Lohusalar kulübü

Esimin teyzesinin kizi bebegi icin mevlut yapti. 40 cikmisti bebegin neyse resimlerini gordum beya saten kollari dantelli pijama giymis. Ben hic gelemem boyle seylere :) yeni dogum yaptigimda bile gelen misafirleri normal kiyafetimle karsiladim. Sizden de fikir almak istedim :)

yok canım yok sen nasıl yapmak istiyorsan öyle yap. yöresel adetler var tabiki ama ben aklıma yatmayanı yapmıyorum ne yalan söyleyeyim :) söylenenler, söylediklerini yapmadığım için bozulanlar oluyor arada ama pek umurumda oldukları söylenemez mesela düğünün hemen ertesi günü sabahın köründe mevlüde gelmek isteyenleri gelinliğimi tekrar giyip karşılamadım diye, hatta buna sinirlendiklerini anlayınca 'el mi yaman bey mi yaman' deyip mevlüdüde iptal ettiğimden hala surat asanlar vardır

yok artık.....

selam kızlar nasılsınız sizin bebişlerde sabaha karsı uyanıyolarmı ben sadece benimki öyle sanıyodum 4 gibi kalkıyo 8 e kadar 20 dk 30 dk uykularla geciyo onuda kendi uyumak istediginden degil ben zorluyorum yani o saatlerde bizimki faltası gibi komsum geldi dün o da dediki bebekler rızkını ararmıs o saatlerde sabah ezanıyla uyanırlarmıs her bebekte olur dedi ne kadar dogru bilmiyorum bende bugün annemle konustum o gelene kadar bebek yürüyecek nerdeyse kıs hazırlıklarına gecmis salca falan baktım umut yok kaynanamı aradım inşallah iyi yapmısımdır yanlızken iyi oluyo ama insanın bi süre sonra dermanı kesiliyo hayır hasta olursam temelli berbat olacak hersey gelsin kaynanam faydası olur bana hem cok iyi anlasıyoruz kendisiyle nazar degmesin..

kızlar nerelerdesinin bebeişlerden vakit bulup giremiyomusunuz :)
benimkini banyo yaptırdım valla baygın gibi uyuyo

seninki büyüdü artık canım darısı basımıza

canını neden yakasın annesisin sen onun cekinme banyo yapınca cok rahatlıyolar bende vuslat gibi onunla bir giriyorum ama oturmak benim aklıma gelmemisti ayakta yada cömelerek dus alır gibi yapıyoruz biz bi kere köpüklüyorum zaten kısa sürüyo ama ona ragmen banyolar yorucu geciyodu oturmadıgımdanmıs otururum bende artık ama ayaktada kolay oluyo hemen bitiyo

kızlar bide molfix yenidogan mı yoksa prima yenidogan mı önerirsiniz?

kesinlikle primaa ikisinide denedim

onlara mı yok artık bana mı

sıpalara bak hele rısklarını arıyorlarmış öyle mi ne kadar doğru bende bilemicem canım ama dediğin gibi bizimkide o saatlerde uyanıyor, karnını doyuruyorum ama uyutmak zordu düne kadar. artık 4 ya da 5 gibi uyanınca küçük hanımın karnını doyuruyorum ondan sonra üstümde uyuyor kokumdan mayışıyor sanırsam sıpa

ilahi vuslat tabiki onlara yuh D:
anacım düğünün ertesi günü ne işleri varmış aaaaa
bu arada kızlar yarın kırkımız çıkıyo ve evlilik yıldönümümüz geceyi siz düşünün artık ama ben korkuyorum doğumdan sonra ilişkiye gireniniz var mı yavvv

benimkide uyanıyo canım dün gece 3 gibi bi kez uyandı bayağ güzel doyurdum karını deim bu ancak 8 -9 gibi uyanır bu toklukla ama sabah başladı 5 gibi bizimki ıhlamaya kakasını yapıyodu sanırım yavrucuk bak bebekler rızık aramaya çıkıyomuş o saatte bizimkide kakaya çıkıyo :) sonra da uyumuyo babası gidene kadar baba 8 de gidiyo biraz daha oyalanıyo 9 gibi uyuyo öğlene kadar ama öğlenden akşama kadar hiç uyumuyo

evet onlara yuh bende öyle düşünmüştüm
şimdiden evlilik yıldönümün kutlu olsun hayatım, kırkınızda çıkıyor çok şükür darısı başımıza. bizim daha 13 gün var kırkımızın çıkmasına, yani yine önce senin tecrübelerinden faydalanıcaz gibi geliyor bana

