Loğusalığımı unutamıyorum

Ne gerek varsa yaninda kalmana onu anlamadim zaten. Sezeryan demissin. 2 gun kaldığını düşünüyorum ee esin yok muydu yaninda da elinden tutup seni yurutmek bu kadar mi zor hastanede.Bizim ulkemizde dogum yapana beyin ameliyati olmus gibi davranmaya devam ettikleri sürece bu sorunlar asla bitmez. Benim bildigim kisi dogum yapar o ozel anlarda yaninda eşi ve varsa cocugu olur. Anne baba kaynana hic gerek yok. Dogumdan sonra gelirler 1 saat otururlar artik kocalar kahvemi yapar çaymi verir ne veriyorsa verir onlara icer bebegi görür kalkarlar. Diger aile bireyleri de 40 gun (bu gelenek gibi olmus diye diyorum 30 veya 50 60 gunde olur) telefon acar musait misin canim musait misin kızım zaten biz insan yemiyoruz yamyam degiliz neticede o zamana kadar toparlanmis olur kabul edersin yani.. gelirler evine oturur giderler. Benim gerizekalı kaynanamda bir kadin dogum yaptiginda yaninda en cok annesini ister demisti bende niye ne alaka dedigimde bebek çünkü cok kakasini yaparmış bu da ne alaka onu da anlamadim zaten . O herkesi kendi köylüsü gibi cehaletten fırlamış zannettigi icin zannettiki ben dogum yapcam buraya doluşacak akrabalarıyla falan. Simdi evime giremiyor selam bile vermiyorum😂😂😂😂😂😂
Yok kalmadı.ısrarla söyledi eşim ben ısrarla hayır dedim kaç sefer.gittiler.gelmesinler sadece eşim olsun dedim geldiler.kaynanam sonra her gün geldi moralimi bozdu ikidebir niye süt gelmiyor vah basima gelen niye bu çocuk emmiyor o beşik niye orda duruyor bu ne neye yarar nerden geldi durmadan soru sordu zerre faydası olmadı 5 gün annem durdu annem bile cenesinden bıktı niye bu aileye gelin geldin diye sana kızıp durdum dedi.7.gün yemeğe geldi kabul etmedigim halde.bunları düşünmekten uykularım kaçıyor.doğuma gelmek ne ki evlendigimiz günden itibaren her gün yanimizdaydi 3.günden bizimle kalmaya başladı.eşime söylediğimde koviyim mi annem dedi.kendisine söyledim ne var ben burda yatıyorum sen orda dedi.sana. zararim yok dedi.deliriyorum dusundukce

Yok kalmadı.ısrarla söyledi eşim ben ısrarla hayır dedim kaç sefer.gittiler.gelmesinler sadece eşim olsun dedim geldiler.kaynanam sonra her gün geldi moralimi bozdu ikidebir niye süt gelmiyor vah basima gelen niye bu çocuk emmiyor o beşik niye orda duruyor bu ne neye yarar nerden geldi durmadan soru sordu zerre faydası olmadı 5 gün annem durdu annem bile cenesinden bıktı niye bu aileye gelin geldin diye sana kızıp durdum dedi.7.gün yemeğe geldi kabul etmedigim halde.bunları düşünmekten uykularım kaçıyor.doğuma gelmek ne ki evlendigimiz günden itibaren her gün yanimizdaydi 3.günden bizimle kalmaya başladı.eşime söylediğimde koviyim mi annem dedi.kendisine söyledim ne var ben burda yatıyorum sen orda dedi.sana. zararim yok dedi.deliriyorum dusundukce
Senin kocan var ya tam bosamalik ve boyle ortada acılar içinde bırakılmalık bir adam. Üzgünüm bunu söylemek istemezdim ama. Seviyorsan tabi ve boyle bir düşüncen yoksa artik gecmisi düşünme. Beceremiyorsan psikolojik destek al. Iyi gelecek. Bende zamaninda aldım. Boyle insanlar insani hasta eder. Ve giden senin ömrunden olur. Kaynanana da kocana da hicbisey olmaz. Yalanmi?

