Lohusalar kulübü

canım sen endişenme simdi yabancılamaya basladılar ya uyku sersemi birden tanıyamamıstır yada bi rüya görmüstür senden baskasını istememistir:83::83: benimkide dedesine yapıyo onu bazen:120: esin evde oldugu zamanlar daha cok vakit gecirmesini sagla mesela evde oldugu zamanlarda dinlendikten sonra yüzde 90 hep esinde dursun benim esimde yogun calısıyodu görüsemiyolardı ben öyle yapmaya basladım artık aksamları gelince hemen ona veriyorum önceden aglayınca veriyoduu olmazz aglayıncada sakinlestirceksin dedim simdi öyle yapıyolar emzirmek icin alıyorum ben

Son düzenleme:

maaşallah yiğenime inşallah dediğin gibidir canım. evdeyken vakit geçiriyorlar sürekli tabi ki ama eşim 4 gün gece gündüz evde olmayınca olanlar oldu neyse ki bu akşam güzel karşıladı babasını, bizimkininde keyfi yerine gelmiş oldu böylece, adam korka korka gelmiş eve resmen

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla..

BU MÜJDEYİ BİZ ANNELERE VEREN SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN,
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!

heyyyyy millet nerdesiniz yahu gelinde sohbet edelimm

günaydın sevgili annelerrr.. şekercim keşkle sohbet edecek zamanım olsa benim kız delirdi iyice bu aralar. bebişlerin uyku düzeninden bahsetmişsiniz ve inanın imrenerek okudum hep. aman nazar değmesin benim kız nerdeyse 10 dakkaya bir uyanıyor önceden saat başı uyanıyor diye dert yanardım ama şimdi hepden terse döndü herşey. akşam 10 gibi uyutuyorum ama gelin bana sorun nasıl uyutuyorum cok eziyetli coookk. sabah en son 6 da uyanıyor ondan sonra hiç uyumuyor nerdeyse. 6 ya kadarda 40-50 sefer uyanıyoruz desem inanırmısınız ( ben nerde hata yapıyorum yada bi sorunmu var bilmiyorum. afedersiniz ama salak gibi oldum artık. cocuğumu kucağıma alcak gücüm bile kalmadı. yemeklerden ikramlıklardan da konuşmuşsunuz. ben onları yapmayı bırakın 2 dk. yere koyamıyorum. gündüz zaten hep kucağımda. nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. ne ev işi ne yemek hiçbişey yapamıyorum. sizce neden böyle bir durum yaşıyoruz gecermi hepmi böyle gider cok gözüm korktu merak ediyorum sizde durumlar nasıl? kucaktan indirdiğinizde nasıl duruyor bebişleriniz? ben altını komple cıkarırsam en fazla 5 dk oyalanıyor. hepde acamıyorum komple üşütürüm bacaklarını diye. ne yapacağımı bilmiyorum ve cok acil önerilerinize ihtiyacım var..

Günaydın, öncelikle Allah yardımcın olsun Arkadaşım,

Dönemsel sıkıntıdır inşallah ve hep böyle sürmez senin için. Sürerse de üstesinden gelirsin inş, Allah güç kuvvet versin.

Bu dönemde artık ev işidir-yemektir çok önemli olmamalı senin için, ben olsam ne yapardım diyorum içimden ve sanırım bebeğimi nasıl rahatlatırım onu düşünürdüm. uyumuyorsa ya da durmuyorsa bir sebebi olabilir. hatta gerçekten huysuz bir bebekte olabilir. Önce sen sakin kalmaya çalışarak, bebeğini rahatlatmanı ve zaten eminim çok iyi baktığına, onunla kaliteli zaman geçirmeni tavsiye ederim. ve çok acıma haine, ağlarsa da biraz kendi haline bırak, kendi kendine sakinleşmeyi-oynamayı öğrensin. Anne de bu kadar yorulmaz ki canıımm

günaydın kızlar nasılsınız bakalım, biz azcık mızır mızırız ama keyfimiz yerinde çok şükür. akşam erken yatmasına rağmen gece huysuzluk yapmadı maaşallah

bu ne güzel bir mesajdır ne güzel bir günaydındır böyle, cümleten kandilimiz mübarek olsun, dua kapılarınız açık olsun inşallah...

