- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
Merhaba hanımlar.bebek görmeye geldik ev sahibi komşumuz dikişlerinin acıdığını ,bebeğinin sabahlara kadar uyumadığını,çok ağladığını filan anlatıp dert yandı.haline üzüldüm kendi loğusalık günlerim aklıma geldi sinirlerim bozuldu.eşimin teyzesi beni götürmeye geldikleri günden itibaren bakışlarıyla ,anlamsız laf sokmalarıyla hep düşman gibi davrandı.hamilelikte onu her gördüğümde yeni gelinlerle kafayı bozmuş gibi sürekli yeniler böyle deyip kotuleyip biz hiç insan değilmişiz demek ki diye kendini göklere çıkararak övmeleri filan çok sinirimi bozmuştu hamileliğim zehir olmuştu.doğuma da geldi istemediğim ,eşimi kaç kez uyardığım halde.loğusayken de sözde bebek görmeye geldi başladı yine yeni gelinler kaynanalarini istemiyo,kaynanalar ne dese geline batiyo,kaynana bi kenarda bütün gün otursa gelin nefret ediyo.insana bi bardak su vermezler ölüme terk ederler gibi laflarla ortamın tadını kaçırdı.beni ateş bastı sıkıntıdan ama konuşmadım önce sabretmeye çalıştım.sonra bi şeyler sordu bu konuyu uzatmayalım dedim senin kaynananla bi derdin var heralde dedi.ben de artık ağzıma ne geldiyse söyledim geldiğimden beri beni bi begenemedin ne yapabilirim daha senin ablan için bi derdin varsa imalı konuşma net söyle dedim.bu sefer sen bana taktin ne desem sana batiyo dedi.bi daha ağzımı açmam sen alingansin dedi.sonra apar topar giyindi erkeklerin o tarafa gitti bi daha gelmem ben zaten yeğenim için gelmiştim dedi.kapıya gidip geri döndü hadi yine insanlık bende kalsın dedi.ben sana demiyorum sen alingansin filan dedi bizim eve gelin konuşup çözelim dedi.ardından eşime uzun uzun mesajlar yazdı bi daha gelmem ben böyle terbiyesizlik görmedim o çok saygısız biriymiş yanlış tanımışım filan yazdı.ondan sonra kaç kez evime gelmek istedi artık kabul etmedim asla görüşmek istemedim.ablasını acindirip acindirip anlatır ablam bütün gün yerinden kalkmıyor psikolojisi de iyice bozulmuş der iki dakika geçmeden kaynana yerinden kalkmasa da geline batıyor der bunun gibi yani.onlar istedi ki ben her gün gidip kaynanama hizmet ediyim.sabah8.30 'dan geceye kadar orda durmami istediler.gittiğimde hep mercek altındayım acayip sinir bozucu lafları vardı kaynanamin.9 ay boyunca her arkamı döndüğümde g.ün büyümüş dedi durdu.ne giysem istedi o bana olur mu bundan bana gore var mi hiç rahat bi kıyafet giyemedim.kendisi 120 kilo civarı ben onun yarı kilosunda yarı yaşındayım.ne takı taksam istedi vermedim malı kıymetli evine geldiğimde calmazsam gör dedi.bana bi çöp almadi ihtiyacım da yok her gün benden bir şeyler istedi eşim bile bi dakikada kaç tane şey istiyosun demişti annesine.eşimin eski nisanlisindan bahsedip iç çeker icimde kaldı çok canım yandı der benim yanımda başkasına anlatir.doğumdan 1gün öncesine kadar a'dan z'ye her şeyi ben yaptım.6 günlük loğusayken yemeğe misafir kabul ediyo musunuz dedi yemek yapacak misafir ağırlayacak durumda değilim dedim.sezeryanliydim her gün geldi sinirimi yipratmaktan başka şey yapmadi.7gün yemeğe geldim diye geldi.iki büklüm yemek yaptım bugün bunları hatırlayınca hazmedemiyorum artık buz gibiyim kaynanama karsi aylarca gitmiyorum ama onlar sormadan geliyor.torununu görmek onun da hakkı ama ben hiç iyi hissetmiyorum onla vakit geçirirken.kendi iyiliğim için geçmişi unutmak istiyorum asla unutmuyorum.eşimle nasıl bir konuşma yapmalıyım ki ikinci dogumuma ne hastaneye ne evime teyzesi gelmesin