içinize atmsaydınız keşke, o an cevabı verseydiniz ince ince; şu giysini ver mi diyor aaa teyzecim o senin minik popişine büyük gelir diyeceksiniz, zamane gelinleri şöyle böyle mi diyor, kahkaha atıp ay valla öyle, yan gelip yatıyorum kocişim de bir dediğimi iki etmiyor, ohhhh kıskananlar çatlasın, zamanında kendi kocasına yaptıramayanlar utansın diyeceksiniz. yeni gelinler kaynanasına bir bardak su vermiyor mu diyor, ayy kaynanam istesin ben ona votka vişne koyayım oh hem gece rahat uyur, sana da yapayım mı kız bir tane diyeceksiniz. yemeğe misafir kabul ediyormusunuz diyince, yemeği getirirsen, giderken de bulaşıklarını yıkayıp mutfak tezgahımı da silersen neden olmasın diyeceksiniz, kız sen kafayı mı yedin ben lohusa kadınım, yap da getir yiyek diyeceksin.

ikinci bebek konusunda eşinize şimdiden ince ince işleyeceksiniz, teyzen geldiği anda, ben bebeği alıp annemde kalmaya gideceğim diye.
benim şu an hamilelik yok ama eşime yavaş yavaş söylüyorum, lohusalık çok hassas oluyormuş, anne hormonların etkisiyle çok kırıcı olabiliyormuş. annenlerle sınırlı görüşelim ki kalplerini kıracak birşey olmasın diye.

Cansınız çok teşekkür ederim.ailesinin bu bahar kastamonu'ya taşınma ihtimali var.o nedenle de sabrediyorum yakında giderler ümidiyle.teyzesine gelince gerçekten karaktersiz çok kıskanç biri.ben daha bir şeyleri sorun etmezken kendi eltisi demişti ona guvenme bi sey anlatma kıskançlık huyu var patavatsiz konuşur diye.haddi olmadan bu kadar haksız konuştuğu için kimseden etmedigim kadar nefret ediyorum ondan.defalarca evime gelmek istedi kaynanam ve annesi çok çok kez bana ısrar etti kabul etmedim evime ama kaynanamı idare etmeye çalışıyorum.gelince iş yapma bahanesiyle yanında durmuyorum nerdeyse hiç konuşmuyorum çok yüzeysel
Sizde kendimi gördüm kafama takıyorum uyuyamıorm diye yazmıssnz aynısı bende var daha dün gece aklıma eski mevzular geldi sinirim bozuldu uyuyamadm.keşke şu kafaya takmama sanatını ögrensek

valla sevgili Yalnizbiranne Yalnizbiranne gülüyorsun ama ben hayatta şunu örendim, deli olunca kimse birşey diyemiyor, aman bu deli, ne yapsa yeri diyip geri duruyorlar. ilk lohusalığınzda içinize atmışsınız üzülmüşsünüz, şimdi böyle hafif kırık bir tip olun bakalım, biri birşey derse de eşinize ağlarsınız ühüühüü ben lohusayım kimse benim duygu durumumu anlamıyor ne düşüncesinsiniz ne anlayışsızsınız diye.

Ben de kaynana sebepli cook cook daha ağır bir depresyon gecirdim. 7-8 ay sürdü. En büyük pişmanlığım bunları bebeğime yansıtmak. Hoş hastaneye geldi yanımda annem kalacak olmasına ragmen inat etti ben de kalıcam diye ve hic oğlumu kucagıma vermedi. Her ağladığında kucakladı kaptı. Emzirmem lazım anne sütüm akıyor dedim sen sağ ben içiririm bardaktan dedi. Böyle sacma sapan devam etti hemşireler uyardı annem kavga etti annesine ver de emzirsin diye ama hasta ruhlu bana vermedi ve oğlum meme reddetti. Ne emzirme danısmanları ne de göğsümden sızan sütler fayda etti... ben ise oğlum beni sevmedi istemedi diye ondan uzaklaştım annesi gibi hissedemedim depresyona girdim...
Benimde kaynanama öfkem var.lohusalık ağır geçti oda tuz biber döktü. Senin durumu okuyunca hepsini senin kv çıkarasım geldi. Ne demek ya sen sağ ben veririm. Ruh hastasımı ne. Ay çok sinir oldum.

