Lohusalar kulübü

hepinize günaydın güzel annelerr.yine erken uyandı kız.şimdi bi daha yattı benim de bi gözüm tv de beni affeti izliyorum:) bi gözüm bilgisayarda:))

bu arada yeniden adet oldum sonunda.doğumdan sonra en son 21 aralıkta olmuştum aradan baya zaman geçti.hatta korkudan 3 defada test yaptım her ihtimale karşı:))

günaydın canlar, nasılsınız bakalım gece deliksiz uyuduk maaşallah o yüzden de erkenciyiz 7 de kalktık bomba gibi şimdi tekrar uyudu küçük hanım, soluğu burada aldım, kahvemide aldım tabikide gelin hadi

beni affet eski dizim hiç kaçırmazdım kurtuldum sonunda bide fox taki unutma beniyi bırakabilirsem çok güzel olacak
gözün aydın canım adet olmak ne kadar sorun değil mi iremden önce adet olunca ağlıyordum şimdi olmayınca ödüm kopuyo ya bişe sorucam ben 22 aralıkta adet oldum 28 inde bitti. 10 gün sonra yani ocağın 8 inde tekrar oldum dr. ara kanama dedi. yine normal adet gibi 6 gün sürdü. ara kanama olmasaydı ocak 20-22 arası olacaktım ama olmadım. tırsmalımıyım yoksa ara kanamaya göre hesaplayıp şubatın 8-10 una kadar rahat mı olmalıyım bilemedim, hoş tırsacak birşey de yok ama işte evham yapmaya başladım

canım bence normal adet zamanı gibi bekle sen ara kanamadan sonra.yani kendi durumumdan da anladığım kadarıyla bi müddet böyle düzensiz olacak.
insan bişey yapmamış olsada ''aha gene mi hamileyim'' korkusu yaşıyo adet olamayınca,üç buçuk atıp duruyorum heray.bi düzene girsek hayırlısıylaa:)))

hemde kaç üç buçuk atıyorum bi bilsen ya benimki doğumdan sonrada çok düzenli başladı. ağustosta doğum yaptım. ekimde 40 ım çıktı malum. doğumdan sonraki kanamam 27-28 gün falan sürmüştü. 22 kasımda adet oldum hemen. sonra 20 aralıkta oldum. sonra yine 22 ocakta oldum. doğumdan öncede böyle 2 gün öne arkaya atardı sırayla. hangi gün bekliyorsam o zaman olurdu. doğumdan sonrada öyle oldu. 22 kasımda olunca 20 aralıkta olmam lazım dedim oldu. 22 ocak dedim oldu. şu ara kanama olmayaydı iyiydi dediğin gibi ara kanamayı baz alırsam en geç 10 şubatta olmam lazım. ama o üç buçuk hep var

teşekkür ederim cevabın için canım. deneyeceğim tarifinizi.bu arada dün yoğurda çok az reçel kattım yedi onu. arada farklı tatlar istiyo galiba...aklınızda olsun belki işinize yarar.

teşekkür ederim cevabın için canım. deneyeceğim tarifinizi.bu arada dün yoğurda çok az reçel kattım yedi onu. arada farklı tatlar istiyo galiba...aklınızda olsun belki işinize yarar.

pekmez denedim de reçel denememiştim bide onu deneyeyim bakalım

kızlar bu arada yeni yemek yarışması başlamış hatta bitmiş olmuş bile yanlış okumadıysam yarın son gün. katılacak olanınız var mı?
malzemelerim gelirse bu gün bir şeyler yapıp sunmayı düşünüyorum

selamlar güzel anneler nasıl gidiyor

oh oh massallah ne güzel cok sevindim canım deliksiz uykunuza hemen nazar boncugu takıyorum size aaaaa unutma beni bırakılırmı hiç ama izleriz daha adet olmalımıyım olmamalımıyım iste bütün mesele bu ben hala olmadım o nolacak yemek yarısmasında ara sıcaklar yapılıyo simdi ben katılmıycam katılsaydım icli köfte yapcaktım bundan sonra ana yemek katagorisi var ona katılabilirim sen ne yapacaksın canım varmı düsündügün bişey patates kroketide yapmıslar hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyorum tarifini catalı kasıgı hazırladım bak

