Lohusalığın dibine düştüm.

Merhaba,
7 günlük taze bir anneyim. İlk 3 gün süt gelmemesi problemi yaşadım. Onu atlattım ve şimdi gaz problemi ile boğuşuyorum.
Annem yanımdaydı sağ olsun çok destek oldu. Gece ara ara bebeği alıp uyumamı sağladı.
Bugün eve dönmek zorunda kaldı ve sanırım 1.5-2 hafta kadar gelemeyecek.
Sürekli ağlama halindeyim. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bebek hiç büyümeyecek, ben bu duygu karmaşasından hiç çıkamayacak gibiyim.
Bebek uyudukça uyu diyorlar fakat zaten 1 saat zor uyurken benim uykuya dalmam çok zor. şimdi ağlayacak şimdi uyanacak diye diye uyumaya odaklanamıyorum.
İsteyerek hamile kaldım, kuzumu çokta seviyorum ama içimde koca bir boşluk var gibi hissediyorum. Bugün annem eve döndüğü için iyice bunalım halim arttı.
Belki bir tavsiye, bir şey söylemek istersiniz..
Canım yine sen iyiymissin...benimki 3.gunde sarılık oldu hastanede kaldık. Dönünce evde ayağımın sisi geçmedi 2 hafta...zaten sütüm azdi saat başı emzirmeye çalıştım bir süre sonra eds desteği ile emzirdim. Annem de yok maalesef 3 yıl önce kaybettik.
Kayinvalidem 20 gün yardıma geldi ama ilk gunler ambalelikten uykusuzluktan halusulasyon görüyordum...
Annen ara ara da gelse bu dönemi annenin desteğiyle geçirdiğin için çok şanslısın. Ve hepsi geçiyor hayat normale dönüyor.
Sana tavsiyem gazi varsa slingde uyut, gaz ağlamamamiza sling iyi gelmişti. Geceleri de minik havlulari utuleyip karnina gövdesine sariyorduk ve iyi geliyordu

Dünyanın en nefis kokusu yanınızda.
Stresli hissettiğinizde burnunuzu minnoşun ensesine gömün ve rahatlayın.

Tecrübesiz olduğunuz her konu için internetten yardım alın. Gaz için uygulamalı videolar var. Soru sorup cevap alabileceğimiz bu forum gibi platformlar var. Gerçekten bu acıdan şanslı zamanlardayız.

Büyüdüğünde de bugünleri özleyeceğiz.
O yüzden her anın tadını çıkarmalıyız.

Bebeğinizin İlk zamanları dünyaya adaptasyonla geçiyor,düzensiz ve kısa uykuları emme problemleri çok normal süreçler.Ama sakın aklınızdan çıkarmayın bunlar geçici...sizi en çok zorlayack zaman dilimi ilk 3,4 ay olacak.sonra siz bebeğe bebekte size alışacak,tepkiler vermeye başlayacak herşey çok daha iyiye gidecek.şu an anne olmanın ilk şokunu yaşıyorsunuz,ağlamakta eve kapanmakta normal süreçler..ama şükredinki anneniz gelmiş gitmiş olsa bile..
ayrıca Bazıları da yazmış zatende ilk 20 gün gaz olmaz,muhtemelen sık uyandığı için öyle düşünüyorsunuz.gaz sancısında ne yaparsanız yapın susturamayacağınız bir ağlama nöbeti geliyor günün belirli saatlerinde.ayaklarını karnına çekerek durmaksızın ağlıyorlar.sadece sarılın ve sakinliğinizi koruyun bikaç aya o da bitiyor.

Zaman sadece birazcık zaman 🤗
Güle güle büyütün bebeğinizi.
Herkesin ilk gün sütü gelmez.
Herkesin bebeği gazlı olabilir.
Tek değil, yalnız hiç değilsiniz.
Alışacaksınız, şimdi çok normal.
Normal olduğunuzu kabul ederek başlayın olumlu düşünmeye.
Çok çabuk geçiyor. Her dönemin farklı zorluğu olsa da, keyfi de çok fazla.
Sağlıklı günler 🤗