içinize atmsaydınız keşke, o an cevabı verseydiniz ince ince; şu giysini ver mi diyor aaa teyzecim o senin minik popişine büyük gelir diyeceksiniz, zamane gelinleri şöyle böyle mi diyor, kahkaha atıp ay valla öyle, yan gelip yatıyorum kocişim de bir dediğimi iki etmiyor, ohhhh kıskananlar çatlasın, zamanında kendi kocasına yaptıramayanlar utansın diyeceksiniz. yeni gelinler kaynanasına bir bardak su vermiyor mu diyor, ayy kaynanam istesin ben ona votka vişne koyayım oh hem gece rahat uyur, sana da yapayım mı kız bir tane diyeceksiniz. yemeğe misafir kabul ediyormusunuz diyince, yemeği getirirsen, giderken de bulaşıklarını yıkayıp mutfak tezgahımı da silersen neden olmasın diyeceksiniz, kız sen kafayı mı yedin ben lohusa kadınım, yap da getir yiyek diyeceksin.

ikinci bebek konusunda eşinize şimdiden ince ince işleyeceksiniz, teyzen geldiği anda, ben bebeği alıp annemde kalmaya gideceğim diye.
benim şu an hamilelik yok ama eşime yavaş yavaş söylüyorum, lohusalık çok hassas oluyormuş, anne hormonların etkisiyle çok kırıcı olabiliyormuş. annenlerle sınırlı görüşelim ki kalplerini kıracak birşey olmasın diye.
Yazdiklariniz beni güldürdü ama malesef benim konuşma tarzım değil.ben de isterdim matrak biri olmayı icimdekileri şakayla dışarı vurmayı ama elimden gelmez yapım değil

valla sevgili Yalnizbiranne Yalnizbiranne gülüyorsun ama ben hayatta şunu örendim, deli olunca kimse birşey diyemiyor, aman bu deli, ne yapsa yeri diyip geri duruyorlar. ilk lohusalığınzda içinize atmışsınız üzülmüşsünüz, şimdi böyle hafif kırık bir tip olun bakalım, biri birşey derse de eşinize ağlarsınız ühüühüü ben lohusayım kimse benim duygu durumumu anlamıyor ne düşüncesinsiniz ne anlayışsızsınız diye.
Valla çok sevdim tarzınızı gerçekte arkadaşım olmanızı isterdim.yaşadıklarım da kolay değildi çocukluktan babam da mahvetmisti hayatımızı.çok rahat olamıyorum ne yazık ki..😞

Senin kocan var ya tam bosamalik ve boyle ortada acılar içinde bırakılmalık bir adam. Üzgünüm bunu söylemek istemezdim ama. Seviyorsan tabi ve boyle bir düşüncen yoksa artik gecmisi düşünme. Beceremiyorsan psikolojik destek al. Iyi gelecek. Bende zamaninda aldım. Boyle insanlar insani hasta eder. Ve giden senin ömrunden olur. Kaynanana da kocana da hicbisey olmaz. Yalanmi?
Şimdi yaklasik 1 aydır annemde kalıyorum.yılda 2 sefer filan geliyorum.eşim çok zorlandığını özlediğini bir yere sigamadigini söylüyor.evet evlendikten sonra beklediğim degeri vermedi sıkıntıya ugramam yeteri kadar umrunda olmadı.bunları düşününce ona karsi duygularım ölüyor.ama ayrı durduğumuz günlerde onu özledim ailesi tasinsin onunla iyi olalım istedim.10 gün sonra gidiyorum yanına.ilk kez 1aydan fazla ayrı kaldık bilmiyorum bundan sonra bir şey değişir mi

Bak tatlım, onlar yapacaklarını yapıp egolarını tatmin edip mis gibi yasamaya devam ediyorlar ama sen bunları hatırlayıp hatırlayıp hayatı kendine zindan ediyorsun. İki çocuklu bir anne olarak senin bunu yapmaya hakkın yok, sen enerjini çocuklarına vermelisin. Bunlarla uğraşırsan çocuklarına ne kalacak 🤷‍♀️
O yüzden kızdığın anda tepkini koyacaksın ki işte böyle sonradan düşünüp düşünüp sinir olmayasın.

