Loğusayim ve kv den değil öz anneden çekiyorum

Git desen olacak olanlar seni daha çok üzecek vr buna gücün yok gibi hissedersin. Umarım. Başınıza gelmez ama sanıldığı gibi değil inanin. Hani düğün zamanı her misafir ayrı ilgi bekler oysa gün gelinin günüdür ya anneler de öyle oluyor sanki onlar lohusa. Benim eşimle fiskos yapıp beni cekistirip beni aglatmalarini asla unutamayacak gibiyim

Yalnız kayınvalidesi değil annesinden bahsediyor. Ayrıca fark etmez ikisi de annedir bence. Böyle konuşmak yerine keşke bir şeyler yapsaydınız. Ben bişey diyemeyip çocuğuma zarar geleceğine bişeyler deyip çocuğumu korurdum. Lütfen bu algılarımızı değiştirelim ben kavga da ederim yavrum için herkesle ama kavga etmeden de güzelce anlatılarak da çözülebilir. Kalkıp kayınvaliden yada annen banane hasta olsun vs gibi ters bir cevap mı verecek hiç sanmıyorum verirse eşine söyle ne bileyim. Ama lütfen önce konuşalım başka konuları bilmem ama yavrunuzla sütünüzle ilgili bir zarar söz konusuysa susulmamalı.

Buna üzüldüm keşke güçsüz hissetmesen kendini. Her zaman lafın ağzında olsun biri bişey dedimi konuş suratına. İnsanlar senden çekinsin eşin dahi olsa. Yaşamadım hiç böyle bi durumu bilmiyorum. Çünkü beni ağlatabilecek bana ters bişey yada beni sinirlendirecek cesareti bulamazlar kendilerinde. Sende daha güçlü ol lütfen.

Annesi için diyorum zaten. Konu sahibesinin tek annesi kendisi olduğu için bu özgüven bence. Ben çok dedim hasta olur diye olmaz dedi ertesi gün hasta olunca dünden hastaydi bana atma dedi. Kötü tarafı eşim sıcağı hiç sevmez ona destek çıkmak işine geldi bana sen lohusasin kanın çekilmiş dayanamiyoruz sıcağa dediler camları kapıları açtılar. Haklılar diyelim ki bebegim usumuyor lohusa bir anne için kapamalari gerekmez miydi ?

Ben dogum yapmadan önce hakkimda aile içinde konuşulan "x'in bebeği kıymetli olur kucağından indirmez"di. Ben de buna inanırdim ama o an öyle biseyki her adimda kırılan siz oluyorsunuz ve ben kendi uzulmemi sutum için kendim sağlamaya çalıştım munakasaya girmeden halletmek istedim.çünkü arada cildirip gidin derdim o an susardi annem sanki beni anlamış uzulmustu gibi vallahi aynı günün peşinden muhakkak benim moralim iyiyken "bir dakika durmam katlanilmazsin ama torunum içim sana tahammül ediyorum " der beni yine üzer,tepkime yine sessiz kalırdı.

Oncelikle hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt

Lohusa depresyonu yaşıyor gibisin bende dibine kadar yaşadım o sevimsiz durumu herşey gözüme batti hep ağladım mutfakta kaşıklarımin yerini degiştirmisler diye butun gün agladım :) şimdi gülüyorum

Uzulme hepsi gececek Allaha emanet ol annenle konuş unutuyordur bilmiyordur olabilir insanlik hali

Böyleyse eğer git demeniz onda bir anlam ifade etmez sanırım..
Kendinizde güç hissediyorsanız ya da hissettiğiniz an uygun bir dille gidebileceğini söyleyebilirsiniz bence.
Zorla duruyormuş gibi bir hali var anlattıklarınıza göre zaten...

2 ay sonra bende anneanne olucam....bütün sayfaları tek tek okudum...çok korkuyorum valla...lohusa sendromundan...bana ters bir şey yapar da kırılırım diye ....inşallah sakin sakin yaşarız...

Keşke annem hayatta olsaydı da bencil,pinti olsaydı.annem yanımda olmadığı için,duygusal olarak kendimi çok eksik hissettiğim için tekrar hamile kalmaya cesaret edemiyorum.