günaydın sinoşum bende diyorum bu kız nereye kayboldu önce Allah yardımcın olsun sabır versin diyorum hayatım. hani demişsin ya bi sorun mu var anlamıyorum diye. sorun olup olmadığını anlamak için neler yaptın? mesela irem bi dönem müthiş zor uyuyordu, ışık söndürdük, salladık, altını açtık, yıkadık, müzik dinlettik yok olmadı bir türlü. meğer bulunduğu ortamdan sıkılmış hanfendi. gidim yatak odasında uyutim dedim, odaya geçtim iki pış pış yaptım gözleri gitmişti hemen. bir türlü kucağımdan bırakamıyordum bi dönem hatırlarsan yapışık ikiz gibiyiz diyordum hep. şimdi ben hangi odadaysam oda orada ama kucağımda değil. varsa arabasını evin içinde kullanmaya başla yatar pozisyonda çok işe yarıyor. arabasına koyup mutfağa getiriyorum, ben yemek yaparken beni izlerken uyuyor irem. gece nerde yatırıyorsun bilmiyorum ama irem böyle huysuz olduğunda ben yanıma alırım yatarken. dediğin gibi 10 dk bir uyanan çocuk kokumu aldığından mıdır nedir bilmem koca gecede 2-3 defa uyanır. oda rahat eder bende. bi kaç gün yanında yatırmayı deneye bilirsin. aşırı huysuzsa diş problemi yaşıyor olabilir. dişlikleri var ama irem onu pek kullanmıyor sevemedi bi türlü. kalın kırılmayacak bi havuç soyup veriyorum eline onla kaşıyor dişlerini bi de jel aldım dentinox diye epey rahatlatıyor. bide konuşarak sakinleştirmeyi dene pes etme o bağırsada sen konuş. dinlemeye başlayacak bir süre sonra. mimik haraketlerini takip etmeye başlayacak. onları takip edeyim derkende sesinle sakinleşecek. yani inşallah genelde işe yarar
bi sorun olabilir mi dediğin için aklım hep sorun olabilecek şeylere kaydı ama olmayadabilir tabiki. belki bir geçiş dönemi, belki de huyu böyle olcak.

vuslatcım saydığın önerileri hemen hemen denedim hep. mesela benim kız arabasını sadece dışarda seviyor evin içinde kesinlikle durmuyor zaten uyku saati gelmeye yakın odanın ışığını söndürüyorum sadece tv ışığı kalıyor. sesinide kısıyorum. altını acmayı sallamayı banyoyu hepsini denedim. banyo yaptığı günler uykusu hepden yok oluyor sadece yattığı yeri değiştirmedim canım. biz oturma odasında uyuyoruz kızımla. klimayla ısınıyoruz cünkü. o beşiğinde tabiki. bir ay öncesine kadar cok iyiydik nolduda ters döndük anlamadım. zaten ev işlerini önemsemiyorum hiç ama hep kızımla kucak kucağa inanın bunaldım. zaten uykusuzluktan kollarımda taşımaz oldu malesef.. mamaya alıştırayım diyorum sadece geceleri versem belki bir iki saat deliksiz uyur diye ama nerdeee denemediğim mama biberon kalmadı. hiç bi şekilde almıyor. onu uyutup yatırıyorum bende başımı yastığa koymamla uyanması bir oluyor. biz yapışık ikiziide gectik buna ne denir bilmiyorum :44: halim harap yani kızlar anlayacağınız önümüzdeki ay ek gıdaya gecince yok yoğurdu yok corbası illaki biraz bırakıp mutfağa cıkmam lazım bakalım allah kerim diyorum rabbim yardımcım olsun diyerek. tabi hepimizin.ben bi yere kaybolmadım aslında da işte minik canavar alıyor bütün zamanımı. sohbetlerinize katılamıyorum ama fırsat bulursam girip okumaya calışıyorum. umarım bu durum bir geciş dönemidir:26: sen şimdi bi kahve ısmarlada biraz kendime geleyim canım hepinize sevgiler. yeğenimi öp benim için. sen şimdi öpmezsin yer yutarsın bile

kızlar ya asıl sorum gündüzleri bebişlerinizi nasıl oyalıyorsunuz nelerle zaman geciriyolar kucakda değillerdir hep bizim gibi :44: bu arada herkesin kandili mübarek olsun güzel anneler

günaydınlarrrrr canlarım nasılsınız güzel anneler
vuslat evdesin deme geliyorum sana koy kahveyi

canımmmmm yüregine saglık bayıldım mesajına icin ısındı dualaarımız kabul olur inşallah Allah hepimizin evladına saglık sıhhat mutlulukla gecen uzun ömürler versin iyi ahlaklı uslu cocuklar olsunlar inşallah..

canım benim hosgeldin öncelikle sakin olup empati yapmalısın yani önce bebegin yerine kendini bi koy seni bi yere koyp bıraksalar bi süre sonra canın sıkılır orda o yüzden ana kucagın varsa ana kucagına yoksa bebek arabasına koyup iş yaparken sarkı söyleyerek ona bişeyler anlatarak baslayabilirsin bizi bi görsen mutfaga bi giriyoruz ana kucagına oturtup sarkılar,türküler,bazen masal(hala masal ögrenemedim bu arada o bildigim iki masalı tekrar edip duruyorum)yaptıgım herseyi ona tek tek izah etmeler yine durmassa söyle bi gezdirip cok sakin ses tonuyla ona isin oldugunu atıyorum 15 dk sonra tekrar onla ilgilenecegini söyle anlayacaktır emin ol nasıl anladıgına sen bile sasırırsın onlar bizim herseyimizi anlıyolar.yeterki ses tonun sakin olsun.gece uykusunda bu aralar böyle olması büyüme atagı haftasında olabilir ..ama hep mi böyleydi gece uyku düzeni hiç aralıksız 2 saat uyumadımı emiyormu bu arada..

