Lohusalar kulübü

akşam gezmesi yapmadık hiç hayatım o yüzden bilemicem, gündüz gezmelerinde keyifli oluyor genelde

Selam güzellikler...

Misafirim gelecek yineeeeee hazırlıklarım tamam gelmelerini bekliyorum...

Ama çok yorgunum yahu uyutmadı yinee... Düzeni tam tersine döndü benimkinin. Artık gündüz uyuyor, gece uyanık !

Valla cANIm ben daha cesaret edip yalnız başıma bi yere gitmedim... Burada çok tanıdığım olmadığı için yakınlar da misafirliğie gidecek kimse de yok.. Bakalım ayın 30'unda istanbul'a gidiyorum o zaman gidecek yer çok nasıl olacak bilmem..

Kıyamam ( sen de bendensin..

Ben henüz adet görmediğim için başlamadı migren ataklarım..

Adet görmeye başlayınca sözkonusu hormonlar yine salgılanacak ve başlayacak benim migren atakları da ( O yüzden seni anlıyorum canım Allah yardımcın olsun...
Bu sıpalar da halden anlasa

sende de mi var bu meret dediğin gibi anlamıyorlar aslında dün benim sıpa anladı sabah yine ağrıyla uyanmıştım kız tabi mızır mızır her zamanki gibi. 'annecim çok başım ağrıyor tüm gün nasıl bakcam sana babanda yok kuzum azcık beşiğinde oynada bi yarım saatçik uyuyum olmaz mı meleğim....' falan filan konuştum bi kaç dk. sonra yatırdım beşiğine çıt demedi. 1 saat uyumuşum, uyandığımda ne ağrım vardı ne de başka bişe. ama bu sabah anlaşamadık irem hanımla, yemedi yani

Gececek canım hepsi gececek hele bi kırkın cıksın önce psikolojin bebekte asagı yukarı 3 aylık falan olunca düzene girer inşallah hepsi gececek hiçbirşeyi kafana takma ve bu sıralar desarj olmak icin aglamanın normal oldugunu ve herkesin bu asamalardan gectigini unutma bi tanem

kalabalıga alıskın degilse ondan olabilir yada ne bileyim o an icin herhangi bi sıkıntısı yoksa cok severler degişik ortamları bana kalırsa tam uykuya dalarken uyandırıldıgı icin kızmıs o yüzden uyuma saati kac canım aksamları yarım saat yarım saat uzatabilsen aslında senin icinde iyi olur

günaydınnn canımkız kahveyi sütlü yap bari tetiklemesin iyiceeburda olsan gelirdim bakardım simdi ben bebişlee sende uyurdun 1 2 saat diyorum sana gel diyeeee

aaaa maşallah süpersinn canım misafirlerinmi gelecek bebiş görmeye gelecekler desene bu senin bebeginin gündüz uyumaması icin cok iyi bi sebep olabilir bazen oluyolar böyle biliyosun ama asıl düzen neyse yine geri döner diye düsünüyorum..hazırlık yaptınmı canım varmı pratik tariflerin varsa alalım hemennbende verebilirim sizde isteyen olursa

günaydınnn canımkız kahveyi sütlü yap bari tetiklemesin iyiceeburda olsan gelirdim bakardım simdi ben bebişlee sende uyurdun 1 2 saat diyorum sana gel diyeeee

yok canım sade kahve daha iyi geliyor bana biraz daha iyiyim sabah ki gibi değilim çok şükür. inan ilk defa tanıdık güveneceğim birileri olsa da iremi 1 saat bıraktım dedim yani, keşke olaydık aynı bacım ama nafile varsa yüksek yerlerde tanıdıkların bizim tayini oraya aldırırsan pek bi makbule geçer yani

çok basit 2 dk.da hazırlanan bir börek yaptım geçen gün. genelde benim uzun sürer çünkü hamurunu yoğurup yufkayı kendim açarım. hazır yufkayla yemekteyiz programında gördüm geçen. hazır yufkayla yapıyorsanız biliyorsunuzdur büyük ihtimal ama ben yinede yazayım malzemeler : 3 yufka, peynir (kaşar hariç hepsi olur), 2 yumurta, 5 kaşık yoğurt, yarım su bardağı süt, çok az sıvı yağ. yapılışı : 1 yufkayı fırın tepsisine serin. diğerini parçalayıp üzerine yayın. peyniride parçaladığınız yufkanın üzerine yayın. bir kapta yoğurt, yumurta, süt, yağ hepsini çırpıp peynirin üzerine gezdirin yeteri kadar. 3. yufkayla kapatın. geri kalan harcıda üstüne gezdirin. bitti gitti. fırını önceden 150 ye ayarlamıştım, 25 dk ya oldu. hazırlaması zaten 5. dk.yı almıyor.
şu hazır yufkaya alışsam aslında çok pratik bir sürü de tarif var ama alışkanlık hep kendim açıyorum

kızlar merhaba gecen günkü önerileri dikkaate aldım ve bugun bebegin kuvetının ıcıne oturdum kucakladım konustum hıc aglamadı yavrum.bıraz komıktı kucucuk kuvette koskoca kadın :))) allah razı olsun onerıler ıcın.sonra banyoya gırdım ayaktayken kan bosandı baya bi benden sonra gıyındım yattım yataga gecmıs o nıye acaba sıcak suya oturdum dıye mı sizce 17 günlüküz bu arada.

