arkadaşımda olmadı .Aşırı ciddi bir tiptim ,oğlanlar benden korkardı sanırım pek de hoşlanmazlardı .Üniversite yıllarında biraz daha ılımlıydım eşimle tanışmam bu döneme denk geldi .Samimi kız arkadaşlarım vardı ,eski katılığım kalmamıştı ama zaten hemen evlenmiştim . Şimdi en pişman olduğum şey ,keşke okul yıllarının tadını çıkarsaydım keşke o kadar derslerine bağımlı bir tip olmasaydım .Genelde takdirle geçerdim ama insana kalan o güzel günler , takdir teşekkür bir faydası olmuyormuş .Şimdi görüştüğüm arkadaşlarım o zamanki benle şimdikini kıyaslayınca hayret ediyorlar .Çünkü şimdi çok hoşgörülü ,sıcak bir insanım .Yani genç kızlığımın tadını hiç ama hiç çıkaramamışım .Sanırım böyle bir gençlik dönemi geçirmemin en büyük nedeni aşırı aile baskısı , derslerde başarılı olma hırsı ve de annemi hayal kırıklığına uğratmam çabasıydı .Ama ne yazık ki o günler bir daha ele geçmiyor .:çok üzgünüm:

Benim zaten lise yıllarım yeni bitti ve üniversite birinci sınıftayım
Müthiş havayi aşırı tembel.Kendine güvenen ve ayıptır sölemesi oldukça zeki bir öğrenciyim (IQ'm 139) Çok çabuk sevdiririm kendimi.Ama eeeeen kötü özelliğim kendimi birz fazla kullandırıyorum özellikle de maddi açıdan.Bu yüzdende arkadaşlıklarımdan yara alıyorum hatta bu şekilde insanlara güvenim azaldı.Büyüdükçe arkadaşlıklar sahteleşiyormuş bunu öğrenmek çok acı benneyaptımki

lise sona kadar odadan kafasını dışarı çıkarmayan sessiz, silik bir tiptim. nolduysa lise sonda oldu. lisede yapılan her uçarılığı yaptım. işin açıkçası bir açıldım pir açıldım.(ders kırdım, bahçe duvarının dibinde sigara içtim, tırnak uzattım vs. hani bunlar yasaktır ya.) yinede kredili sistem dolayısıyla 2.5 yılda mezun oldum. sonra üniversite...bu şehre adım attığımın ilk günü eşimle karşılaştım. tabii nereden bilebilirim gelecekte kocam olacağını. sadece ne kadar hoş biri diye içimden geçirdim. sonrası bir kaç ay sonra nasip işte tanıştık ve ben (eşim sağolsun)mezun olana kadar sakin , sessiz, normal bir öğrenci kıvamında okula gittim geldim.

Lise yıllarında inanılmaz faal bir öğrenciydim,kulupler,dernekler,sosyal faaliyetler benden sorulurdu,her yere yeten bir tiptim:utangac:
Üniversitede ilk yılım yeni tanıştığım taşı toprağı altın memleketi keşfetmekle gecti:1rolleyes:Hem çalıştım,hem okudum,hem gezdim,hem tozdumsırnaşık şey Öğrencilik yaşamım boyunca derslerim hep cok iyiydi.

Hey gidi günler hey.Düşündümde şimdi,öğrencilik gibisi varmı:1no2:Cok güzel yıllardı.

Liseyi bitirdiğim yıl çocuk denecek yaştaydım.Derslerim oldukça iyiydi,ama buna rağman hep haylaz tabir edilen arkadaşlarım vardı.
Üniversitede de arkadaşlarıma göre yaşım küçüktü çok erken ilkokula başladığım için.O yüzden prensesler gibi davranıyorlardı bana.Derslerim yine iyi idi.Kimseye kopiş vermezdim.:)) Ama eğlenmeyi,gezmeyi çok severdim.Arkadaşlarımla aram da çok iyiydi.yerimseniben

ben epeyce başarılı bir talebeydim lise yıllarımda en kötü karne teşekkürdü....
ve favori kızlar arasındaydım... bı nasıl oldu bilmiyorum ama oldukça güzeldi...
üniversitede ise yine başarılıydım .. ama benden daha favori kızlar vardı bizracık bozuluyordum bu duruma....alışmıştım çünkü favori olmaya...