Bak tatlım, onlar yapacaklarını yapıp egolarını tatmin edip mis gibi yasamaya devam ediyorlar ama sen bunları hatırlayıp hatırlayıp hayatı kendine zindan ediyorsun. İki çocuklu bir anne olarak senin bunu yapmaya hakkın yok, sen enerjini çocuklarına vermelisin. Bunlarla uğraşırsan çocuklarına ne kalacak 🤷‍♀️
O yüzden kızdığın anda tepkini koyacaksın ki işte böyle sonradan düşünüp düşünüp sinir olmayasın.
Bi yerden sonra hepsini değilse de söylemeye başladım.yine de geçmişi çok sık hatırlıyorum hazmedemiyorum 😣

Ben de kaynana sebepli cook cook daha ağır bir depresyon gecirdim. 7-8 ay sürdü. En büyük pişmanlığım bunları bebeğime yansıtmak. Hoş hastaneye geldi yanımda annem kalacak olmasına ragmen inat etti ben de kalıcam diye ve hic oğlumu kucagıma vermedi. Her ağladığında kucakladı kaptı. Emzirmem lazım anne sütüm akıyor dedim sen sağ ben içiririm bardaktan dedi. Böyle sacma sapan devam etti hemşireler uyardı annem kavga etti annesine ver de emzirsin diye ama hasta ruhlu bana vermedi ve oğlum meme reddetti. Ne emzirme danısmanları ne de göğsümden sızan sütler fayda etti... ben ise oğlum beni sevmedi istemedi diye ondan uzaklaştım annesi gibi hissedemedim depresyona girdim...
Aaaaaa. Eşiniz ne yaptı peki? Sonradan emdi mi? Şu an aranız nasıl? O kadar sinir oldum ki kadını boğasım geldi

