Lohusalık sıkıntısı

zammbak

ZIRZIRCAN'ın anneciği
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
3.548
330
73
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, doğum yapalı 10 gün oldu.
Annem yanımdaydı ve dün gitti, onun gitmesi çok üzdü beni, içim içimi yiyor hep ağlamaklıyım, o buradayken çok rahattım, herşeye koşuyordu, sanırım rahatlığa alıştım.
Birde lohusalıkla alakalı tedirgin ettiler beni, eşime sıkı sıkı tembihliyorlar bizi evde yalnız bırakmaması için, oda tedirgin oldu, lohusalığı sürekli araştırır oldu.
İçimdeki sıkıntıyı atamıyorum, umarım beni rahatlatacak şeyler yazarsınız, çok ihtiyacım var.
Annem buradayken heran uyumaya odaklıydım, şimdi ise oğlum uyansada emzirsem diye bekliyorum, yerimden kalkmak istemiyorum, mutfak karman çorman toparlamak zor geliyor

üzülme tatlım bu bir dönem.. bende seninle aynı duyguları yaşadım.. annem gidince elim ayağıma dolaştı sürekli ağlıyodum ama geçiyor.. sen o tatlı bebişinin gözlerine bak, ona odaklan boşver gerisini bir şekilde halloluyor işte.. ev işlerinde eşin yardımcı olabilir bir süre en azından :) bak sağlıklı sıhhatli almışsın bebişini kucağına, bundan sonra bütün dünyan o.. lohusalık depresyon falan düşünme bunları at kafandan.. anneliği Allah her kadının içine vermiş, çokta iyi bir anne olursun bebişine eminim.. geçer bunlar dert etme, Allah sana ve bebişine sağlık sıhhat versin :)

Canım hiç sıkma canını ya.Topikler var doğum yaptıın ayın annleri toplaşıyor biliyorsundur muhakkak gir oraya.
Orada birbirinize çok destek olursunuz ve bilmediğin o kadar çok şeyi öğrenirsin ki.
Benden bir tavsiye annenin gitmesine hiç üzülme biraz daha dursa sonradan daha çok sıkılırdın gittiğin de.
Canım ben lohusa hüznünü çok derin yaşamış biriyim günlerim sürekli ağlamakla geçiyordu.
Bunun sebebi bir dönem için büyük bir sorumluluk yükleniyor o yüzden ama geçicek.Bunu çok söylüyorlardır eminim .
Tracy hoog kitabını kitabını şiddetle ama şiddetle tavsiye ediyorum.O kitabı aldıktan sonra bebekle yaşantım uzun bir süre düzene girdi.
Uyku düzenleme de birebir.Alamam diyorsan özel msj at püf noktalarını söylerim sana .

Saolun arkadaşlar, ilginç bir durum ama ben ağlayamıyorum içime atıyorum, oysaki çok duygusal birisiyim.
Korkuyorum sütüm azalacak diye, annem buradayken akıyordu resmen ama şimdi azaldı sanki.
Topiclere bakıyorum ama tek yalnız benim sanki, öyle bir hisse kapıldım.

Önerileri dikkate alıcam, iyikide yazmışım, cidden rahatladığımı hissettim.
Oğluma bakamam korkusu var, sabah ilkkez banyo yaptırıcam, hep annem yaptırırdı, onu bile stres yaptım

Önerileri dikkate alıcam, iyikide yazmışım, cidden rahatladığımı hissettim.
Oğluma bakamam korkusu var, sabah ilkkez banyo yaptırıcam, hep annem yaptırırdı, onu bile stres yaptım

strese gerek yok canım eşinle birlikte yıkayın bebişi, tek başına zor olur şimdi.. sonraları alışınca evirip çevirirsin rahat rahat :) pek tatlı olurla suya girince :)

Dur canım bir kaç gün geçsin anneler daha ya hastanededir yada henüz doğuma gitmemişlerdir.Birinci ayın sonun da daha fazla rağbet olmaya başlar .
Süt azalması diye bir şey olmaz.Bu arada az bilmişlik yapmak isterim izninle .Sütün çoğalmasını istiyorsan her seferin de en son emzirdiğin göğsünden emzir.Bu daha fazla süt gelmesi için msj gönderiyor.Bu şekilde de gaz sorunu hiç yaşamazsınız.
Göğüste süt üç kademeli, ilk gelen süt en laktozlu süttür.Sonraki daha yoğun kıvamlı, en son gelen süt ise en faydalı kısımdır.Farklı farklı göğüslerden emzirirsen bebeğin hem doymaz hem gazlı olur ve çok sık emmek ister uykuların bölünür.
En son emzirdiğin göğsüne işaret koy bir sonrakin de tekrar o göğsünle emzir canım .Süt bittiğin de bir sonrakine geç.
Belki yazdıklarımın hepsini biliyorsundur ama olurya başka bir bilmeyene faydası olur.