İlkokula diğer öğrencilere göre 2 yaş küçük başlayan bir kız olarak lisedeki arkadaşlarım hep abilik yapmıştır. Halen görüşürüz,toz kondurmazlara bana,hiç kıyamazlar..
Çok yaramazdım,ilk sigaramı lisede içtim,devamsızlığım hep sınırdaydı. Derslerim iyidi zayıfım yoktu karnemde. Biraz ergenlik dönemi bunalımı biraz da arkadaşlarımın kollaması ile şımarık bir kızdım..
Üniversite farklı bir ortam olduğu için daha sakindim. Zaten ilk yıldan sonra hemen çalışmaya başladım. Gezmekten,eğlenmekten ve erkeklerden çok daha büyük dertler olduğunu öğrendim 18 yaşında.

liseliyken, nerdeyse okulun en popüler kızıydım.
tüm oğlanlar aşıktı bana
her gün birinden arkadaşlık teklifi alırdım (çıkmanın adı arkadaşlıktı)
en son moda ne.önce ben giyerdim.
derslerim çok iyiydi.çalışkandım
ağır akıllı bi görüntüm vardı ama sadece görüntü.içim öyle değildi
başkaldırmaktan kuralları hiçe saymaktan zevk alırdım
o yüzden 18 imde evlendim
üniversiteliyken, hayatımın en çabuk geçmesini istediğim dönemimdeydim
şafak sayar gibi gün saydım
çünkü hem anne hem öğrenci hem baba hem ev kadını rolllerim vardı
kabus gibiydi.

Lisedeyken evet biraz fırlamaydım ama çalışkandım da.... Derslerim gayet iyiydi... Üniversitede ise aşırı derecede sosyal bir insandım.... Her etkinlik yurtta benden sorulurdu:))) Girmediğim yer yoktu nerdeyse.... Dağcılık klubü, üniversite öğrenci konseyi, bağlama kursu, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Toplumsal Yardımlaşma Projeleri, toplantılar, söyleşiler vs... Tiyatroya çok giderdim, ayda iki yada üç kez tiyatroya giderdik nişanlımla... Çok güzel bir dönem olmuştu üniversite dönemi benim için... Arkadaşlıklarımız da mükemmeldi... Özledim walla o günleri:(((

hayatımın belkide en uçarı yılarını lisede geçirdim
yapmadığım fırlamalık kalmadıjeyyar
görüntümlede dikkat çeken biriydim farkında olduğum için havalar bin beşyüzdü bendesırnaşık şey derslere hiç çalışmazdım ama yinede başarılıydım
şuan üniv okuyorum liseye göre duruldum hayatta yasak çiğnemekten daha önemli
şeyler olduğunu öğrendimCADIARZU
ayaklarım daha bi sağlam basıyor yere:1closedeyes:

Anaokul,ilkokul ve ortaokulu aynı okulda okudum ben.Liseyide Anadolu lisesini kazandım.Salya sümük gitmiştim yazılmaya.Çünkü ortaokulda belli bir havamız vardı.Okul voleybol takımı kaptanıydım birde klupte de oynuyordum yani havalar 1500şakkıdı.Lisede tanımadıgım ortam diye korktum ama ilk gün bir baktım okul voleybol takımına çoktan girmişim millet çevremde :icecream:. Kurallara uyardım , ama işte yerimde durmazdım , kızlardan çok erkek arkdasım vardı okulda hep eğlencedeydim yani .Ondan ilk sene üniversiteyi kazanamamıstım 1rolleyes: Sonra aklım başıma gelince üni'de ineğin biri oldum çıktım ortalamalar ,yüksek onur belgeleri falan.Ama Eskişehir'inde tadını çıkarmadım değil yani ders çalışırkende :smiley-cool:

Lisedeyken artistin önde gideniydim tatlicadiarzu Havalı dikkat çeken birçok erkeğin aşık olduğu bir kızdım..Okulda ne yasaksa onu yapardık arkadaşlarla saçlarımı kızıla boyamıştım hatta aşk alevi rengine..Kravatsız gezmek yasaktı hiç takmazdım saçları toplamak gerekirdi uzun kızıl güzel saçlarımı hep açardım..Gri çoraptan başka çorap giyilmezdi ben siyah giyerdim..Hocalarla aram çok iyiydi son sene özellikle hep kopya çekerdik ama ben yine de başarılı bir öğrenciydim..
Lisenin bittiği yaz sevgilimle çıkmaya başladık üniversite 3 teyim şuan ondan dolayı üniversite hayatım çok daha durgun geçiyo..Hep ikimiziz zaten sürekli beraber geziyoruz o nedenle fazla arkadaşım yok eskisi gibi..Aslında özlüyorum o arkadaşlık ortamını ama olsun sevgilimle olmaktan gayet mutluyum beni o yola getirdi tatlicadiarzuDerslere gitmiyorum sadece sınav zamanı çalışıyorum ama Allaha şükür derslerim iyi..öyle işte hey gidi günler..