Son düzenleme:

teşekkür ederiz şekercim

yemek yarışmasında bende önce içli köfteyi düşünmüştüm ama 2 farklı içli köfte tarifi etlenmiş 3 lemenin alemi yok diye düşündüm yoksa meşhurdur içli köftem. yine meşhur olan kol böreğimde karar kıldım, akşama yaparım diye düşünüyorum

Kızlar merhaba,

İnanılmaz yoğun bir iki gün geçiriyorum. Dün hem misafirliğe gidip hem misafir kabul ettik. Sabahta kahvaltıya arkadaşım geldi ve yarın biz yola çıkıyoruz kayseri'ye doğru bavulları hazırlamadım henüz. ayaklarımı hissetmiyorum bazen çok yoruldum gerçekten, hem iş yapmak hem pasta börek hem bizim kız.. hele dün akşam misafirler gelince baya kötüydü durum, artık eşime dentinox aldırdık sürmeye fırsat kalmadan uyudu hanımefendi ve sabah kadarda 4-5 kere uyandı, kah emdi kah ağladı salladım uyudu. bu diş bizi zorlayacak anlaşılan, nisbeten uslu olan kızım bazen gerçekten çıldırıyor. Allah sağlık versin tabi.

Kızlar ben tupperware den ıslak mendil kutusu aldım bakalım nasıl olacak, sonucu yazarım size. şimdilik hoşçakalın.

Son düzenleme:

hem çocukla uğraş, hem misafirliğe git, hem misafir ağırla, hem uzun yol... hamarat hatunun hali başka oluyor arkadaş şimdiden hayırlı yolculuklar canım

kızlar sız ne guzel buyutmussunuz bebeklerı ya gezmelere falan gıdıyosunuz :) bız de bugun 29 günlük olduk.pişik önerilerini dikkate aldım biraz azaldı kzımın popişinin kızarıklıgı.ya bişey sorcam gene ben.ben spınal sezeryan oldm.böyle bazen ayakta kalınca,yürüyünce belim agrıyo.dün pazara gtmiştim.eve kendımı zor attım kuyruk sokumuna dogru bır agrı.yatınca oturunca gecıyor.devamlı degıl ama tırsıyorum ya kalıcıysa dıye agrıdımı fecı agrıyo cunku.spınal anestezı tehlıklelı nıye yaptrdın diyenler oluyo moralım bozuluyo.zaten lohusayım terelellıyım buda hepten üstüne tuz biber oluyo.bebekle doktora gtmeye de korkuyom hava soguk heryer virüs kaynıyo bebek minicik.sızde ya da yakınında böyle birsey olan varmı?

kızlar meraba. benim ufaklık bronşit olmuş ( iğneleri vardı dün bitti şükür. ilaçlara ve buhara devam ediyoruz. bu aralar yavrumun yanından ayrılamıyorum huysuzda biraz. şu kış gecsede rahatlasak.sizler ne alemdesiniz? yemek yarışmasından bahsetmişsiniz nerdeki bu yarışma? güncel konuları pek takip edemiyorum bu ara. hepinize sevgiler diliyorum..

seninkide büyüyecek annesi beraber ne gezmelere gideceksiniz popişinizin daha iyi olmasına sevindim canım.
bende epidural anestezi ile sezeryan oldum. 6 ay olacak doğum yapalı zaman zaman belimde müthiş ağrı olabiliyor, (haftada, 2 haftada 1 falan) yerimden kalkamıyorum ama kısa sürede geçiyor. ne zamana kadar böyle olcak bilmiyorum ama dr olabileceğini söyledi. buna şükrediyorum çünkü çok şükür devamlı bir ağrı değil. büyük ihtimal spinalde de normaldir ama yanlış yönlendirmekte istemem

oyyy kuzuuum geçmiş olsun hayatım çok üzüldüm çabucak iyileşir inşallah, havalar çok dengesiz ya kuzucuklar napsın, ne kadar dikat edersen et olacağı varsa oluyor işte. sakınan göze çöp batar hesabı
yemek tarifleri bölümünde yarışma hayatım.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim-f1213/

hem çocukla uğraş, hem misafirliğe git, hem misafir ağırla, hem uzun yol... hamarat hatunun hali başka oluyor arkadaş şimdiden hayırlı yolculuklar canım