Kadin karninda taşımış büyütmüş bu yasa getirmiş onca sene bakmış... gelmiş bi 20 30 gün kalmaya hizmetçi lik mi yapsın birde... Artık bu saatten sonra senin ona bakman gerekir... çok bakana ihtiyacin varsa kocana söyle o yardımcı olsun onun da çocuğu sonuçta... çalışıyo deme istese izin alır.erkeklerede karisi doğum yaptığında izin veriyorlar.. Hem babalık demek sadece çalışıp even para getirmek değildir... hadi annen yok kimse yok ve sen birden hastalandin o zaman eşin bakmayacak mı çocuğa... Böyle alistiriyorlar erkekleri sonra ihtiyaç halinde adamlar ben ne anlarım çocuk bakmaktan deyip cekiliyorlar kenara.. Sonra çok kötü durumda da olsa çoğu yükü taşımak kadına düşüyor

Bazen yorumları okurken kayınvalidem karşımda konuşuyor gibi hissediyorum.

Ben 9 aylık hamileyken cam sildim, doğurdum ertesi gün halı yıkadım, doğurdum şöyle iş yaptım bla bla bla.. o da anlatır durur böyle

Herkes mükemmel, konu sahibi nazlı bebek sanki

Madem bu kadar berbat bir insan, görüsmeyin. Kapiyi kirip girmedi ya evinize...
El mahkum o geldi ne demek? Madem bir ise yaramiyor söyleyin gitsin.

Ama el mahkum cagirdiginiz kisi bu laflari her ne olursa olsun haketmez.

2 ay sonra bende anneanne olucam....bütün sayfaları tek tek okudum...çok korkuyorum valla...lohusa sendromundan...bana ters bir şey yapar da kırılırım diye ....inşallah sakin sakin yaşarız...
Sorun bu işte. Korkmaniz gereken ters bişey yapıp onu kırmak olmalı.

ya ben seni kısmen anlıyorum. şöyle ki benim annem Allah razı olsun 2 ay gül gibi baktı bana. ama gelen giden olduğu için ben yatmadım hiç anneciğimin bir bacağı engelli kıyamadım. bugün doğum yaptım sabahına kalktım annemle gelen gidene hizmet ettim. annem de der içim de ukde seni yatıramadım 40 gün.

amaaaaa sizin anneniz için söyledikleriniz çok çirkin. yani şu an loğusalıktan biraz duygu değişiminizin olması normal. siz de kendinize çeki düzen verin bence. madem kadın klima açıyor ki antalyadaymışsınız çok normal, oda değişikliği yapın. anne dolapta ne var demeyin. kalkıp bakın. olmadı eşinize deyin alışveriş yapsın. sizde anneye şunu yapar mısın falan deyin. durup durup ağlamayın. hem bebeğinize sütünüzle geçer bu mutsuzluk hem annenize ayıp. bence durumu kontrol altına alın. 20 gün var ve her şeyi berbat etmeyin.

40 güne geçer bak 5 gitti bile .... Loğusa dönemi sıkıntılı, sırt pırt herşeye ağlarsın .. sabret bebeğini düşün .

Anneniz klima açıyorsa alın bebeğinizi geçin diğer odaya..
Bende sezeryan oldum. Sadece 1 hafta görümcem yanımdaydı. Sonra kendi hayatıma devam ettim.
Annenizle anlaşmıyorsanız güzel bir dille alalimmi bilet tarihini öne diye sorun.
Şimdi lahusasin sana herşey dert geliyor. Üzülürsen bebeğinde etkilenir. Sütün azalır. Kimseyi değil bebeğini düşün sen.

Bir iki güne daha iyi olursunuz. Annenize ihtiyacınız kalmaz. Misafir olarak kabul edin. Kendinizi üzmeyin . Klima konusunda kararlı olun ama bebek, siz ve sütünüz üşür. Ben de sezeryanla doğum yaptım üçüncü gün ayaklanmıştım 40 gün yatılacak diye birşey yok size ihtiyacı olan küçük bir bebek var unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…