Merhaba hanımlar.bebek görmeye geldik ev sahibi komşumuz dikişlerinin acıdığını ,bebeğinin sabahlara kadar uyumadığını,çok ağladığını filan anlatıp dert yandı.haline üzüldüm kendi loğusalık günlerim aklıma geldi sinirlerim bozuldu.eşimin teyzesi beni götürmeye geldikleri günden itibaren bakışlarıyla ,anlamsız laf sokmalarıyla hep düşman gibi davrandı.hamilelikte onu her gördüğümde yeni gelinlerle kafayı bozmuş gibi sürekli yeniler böyle deyip kotuleyip biz hiç insan değilmişiz demek ki diye kendini göklere çıkararak övmeleri filan çok sinirimi bozmuştu hamileliğim zehir olmuştu.doğuma da geldi istemediğim ,eşimi kaç kez uyardığım halde.loğusayken de sözde bebek görmeye geldi başladı yine yeni gelinler kaynanalarini istemiyo,kaynanalar ne dese geline batiyo,kaynana bi kenarda bütün gün otursa gelin nefret ediyo.insana bi bardak su vermezler ölüme terk ederler gibi laflarla ortamın tadını kaçırdı.beni ateş bastı sıkıntıdan ama konuşmadım önce sabretmeye çalıştım.sonra bi şeyler sordu bu konuyu uzatmayalım dedim senin kaynananla bi derdin var heralde dedi.ben de artık ağzıma ne geldiyse söyledim geldiğimden beri beni bi begenemedin ne yapabilirim daha senin ablan için bi derdin varsa imalı konuşma net söyle dedim.bu sefer sen bana taktin ne desem sana batiyo dedi.bi daha ağzımı açmam sen alingansin dedi.sonra apar topar giyindi erkeklerin o tarafa gitti bi daha gelmem ben zaten yeğenim için gelmiştim dedi.kapıya gidip geri döndü hadi yine insanlık bende kalsın dedi.ben sana demiyorum sen alingansin filan dedi bizim eve gelin konuşup çözelim dedi.ardından eşime uzun uzun mesajlar yazdı bi daha gelmem ben böyle terbiyesizlik görmedim o çok saygısız biriymiş yanlış tanımışım filan yazdı.ondan sonra kaç kez evime gelmek istedi artık kabul etmedim asla görüşmek istemedim.ablasını acindirip acindirip anlatır ablam bütün gün yerinden kalkmıyor psikolojisi de iyice bozulmuş der iki dakika geçmeden kaynana yerinden kalkmasa da geline batıyor der bunun gibi yani.onlar istedi ki ben her gün gidip kaynanama hizmet ediyim.sabah8.30 'dan geceye kadar orda durmami istediler.gittiğimde hep mercek altındayım acayip sinir bozucu lafları vardı kaynanamin.9 ay boyunca her arkamı döndüğümde g.ün büyümüş dedi durdu.ne giysem istedi o bana olur mu bundan bana gore var mi hiç rahat bi kıyafet giyemedim.kendisi 120 kilo civarı ben onun yarı kilosunda yarı yaşındayım.ne takı taksam istedi vermedim malı kıymetli evine geldiğimde calmazsam gör dedi.bana bi çöp almadi ihtiyacım da yok her gün benden bir şeyler istedi eşim bile bi dakikada kaç tane şey istiyosun demişti annesine.eşimin eski nisanlisindan bahsedip iç çeker icimde kaldı çok canım yandı der benim yanımda başkasına anlatir.doğumdan 1gün öncesine kadar a'dan z'ye her şeyi ben yaptım.6 günlük loğusayken yemeğe misafir kabul ediyo musunuz dedi yemek yapacak misafir ağırlayacak durumda değilim dedim.sezeryanliydim her gün geldi sinirimi yipratmaktan başka şey yapmadi.7gün yemeğe geldim diye geldi.iki büklüm yemek yaptım bugün bunları hatırlayınca hazmedemiyorum artık buz gibiyim kaynanama karsi aylarca gitmiyorum ama onlar sormadan geliyor.torununu görmek onun da hakkı ama ben hiç iyi hissetmiyorum onla vakit geçirirken.kendi iyiliğim için geçmişi unutmak istiyorum asla unutmuyorum.eşimle nasıl bir konuşma yapmalıyım ki ikinci dogumuma ne hastaneye ne evime teyzesi gelmesin
Hamile misiniz?
Bu aileye 2.yi düsünmek büyük cesaret.
Lohusalıgın iiyisi yok zaten.
Bende sezeryanla dogum yaptım.
Kvdem 9 ay eksikleri sordu.Bi cöp almadı.
Herseyi ailem yaptı.
Onu gectim hastaneden eve geldiğim gün annemde kalcm ben dedim.
Kocamı aldı düğüne götürdü🤣
Simdiki aklım olsa kıyameti koprırım ama ozman insan anestezi kafasıyla bisey diyemiyo.
Diyecegim lohusalık karadelik.
Kimse unutamıyo bence😕

Dogum yapmis halinizle neden yemek falan yaptiniz? Hicbisey yapmayip yaticaktiniz sadece cocugunuzla ilgilenicektiniz yemek isteyen yapip yer yapmazsa ac durur. Bir daha dogum yaparsaniz hicbirseye elinizi surmeyin varsa kendi ailenden yardim al yoksa maddi durumun yeterliyse yardimci tut bir sureligine ve gelmek isteyenleri kabul etme gelirlersede ilk defa yaptigin gibi tersle yani yaoacak bisey yok. Bunlari unutmak cok zor biliyorum ama sen yinede unutmaya calis