günaydın kızlar nasılsınız bakalım, biz azcık mızır mızırız ama keyfimiz yerinde çok şükür. akşam erken yatmasına rağmen gece huysuzluk yapmadı maaşallah

masallah ireme hiç üzmesin annesini inşallah yavrum dün gece beslemesine kaldırdıgımda(gece12 ) bi kustu gece 2 yi sabah zannediyor galiba o zaman uyumak istememeye basladı 2 gündür yada nazarmı degdi acaba bilmiyorum gece gece emerken birden kafayı kaldırp bizim karsıki sokak lambasına bakıyor kalkıp onada bi care bulmam lazım mübarek ısık degil projektör onun dısında cok sükür iyiyiz kızlar bişey sorcam sizlere agzına herseyi aldıgından sanırım agzının kenarlarında bazen kırmızı nokta oluyor cok hafif bir iki tane sonra geciyor oluyomu sizlerdede ne bulsa agzına götürüyor en favorisi sac tabi eline gecirmesin

Son düzenleme:

ne kadar duygulu bir mesaj allah razı olsun senden ......

kızlar ya asıl sorum gündüzleri bebişlerinizi nasıl oyalıyorsunuz nelerle zaman geciriyolar kucakda değillerdir hep bizim gibi :44: bu arada herkesin kandili mübarek olsun güzel anneler

o zaman inşallah geçiş dönemindedir diyelim hayatım. sözünü ettiğin dönem gerçekten zor, umarım çabuk atlatırsınız. senin annenler yakın değil miydi ya yardımcın yok mu yakınında, ben mi yanlış hatırlıyorum :44: sen şu konuşma işini bi dene. akşama kadar öyle duruyor bizimki. işim yoksa anakuağına oturtuyorum arkasına yastık koyup, kemerinide takıyorum, oyuncaklarıyla oynuyor ve sürekli bana laf yetiştirmeye çalışıyor. oda da değilsem zaten arabasında sürekli ben nerdeysem o orada. tüm günüm konuşarak geçiyor.
gel hayatım istediğin kahve olsun senin

evdeyim şekerim buyur gel sizin sokak lambasına el atmışken bizimde karşıda fener var ona da bi bakıversen ne iyi olur
her gün aynı olacak diye bir şey yok canım tekrar bulur o düzenini merak etme. Allah'ım nazarımızdan korusun hepsini hani derler ya en çok annelerin nazarı değer diye bizimkininde en favorisi saçlarım yakaladı mı vay halime. dün yatağa oturttum iremi, bende önüne yüzüstü uzandım başımı dizlerine koydum yüzümü görmeyeceği şekilde. bi kaç saniye durup başımı kaldırıp ayyyyy diyorum bi hoşuna gitti ki sorma oyun yaparken çekmiyor saçımı, sıkılınca asılıyor ve yoluyor tutam tutam. saçım haricinde çıngıraklı dişlik aldık onu çok sevdi. onunla oynuyor sürekli.

canım çok sıkkın içim acıyor desem yeridir... size bi müjde vermiştim kardeşim kadar yakın olan arkadaşım hamile teyze oluyorum demiştim. olmuyorum... zaten tedaviyle olan o çok beklediğimiz çok istediğimiz bebeğimizi kaybettik... kalbi durmuş yavrumun, yarın kürtaj olacak arkadaşım. en beteride yanında olamıyor olmak... böyle hayırlısıymış diyorum, bu kutlu günde bu haber vardır Rabb'imin bir bildiği diyorum, hikmetinden sual olunmaz diyorum ama soğumuyor içim...

Allah yardimcilari olsun canim. Rabbim butun cocuk isteyenlerin dualarini kabul etsin.

:26::26:herşeyde vardır bi hayır sakın isyan sitem etmesin üzülmüstür elbet ama veren de alanda RABBİM degilmi hepimiz O nun emanetiyiz yavrularımızda O ndan emanet bizlere hakkında hayırlısı olsun sende yanında olamasanda eminim desteksindir en az yanında oldugun kadar RABBİM sabır versin hayırlısını versin inşallah...

slm kızlar...
sadede amin diyebiliyorum sabır dilekleriniz için.
gece 4 kere uyandık şekercim, ama huysuzluğu olmadı çok şükür. her uyanmasında az çok bişeyler yedi yattı geri, kendi kendine uyudu. evde duramadım duvarlar üstüme üstüme geliyor sabahtan beri dışarıdayız. attım arabasına çarşıya indik. dolaştık yavaş yavaş, epey yoruldum ama az önce geldik daha. gelmemize memnun olmadı sanırım hanfendi mızırdanmaya başladı

sizde dısarılara alıstınız desene bizimde yarın kontorlumuz var bugün hava cok güzel burda..

dışarıyı oldu bitti severdi zaten arabaya binince uyur ama dışarda gezerken etrafı izlemeye bayılır. bide maskot ya herkes kendisiyle ilgileniyor pek hoşuna gidiyor. ısınamadığı birini görünce basıyor yaygarayı, geri kalan herkese gülücükler dağıtıyor. kadınlardan çok erkeklere gülüyor oda ayrı bişe tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…