Merhaba,
7 günlük taze bir anneyim. İlk 3 gün süt gelmemesi problemi yaşadım. Onu atlattım ve şimdi gaz problemi ile boğuşuyorum.
Annem yanımdaydı sağ olsun çok destek oldu. Gece ara ara bebeği alıp uyumamı sağladı.
Sürekli ağlama halindeyim. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bebek hiç büyümeyecek, ben bu duygu karmaşasından hiç çıkamayacak gibiyim.
Bebek uyudukça uyu diyorlar fakat zaten 1 saat zor uyurken benim uykuya dalmam çok zor. şimdi ağlayacak şimdi uyanacak diye diye uyumaya odaklanamıyorum.
İsteyerek hamile kaldım, kuzumu çokta seviyorum ama içimde koca bir boşluk var gibi hissediyorum. Bugün annem eve döndüğü için iyice bunalım halim arttı.
Ben de bu duygu hala gecmedi cocugum 12 yasında ama hala nezaman buyuyecek kendine yetecek de ben de gençliğimdeki gibi
Cocugumu evde bırakıp nezaman dışarı tek başıma çıkacam diye bekliyorum

Kendi gazından bahsetmiş bence.
Hayırlı olsun güle güle büyüt.
Benim kızım 8 aylık oldu bile o günleri hatırlıyorum aman Allahım. Annemle eşimle kavgalar mı ararsın neredeyse cinnet getirecek krizler mi? Sanrılar mı?
Ama geçti emin ol seninki de geçecek.:)
Hareket yürüyüş ve bol su tavsiye etmişlerdi sezaryen mi doğurdun bilmiyorum ama. Ödemi de 15 güne atmıştım ben şükür..
Arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuşlar. Onları tekrar etmeyim. İnşallah hemen geçsin:)

Hepsi geçecek, bebeğiniz büyüyecek, gaz sancıları geçecek, birlikte sohbet etmeye bile başlayacaksınız. Sizin endişeniz bebeğinize yansıyacaktır, bu kesinlikle klişe bir laf değil emin olun.

Bebeğinizi emzirdikten sonra gazını çıkarmadan yatırmayın. Gaz için önerilen masajların videolarını izleyin, yapın mutlaka.

Lohusa depresyonunu dibine kadar yaşamış, kırk gün efsanesi gerçek mi acaba cidden geçecek mi diyerek gün gün çetele tutmuş birisiyim. Doğumdan iki gün sonra sarılıktan hastanede yattık bebeğimle, orada hemşirelerin tavrı sebebiyle depresyonum katlanmıştı. Her gün her an ağlardım, eşim işe gitsin istemezdim evde bebekle tek olunca sanki terk edilmişim, herkes hayatına, gülmeye eğlenmeye devam ediyor da ben bir köşede unutulmuşum gibi gelirdi. Bebeğim ağlayınca nasıl susturacağım diye strese girer kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissederdim, isteyerek bebek sahibi oldum buna bile kendi kendime laf söylerdim iyi halt ettin iyi mi oldu böyle diyerek.
Ama bak şu an iki yaşına girmesine az kalmış bir yakışıklıyla oyun oynuyorum. Cidden geçecek, zamanla rahatlayacak ferahladigini bu depresif halinin geçtiğini göreceksin. Üzülme lütfen, hepimiz yaşadık bunları, kendini kötü hissettikçe eşinden yardım iste yarım saat yürüyüş bile insanı kendine getiriyor.

bu bizim gazsız büyüttüğümüz bebeklerin çözümü ,

baharatcıdan çekilmemiş kimyon alacaksın yıka güneşte biraz kurut güneş yoksa teflon tavada biraz kurut sonra kahve çekme makinasında çek ,eğer makinan yoksa havan varya sarımsak dovmek için kullanılan onla biraz küçült ez , bir çay kupası su kaynat cezvede bir tatlı kaşıgı kimyon at hemen altını kapat ağzınıda kapat demlensin , günde 2 büyük kupa iç
o kimyonla birlikte içine anason rezene koy ,

ondan sonra bana dua edersin , sağlıkla büyüsün bebeğin

Merhaba,
Allah yardimcin olsun.Bende simdiden başladı cok korkuyorum dogumdan sonrada artacak diye.ustelik benim yanimda olabilecek kimse yok.Ve anksiyetem var.umarim en saglikli sekilde atlatırsınız.Vakit buldukça acik havaya cikip derin nefesler alin balkon bile olur.Yada psikologa randevu alin konusmak iyi gelecektir.Bana doktorum dogum sonrasi icin bebek uyudukca dinlen ve sevdogin seylerle mesgul ol dedi sizde deneyebilirsiniz

