Loğusayim ve kv den değil öz anneden çekiyorum

lohusa bir kadına neler yazmışsınız ya inanamıyorum. hadi diyleim haksız, o zmn bile moral verin ben şunu yaptım buun yaptım ne demek. o destek bekliyor belli ki. bende lohusayken gece gündüz ağladım kmsenin ypatığı birşeyi de beğenmedim annem bütün kahrımı çekti eşim de sağolsun. kayınvalidem de yanımdaydı onun o 5 karış suratını görmekten nefret ediyordum ve yaptığı hiçbir iş gözüme gelmiyordu. hala unutamam lohusayken benimle yarıştırdığı sidiği, kendini bebeğin annesi zannedip herşeye karıştığını..

Bu kadar rahatsızsan gönder arkadaşım. Ben gönderdim rahatladım. (Benimki kv idi) kibar bir dille ben kendim yapabilirim yardımların için sağol sen de yoruldun artık git dinlen demiştim güzelce gönderirsen yüz göz olmadan biter mesele

Bütün kv lerde var heralde kendini bebeğin annesi zannetmek

Bütün kv lerde var heralde kendini bebeğin annesi zannetmek

galiba ya. daha dün yine sorun çıktı Allahtan eşim benim tarafımda yoksa çekilmez. çocuk ağlayarak uyandı, kulağını tutuyo bu kulak iltihabı olmuş , ilaç ver diye tutturdu ağlayan çocuk kucağımda bi de onun çenesini çekiyorum. kapıyı kapattım bende uyutmaya devam ettim. bin defa söyledim diş ağırısı kulağa vuruyormuş ama yok taktı illa dediği olacak . hasta olmayan bebeğe niye ilaç vereyim ruh hastası mıyım.

sizin gibileri okuyunca harbiden şimdi kendimi kahraman gibi hissettim. Yoksa nedir yaptığımız sezaryenden sonra yatmayıp bebeğimize kendimiz baktık altıüstü.
Lohusalık benim hassas noktam :) Zor bi lohusalık geçirdiğim için heralde (darbe günü Ankara'da doğum yaptım) Fiziksel olarak problem yaşamadım zaten normal doğumdu. Tek ihtiyacım olan yalnız kalmamak, ilgi ve anlayıştı. Ana fikri bu olan bi konuya "ben kendi işimi şöyle gördüm, böyle gördüm" diye yorum yapan "sizin gibiler" olmasaydı belki konu sahibine daha yardımı dokunurdu.

Madem destek değil köstek oluyor bahane uydurarak veya tatlı bir dille gönderin anneninizi. Doğum yapanlar annesine/kayinvalidesine mecburmus gibi davranıyor ama bazen onlar olmadan çok daha rahat oluyorlar. Çocuk dediğin iki kişiyle yapılır ve bu iki kişinin içinde ne anne ne kayinvalide bulunur. Mükemmel anne olmak zorunda değilsiniz. Yapabildiginiz kadarını yapın. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Evde yemek yapılmak zorunda değil. Yapamıyorsanız, eşiniz de yapamıyorsa bırakın bir ay dışardan yersiniz. 3 öğün ev yemeği gönderen yerler var onları araştırın anlasirsiniz her öğün getirirler. Herşeyin bir çözümü vardır kendinizi strese sokmayın boş yere. Sizin ruh sağlığınız annenizin kusup kusmemesinden çok daha önemli. Yipranmayin şimdiden. Daha çocuk buyuteceksiniz:)

Siz mi karar verecekseniz nasıl yorum yapılacağına?sizin engin tecrübelerinizden faydalanmıştır lohusalar neyseki

Siz mi karar verecekseniz nasıl yorum yapılacağına?sizin engin tecrübelerinizden faydalanmıştır lohusalar neyseki
Sırf ağız dalaşına girmek için yorum yapıyorsun. İlkokul seviyesinde. Sanırım bi sonraki cevabın "sana mı sorucam" veya "sen kimsin" olacak.

Ben sezeryan oldum günlerce ne eğilebildim ne iş yapabildim hatta ağridan konuşamadim bile. Bence siz kendinizi kahraman gibi göreceğinize biraz empati yapın herkesin ağrı eşiği psikolojisi hayatı farklıdır.Engin doğum tecrübenizi çocuğunuza anlatirsiniz.

lohusalıkta anne ve baba dışında çocuğu yönetmeye çalışan, anne ve babayı çocuk hakkında yönlendirmeye çalışan, benim dediğim olacak diyen ve en önemlisi anneyi dışlayan kim varsa karşısında durun.

yarın öbürgün siz de anne olunca doğumdan sonra yok sayılmanın ne demek olduunu çok iyi anlarsınız.

ha yok anne olduğunuz halde bir ay susun boyun eğin de yemek yapılsın evinizde diyorsanız hakkaten yazık size.

