Lohusalar kulübü

canım bahsettiğim hoppala bu.bugün görünce hoşuma gitti oyalayabilir gibi geliyo ama sever mi sevmez mi emin olamadım.benimki hala ilerlemiyo malesef sağına soluna dönüyo ama yüzüstü dönmeye çalışınca dönemiyo geri sırt üstü düşüyo yüzüstü çevirdiğimde de kafasını kaldırıp etrafına bakıyo ama ne ilerleme ne de dizlerini karnına çekemiyo.normal mi acaba?bu ayın 29unda 6 aylık oluyo.biraz teşvik edici şeyler alıyım diyorum oyuzden sordum canım.

hııı biliyorum bu ürünü, unnado da indirimde şuan. dediğim çok ihtiyacınız yoksa gerekli gibi durmuyor sanki.yani bu tarz şeyler alınıyor, bebek bi iki kez kullanıyor sonra koyacak yer ara dur. bana uymuyor bu sistem ama senin işini görür belki bilemiyorum. Aslında denemeden almamak lazım. Ya kullanan bir arkadasta ya da mağzada denemek lazım ama o da tam sevip sevmediğini göstermez.

normaldır canım onun hareketler biraz daha sabır, her çocuk bir olmuyor. annemde " bu kız niye ayakları üstüne basmıyo" diyip bizi telaşlandırmıştı mesela. halbuki tulumun ayakları kasıyormuş.

Buarada sizden 1 gün büyüğüz gerçi sata göre doğum tarihi 29 agustos idi benim kızımın.

Son düzenleme:
günaydınlarr fıstıklarr yagmrlu ankaradan herkese günaydın dün gece hiç üzmedi oglum beni uzunca uyuduk birlikte masaallah sabahta keyfimiz yerinde dolayısıyla oyun oynuyoruz simdide

canım benimde bu hoppala cok hosuma gitmisti kg kaldırıyorsa yasına kadar kullanılır diye düsünüyorum bebek 2. el takastan da bulabilirsin belki aynısını http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-cocuk-esya-2-el-takas-f1186/

Son düzenleme:
Günaydın kızlaar kuzucum kendi kendine oynarken hadin kahveye

rooa dediğin gibi canım, bende uzaktayım bazen ne kadar zorlansamda mutluyum çok şükür, huzurum yerinde. azıcık enpati kurmayı bilseler onlarla da çok güzel anlaşıcaz ama dur bakalım, tayin ankaraya çıkarsa ben bunu öğretirim onlara
oyuncak sormuşsun hayatım bizimki peluş oyuncaklarını çok seviyor onlarla epey vakit geçiriyor yattığı ya da oturduğu yerde. bide değişik renklerde küçük toplar almıştık küvetine koymak için banyo yaparken oynasın diye, şimdi normalde de oynuyor peşinden gitmeye çalışıyor ama anca karnının üzerinde ufak ufak kaydırıyor kendini. yorulursa kesinlikle pes etmiyor sıpa. yatıyor sırt ayaklarıyla kendini kaydıra kaydıra yan yan yengeç gibi gidip alıyor onu

palmiyea ben emekleme oyuncağı falan almadım canım gereksiz gibi sanki :26: erkenden emeklesin hemen yürüsün diye bir derdim yok, her bebek farklı evrelerde yapıyor her şeyi. mesela eşim hiç emeklemeden yürümeye başlamış. önüne sevdiği bir oyuncağını koyarsan o zaten teşvik edecektir

yldz_yldz hoş geldin canım. gaz için nurse kullanmıştım ben, daha önce kimyonun faydasını da yazmıştım sana onuda kullanabilrisin. kimyonu kaynat süz suyunu içir 1 çay kaşığı yeter bizim çok işimize yaramıştı sende teyzoşuma selam söyle ve kokla yerime bol bol gıdısından

sekerciiik günaydın hayatım, ben de güneşli bir foçadan sesleniyorum efenim maaşallah kuzuma üzmez tabi annesini

günaydın hanımlar,

bizim minik kuş hem birazcık kusuyor aldırdığımda ettiğimde hem de kakası azıcık yeşil. üşüttü mü ne yaptı. üzerini sıkı giydirdim ama başka ne yapsam ki

muhtemelen ondandır bağırsakları alışık değil çünkü. ek besine geçtiğim ilk hafta ireminde kakasının rengi hafif yeşile dönmüştü ve 1 kere çok az kusmuştu sonra geçti. kakasını sürekli kontrol et, çok koyu yeşil ve ağır kokulu olursa dr.a danış hayatım

teşekkürler kızlar verdiğiniz cvplar için.anladığım kadarıyla emekleme oyuncakları gereksiz,onun yerine top,peluş oyuncklarla da bu işi halledebiliriz.ben de hiç emeklemden yürümeye başlamışım,annem kızın sana çekmiş diyo aslında benim de çabuk emeklesin vs diye bi çabam yoktu ama etraftan bebeği teşvik etmen lazım falan dedikleri için emekleme oyuncağımı alsam dedim.