Bu cok normal . Hepimiz buralardan gectik..mumkun oldugu kadar cevrenden yardim al ..bu korona oalyi kotu tabii..gececek yoracak ama gececek ..sabir

Yaşadığınız çoğu şey hormonal. Bebekte gaz olduğunu düşünmeniz bile öyle. Gaz sorunu 15 günden sonra ortaya çıkıyor. Bu halleriniz geçici. Uyku genelde tüm annelerin sorunu ve o dönemde türlü türlü sıkıntılar oluyo ama hepsi geçici. Kendini yalnız hissetme senin gibi hisseden bi dolu kadın var. En azından 40 gün yanında kalacak birileri olsaydı iyi olurdu kendini belki daha güvende hissederdin.

O kadar normalki şu yaşadıkların. Hiç evham yapma asla yalnız değilsin. Emin ol senin yaşadıklarını fazlasıyla yaşayan binlerce kadın var ben mesela daha da zorunu yaşadım.

30 saat sancıların ardından bebeğim kakasını yapınca 8 cm açılmayla acil sezeryana alındım o 30 saatte çektiğim acıların yanıma kar kalmasından ötürü bozulan psikolojim, hem alttan hem üstten yaşadığım sancılar... İlk 1 hafta çıkmayan gaz... 10. Gün bebeğimi normal muayeneye götürürken boşaltım sistemiyle alakalı öğrendiğim hayati olay acil ameliyat denilmesi... o anomaliyle alakalı ameliyata götürürken ağır kalp hastası olduğunu öğrenmem 26 günlük bebeğimi bıçak altına yatırmaları... lohusa depresyonlarım... hangi birini anlatayım 40 gün bana cehennem oldu.

Ama geçiyor merak etme şuanki yaşadığın en normal duygu. Adaptasyon sorunu yaşıyorsun bir kaç haftaya alışacaksın.

Hamileyim ve koskoca bir şehirde eşim dışında kimsem yok şuan da ağrılarım var hareketlerim zorlaşmaya başladı eşimden birşey istemiyorum bir iki ok diyecek üçüncüde oflayacak puflayacak diye Doğuma muhtemelen annem gelicek ama çok kalamayacak belki kırkını bile yalnız çıkaracağım güçlü duruyorum ama ne kadar dayanırım bilmiyorum
Ahhh ayni durumdayız.Hamileligimde malesef stres dolu gecti.Dogumada az kaldi icime atmak guclu olmaya calismaktan yoruldum.Dogum sonrasi patlak verecek diy oyle.endiseleniyorumki Ins Rabbim.yardim eder korktugumuza ugramayiz en iyi sekilde atlatiriz

Benim bebeğimde 4 aylık oldu.. Yetemeycek korkusu tam olarak bu adi annelik🤗 Hayırlı ugurlu olsun Sağlıkla büyüsün inşallah ♥️ ilk önce 2 saatte bir alarm kurun uykunuxun en çok arttığı zamana 5 dakika sonrasına tekrar alarm kurun... Gazi için de rezene çayı için, gaz yapacak her türlü şeyi tüketmekten kaçının..en olmadı banyo yaptırın.. Bezini her beslenmeden sonra değiştirin pisikle falan ugrasmayin..Gazla ilgili çok siddetliyse ağlamalar mutlaka doktora bilgi verin muayene etsin damla verir ona göre Probiyotik falan iyi gelir..Mutlska her gün banyo yaptırın rahatlatır bebeği..Benim kayınvalidem vardı yanımda 40 a kadar her gün uğrayıp banyo yaptırıp giderdi.. keşke olmada ben daha rahat ederdim diye çok dua etmisligim var 🤗😂 çevremdeki herkesin lohusa olduğu bı dönem sanırım.. Geçecek bu günler korkmayın İnancliysaniz sık sık dua edin sizi rahatlatır Bebek ixin ben YouTube den nazar duaları açıyordum dinletiyordum.. ilk bı kaç gün atlatilinc tek başına cesaret gelecek merak etmeyin.. Ben yaptıysam herkes yapar