vay yavrum vayy eee sen el acmasının lezzetinden sonra hazır yufkaya kolay alısamassın sekerim söyleyim sana tava böregide güzel oluyo bende bildiginiz patates salatasını elimde ceviz yuvarlaklıgında yuvarlayıp üzerine zeytin süsü yapıyorum kısır ve elmalı kurabiyeyle islem tmmdır klasik misafir spesyali benimbu aralarda saray lokumu diye bişey ögrendimki hem enfes hemde cok pratikk bide yemekteyiz programında gecenlerde cok pratik bi mantı yapmıslardı kıymalı harcı rulo gibi yufkaya sarıyorsun her iki ucunuda baglıyosun acılmasın diye kaynar suya atıp su yüzüne cıkınca alıyosun dilimliyosun mmmbuda enfes oluyo canım bide bu aralar böylee vitaminli corbalar yapmaya basladım hem ilerde bebişe devamlı yapıcam diye alıstırma yapıyorum hemde sütten gecsin diye yiyorum dün sütlü brokoli corbası yaptım mesela hem lezzetli hemde saglıklı oluyoo

Son düzenleme:

direk banyoya birlikte girsenize canım banyon bu duruma müsaitse kucagına al gir dusun altına biz hala öyle yıkanıyoruz valla bugün biraz küvette soktum az biraz alıssın diye daha yeni yani kan bosalması dedigin sıcak suya oturdugundanda olabilir eger yine aynı sekilde olursa bi gözükebilirsin olmassa yüksek ihtimal suya oturdugundan daha lohusasın cünkü kanaman temizlenmen devam ediyor dus cok rahatlatıyor..sıkılırsan biz burdayız canımm

işe yaramasına sevindim canım kanama da büyük ihtimalle suya oturduğun içindir. bak şekerimde yazmış duş daha rahat oluyor. kucağına yatırmaktan korkuyorsan yatırma kucağunda tut. ben ilk başlarda sarılıyordum annem arkasını yıkıyordu, çevirip tekrar sarılıyordum önünü yıkıyordu biraz ele avuca gelmeye başlayınca dizime yatırmaya başladım. ha banyon müsait değildir o ayrı. benim evin banyosu müsait değil mesela o yüzden sorun yaşıyoruz banyo yaparken çok huysuzlanıyor

evet kuzum ya el açması gibi olmuyor maalesef. şöyle bir anım var: buraya ilk geldiğimde komşular hoşgeldine gelmişlerdi. irem yok tabi o zaman. el açması börekler falan hazırlamıştım. hepsi tarifini sordu bende hep iç malzemesini anlatıp durdum. 'e bizde böyle yapıyoruz ama bu kadar olmuyor' dediler. içlerinden biri beni malzemeyi eksik söylemekle suçladı sonra bomba soruyu sordular 'belki de yufkadandır, yufkayı nerden aldın' dediler. almadım açtım dedim. o günden beri tarif sormazlar ama irem olana kadar günleri falan olduğunda malzeme getirirlerdi yapardım bir şeyler. şimdi getirmiyorlar çocuk var diye bende hep izlerim o programı, pratik güzel şeyler yapıyorlar bazen. ama sadece yemekler bitene kadar izlerim, gerisini izlemem sinirlerimi zıplatıyorlar

Ay canım benimki de son zamanlarda öyle. Biyere misafirliğe gittim mi burnumdan getiriyo. Uykusu geliyo ama napsam yatıramıyorum uyumsyınca da kıyametleri koparıyo ve eşime hadi kalkalım diyorum. Böyle bi huyu yoktu nerden cıktı anlamıyorum seni cok iyi anlıyorum yaptığı huysuzluk öyle böyle değil gittiğim yerden kalkmak zorunda kalıyorum. Nezaman düzelecek bunlar nezaman rahat dışarı cıkabilecez yine.benim eşim de pek yardım etmez bana hep işten yorgun gelir ve cocuk agladığı gibi bana verir tek başına olunca ve cocuk da bukadar huysuz olunca cok zor cok. Neyse Allah beterinden korusun meleklerimizi bize bağışlasın