o teşvik için ekstra bir şeye gerek yok dediğin gibi. kızında senin gibi haticeye değil neticeye bakacak belkide

o yengec yengec kaydırma cok komik zaten bir dön iki yan yan kay bizimkide böyle ilerliyor ama emeklemek istiyor gibi geldi bana her cocuk farklı gelisim gösterir zaten bide oyuncakları kısım kısım gösterin bi kısmını bi zaman saklayıp sonra cıkarın mesela tüm oyuncaklarını ikiye bölün 3 gün bi kısmıyla sonra digerleriyle oynatın sıkılmıyolar o zaman oyuncaktan yıldızcım gaz icin bol bol masaj yap hayatım ve sakin ol sen emziriyosan bende nurse almıstm ama 1 hafta bile kullanmadım 3. aydan sonra geciyor merak etme uykularıda düzene girer o zaman bu arada sen benim memleketimdensin manisa merkezdemisin? haftasonuda besigin alt kademesine gecirelim diyoruz malum artık kıpır kıpırlarr

senin beşik nasıldı şekercim? bizimki oyun parkı, alt kademe işini geçen hafta düşündümde daha erken gibi geldi bana :26: bu arada ilerleyen günlerde lazımlık almayı düşünüyorum. daha erken biliyorum ama annem benide kız kardeşimide 6 aylıktan sonra bezlememiş hiç lazımlığa alıştırmış, ben becerebilir miyim bu kadar erken bilmiyorum ama denicem

aynen canım benim annemde ta 4 aylıktan baslamıs bende hiç yapmazmısım altıma ben altını actıkca gidip tutuyorum bişey yapmasada alıssın diye besikte su bak canım hamileyken cekmiştim icinde yatak yokken ;

bende öyle yapıcam bu yüzden lazımlık arayışına girdim bile
anaaammm yerim yaa çok tatlıymış yok bizimki baya derin olur alt kademeye alırsak böyle değil

bu arada aşıdan geliyoruz kızlar sonunda aşımızı vurulduk çok ağladı kuzum yaa, büyüdüler artık korkuyu biliyorlar nasıl yapıştı yakama anlatamam, bide anne diye ağlamaz mı bende ağlıyordum neredeyse 3 aşı vuruldu ve çocuk felci damlasını damlattılar. hemşiremiz kafamı karıştırdı sağolsun, şu günde 2 çay bardağı ek besin olayı var ya onu sordum. dediklerini aynen aktarıyorum ; kulak asma ona, mümkün olduğunca mamayı az kullan, gece ver mesela, gündüz mama yerine ne yedirebiliyorsan onu ver. muhallebi, çorba, meyve ne alıyorsa artık. kan damlasınıda meyveyle birlikte verebilirsin içindeki o demir tadını almamış olur. yemeklerini fazla baharatlı yapma, ne yemek yaparsan hepsinin içine patates at, sonra o patatesleri püre yap ver, direk yemeği almasa da patatesin içine çektiği yemeğin tadına alışır. çorbaların içine bayat ekmek içi at blendırdan geçir öyle ver tok tutar. hazır kavanoz mama ya da meyvelerinide tavsiye etmiyorum, yedirebiliyorsan mevsimi olan meyveleri püre yap ver illa onlardan yiyorsa da az kullan... dedi

Son düzenleme:
uzun bi aradan sonra herkese selamlar güzel anneler coktandır fırsat bulup giremiyodum özlemişim hepinizi benim kuzumun 2.dişide cıktı bu arada teyzeleri ilkinde sıkıntı olmadı ama 2.de biraz sıkıntı yaşadık. ateş yapmadı ya ona şükür.. sizler nasılsınız bakalım, okuduğum kadarıyla maşallah bebişler büyümüş vuslatcım demek 6.ay aşısı acıtıyor gözüm korktu şimdiden. bizimde 10 günümüz kaldı 6 yı doldurmamıza zaman ne zaman gectide bu sıpa büyüdü diyorum. eşimle kızımın doğduğu ilk günlerden bahsederken hep '' bizim kız küçükken '' diye cümle kuruyorum sanki şimdi kocaman kız oldu şuan annemler var kızlar o rahatlıkla yazabiliyorum akşama gidecekelr yemekten sonra ve ben yine kücük cadıyla kalıcam başbaşa. malum babamız her gün gec geliyor. neyse kızlar benden şimdilik bu kadar. fırsat buldukca yazarım . öpüyorum hepinizi. şekercim unutmadan, diş buğdayı yapıcaz tabi onsuz tadı olmaz. haa bide unutmadan sorayım, şeker hamuruyla pasta yapan varmı kızlar aranızda. denemek istiyorum, belki biraz erken ama kızımın ilk doğum günü pastasını ben yapmak istiyorum. vuslatcım kesin bilirsin sen hayatım