İlk günler böyle olur. Kendini çaresiz, hiç bir şeye yetişemez, hep böyle kalacak gibi hissedersin. Ama geçiyor İnan. Korkma zamanla düzene girer. Bebek uyursa uyumaya çalış. Korkma, daha bebek uyanmak üzereyken sen iç güdüsel olarak daha sesini duymadan uyanırsın. Uyuyamazsan televizyon izle, ufak tefek ev işleriyle ilgilen, kendine içecek bir şeyler yap vs. Hayatın düzene girecek ve normale döneceksin. Bu sadece bir alışma ve geçiş süreci. Sağlıkla, mutlulukla büyüt bebeğini.
Ne zaman olacak ne zaman alışacağım ? Çok yorgun hissediyorum. Asla uykuya geçemiyorum sürekli aklım onda. Bir tek anneme verdiğimde uyuyabiliyordum çünkü o bir şekilde sakinleştiriyordu
Zaman düşündüğünüzden çok daha hızlı akacak ve çocuğunuza baktığınızda keşke o süt kokulu hallerini daha çok öpüp koklasaymışım diyeceksiniz. duygusal iniş çıkışlarınız tamamen hormonel. Aynaya bakıp “ben iyi, sağlıklı ve çok mutluyum ve şükğrler olsun ki sağlıklı bir bebeğim var, bu lohusalık geçiçi bir dönem ve tamamen hormonlel bu duygusallık, kimseyi boş yere kırıp üzmemeli kendimi strese sokmamamalı bebeğimi doya doya sevip tadını cıkarmalıyım” diye kendinize tekrarlayın :))))
Deniyorum, yapıyorum ama 1 saat sonra hıçkıra hıçkıra ağlarken buluyorum kendimi
Bugün kızım 3 yaşına girdi. Doğduğunda yaşadıklarınızin hepsini hatta fazlasını yaşadım. Hiç büyümeyecek küçük kalacak, ben de hiç yetemicem sanıyordum. Zaman geçmişte 3 yaşına girdi kızım.
Allah bağışlasın. Üzülüyorum da en güzel hallerinin keyfini çıkaramıyorum diye
Bende 36 günlük anneym ne tesadüf ki benmde annem bi haftadan sonra gitmek zorunda kaldı ve bi gün boyunca agladım geceleri ne yapıcam ağlayınca nasıl susturcam ya altını değiştiremezsem ya battniye burnunu örterse diye diye 36günü yaptık biraz düzenim oturmaya başladı ama çok çabuk geçiyor günler kendinizi uyumaya zorlamayın gece uyuyormu bebeğiniz siz uyandrmadan uyanıyomu 2 3 saatte
Evet uyumuyor. Herkes yenidoğan çok uyur diyor ama max 1 saat genelde. O 1 saatte de ben uykuya geçiş yapamadığım içim uyuyup dinlenemiyorum

Bebeğim 4.5 aylık. Geçenlerde arkadaşlarımla konuşurken "ne çabuk büyüdü ya. Ama bize hızlı geçti zaman senin için çok yavaş geçmiştir" dediler. "Aksine size hızlı geçtiğinden daha hızlı geçti benim için, ne ara büyüdü ne ara beni görmeye, dinlemeye, bana gülmeye, göremeyince ağlamaya başladı anlamadım bile" dedim.

Ben yeni doğum yaptığımda sürekli ağladığım ve her şeyden şikayet ettiğim bir anda anneme "farkındayım her şey çok saçma, şikayetlerim, ağlamalarım çok gereksiz ama durduramıyorum kendimi napayım" deyip daha şiddetli ağlamaya başlamıştım mesela 😊

