Lohusalar kulübü

canım benim kız da 4.5 aylık ben 4 numara beze gectim dediğin gibi 3 numara küçük geliyor artık. su konusuna gelince, ben emzirdiğim için henüz su vermiyorum. amin canım allah hepimize önce sabır kolaylık versin, bebişlerimizede sağlık..

evet şekercim gece zor geçti biraz ama öğlen telafi ettik birlikte yatıp uyuduk kızımla yaklaşık 3 saat. ilaç gibi geldi. bir de bir şey dikkatimi çekti, yani daha önce de çekmişti ama bu gün tasdikleyip onayladım gündüz uykusu hiç yok iremin. en fazla 15 dk yatıyor kalkıyor. ama ben de yanına yatıyorsam bu 15 dk oluyor 2-3 saat. eee ne var yat sende daha ne istiyorsun derseniz şayet, şöyle bir sorunum var. ben gündüz yatamıyorum, çünkü migren ataklarımı tetikliyor. var mı bir önerisi olan

hareketler demişsiniz hemen hemen her yaptığını zaten direk buraya yazdığım için pek değişik bir şey yok. sesimiz çok güçlü maaşallah feci çığlıklar atıyoruz ardından gülüyoruz. ayaklarımıza uzanıp çekiyoruz. patikleri çıkaramaz, benim işlediğim patikleri ayağından çıkaran çocuk doğmadı daha ama şu var çıkaramayınca ağlayanlar oldu bol bol ellerimizi yiyoruz. yakama saldırıyor bu aralar. sık sık boynuma sokuyor kafasını, orda kendine yer açmak ister gibi iteleyip duruyor. tükrüğü iyice fazlalaştı. durduğu yerden çok çabuk sıkılıyor artık. herobaby nin reklamına bayılıyor ne yapıyor olursak olalım bırakıp onu izliyoruz. hayvan seslerine gülüyoruz bide, hele kediyle keçiye bayılıyoruz. şebek etti bizi iyice sıpa, huzursuz olduğunda ben bi yandan miyavlıyorum babası bi yandan meeee liyo komedi gibiyiz
su konusuna gelince, benim kız komple mamayla beslendiği için su veriyorum tabiki uzun zamandır. 40 cc lik küçük su biberonu var. onu yavaş yavaş akşama kadar veriyorum artık ne kadar içerse. daha fazla ama uzun aralıklarla mama yemeye başlamıştı. bu durum tekrar değişti adanadan döndüğümüzden beri. daha az ama daha sık yiyoruz. aklıma gelen havadisler bu kadar şimdilik

bende emziriyorum ve su vermenin o kadar da gerekli olmadığını biliyorum. ama etraftan "su ver, su vermiyor musun, vs" söyleyen çok oluyor. bari bende başlayım demiştim. iki gündür veriyorum ve verdikten sonra biraz kusuyor acaba çok mu veriyorum diye soracaktım ondan mı kusuyor.

Canim su vericeksen ya kaynamis ilimis sudan ver yada yeni bebekler icin uretilen sular cikti onlardan verebilirsin. Bende daha su vermedim emzirdigim icin.

canım emziriyorsan su vermene gerek yok çünkü anne sütünden su ihtiyacını karşılıo zaten ama mama verdikten sonra su vermen gerekiyor.sen etrafı dinleme onlara kalsa herşeyi verecekler bebişlere herkes kendi çocuk büyütme yönteminin en doğrusu olduğuna inanıyor ve bize kabul ettirmekte diretiyolar malesef.kızımda idrar yolu iltahabı çıktı diye doktor biraz su da verebilirsin dedi.bikaç gündür su veriyorum benimki de suyu kusuyodu.sonra biraz buharda ısıtarak vermeye başladım cıkarmıyo artık.anne sütünden sonra oda ısısında da olsa su soğuk geliyo oyüzden cıkarıyolar diye düşünüyorum.

benim bebişim de oyuncaklara uzanıp tutmaya başladı,yakaladığı herşeyi ağzına götürüyo ellerimi gördüğü gibi sesler cıkarak yakalayıp agzına götürmeye calışıyo. gün geçtikçe herseye biraz daha tepki vermeye başlıyolar cok tatlı oluyolar.