Kizlar hamilelik oncesi kilonuza eristiniz mi? Ben 15 kilo aldim hamileligim boyunca ve sadece 7 kilo vermisim dogumdan sonra. Sizde durumlar nasil? Birde sezeryan olanlara sorum korseyi hergun giyiyor musunuz, gobeginiz duzlesti mi?

Kizlar hamilelik oncesi kilonuza eristiniz mi? Ben 15 kilo aldim hamileligim boyunca ve sadece 7 kilo vermisim dogumdan sonra. Sizde durumlar nasil? Birde sezeryan olanlara sorum korseyi hergun giyiyor musunuz, gobeginiz duzlesti mi?

of vala yarama tuz bastın resmennnnnnn..
ben 9 ay boyunca 12 kilo aldım hatta son ay 1 kilo verdim 11 kilo fazlam vardı doğumda sadece 6 kilom gitti .. benim hamilelikte hiç iştahım olmadı zar zor o kiloya eriştim yani eşimin filan zoruyla bide kansızdım kan hapları pekmezler vs yoksa yemek yediğimden almadım o kiloyu heralde dedim ömrümün sonuna kadar iştahsız olucam ... doğum yaptım ilk haftalar yine aynı sütüm olsun diye uğraşıyo bizimkiler ye ye diye ama yok gitmiyo boğazımdan sonra birden bire ne olduysa benim iştah bi açıldı eminimki şu an kilo aldım inanırmısınız 4 gündür yaşpasta yiyorum bide canımın istediğini yemediğim zaman resen aklım kalıyo okadar üzgünümki evden de çıkmıyorum kilolar gitmicek sıcakta korseyide giyemiyorum canım biraz tatlı galiba sezeryan yerim ağrır filan diye giymekte istemiyorum of napcam ben ..
bide çatlaklarım var seneye tatile gitcem şimdiden kara kara düşünüuorum vücudum harita gibi nasıl gircem denize bu vücutla

Benim catlaklarimi da sorma fena durumdayim. Aynaya bakmak bile istemiyorum doktorum 6 ay sonra butun catlaklarin gumus rengine donecek ve artik farkedilmeyecek duruma gelecek dedi. Birde onun ustune bronzlasirsak super olur :) korseyi bir gun giyiyorum bir gun giymiyorum ama hala gobegim 4 aylik hamile gobegi gibi insallah eski haline doner.

Ahh benimde yarama parmak bastın, kilolar yapıştı gitmiyor, herkes verirsin diyor ama benim pek umudum yok
14 kilo almıştım sadece 7 kilosu gitti, aslında pekte yerimde durmuyorum çokta yemiyorum ama sanırım tatlıyı çok tüketiyorum. Süt olsun diye hemde canım bu aralar çok tatlı istiyor. Çok şükür bende çok çatlak yok yaa, vazelindenmi bilmiyorum ama sadece karnımın alt kısmında var. Son ay kullanmamıştım kullansaydım belki olmazdı.

Benimde oğluşum 4 gibi uyanıyor yaa, ama bugün deli etti beni, saat 11'de banyo yaptıktan sonra uyudu, bende biraz uyudum, bzen uykusuzluktan başım dönüyor...

