- Konu Sahibi sekerciiik
-
nemi degişecek eslerimizle barısıcaz yeniden karı koca oldugumuzu hatırlıycaz fingirdiycezbunlar degişicek ha bide artık dısarı cıkabilcez eveden dısarı sonunda
Kızlar su kırkı cikincami ne kirklamak diye bise varya siz yaptinizmi dini acıdan bı zorunluluğu yok tamamen gelenek diye düşünüyorum ama yapanlar nasıl yaptığınızı soylermisiniz bide kırkınız çıkmadan dışarı cikmiyomusunuz Cikilmazmi yani
evet bi zorunluluğu yok ama gelenek haline gelmiş. bilenleriniz vardır elbet 'al basması' gibi birşeye inanılır burda. 40 çıkana kadar anneyi de bebeğide korkuturlarmış melekler. hatta '40 ı çıkana kadar anneninde bebeğinde mezarı açıktır' derler kimi yerlerde. (bende merakımdan araştırdım, çeşitli yörelere göre inanılan şeyleri yazıyorum). '40 ı çıkana kadar annede bebekte her türlü hastalığa açıktır' derler. daha bir sürü var yazılan ve konuşulan. hepsini yazmaya ne benim gücüm yeter ne de okumaya sizin sabrınız yeter. ama nerde neye inanılırsa inanılsın sonuç olarak 40 çıkarmanın amacı her yerde aynı. anne ve bebeğin artık daha rahat edeceğine, artık melekler tarafından korkutulmayacaklarına, açık oldukları hastalıklardan kurtulduklarına inanılır ve kutlanır. yani '40 çıkarmak' bir nevi 'kutlamak' anlamına geliyor. okuduğum yerlerde 40 çıkarken banyoluk su hazırlanması gerektiği, o suda önce annenin sonra bebeğin yıkanması gerektiği, suyun içine altın, gümüş, nazarlık, yeşil yaprak, bıçak, makas v.s. koymak gerektiği yazıyor.hepsinin farklı farklı anlamı varmış ama hiç biri şuan aklımda değil. ben sadece kızımıda, kendimi de bi güzel yıkamayı düşünüyorum o kadar. 40 ımız çıkmadı ama dışarıda çıkıyorum.
neden dışarı çıkılmaz diyorlar biliyor musunuz? herhangibir yerde iki lohusa kadın karşılaşmasın diye. 40 ı çıkmamış bir kadının ve çocuğun bulunduğu yere başka bir 40 ı çıkmamış kadın ve bebek gelirse (üstüne gelmek diyorlar buna) üstüne gelen bebeğin büyüdüğünü görmezmiş annesi. ya inanılan o kadar çok şey var ki dediğim gibi ne yazacak gücüm ne sabrım ne de moralim var...
kız kız kız bu ne dur bakim bi sakin ol anladıgım kadarıyla ne kadar hurafe inancı olan varsa sarmıslar senin etrafına ama iyi mücedele etmissin takmamıs moralini bozmamıssın tebrik ederim seni ben lohusalıgım boyunca kaynanam ve annem dahil kim bu konuda konusacak olsa agzına tıkadım lafı hiçbişey duymaya tahammülüm yoktu gerkirse kırıldılar ama susturdum hep sen moralini yüksek tut dısarı cıkmama olayı hastalık kapmamak icin diye biliyorum ben mezarı acık kalır olayıda öyle lohusa oldugumuz zaman bagısıklıgımız düsük oluyo o yüzden artık bebişlerimiz büyüyo hayatımız düzene girecek onlar bize mutluluk getirecek inanıyorum ben buna hersey eskisinden cok ama cok daha güzel olacak Allah ın izniyle bide kızlar annenin ve babanın cok nazarı deger bebege onlara hayran hayran bakarken huysuzluklarınada sebep olabiliriz bu yüzden biz anneler sürekli okuyalım onları felak nas ve amentu dualrı aklımıza geldikce dualarımızı eksik etmeyelim üstlerinden bide birileri onlara bakarken mutlaka masallah dedirttin darılmasınlar bakan herkes mutlaka desin.kıyamam ben minnaklara
ay vuslat korkuttun beni şimdi. Arkadaşım daha yenii doğum yaptı be görmeye gittim. Allah muhafaza bebeğime bişey olduğunu düşünemiyorum. Hem düşündümde hastanelerde bir dolu lohusa kadın bir araya geliyor. Yanı odada kalıyorlar hatta. Allahın izniylr bişey olmaz
günaydın kızlar bizde yeni gece 4 sabah 8 nöbetini teslim edicez simdibiraz önce teslim oldu benim pıtırım uykuya artık bende uyutmak icin cabalamıyorum zaten naparsam yapıyım biz sabah 4-8 arası bu sekildeyiz kabullendim
canım işine yarar mı bilmem ama ben kucağımda yıkıyorum. masada kullandığımız sandalyelerden birini heba edip banyoya aldım. oturuyorum, bebeğim kaymasın diye bacaklarıma yumuşak bi havlu seriyorum, yatırıyorum dizlerime yıkıyorum arkalı önlü.hem kolay oluyor hem elini kolunu sürekli hissettiği için bedeninde çok korkmuyor. biz az önce hiç ağlamadan ana kız birlikte banyo yaptık
mrb kızlar bişey sorucam, bebeğinizin göbeği kac günde düştü, göbeği düşmeden banyo yaptırdınız mı ve göbege batikon vs sürdünüz mü?bizim doktorumuz göbek düşmeden yıkamak yok ve bişey sürmek de yok dedi ama etrafımdaki herkes de tam tersini söylüyo.bebeğimde 11 günlük oldu bugün ve hala göbeği düşmedi.doktoru bizim gibi yıkamayın iyen var mı aranızda?
selamm en güzel lohusalar :))
Kızlarrrrrrrrrrrr BİR İTİRAFIM VAR !!