O yüzden bebenize odaklanın. Zaten ilk başlarda insan bu bebek benim mi, anne mi oldum, memeydi altıydı vs diye düşünmekten bebeği sevmeyi bile unutabiliyor. Hatta ben anneme "sanki bu bebek senin çocuğun da ben bakıcısıymışım gibi hissediyorum" demiştim 😄 Kucağınıza alıp şarkılar söyleyin, sakince dans edin, sakin bi sesle onu sevdiğinizi anlatın. Emin olun zamanla yoluna girecek her şey.
Eşim çok üzülüyor sürekli ağlama bak geçecek büyüyecek diyor. Saçma olduğunun çok farkındayım, ama içimdeki o ağırlık o his geçmiyor, geçmiyor.
Her taze annenin yarası bu. Hastaneden geldiğimiz gece hüngür hüngür ağladım. Ben bu bebeğin günahına girdim, ona bakamam diye. Ama çok da güzel baktım. Siz de bakacaksınız merak etmeyin. Bu süreç geçecek, rahatlayacaksınız, bebeğiniz size siz de bebeğinize alisacaksiniz. Uyumaktan korkmayin. Uyanırsa eğer zaten sizi uyandırır merak etmeyin. Uzansanız bile kar size. Beslenmenize, şu içmeye ve istirahat etmeye özen gösterin. Sütü artırır diye olur olmadık şeylere yüklenmeyin. Sütü artıracak şeyler sadece uyku, su ve mutluluk. Kaygıları, huzursuzluğu atin bir kenara. Anneliği tanımaya çalışın. Keyifle büyütün bebeğinizi :)
İnşallah, çok teşekkür ederim.
42. gün annem evine dönünce yaşadıklarımı anlatmışsınız, eksiği var fazlası yok. Geçecek bu günler, hemde öyle bir hızlı geçecekki, nasıl yani diye yılların arkasından bakacaksınız. Ev işi-yemek kısımında elinizden geldiğince eşinizden destek alın, hatta yemek yaptığınızda fazla fazla yapıp kalanı dondurucuya atın ki ilerleyen günlerde çok işinize yarıyor. Bebek uyuduğunda sizde yanına yatın, böylece uyanacak-ağlayacak derdiniz bir nebze azalır, uyandığında zaten duyacak mesafede olduğunuz için.
İş yapmıyorum, yemekte yapmıyorum eşim sağ olsun hepsini hslleder. O da yapma bem gelince yaparım diyor.
ben sadece şu his geçsin istiyorım
Keşke bütün lohusalara sarılabilsem.
Ben aşırı kötü bir lohusalık yaşadım, sanrılar gerçeklik karmaşası falan...
Şu an 22 aylık oldu oğlum, hepsi geçiyor ancak şu sorunlarla uğraşma durumu geçmiyor. Her dönemin ayrı bir sorunu oluyor
hikayenizi biliyorum. Hatta yorum yapmıştım konunuza. İnsan gerçekten çok çaresiz hissedşyor
GEÇECEK ELBET DEMESİ KOLAY AMA BİR NOT YENDOĞANLARDA 20 GÜN GAZ OLMAZ AĞLIYORSA BAŞKA BİR PROBLEMİ OLABİLİR DOKTORA GÖTÜRÜN BELKİ SAKİNLEŞİNCE SİZDE RAHAT EDERSİNİZ
Emdikten sonra gaz çıkarmıyor ama 15-20 dk kıvranıyor. Bazen hiç çıkmıyor badem kenei
aynı ben ☺
geçecek merak etmeyin hormonlar halay cekiyor şuan icerde malum.
kendinizi rahatlatacak bir seyler bulun ben muzik dinliyordum 40 45 gun her dk her saniye aglarmi bir insan aglamaktan helak olmuştum zamanla gecti bu aglamalar ama psikolojik yikim gectimi emin degilim
Hiç geçmeyecek gibi. Ağlayıp sütüm gidecek diye daha çok ağlıyorum
Benim bebeğimde 4 aylık oldu.. Yetemeycek korkusu tam olarak bu adi annelik🤗 Hayırlı ugurlu olsun Sağlıkla büyüsün inşallah ♥ ilk önce 2 saatte bir alarm kurun uykunuxun en çok arttığı zamana 5 dakika sonrasına tekrar alarm kurun... Gazi için de rezene çayı için, gaz yapacak her türlü şeyi tüketmekten kaçının..en olmadı banyo yaptırın.. Bezini her beslenmeden sonra değiştirin pisikle falan ugrasmayin..Gazla ilgili çok siddetliyse ağlamalar mutlaka doktora bilgi verin muayene etsin damla verir ona göre Probiyotik falan iyi gelir..Mutlska her gün banyo yaptırın rahatlatır bebeği..Benim kayınvalidem vardı yanımda 40 a kadar her gün uğrayıp banyo yaptırıp giderdi.. keşke olmada ben daha rahat ederdim diye çok dua etmisligim var 🤗😂 çevremdeki herkesin lohusa olduğu bı dönem sanırım.. Geçecek bu günler korkmayın İnancliysaniz sık sık dua edin sizi rahatlatır Bebek ixin ben YouTube den nazar duaları açıyordum dinletiyordum.. ilk bı kaç gün atlatilinc tek başına cesaret gelecek merak etmeyin.. Ben yaptıysam herkes yapar
Maalesef 2 saat uyumuyor zaten. 1 saat uyuyor o da geceleri değil. Gece 20 dk 30 dk böyle uykular