Aaaaaa. Eşiniz ne yaptı peki? Sonradan emdi mi? Şu an aranız nasıl? O kadar sinir oldum ki kadını boğasım geldi
Eşim hastanede kalamadı o inatla kalınca yer kalmadı. Zaten ona da olanları farklı anlatmış. Ama eve geldik evdeki tavırlarını gördü annesinin uyardı karısma dedi. İnatla evde ben kalıcam diye tutturdu yine. O kaldıkca ben tükendim. Sonra eşim yolladı biraz yalnız kalalım diye ama iş işten gecti. Ben bebeğimi asla kabullenemedim. Beni sevmiyor dedim beni itti meme verdikce bu iyice mahvetti. 3,5 aylıkken eşim dedi tatile gidelim belki iyi gelir. O biraz iyi gelse de cözüm olmadı. Tatil dönüşü tayin istedik ben annenle aynı sehirde yasayamam bana cok agır seyler yasattı dedim ve gittik dönmeyeceğiz de o şehre. Yavrum beni hic emmedi 4 ay süt sağabildim. Onu kabullenmem 6. Ayı idi. Isınıp evet ya ben annesiyim bilinci o ayda geldi. 8. Ay gibi bariz iletişim sinyalleri gelince oğlumdan o da beni seviyor mudur ki? Annesi oldugumu biliyor mudur ki? Sorularıma gülüşü dokunuşu cevap oldu. Suan 10 aylık olmak üzere. Tüp bebek ayrıca. Dünyadaki her şeyden fazla istediğimiz emek verilen gözyaşı dökülen ve hamilelikten doğuma her gün kendime iğne yaptıgım bir bebek. Ama oluyormuş sınavmış şuan yaşadıklarımı kabullenme aşamasındayım.

Off hamileyim sizin yorumu okuyunca fenalık gecirdim keşke elden bişey gelse ..
Geldi o şehri terkettim ailemi de alıp gittim. Evladımı benden sakınan kaynanam artık cook uzakta. Eşime ben annenle aynı sehirde yasayamam boşar giderm seni dedim ve o bizi tercih etti. Gittik. Cok mutluyum ikinc hamileliğimi yasıyorum. Doğumu inşallah annemin yasadıgı sehirde yapıcam ve asla annesinin yanımda kalma durumu vs olmayacak. Ziyaret edip dönecek. Kaynana ile ilişki düzeyim ise önceden zorlaması vardı ara beni gel bana vs. o olaylarda herşeyi yüzüne söyleyip aramayacagım seni vs dedim. Sonuc sadece whatsapptan oğlumun resimlerini atarım.

En çok eşimle kötü olduk zaten hep eşimle olan heveslerim kursağımda kaldı birbirimizden soguduk evliliğimiz mahvoldu.hamileligimin başında konusmustum teyzen asla gelmesin diye.bende de sorun var demek ki yeterince derdimi anlatamıyorum.eşim anlayissiz teyzesi yüzsüz hem düşmanlık yapar hem görüşmek için can atar hastanede yanında kaliyim diye gelmiş zor gönderdim
Esinden soguduysan, anlayisli degilse, yukarida yazdigin gibi evliligin mahvoldu ise ikinci bebegi dusunme bence eger hamile degilsen.

Hamile misiniz?
Bu aileye 2.yi düsünmek büyük cesaret.
Lohusalıgın iiyisi yok zaten.
Bende sezeryanla dogum yaptım.
Kvdem 9 ay eksikleri sordu.Bi cöp almadı.
Herseyi ailem yaptı.
Onu gectim hastaneden eve geldiğim gün annemde kalcm ben dedim.
Kocamı aldı düğüne götürdü🤣
Simdiki aklım olsa kıyameti koprırım ama ozman insan anestezi kafasıyla bisey diyemiyo.
Diyecegim lohusalık karadelik.
Kimse unutamıyo bence😕
Evet 2.çocuğuma hamileyim hiç hazır değildim ne fiziksel ne ruhsal.zor günler beni bekliyor endişeliyim uykum çok bölünüyor 2 saat kadar uyuyamadigim geceler oluyor

Back
X