şekercim ben sormuştum aşıyı . anlamadım senin aşı takvimi farklı galiba. nerde bu sosyal pediatri ?

bizim hiçuyku düzenimiz kalmadı

tatlım aynı durum bizde de var. bir garipleşti demişsin ya... aynen öle.. bez olarak biz 4 numaradayız prima aktif bebek.. biz hem mama hem meme veriyorum dolayısıyla gunde 20 cc civarı bazı gunler 10 cc civarı su içiyor.

tatlım gunde 5-6 fincan biberiye içmeni öneriyorum migren için...mama / meme düzenimiz bizim de değişti ya sabır diyorum...

yahu kızlarrrrr okuduklarımın her satırında aha aha işte bizde de var bundan diyorum :) çoğumuzun bebekler, 4-6 ay arası. benımkı bu ayın 25'inde 5 bitiriyor.
sanırım böyle bir döneme girdik YADAAAA AKLIMA ÇOK KÖTÜ BİR İHTİMAL GELİYOR ;

FERRUM !!!!!!!!!!!!!

Ferrum içmeye başladığından beri huzursuz, uykusuz her saat başı uyanıyor. Bu ilaca bağlamaya başladım bende umarım yanılıyorumdur...

bizimkinin yapabildikleri;

sevdiği birkaç oyun ve birkaç cümle var.. bunlara verdiği tepkileri görmeniz laızm :)

kendi aramızda rutin hale gelen birkaç sözcük var mesela masal okuyacaksam ''HAZIRMIYIZ '' diyorum.. hemen anlıyor :)

kesinlikle puset, araba , anakucağında veya altında yuksek bir yastıkta bırakamıyorum kafasını komple kaldıırıp kendini kaydırıyor. kalkmaya çalışıyor..

aynı şekilde ellerinden tuttuğumuzda yatar pozisyondaysa kendini kaldırıp oturuyor.( tabi ben hemen geri yatırıyorum çünkü erkek bebek için erken bir dönem bence )

tabiki gülümseme , biberonunu kendisi tutuyor yorulana kadar...
çığlıklar, salyalar bizde de var...

unuttuğum birşey yoksa bunlar aklıma gelenler...

tüm bunların yanında uyku düzenimiz, yeme emme heşeyimiz değişti son 15 gündür çektiklerimi bir Allah bir ben bilirim

canım benimkide öyleydi yanında yatınca daha güzel uyuyolar arada gözünü acar yanındaysam tekrar yatar yanında degilsem uyanırdı bizleri yanında hissetmek güvende hissettiriyor ben yatırınca aynı pıspısladıgım yerden söyle yastık dayıyorum ona biraz faydası oluyor öneririm öyle yapabilirsin patigi tek sismi örüyosun kalın tıglamı elimdeki patik bitince yayınlıcam bende..

yanılıyorsun hayatım içini rahat tut, normal düzen değişmeleri bunlar. çünkü ben ferruma çok sadık kalamadım. adanadan geldiğimden beri hiç kullanmadım diyebilirim. yol ve hava değişimi galiba azcık kabız olmuştu irem, ferrumda bağırsaklarda etkili olabileceği için kestim ve henüz başlamadım. ama huzursuzluğumuz tam gaz devam o yüzden ilaçla alakalı değil yani

tek şişle yaptıklarımda çift yaptıklarımda var hayatım. istersen yarın eklerim patiklerimizi. sende yayınla bakim, belkim araklarım

aa evet suyun ısısına hiç dikkat etmedim ben hatta soğuk bile olmuş olabilir. Saol canım gerçekten çok iyi oldu söylediğin, tecrübesizliklerimize çare oluyoruz valla

günaydın, biz yine erkenciyiz 5 buçuktan beri. aksam 8 de yatırdım ama pek işe yaramadı sanki

biraz daha oyalaman lazım sekizde yatırıyosun 10 saat say üstüne 5 bucuk yapıyo zaten normal zamanında uyanmıs yavrun yani gayet güzel ise yaramıs tam zamanında uyanmıs uykusunu almıs bebiş sen biraz daha gec yatırcan gece uykusunu en fazla 10 saat uyuyorlar canım..bu arada mehtap tv de su an bebeklerle ilgili cok güzel bilgiler veriyo profösör ben kaydediyorum sizin icin