Canım yanlış hatırlamıyorsam kanaman bitene kadar ayakta yıkanman gerekiyor doktoruna da bi sor istersen oturarak yıkanma. Kanaman bitene kadar annen yada baska biri yanındaysa o kucağına alıp yıkar sen ayakta durup yardım edersin. Ben banyoya bi plastik sandalye koyup oturuyorum kucagıma da havlu koyuyorum bebişi kucağıma alıp öyle yıkıyorum ama 2-3aylık olana kadar elimden kayar diye kuvetinde yıkamıştım. Gerçi dikkat edersen hiçbişey olmaz ama küçücük diye korkuyodum ben işte

canımcım, kış mevsimi haliyle akşam oturmaları çok oluyor. Kah biz gidiyoruz kah arkadaşlar geliyor. Gittiğimiz yerlerde ev sessizse ve rahat bir şekilde uykuya daldıysa tamamdır evdeki gibi uyuyor hatta kıyafetlerini değiştiriyorum ana kucağında bi iki sallayınca gayet güzel dalıyor ve uyuyor. Dün olduğu gibi, ev sesli ise ve uykusu çok bastırdıysa kıyafetlerimi çekiştiriyor ağlıyor emmek istemiyor filan. Hele kıyafetle emzirmek benim en büyük sıkıntılarımdan, emzirmekte kolay olmuyor yani.

Neyse, dün beni baya çıleden çıkarmıştı anlıycanız. bugün de gündüz bir oturmamız vardı orda fena değildi mesela.

Kızlar, bu ay içinde ikinci kez oluyor; göğsümün içinde süt toplanmış ve baya ağrı yapıyor şuan. Geçen de çok kötüydü havlularla sıcak tutmaya çalıştım masaj filan iyi gelmişti. inş bu kez de geçer

vay vay vay diyorum helal olsun diyorum örgüler filan maharetli olduğun anlaşıyordu ama elde yufka açmak nedir anacım

bu böreği bende izledim, güzelliği bence yoğurttan ve aynı anda sodadan kaynaklanıyor. ben yoğurt koymazdım önceleri şimdi koyuyorum hem daha kızarmıs oluyor hemde daha yumuşak.

Buarada hanımlar bende yemek bloglarına dalmış durumdayım, misafirlerime farklı ve lezzetli tabiki pratik lezzetler tattırmak istiyorum. bu işi de baya sevdim. yaşasın evde çocuk bakmak yemek yapmak gezmek çalışırken her şey yarımdı sanki

teşekkür ederim hayatım, bazen bilmiyorum diyorum soranlara, işi bilicen işe gitmicen hesabı evet o börekte soda da vardı ama görür görmez denedim ben. o an için sodam yoktu evde koymadım. pek bir değişiklik olmadı çok güzeldi yine. izlediysen bilirsin o hatun yaktı böreği ama biz afiyetle yedik keşke olsa da hemencecik hazırlanan pratik değişik tariflerim versem sizede, benimkiler hep uzun soluklu, çok yorucu oluyor, hele çocukla düşünemiyorum bildiklerimse zaten herkesin bildiği şeyler. basit olan bi kurabiyem var onu yazayım yapmak isteyenler yapar. çok güzel oluyor

malzemeler: 1 paket margarin, yarım çay bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz, 1 portakal ya da limon kabuğu rendesi.
yapılışı: hamuru yoğuracağınız kaba margarini şekeri yumurtaları (1 tanesinin beyazını ayırın) koyup krem gibi olana kadar yoğurun.sonra kabartma tozunu, 1 su bardağı fındığı (ya da ceviz artık nasıl yapıyorsanız. ben bazen ikisini karıştırıyorum malzemem az olduğunda öylede güzel oluyor), limon kabuğu rendesini ekleyin. unu da yavaş yavaş ilave ederek yoğurun şu meşhur kulak memesi kıvamına gelene kadar küçük parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin. üzerine ayırdığınız yumurta akını sürün. kalan fındığıda üzerlerine serpin. 200 derece fırında 20 dk da falan oluyor. bu malzemelerle 2 tepsi oluyor neredeyse. ve kurabiyeler çok büyüyor ona göre küçük yapın ya da aralıklı dizin. hamileyken 10 tepsi yapmıştım bundan komşumun ricası üzerine, kızının ana okulunda veli bilmem nesi varmışda onun için

ooo oyumu attım bile vatana millete hayırlı uğurlu olsun
şaka bi yana çorbanı yarın kesinlikle denicem, becerip berecemediğimi yazarım

senin beceremedigin bişey varmı acaba dur bi düsüneyimm:26::26: düsündüm yok yok kesinlikle yok olamazda zaten
sen herseyin üstesinden gelirsin evelallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…