+100000000000

Canım sen lohusa sendromundasın 40 gün sonra her şey düzelecek

Size katiliyorum.. ben de tek basima baktim bebege,annem calisiyor gelemedi uzun sureli,kaynanamla da samimiyet yok,gorusmuyorduk bile dogru durust..
Sezeryan benim.icin cok cok zor oldu,agrim sancim fazlaydi.. yatip kalkmak iskenceydi bana.. yatarken donemiyordum..yatinca da sadece soluma dogru yatabiliyordum. Belki saga yatmam 1ayi buldu.2ay sonra biraz normallestim falan.. smdi iyiyim ama o gunler kabustu..
Ve annem haftasonlari gelebildi yanima ancak.. geri kalaninda bebegi kendim idare ettim.. eger agrim sancim cok olmasa muhtac olmasam haftasonlari da gelmesine gerek kalmazdi annemin Keyfi olarak basina toplayanlara,bi kural geregiymis gibi ödun vermeyenlere sasiyorum...

Biz normaliz onlar hasta benimki de ağlayan çocuğu bana vermezdi. Ver emzireyim susar diyordum yok yok gazı var diyip kucağında sallıyordu. Fırsat vermemek lazım yoksa çocuğu kendilerine bağlamak için her türlü tavizi veriyorlar çocuk büyüdükçe

Çok şanslısınız.....
Bence daha fazla açıklama yapmayın bu yeterli...

Her kadın her insan aynı değildir boşuna yüklenmeye gerek yok konu sahibine bu kadar.
Niye böyle sert eleştiri yapıp kendinizle kıyaslıyorsunuz karşı tarafı.
O belki sizin gibi güçlü değil, belki sizden daha fazla ağrısı sızısı var, belki psikolojisi iyi değil, belki annesiyle geçmişi kötü olabilir, zaten abisinin çocuklarına daha farklı davrandığını söylüyor annesinin.

Kadın kadına daha anlayışlı olmalı hele yeni doğum yapmış arkadaşa demi ama...

Bende sezaryen doğum yaptım 2nci gün mecbur ayaklandım bu kadar rahatsızsan toparla kendini kendi işini kendin gör sadece ilk gece hastanede annem yanımda kaldı sonra hep tektim zordu ama geçti 7 aylık oldu canım kızım sabret geçecek ve seni üzüyorsa bu kadar annen sen yap ve ona ihtiyacın olmadığını söyle sadece bebeğini ve kendini düşün üzme kendini

İki yuzluluk degil mecburiyet ayri bir sehirdeyim sezaryen oldum esim izin alamiyor ya napsaydim
Ne yapsaydin bi dusunelim. Annenin pis bencil pinti oldugunu lohusayken farketmediysen hiiic cagirmamaliydin. Anladigim kadariyla sana faydasi olsun diye cagirmissin ama parca parca anlattiklarindan sana bi faydasi olmadigini cikardim eee o zaman niye gerek duyuyorsun amacina ulasmamis ki. Klima konusunda haklisin. Bende sezeryanla dogum yaptim yakin tarihte sagolsun annem 1 hafta kaldi sonrasinda tek basima baktim bebegime. Esimde cok yogun çalışır. Zor oluyor ama oluyor yani. Hem lohusayken bebeginle basbasa kalmak bi harika. Denemelisin bence. Boyle sitemkar olmandan iyidir tek basina olman. Uygun bi dille annene daha fazla zahmet etmesine gerek kalmadigini soyleyebilirsin. Ve dipnot her ne olursa olsun anne ayaklari altinda cennet saklar. Kalkip gelmeyedebikirdi. Arkasindan boyle uygunsuz sifatlar ekleyerek konusmamalisin. Kolay gelsin. Bebeginle mutluluklar.

Ne kadar acı bir evladın anne ye suratsız demesi, anneniz suratsız sizde hayırsız oluyorsunuz bu durumda heralde. Siz annesizligin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz bariz belli. Yetimhaneleri bi ziyaret edin derim. Annenizin arkasından da böyle konuşmayın yeni doğum yapmışsınız elinizde var bi tane. Bebeğinizi Allah bağışlasın Allah analı babalı büyütsün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…