17 günlük olduk, annem İstanbul'dan geldi Allah razı olsun... 40'ımız çıkana kadar bizi yalnız bırakmayacak. saolsun eşim de çok yardımcı..
Tüm bunların arasında ben daha BEBEĞİMİN ALTINI HİÇ DEĞİŞTİRMEDİMMMMMMMMM !!!!!!
Neden mi ??
sakın yanlış anlamayınnn onun totosunu yerim ben.
Sorun şu ki, beceremiyorum.
Ona bir zarar vericem diye korkuyorum
yapamıyorummm 1-2 kere denedim ama ypamadım
Daha hiç soyup giydirmedim de..
Hep annem ve eşim yapıyor. Banyosunu da öyle..
Annem gidince ben napıcam kızlar ? nasıl alıştırayım kendimi ? sizde benim gibi zorlandınız mı ? yoksa tek numunelik benmiyim(
mrb kızlar bişey sorucam, bebeğinizin göbeği kac günde düştü, göbeği düşmeden banyo yaptırdınız mı ve göbege batikon vs sürdünüz mü?bizim doktorumuz göbek düşmeden yıkamak yok ve bişey sürmek de yok dedi ama etrafımdaki herkes de tam tersini söylüyo.bebeğimde 11 günlük oldu bugün ve hala göbeği düşmedi.doktoru bizim gibi yıkamayın iyen var mı aranızda?
Kizlar birsey sorucam benim kizim uyurken ikinma ve bogazini temizleme gibi sesler cikariyor..bu normalmi?sizin bebislerde de boyle oluyormu?
iş başa düşünce yaparsın canım merak etme :) sen bebeğini dr. kontrolüne götürmedin mi hiç, orda dr. nasıl tek elle çıkarıyor üstünü başını. bebek bi otarafa devriliyor bi bu tarafadr. öyle görene kadar yani bebeğim 3 günlük olana kadar bende tırsıyordum ama baktım ki bişe olmuyor o zamandan beri elimden düşürmüyorum sıpayı
dr. bizede yıkamayın ve göbeğine hiç bir şey sürmeyin, sadece günlük sargısını yenileyin temiz tutun dedi canım. çok direndim ama kayınvalidem gelince yıkadı çocuğu. 12 günlükken düştü kızımın göbeği. düşer endişe etme.
2 gündür bizde de var aynı şey. dün kendi tükürüğü boğazında kaldı, birden tepe takla ediverdim çocuğu öyle nefes aldı yavrum. uyurken sürekli yan yatır canım, tek taraflı yatıp uyuşmasın çocuk sürekli yön değiştir, hem gaz çıkarmasına yardımcı olur hem başı dikleştikçe boğazı rahatlar.
evet bi zorunluluğu yok ama gelenek haline gelmiş. bilenleriniz vardır elbet 'al basması' gibi birşeye inanılır burda. 40 çıkana kadar anneyi de bebeğide korkuturlarmış melekler. hatta '40 ı çıkana kadar anneninde bebeğinde mezarı açıktır' derler kimi yerlerde. (bende merakımdan araştırdım, çeşitli yörelere göre inanılan şeyleri yazıyorum). '40 ı çıkana kadar annede bebekte her türlü hastalığa açıktır' derler. daha bir sürü var yazılan ve konuşulan. hepsini yazmaya ne benim gücüm yeter ne de okumaya sizin sabrınız yeter. ama nerde neye inanılırsa inanılsın sonuç olarak 40 çıkarmanın amacı her yerde aynı. anne ve bebeğin artık daha rahat edeceğine, artık melekler tarafından korkutulmayacaklarına, açık oldukları hastalıklardan kurtulduklarına inanılır ve kutlanır. yani '40 çıkarmak' bir nevi 'kutlamak' anlamına geliyor. okuduğum yerlerde 40 çıkarken banyoluk su hazırlanması gerektiği, o suda önce annenin sonra bebeğin yıkanması gerektiği, suyun içine altın, gümüş, nazarlık, yeşil yaprak, bıçak, makas v.s. koymak gerektiği yazıyor.hepsinin farklı farklı anlamı varmış ama hiç biri şuan aklımda değil. ben sadece kızımıda, kendimi de bi güzel yıkamayı düşünüyorum o kadar. 40 ımız çıkmadı ama dışarıda çıkıyorum.
neden dışarı çıkılmaz diyorlar biliyor musunuz? herhangibir yerde iki lohusa kadın karşılaşmasın diye. 40 ı çıkmamış bir kadının ve çocuğun bulunduğu yere başka bir 40 ı çıkmamış kadın ve bebek gelirse (üstüne gelmek diyorlar buna) üstüne gelen bebeğin büyüdüğünü görmezmiş annesi. ya inanılan o kadar çok şey var ki dediğim gibi ne yazacak gücüm ne sabrım ne de moralim var...
heeeeeyyyyyyyyyyyyt ben geldim kızlarrrrrr nerdesiniz bakimmmmmmmm..
kırkımız çıktı haftasonu şehirler asrası gezdik :) ananaye gittikk haftasonu ...
eşimle kırkımızda güzel çıktı :):26:
heeeeeyyyyyyyyyyyyt ben geldim kızlarrrrrr nerdesiniz bakimmmmmmmm..
kırkımız çıktı haftasonu şehirler asrası gezdik :) ananaye gittikk haftasonu ...
eşimle kırkımızda güzel çıktı :):26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?