İyi akşamlar kızlar,
Öğleden aksam saatlerine kadar süren bir ütü maratonundan, hem bebeği ile ilgilenmiş hem de yemeği yapmış olarak çıkmış bulunuyorum Çok yoruldum haliyle. Bizim kızın kaka normale döndü ama su gibi arada kusmaya devam etti. Her gün yeni bir hareketi beni şaşırtıyor, dün altını değiştiriken ayaklarını kucaklaması bugünse oyuncağı düşünce ağlaması..oyyy ölürüm ben ona.

lazımlık mııı, çevremde iki yaşını doldurmadan kimse tuvalet eğitimine başlamıyor gibi. Valla olur mu olur, denemek lazım. Kuzucuğa geçmiş olsun, hemşire hanımın dedikleri benim aklıma yattı nedense. Bende bugün eşime cicibebe filan vermeyelim ekmek içi daha iyi filan diyordum.

Tebrikler, 2 diş haa.. ne güzel darısı basımıza. Bebeklerimiz aynı galiba ama bizde tık yok. Bende doğum gününü heyecanla bekliyorum. ve tabiki diş buğdayı ve diş partisi. bende tütü yapmak istiyorum doğum gününe, nette arayıştayım.

dogru demis canım bugün ahmet marankide aynı seyi söyledi hazır mamalardan ziyade mamanızı kendiniz yapın diye onun icinde emülgatörler varmıs o yüzden tavsiye etmiyolar evde yaptıgınız pirinç unlu mamalar muhallebiler cok daha iyi diyordu sabah amannnn seninki ilk kelimesini söyledi yani öylemi anlamını bilerekmi söyledi o sesimi cıkardı yoksa anlat anlat

kızlar bir şey sorucam, pirinç unu ile muhallebi yapıyoruz ya, bu bildiğimiz marketlerde satılan, pastaya da kullanılan pirinç unu değil mi? yani bebek mamalarının pirinç unu mu olmalı. az önce böyle bir şey okudum, yanlıs anlama olmasın.

hoş geldin canım özlettin kendini maaşallah teyzeme hayırlı olsun 2. dişimiz canım pasta becerim pek yok yani hiç şeker hamuruyla falan denemedim ama müthiş birini keşfettim buradan. yemek yarışmasında sorduğumda açtığı başlığın linkini göndermişti bak ne güzel şeyler var. çok güzel tarif etmiş ben bayıldım valla. yapacağım zaman kesin buradan yapıcam, ilerleyen sayfalara ayrıntılı tarif yazmış

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/491813-amonra-nin-hediyelik-pasta-kurabiyeleri.html

ayaklarını kucaklıyor ha yerim ben onu yaaa her gün ayrı bir mucize yaşatıyorlar bize Yaradan ne güzel yaratmış
evet canım lazımlığı bi deneyeyim diyorum annem kadar başarılı olabilir miyim bilemiyorum ama denicem hemşiremize gelince dedikleri benimde aklıma yattı. kafamı tek kurcalayan bu aylarda ek besinin 2 çay bardağını geçmemesi konusuydu. onuda biraz daha araştırınca hemşiremizin haklı olduğuna karar verdim

ya bilmiyorum ama bana bilerek söyledi gibi geliyor. bilmeyerek söylediklerini hece olarak tekrarlıyor sürekli ded ded de de de de ya da bab bab ba ba ba ba gibi peş peşe sıralıyor oyuncaklarıyla oynarken. bazen oynarken anne de diyor ama anne gibi değil de ınnee gibi. ama aşı olurken ağladığında bariz bir şekilde anneeee dedi, çocuğu bıraktık hemşireyle birbirimize bakmaya başladık, kucağıma aldım burdayım anneemm geçti kuzuum falan dedim bir eliyle omuzuma bir eliyle yakama yapıştı tekrar annee diye bağırdı sonra boynuma gömüldü iç çekmeye başladı. eve geldiğimizden beri yanından ayrıldığımı fark edince önce aaaaaaa diye bağırıyor 1-2 kez ınnneee diyor yine sonra anneeee diyor resmen. görünürsem gülüyor oynamaya devam ediyor ya da kollarını uzatıyor. görünmezsem ağlama sinyalleri veriyor

Son düzenleme:

bu bildigin anne diyor o zaman sekerim bilincli yapmıs cünkü bizimkinin cıkardıgı sesleri söyleyim sana 3. ayından itibaren bu sesleri cıkartıyor ama anlamını bilerek degil sanırım böyle aglar gibi aaaaaaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiii diyor ne demekse o artık vavavavavvavavavavavaa diyorr bunun baba oldugunu digerininde anne oldugunu tahmin ediyoruzz hımmm lar var bide ic cekerek oda cok komik ıhlamalarr bakalım bizimkinin ilk kelimesi ne olacak bakalımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…