- Konu Sahibi sekerciiik
-
- #1.881
valla canımcım daha öncede yazdıgım gibi, hareket edn şeyler emeklemesini sağlayabilir. Ben içinde çıngırak olan ayrıca tutacakları da olan bir top aldık onu yuvarlıyoruz önünden. onu yakalama çalışıyor peşinden gidiyor. tabi minik minik. ama popuyu baya baya kaldırıyor, dizlerini karnına çekiyor. sende benzer şeyler yapabilirsin belki. hoppala nedir onu tam bilmiyorum. bebekleri içine koyup zıplatılan bir şey mi? Ben şahsen eve bir sürü şey alıp bebeğin bir iki kere kullanacağı bir enkaz istemediğim için, asgari şekilde almak istiyorum ama bazı bebekler ancak onlarda sakinleşiyor biliyorum.
Eki Görüntüle 637341
canım bahsettiğim hoppala bu.bugün görünce hoşuma gitti oyalayabilir gibi geliyo ama sever mi sevmez mi emin olamadım.benimki hala ilerlemiyo malesefsağına soluna dönüyo ama yüzüstü dönmeye çalışınca dönemiyo geri sırt üstü düşüyo yüzüstü çevirdiğimde de kafasını kaldırıp etrafına bakıyo ama ne ilerleme ne de dizlerini karnına çekemiyo.normal mi acaba?bu ayın 29unda 6 aylık oluyo.biraz teşvik edici şeyler alıyım diyorum oyuzden sordum canım.
Eki Görüntüle 637341
canım bahsettiğim hoppala bu.bugün görünce hoşuma gitti oyalayabilir gibi geliyo ama sever mi sevmez mi emin olamadım.benimki hala ilerlemiyo malesefsağına soluna dönüyo ama yüzüstü dönmeye çalışınca dönemiyo geri sırt üstü düşüyo yüzüstü çevirdiğimde de kafasını kaldırıp etrafına bakıyo ama ne ilerleme ne de dizlerini karnına çekemiyo.normal mi acaba?bu ayın 29unda 6 aylık oluyo.biraz teşvik edici şeyler alıyım diyorum oyuzden sordum canım.
günaydın hanımlar,
bizim minik kuş hem birazcık kusuyor aldırdığımda ettiğimde hem de kakası azıcık yeşil. üşüttü mü ne yaptı. üzerini sıkı giydirdim ama başka ne yapsam ki
ek besin verdin mi hayatım değişik bir şey verdiysen ondan da olur.
teşekkürler kızlar verdiğiniz cvplar için.anladığım kadarıyla emekleme oyuncakları gereksiz,onun yerine top,peluş oyuncklarla da bu işi halledebiliriz.ben de hiç emeklemden yürümeye başlamışım,annem kızın sana çekmiş diyoaslında benim de çabuk emeklesin vs diye bi çabam yoktu ama etraftan bebeği teşvik etmen lazım falan dedikleri için emekleme oyuncağımı alsam dedim.