7 gunluk bebekte gaz problemi olmaz. Gaz, 20 gun-1 aydan sonra baslar
Emdikten sonra gaz çıkmıyor ama sonra ayaklarını karnına çekerek ağlıyor ve uykuya geçemiyor. Ne zaman kendi pırtlamayı becerirse o zaman uzun uyuyabiliyor. Başka ne olabilir ? Bilemiyorum gerçekten
Canım yine sen iyiymissin...benimki 3.gunde sarılık oldu hastanede kaldık. Dönünce evde ayağımın sisi geçmedi 2 hafta...zaten sütüm azdi saat başı emzirmeye çalıştım bir süre sonra eds desteği ile emzirdim. Annem de yok maalesef 3 yıl önce kaybettik.
Kayinvalidem 20 gün yardıma geldi ama ilk gunler ambalelikten uykusuzluktan halusulasyon görüyordum...
Annen ara ara da gelse bu dönemi annenin desteğiyle geçirdiğin için çok şanslısın. Ve hepsi geçiyor hayat normale dönüyor.
Sana tavsiyem gazi varsa slingde uyut, gaz ağlamamamiza sling iyi gelmişti. Geceleri de minik havlulari utuleyip karnina gövdesine sariyorduk ve iyi geliyordu
Başınız sağ olsun öncelikle.
slinge daha başlamadım korktum çok minik diye
Bebeğinizin İlk zamanları dünyaya adaptasyonla geçiyor,düzensiz ve kısa uykuları emme problemleri çok normal süreçler.Ama sakın aklınızdan çıkarmayın bunlar geçici...sizi en çok zorlayack zaman dilimi ilk 3,4 ay olacak.sonra siz bebeğe bebekte size alışacak,tepkiler vermeye başlayacak herşey çok daha iyiye gidecek.şu an anne olmanın ilk şokunu yaşıyorsunuz,ağlamakta eve kapanmakta normal süreçler..ama şükredinki anneniz gelmiş gitmiş olsa bile..
ayrıca Bazıları da yazmış zatende ilk 20 gün gaz olmaz,muhtemelen sık uyandığı için öyle düşünüyorsunuz.gaz sancısında ne yaparsanız yapın susturamayacağınız bir ağlama nöbeti geliyor günün belirli saatlerinde.ayaklarını karnına çekerek durmaksızın ağlıyorlar.sadece sarılın ve sakinliğinizi koruyun bikaç aya o da bitiyor.
inşallah.
Emdikten sonra ayaklarını çekerek ağlıyor evet. Yani her emzirme sonrası pırt duymak zorunda değil miyiz ? Biz duyamıyoruz onu. Baya da uğraşıyoruz. Kendi çıkarırsa rahatlatıp uzun uyuyor
Hepsi geçecek, bebeğiniz büyüyecek, gaz sancıları geçecek, birlikte sohbet etmeye bile başlayacaksınız. Sizin endişeniz bebeğinize yansıyacaktır, bu kesinlikle klişe bir laf değil emin olun.