lisede sınıfın en fırlama kız öğrencisiydim..Sınıfta kavga olduğunda kapıda nöbet tutar gelen gideni haber ederdim. felsefe sosyoloji,mantık dersleri hariç diğer dersleri pek dinlemezdim..En çalışkan öğrenciler bile o ders notlarımı almak için uğraşırlardı..
Diğer derslere pek çalışmazdım derste dinlediğimde sınava girerdim ama hep iyi not alırdım..
Bütün hocalar tanırdı beni..
Yaramazdm ama çok sevilirdim.

en güzel yıllarım ortaokul ve lise süperdi ne calışkan ne tembeldim orta halli yani grupca kavgayı cok severdik kavga cıksında bizde birine dalsak derdik ve olede olurdu sokaktan gecen erkeklere laf atardık onların bize lafatması gerekirken lise 1de babamın korkusundan okuldan hiç kacmadım lise 2 ye gecer gecmez kacak olduk her fırsatta kactık ookuldan okulun gözde gruplarındandık herkes bizimle arkads olmak için canatardı ah ah lakabımız bilem ceteydi geri gelse o günler ne günlerdi beeeeeeeee...........

son 3 senemi saymazsak hep sessiz,sakin,hanımhanımcık,hocalaryla hiçbir problemi olmuyan,derslerime çalışmazdım ama geçerdim,kuralları pek takmıyan okuluna gidip gelen kendi arkadaş çevresinden başka kimseyle takılmayan erkekleri takmıyan onlar tarafndan ulaşılması zor bir kızdım ısrarları hep boşa giderdi son 3 senedir nemi oldu çalışmaya başladığımdan beri açıldım tatlı cadı bir kız oldum biraz önce saydıklarımdan hiçbirşey eksilmedi ama daha aktif daha girişken oldum tabi doktorum sayesinde....

anaokulunu ve ilk okulu antiotoritär bir model okulunda okudum... cocukken gözlerimde kalin cerceveli bir gözlük ...agzimda tel ...(ön disim yamuk cikiyordu)...tuhaf utangac icine kapanik ...cok hayal kuran cok kitab okuyan bir cocuktum...
onun icin lisede ben bir acildim...agzimdan tel cikmistim...gözüm burnumun dibini görmeme pahasina gözlük takmazdim ...masanin üstünde göbek atan kikirdek bir kizdim...ilk yari yil hic der calismazdim ...ikinci yari yilda sabahlara kadar ders calisir ...bütün kiriklari düzeltirdim...simdikilerin o hoppa dedigi cinsten...annem hop oturup hop kalkardi...bir yaz tatilinde benim hareketlerim yüzünden yazligi terkettik..evin parasi ödendigi halde... annem cok tutcu bir kadindi...biz kizlarsa bir o kadar asi...nükleer facia olmustu...ben cok okuyordum... ...o zamanlar daha soguk savas vardi...amerika ile rusya arasinda ki savas avrupada yasancakti...güya ben'de inaniyordum...bu yüzden sürekli baris yürüyüslerine gidiyordum...cikan arbelerde dayak yiyip eve salya sümük aglayarak gelirdim...siyasetle ilgileniyordum...feministim...
18 yasima yeni girdigimde esimle tanistim...asla beni beyenmez diye düsünüyordum...ailesi'de beni evlilige henüz hazir bulmadi...gercektende cok saf bir seydim...neyse ama benimki ailesini karsi gelerek benimle evlendi...o benim yüksek tahsilim icin tesvik etti...esimin yaninda büyüdüm sayilir...ben ne kadar ucuksam o bir o kadar olgundu...cok nazimi cekti ...cok...
ben cok korkak bir seydim ...ölecem ...hic cocuklarim olmiyacak...beni kimse sevmeyecek ...bir sürü paranoyasi olan biriydim...asi olmam bundan geliyordu... sonra öyle bir duruldumki ...kafamçokkarıştı

cok güzel bir konu Şeniz

Back
X