bende öyle yapıcam bu yüzden lazımlık arayışına girdim bile
anaaammm yerim yaa çok tatlıymışyok bizimki baya derin olur alt kademeye alırsak böyle değil
bu arada aşıdan geliyoruz kızlar sonunda aşımızı vurulduk çok ağladı kuzum yaa, büyüdüler artık korkuyu biliyorlar nasıl yapıştı yakama anlatamam, bide anne diye ağlamaz mı bende ağlıyordum neredeyse3 aşı vuruldu ve çocuk felci damlasını damlattılar. hemşiremiz kafamı karıştırdı sağolsun, şu günde 2 çay bardağı ek besin olayı var ya onu sordum. dediklerini aynen aktarıyorum ; kulak asma ona, mümkün olduğunca mamayı az kullan, gece ver mesela, gündüz mama yerine ne yedirebiliyorsan onu ver. muhallebi, çorba, meyve ne alıyorsa artık. kan damlasınıda meyveyle birlikte verebilirsin içindeki o demir tadını almamış olur. yemeklerini fazla baharatlı yapma, ne yemek yaparsan hepsinin içine patates at, sonra o patatesleri püre yap ver, direk yemeği almasa da patatesin içine çektiği yemeğin tadına alışır. çorbaların içine bayat ekmek içi at blendırdan geçir öyle ver tok tutar. hazır kavanoz mama ya da meyvelerinide tavsiye etmiyorum, yedirebiliyorsan mevsimi olan meyveleri püre yap ver illa onlardan yiyorsa da az kullan... dedi
uzun bi aradan sonra herkese selamlar güzel annelercoktandır fırsat bulup giremiyodum özlemişim hepinizi benim kuzumun 2.dişide cıktı bu arada teyzeleri ilkinde sıkıntı olmadı ama 2.de biraz sıkıntı yaşadık. ateş yapmadı ya ona şükür.. sizler nasılsınız bakalım, okuduğum kadarıyla maşallah bebişler büyümüş vuslatcım demek 6.ay aşısı acıtıyor gözüm korktu şimdiden. bizimde 10 günümüz kaldı 6 yı doldurmamıza zaman ne zaman gectide bu sıpa büyüdü diyorum. eşimle kızımın doğduğu ilk günlerden bahsederken hep '' bizim kız küçükken '' diye cümle kuruyorum sanki şimdi kocaman kız oldu şuan annemler var kızlar o rahatlıkla yazabiliyorum akşama gidecekelr yemekten sonra ve ben yine kücük cadıyla kalıcam başbaşa. malum babamız her gün gec geliyor. neyse kızlar benden şimdilik bu kadar. fırsat buldukca yazarım . öpüyorum hepinizi. şekercim unutmadan, diş buğdayı yapıcaz tabi onsuz tadı olmaz. haa bide unutmadan sorayım, şeker hamuruyla pasta yapan varmı kızlar aranızda. denemek istiyorum, belki biraz erken ama kızımın ilk doğum günü pastasını ben yapmak istiyorum. vuslatcım kesin bilirsin sen hayatım
bende öyle yapıcam bu yüzden lazımlık arayışına girdim bile
anaaammm yerim yaa çok tatlıymışyok bizimki baya derin olur alt kademeye alırsak böyle değil
bu arada aşıdan geliyoruz kızlar sonunda aşımızı vurulduk çok ağladı kuzum yaa, büyüdüler artık korkuyu biliyorlar nasıl yapıştı yakama anlatamam, bide anne diye ağlamaz mı bende ağlıyordum neredeyse3 aşı vuruldu ve çocuk felci damlasını damlattılar. hemşiremiz kafamı karıştırdı sağolsun, şu günde 2 çay bardağı ek besin olayı var ya onu sordum. dediklerini aynen aktarıyorum ; kulak asma ona, mümkün olduğunca mamayı az kullan, gece ver mesela, gündüz mama yerine ne yedirebiliyorsan onu ver. muhallebi, çorba, meyve ne alıyorsa artık. kan damlasınıda meyveyle birlikte verebilirsin içindeki o demir tadını almamış olur. yemeklerini fazla baharatlı yapma, ne yemek yaparsan hepsinin içine patates at, sonra o patatesleri püre yap ver, direk yemeği almasa da patatesin içine çektiği yemeğin tadına alışır. çorbaların içine bayat ekmek içi at blendırdan geçir öyle ver tok tutar. hazır kavanoz mama ya da meyvelerinide tavsiye etmiyorum, yedirebiliyorsan mevsimi olan meyveleri püre yap ver illa onlardan yiyorsa da az kullan... dedi
uzun bi aradan sonra herkese selamlar güzel annelercoktandır fırsat bulup giremiyodum özlemişim hepinizi benim kuzumun 2.dişide cıktı bu arada teyzeleri ilkinde sıkıntı olmadı ama 2.de biraz sıkıntı yaşadık. ateş yapmadı ya ona şükür.. sizler nasılsınız bakalım, okuduğum kadarıyla maşallah bebişler büyümüş vuslatcım demek 6.ay aşısı acıtıyor gözüm korktu şimdiden. bizimde 10 günümüz kaldı 6 yı doldurmamıza zaman ne zaman gectide bu sıpa büyüdü diyorum. eşimle kızımın doğduğu ilk günlerden bahsederken hep '' bizim kız küçükken '' diye cümle kuruyorum sanki şimdi kocaman kız oldu şuan annemler var kızlar o rahatlıkla yazabiliyorum akşama gidecekelr yemekten sonra ve ben yine kücük cadıyla kalıcam başbaşa. malum babamız her gün gec geliyor. neyse kızlar benden şimdilik bu kadar. fırsat buldukca yazarım . öpüyorum hepinizi. şekercim unutmadan, diş buğdayı yapıcaz tabi onsuz tadı olmaz. haa bide unutmadan sorayım, şeker hamuruyla pasta yapan varmı kızlar aranızda. denemek istiyorum, belki biraz erken ama kızımın ilk doğum günü pastasını ben yapmak istiyorum. vuslatcım kesin bilirsin sen hayatım
İyi akşamlar kızlar,
Öğleden aksam saatlerine kadar süren bir ütü maratonundan, hem bebeği ile ilgilenmiş hem de yemeği yapmış olarak çıkmış bulunuyorumÇok yoruldum haliyle. Bizim kızın kaka normale döndü ama su gibi arada kusmaya devam etti. Her gün yeni bir hareketi beni şaşırtıyor, dün altını değiştiriken ayaklarını kucaklaması bugünse oyuncağı düşünce ağlaması.. oyyy ölürüm ben ona.