Bebeğinizi emzirdikten sonra gazını çıkarmadan yatırmayın. Gaz için önerilen masajların videolarını izleyin, yapın mutlaka.
Emiyor, gaz çıkarırken uyanıyor tekrar ağlamaya başlayıp tekrar emmeye geçiyor. Kısır bir döngü yani.
Lohusa depresyonunu dibine kadar yaşamış, kırk gün efsanesi gerçek mi acaba cidden geçecek mi diyerek gün gün çetele tutmuş birisiyim. Doğumdan iki gün sonra sarılıktan hastanede yattık bebeğimle, orada hemşirelerin tavrı sebebiyle depresyonum katlanmıştı. Her gün her an ağlardım, eşim işe gitsin istemezdim evde bebekle tek olunca sanki terk edilmişim, herkes hayatına, gülmeye eğlenmeye devam ediyor da ben bir köşede unutulmuşum gibi gelirdi. Bebeğim ağlayınca nasıl susturacağım diye strese girer kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissederdim, isteyerek bebek sahibi oldum buna bile kendi kendime laf söylerdim iyi halt ettin iyi mi oldu böyle diyerek.
Ama bak şu an iki yaşına girmesine az kalmış bir yakışıklıyla oyun oynuyorum. Cidden geçecek, zamanla rahatlayacak ferahladigini bu depresif halinin geçtiğini göreceksin. Üzülme lütfen, hepimiz yaşadık bunları, kendini kötü hissettikçe eşinden yardım iste yarım saat yürüyüş bile insanı kendine getiriyor.
İnsnın aynen öyle hissediyorum. Eşim tuvalete bile gitsin istemiyorum o kadar yalnız hissediyorum ki kendimi.
Umarım Geçer
bu bizim gazsız büyüttüğümüz bebeklerin çözümü ,

baharatcıdan çekilmemiş kimyon alacaksın yıka güneşte biraz kurut güneş yoksa teflon tavada biraz kurut sonra kahve çekme makinasında çek ,eğer makinan yoksa havan varya sarımsak dovmek için kullanılan onla biraz küçült ez , bir çay kupası su kaynat cezvede bir tatlı kaşıgı kimyon at hemen altını kapat ağzınıda kapat demlensin , günde 2 büyük kupa iç
o kimyonla birlikte içine anason rezene koy ,

ondan sonra bana dua edersin , sağlıkla büyüsün bebeğin
Herkes bir tarif veriyor inanın kafam karıştı
Yaşadığınız çoğu şey hormonal. Bebekte gaz olduğunu düşünmeniz bile öyle. Gaz sorunu 15 günden sonra ortaya çıkıyor. Bu halleriniz geçici. Uyku genelde tüm annelerin sorunu ve o dönemde türlü türlü sıkıntılar oluyo ama hepsi geçici. Kendini yalnız hissetme senin gibi hisseden bi dolu kadın var. En azından 40 gün yanında kalacak birileri olsaydı iyi olurdu kendini belki daha güvende hissederdin.
Evet annem olduğunda daha iyiydim bugün iyice dibe düştüm. Dayanamayıp arayıp anne gel diye ağlayacağım neredeyse.
O kadar normalki şu yaşadıkların. Hiç evham yapma asla yalnız değilsin. Emin ol senin yaşadıklarını fazlasıyla yaşayan binlerce kadın var ben mesela daha da zorunu yaşadım.

30 saat sancıların ardından bebeğim kakasını yapınca 8 cm açılmayla acil sezeryana alındım o 30 saatte çektiğim acıların yanıma kar kalmasından ötürü bozulan psikolojim, hem alttan hem üstten yaşadığım sancılar... İlk 1 hafta çıkmayan gaz... 10. Gün bebeğimi normal muayeneye götürürken boşaltım sistemiyle alakalı öğrendiğim hayati olay acil ameliyat denilmesi... o anomaliyle alakalı ameliyata götürürken ağır kalp hastası olduğunu öğrenmem 26 günlük bebeğimi bıçak altına yatırmaları... lohusa depresyonlarım... hangi birini anlatayım 40 gün bana cehennem oldu.

Ama geçiyor merak etme şuanki yaşadığın en normal duygu. Adaptasyon sorunu yaşıyorsun bir kaç haftaya alışacaksın.
Çok geçmiş olsun. Umarım daha iyidir bebeğiniz.
Şükrediyorum sağlıklı doğdu. Ama engel olamıyorum da

valla ben deliksiz uykulaar uyudugum için kimyon tarifi veriyorum sen bilirsin

allah kolaylık versin

Back
X