Son düzenleme:
slm kızlaaar
gece geç yatmasına rağmen irem hanım sabahlattı bizi. kaç kere kalktığımızı hatırlamıyorum ama bu gün keyfi yerinde şükür.
bu gün acayip bir hava var burada, güneş yakıcı denecek kadar güzel ama yağmur var aynı zamanda erkenden kahvaltımızı yapıp çarşıya indik. ilk kez arabasıyla indirdik iremi, çok sevdi sıpa hiç huzursuzluk yapmadı. bir güzel sarıp sarmaladım, kapattım arabasını da, o uyudu tıngır mıngır giderken bizde yağmurda ıslandık azcık aşkımla güzel bi keyif kahvesi içtik sahilde sonra eve döndük. az evvelde irem hanımı yıkadık mışıl mışıl uyuyor kızlar ben artık yıkarken zorlanıyorum ya, ciddi anlamda zorluyor, iş büyümesi, tutması falan değil. istemiyor resmen, bağırıyor ağlıyor kendini sağa sola atıyor. çok severdi halbuki suyu oyuncaklarından da atıyorum küvetinin içine ama en fazla başını yıkayana kadar oyalanıyor, sonrası işkence gibi. giydirirken daha fazla ağlıyor sinirleniyor. sizde durumlar ne?

hah söyleeeeeee gezin tabi bacım hayata dönmekte lazım bebek oldu diye sosyal hayatı bitirmek neden cok sevindim burası cok soguk kar ve don var biz bütün gün evdeyiz bebişle ama günlük cıkama rutinimi bozmak istemedigimden markete oraya buraya götürüyorum bende oglusumu kucagımda sarmalayarak hayatım izmir in havasına bayılırım zaten anlatma bana nasıl canım cekti oralarda dolasmayı simdieee canım sen kucagında yıkamıyomuydun bu sıpayı küvetemi aldın simdi ben hala kucagmda yıkıyorum canım bide en son basını yıkamanı öneririm sana cünkü basını yıkadıktan bi süre sonra durmuyolar..bide üsümesinler diye basını yıkamayı en sona bırakıyorum..

huhuu selamm ben de burdayımm attım babasının kucağınaaaa

aynen şekercim kar buzzzzz (

bu vuslatın bizi çıldırtmasına ayrı kopuyorum zaten kıskanıyorum yaahuuu :)))

bizimkine bi formül bulduk filesine yatırıyoruz tv'nin sesini açıp döndürüyorum o yana banyo bitene kadar uzanmış keyif çatıyo tv izliyo :)

ben de aynen başını en son yıkıyorum...

şekercim hayranımmm sana cesaretine dışarı çıkabilmeneee maşallahhhh diyorum...

eşim bugun '' Allah sana sabır veriyor sen ilahesin '' dedi bana :))))))))))) son haftadır benim oğlum benim oğlum değil sanki (

eğer tıbbı bir sorun yok ise, ki yok çok şükürrrr sanıyorum bu. atak evresi yani 19 haftalıkken yaşadığı sanırım...normalden daha uzun sürüyrmuş bu bakalım geçsin artık yoksa ben benden geçicem...