Doğum sonrası ilk ilişkiden çok korkuyorum yaa, düğünümde bile bu kadar korkmamıştım, zaten dikişlerim tam anlamıyla iyileşmedi

kilo problemi bende de var 8 kilo vermem lazım daha. iştahım yok, tatlı ya da abur cubur şeylerde yemiyorum. süt olsun ye diyenleri ilk gün nasıl haşladıysam artık ye diyen de kalmadı çevremde şükürler olsun aşırı su tüketiyorum sadece. çatlaklarıma gelince harita gibiyim resmen. kullandığım o kadar kremler bağdem yağları vazelinler hepsi boşaymış. üstelik hamileliğimi öğrendiğimden beri 4-5 haftalıktan son ayıma kadar kullandım ama nafile. vücut yapısı demek ki olmayınca olmuyor

selam kızlarrr

Ne çok şey yazmışsınız takip etmek imkansız...Maşallah size.. Ben haala normal hayatıma adapte olamadım..

Bugun 15. günümüz..

Uykusuzluktan başım çatlıyooor...

40'ımız çıksın sabırsızlıkla bekliyorum...

Bugun kontrolümüz vardı..

Şükür kilo alışı, boyu vs herşey yolunda.

Şekercikk senin dedğin gibi sabah ezanına yakın 10 dk uyuyor 15 dk uyanık bu modda 9'a kadar falan gidiyoruz...

Demek rızık arıyorlarmış ha :))

Benim dikişlerim de tam olarak düzelmiş değil... Çoğunuzun korktuğu şeyden ben de korkuyorummmmmmm bakalım neler olacak :)

kilo konusunda ben toplam 18-19 kilo almıştım.Doğumdan sonra şuan 15. günümüzdeyiz 13 kilom gitti.
Geriye 5-6 kg kaldı . Ama ben 10 kilo civarı vermek istiyorum fakat şuan acelem yok. 6 ay içinde yavaş yavaş verilir. Kiloyu dert etmeyin arkadaşlarr... verilir...

vuslat dediğin gibii , yağlar kremler gereksiz. Annenize bakın eninde sonunda annelerimize benziyceezz :)) Onlarda varsa bizde de olacak kaçış yok :))))

spor yapıp sıkılaşmak lazımmm tek yol bu...

kısacık kaçak zamanlarda yazabiliyorum ancak size çok özeniyorum kıslarrr inşallah yakında aranıza dönücemm.. öpüyorum...

Doğum sonrası ilk ilişkiden çok korkuyorum yaa, düğünümde bile bu kadar korkmamıştım, zaten dikişlerim tam anlamıyla iyileşmedi

üstüne pek oturmamaya calıs canım iyilesince iyiki normal dogum yapmısım diyecekmissin bi cok arkadasım böyle söylüyor..

hahhahaha

aynen bizimkilerde evlendigimizin ertesi günü cümbür cemaat gelmislerdi esimin arkadasları böyle sekiz on kişi dolustular eve aksam 5 e kadar hahi yaptılardı esim nasıl sinirlenmisti hala gülüyorum hatırladıkca tatlı hatıralarmıs

hadi bakalım sen psikolojik acıdan kendini hazırlamalısın canım büyük bi merakla seni bekliyor olucam tedirginligimizi eslerimize abartarak belli etmememiz lazım kızlar..

ay cok güldüm yasmin yok yok seninkide rızık aramaya cıkmıstır kaka süsü veriyodur olaya babaya alısmıs seninki benimkide sekiz gibi baslıyo babası uyanana kadar susmuyo artık aglamasını beklemiyorum sekiz gibi veriyorum babasının eline sesinede alıstı 9 da gidiyo ise o zamana kadar oyalıyo yada uyutuyo o da iyi oluyo dayanamam yoksa

en taze annisimiz hosgeldin sen tezz dogum yaptınya en tez zamandada sen toparlıycakmıssın gibi geliyo ayy kızlar siz benim dogumyaptıktan sonraki ilk haftamı görseydiniz acırdınız halime yatakta sagdan sola dönemiyodum ben toparladıysam herkes toparlar diye düsünüyorum

Kizlar bebeklerimizin 40 i cikinca neler degisicek? Herkes sabret 40 i cikana kadar diyor. Nedeni nedir bunun?

nemi degişecek eslerimizle barısıcaz yeniden karı koca oldugumuzu hatırlıycaz fingirdiycez bunlar degişicek ha bide artık dısarı cıkabilcez eveden dısarı sonunda

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…