lazımlık mııı, çevremde iki yaşını doldurmadan kimse tuvalet eğitimine başlamıyor gibi. Valla olur mu olur, denemek lazım. Kuzucuğa geçmiş olsun, hemşire hanımın dedikleri benim aklıma yattı nedense. Bende bugün eşime cicibebe filan vermeyelim ekmek içi daha iyi filan diyordum.
dogru demis canım bugün ahmet marankide aynı seyi söyledi hazır mamalardan ziyade mamanızı kendiniz yapın diye onun icinde emülgatörler varmıs o yüzden tavsiye etmiyolar evde yaptıgınız pirinç unlu mamalar muhallebiler cok daha iyi diyordu sabahamannnn seninki ilk kelimesini söyledi yani öylemi anlamını bilerekmi söyledi o sesimi cıkardı yoksa anlat anlat
hoş geldin canım özlettin kendinimaaşallah teyzeme hayırlı olsun 2. dişimiz canım pasta becerim pek yok yani hiç şeker hamuruyla falan denemedim ama müthiş birini keşfettim buradan. yemek yarışmasında sorduğumda açtığı başlığın linkini göndermişti bak ne güzel şeyler var. çok güzel tarif etmiş ben bayıldım valla. yapacağım zaman kesin buradan yapıcam, ilerleyen sayfalara ayrıntılı tarif yazmış
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/491813-amonra-nin-hediyelik-pasta-kurabiyeleri.html
ayaklarını kucaklıyor hayerim ben onu yaaa her gün ayrı bir mucize yaşatıyorlar bize Yaradan ne güzel yaratmış
evet canım lazımlığı bi deneyeyim diyorum annem kadar başarılı olabilir miyim bilemiyorum ama denicemhemşiremize gelince dedikleri benimde aklıma yattı. kafamı tek kurcalayan bu aylarda ek besinin 2 çay bardağını geçmemesi konusuydu. onuda biraz daha araştırınca hemşiremizin haklı olduğuna karar verdim
ya bilmiyorum ama bana bilerek söyledi gibi geliyor. bilmeyerek söylediklerini hece olarak tekrarlıyor sürekli ded ded de de de de ya da bab bab ba ba ba ba gibi peş peşe sıralıyor oyuncaklarıyla oynarken. bazen oynarken anne de diyor ama anne gibi değil de ınnee gibi. ama aşı olurken ağladığında bariz bir şekilde anneeee dedi, çocuğu bıraktık hemşireyle birbirimize bakmaya başladık, kucağıma aldım burdayım anneemm geçti kuzuum falan dedim bir eliyle omuzuma bir eliyle yakama yapıştı tekrar annee diye bağırdı sonra boynuma gömüldü iç çekmeye başladı. eve geldiğimizden beri yanından ayrıldığımı fark edince önce aaaaaaa diye bağırıyor 1-2 kez ınnneee diyor yine sonra anneeee diyor resmen. görünürsem gülüyor oynamaya devam ediyor ya da kollarını uzatıyor. görünmezsem ağlama sinyalleri veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?