bu arada hastaneye yeni bi doktor gelmiş. randevu için aradım rutin kontrlmuz var 26'sında. hangi dr istersiniz dedi. Adam başhkimlik falan yapmış meşhurmuş bi de onu deneyelim bakalım :)

ben gidip yemek yapayım bari hazır eşim evdeyken dinleneyim diyemiyorum bi evi süpürüp toz alayım sanırım yarın misafir var (

ben zaten hayattayım şekerim, eşiminde hayata dönmesi ireme değil işine bağlı, o evde olsun ben onu hayata döndürürüm evde olduğunda su gibi geçiyor zaman evet hayatım kucağımda yıkıyordum ama artık yıkayamıyorum. daha doğrusu burada evimde yıkayamıyorum Adana'da rahat rahat yıkıyordum. buradaki banyom çok küçük, yani ayıptır söylemesi banyoda kendi sırtımı sabunlarken bile kolum tak tak kabine çarpıyor sinir oluyorum. ufacık yapmışlar, tadilat yapılacak dediler ama malum lojman işi belli olmuyor. yenileyecektik en son bu kaloriferlerin yanmaması falan eşime tak etti artık yaza evi taşıyacaz oturmam daha burda diyor. o yüzden mecbur küvetinde yıkıyorum. kucağımdayken bende başını sonra yıkıyordum ama küvette ters geliyor. şimdi önce başını yıkıyorum, hafif ayakta tutarak yatırıyorum kulumun üzerine vücudunu yıkıyorum. önce vücudunu yıkasam, başını yıkamak için tekrar küvete koymak zorunda kalıcam, ee ne anladım yıkadığım suyun içine geri girmiş olacak çocuk filemizede sığmıyoruz artık maaşallah

bu vuslatın bizi çıldırtmasına ayrı kopuyorum zaten kıskanıyorum yaahuuu :)))((

yavrum ben sana demiyor muyum kıskanma nolur atla gel yanıma seninde olur diye

ya kızlar bu gün ireme zayıf bu çocuk dediler. normalde aldırmam ama bir garip söyledi söyleyen. hani 'ah yazııık' der gibi. resimlerini görenleriniz var gerçekten öyle mi? irem çok küçük doğdu biliyorsunuz 2430 gr dı doğduğunda. 200 gr daha az olsaydı küvezlikti yani. bu gün tam 5. ayımız bitti ve geçen hafta 7600 dü. küçük doğmasına rağmen iyi değil mi?

gelirsem görürsün ama :))))

canımmmmm öncelikleee hiçbir çocukla kendi bebeğini kıyaslamaa sen hepimizden daha soukkanlısın maşallah öyle olmaya devam et. kendin diyosun zayıf doğdu diye. Bi kere benim bildiğim ve cidden yaşadığım şu ; zayıf doğan bebekler daha çabuk toparlanıyor, daha iyi gelişiyor. kendimden biliyorum ben 1,750 doğmuşum :)))

Çağan 4. ayın sonunda ( aralık 24) 7.500'dü. Ama 3.700 doğmuştu. ve erkek ve kızlar çok çok farklı biliyosun. Bence irem çok çok iyi MAŞALLAH canımm...

Evvetttt ben deee yemeklerimi yaptım bugun ve yarın rahat edeyim diye.. temizliğimde tamam evi pakladım . bebitoyu yıkadık.. ohh tamam çayımı da içtim rahatladımm bide sıpa uyusa zavallı eşim de rahat etcek yazık perişan oldu bugun :)))))))))

yok canım sana demiyorumki zaten burdan tüm annelere sesleniyorum bizi örnek alsınlar diye

yaa evet canım lojmanlar avantajlı ama belli olmuyor iste esinin baska bi lojmana tasıma ishtimali varsa iyi olur aslında yoksada yaza ancak tasınabilirsiniz bu havalarda olmaz ayrıcaaa masallah irem cok tatlııııııı masallah kilosuda boyu da gayet güzel nazar degmesin kusuma ben bayılıyorum ona ne az kilosu bence tam ideal bak seninle aynı gün dogdu yavrularımız benimki erkek(erkek biraz daha fazla olur bu arada)8.300 deyiz yani demem o ki masallah cok saglıklı ve güzel bi kızın var heeeeçççç kafana takma yavruuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…