Thanx :) Her zaman olmasa da arada olabiliyor böyle şeyler, ama bebişim şuan epey huysuz. yorgunluğun üstüne hiç çekilmiyor valla

valla ben 40 gün evden çıkmadığımı bilirim sen pazara gitmişsin canım :) sen bizimkiler kadar ol, bak nasıl gezeceksin. Ben banyoya giremiyordum ya bebek ağlayacak yanında ben olmalıyım diye. Hatta ilk sağlık ocağına gidişimiz fekaletti, kızım çok ağlamıştı yolda, eşim paniklemiş arabada filan. hastaneye götürdük bi kere azıcık sarılığı vardı, ben doktor hanıma "kucağımda muayene etseniz olur mu" demiştim o sedyeye yatırmamak için :)) doktor hanımda baya gülmüştü. daha neler neler.. ilk zamanların tecrübesizliklerini hepimiz yaşadık şimdi de daha farklı şeyler yaşıyoruz. buarada bi tavsiye, hastahaneye giderken bebişin üzerine tülbent gibi bişey ört. yüzü tam açık olmasın. ben anakucağının üzerine atardım sineklik gibi.

buarada bi tavsiye, hastahaneye giderken bebişin üzerine tülbent gibi bişey ört. yüzü tam açık olmasın. ben anakucağının üzerine atardım sineklik gibi.

bu örtüyle ilgili bir anım var
ilk hastahaneye gidişimiz bebeğim daha 5 günlük, ilk muayenesi ilk topuk kanı falan malum. neyse gittim randevu almama rağmen sıra bekliyorum dr hnm çok meşhur baya rağbette aynı zamanda hastahanenin başhekim yardımcısı oldukça otoriter diye duydum. bebeğim bez pusetinde üzerinde aynen dediğin gibi tülbent oturdum bekliyorum bir yandan da etrafı kesiyorum. ama bi terslik var herkes bize bakıyor ve muzip bir gülüş atıyor. sinir oldum haliyle. hepsinin bebeği elinde bir lokmalar. ne bir puset var ne bir örtü. 'lan ne biçim getirmişler çocukları hiç dikkat etmiyorlar ha' diye söyleniyorum içimden. ben onlara kötü kötü bakıyorum onlar bana gülerek. dikiş ağrım olmasa yolacam 1-2 tanesini o kadar sinirime dokunuyor bakışları. neyse sıra bize geldi nihayet. içeri girmemizle dr un cıyaklaması bir oldu. puseti aldı elimden apar topar 'bu ne böyleeeeee boğacaksınız çocuğuuuuu bide örtü örtmüşsünüüüüzz. bu zıbında fazlaaaa patikte giydirmişler inanmıyoruuuummm' ama nasıl bağırıyor öyle böyle değil. bir çığlık atmışım ki sormayın ' ne bağırıyon be' diye deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı 'bakın hanfendi' diye konuşmaya başladı o zaman anladım dışardakilerin niye bana öyle baktıklarını. meğersem görürsün sen birazdan bakışıymış onlar. o zaman çok sinirlenmiştim ama hatırlayınca ağrı girdi gülmekten yaa

Büyüme Atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sık yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye başlamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.

Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla başa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.

Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel" deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?
"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken, daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)
-----------------------------------------------------------tekrar ediyim dedim 6. aya girdik ya hazırlıklı olun büyüme ataklarına gecirenler yada gecirecek olanlar..

Ben devlet hastahanesine götürdüm bi iki sefer, haliyle öksüren aksıran.. napıcan tabi örtücen. Bide bunlar yalancı memeye takıktır. hey Allahım ne anlarlar bilmem kki.
Ben iki tane doktorum vardı, biri erkek diğer kadın ve kadın olan hamile. benim doğumunda 7 aylık hamileydi. mesela onu merak ediyorum bana yapmamı tavsiye ettiklerinin kaçını kendi yapıyor acaba.

Benimde üniversitede böyle bi anım var. 3. sınıftayken sivilcelerimi kafaya takıp doktora gittim ve bana roaccutane verdi. ve bence benim ihtiyacım yoktu zaten korktugum için yan etkilerinden, kullanmadım. bi dahaki randevu de kadın bana aynen böyle carlamıştı. "aydın beyinlerin böyle şeyler yaptıgına inanmıyorum" filan diye bağırmıştı. onu unutamam bende.

kimisi hakkını veriyor, Allah razı olsun çok iyi dr.larımız var her dalda. ama işte kimisininde böyle beyni sulanıyor onca yıl okuyunca. bünye meselesi demek ki Allah düşürmesin ama yokluklarınıda göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…