benim bebeğim 3 aylık oldu, bilirim lohusa sıkıntısını. 40 gün bi odanın içinde durdum, yemeği bile yatagın kenarında tırtık tırtık yiyebiliyordum. hem kızımdan ayrılamıyordum hemde odadan çıkarmıyordum onu. annem hep yanımdaydı benim. gece yanlız yatırmazlardı beni, eşim gittiğinde annem yattı yanımda. bebek uyrken uyuyabilirdim ancak. saat başı biri gelir bakardı bize. bi yandanda üşüme ve terleme kırizlerim olurdu. sezeryan olmuştum ilk zamanlar çok ağrım vardı, bel ağrımsa daha yeni geçti. o karad yardıma ramen psikolejim çok bozulmuştu, uykusuzluk insanı çok yıpratıyor. benim huyum suyum değişmişti, sinirli agresif bi halim vardı. 40 ın çıksın herşey düzelir. şimdi bebeğimin herşeyiyle ben ilgileniyorum, hepsi geçiyor. vucudun bile eski haline dönmek için çaba harcarken, sen bir yandanda bebeğe bakıyorsun. sana en büyük tavsiyem bebeğin başında bekleme, o uyanınca zaten onun sesinin desibeli farklıdır o seni uyandıırır. yeterki yanında ol. o uyuyunca sende uyu, bende ilk başta duymam falan diye çok korkuyordum ama hiçte öyle olmuyor. fırsat buldukça yat dinlen. ilk 3 gün uyuyamadığım için neredeyse çıldırıyordum. sen iyi olacaksın ki bebeğinede iyi bakabilesin..

Bu arada canım özelden soramıyorum bebeğin kaç kilo doğdu ?Daha doğrusu şu an tam olarak kaç kilo. Ona göre bir kaç tavsiye de bulunmak isterim.

Son düzenleme:
cnm öncelikle hayırlı uğurlu olsun yavrun Allah sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün inşallah. sana da çok geçmiş olsun anca toparlanıyorsundur. anne olmak güzel olduğu kadar zahmetli ve sabır isteyen bir iş. yani bir anda hamile kalıyorsun bir canlı geliyor dünyaya senin yavrun ve tüm dünyan değişiyor uykusuz zor geceler ne yapacağını bilmeyen telaşlı ama hevesli anne ortaya çıkıyor. yorgun ama her şeyi iyi yapmak isteyen anne işte o sensin. çocuk büyütmek iyi bir çocuk yetiştirmek gerçekten çok zormuş insan bunu ancak anne olunca fark ediyor. ilerleyen aylarda biraz daha sıkıntın artabilir ama bu çok normal sonuçta her şeyi ilk kez yaşıyorsun ve tecrübesizsin annenin gitmesine çok üzülmüşsün ama aslında onun gitmesi bir anlamda bebek bakımını daha rahat öğrenmen demek. yani evet anneler yanımızda olunca rahatlıyoruz sorumluluk ev işleri bebek bakımı gibi en zor konular anneyle bölüşülüyor onun yokluğunda neye yetişeceğini yada bebeğine nasıl davranacağını bilemeyebilirsin ama ancak böyle tecrübe ederek deneye deneye. merak etme harika bir anne olacaksın. bebeğine daha azını vermen mümkün değil zaten. ev işleri konusunda tasalanma eğer çok bunaldıysan ve yapamayacak gibiyse eve temizlikçi kadın çağır en kötü yarı gün gelsin evini bir süpürür bulaşıkları halleder evin temiz olursa moralinde biraz düzelir zamanla bebeğini yıkamayı altını değiştirmeyi daha iyi bir pozisyonda emzirmeyi kendin ve eşin için yemek yapmayı bebeğinin gazını çıkarmayı doğru saatte uyutmayı ve diğer şeyleri öğreneceksin. bak bu site sana her türlü konuda yardım etmeye hazır bilgisini ilgisini duasını seninle paylaşmak için hevesli ve bundan mutlu olan kadın ve erkeklerle dolu. her canını sıkan yada nasıl yapacağını bilmediğin konular için yazabilirsin. ayrıca doğum yapan bebeği olan arkadaşların akrabaların hiç çekinme ara onlara sor aklında olan soruları. çocuk doktorunda bugünler için aptalca olduğunu bile düşünsen sor öğren. bebeğine bakabildikçe moralin düzelecek özgüvenin artacak.Allah sabrını ve şevkat duygunu verir. ama hemen moral bozma burada senin gibi karmaşık sıkıntılı duygular içinde bir sürü anne var yani yalnız değilsin yada çok garip aciz bir duygu seline kapılmadın buda normal bu da geçecek. hele bebeğin 3 aylık olsun sana bir gülümsesin seni görünce heyecanlansın çok daha iyi hisler oluşacak dünyanda. Allah kolaylık versin. tekrar hayırlı olsun bebeğin.

Yazdıklarınız beni motive ediyor kızlar, kendimi güçlü gibi hissediyorum ama sıkıntıyı atamıyorum.
Dikişlerim olmasına rağmen herşeyi kendim yapabiliyorum çok şükür, bide bu sıkıntıyı atsam çok iyi olacak, sanırım zamanı var...

Yeni doğan kilosu emzirme süresini etkiliyor canım .Uyku saatlerinin düzenli olmasını istiyorsan 3 kilonun altındaysa iki saatte bir 3 kilonun üstündeyse üç saatte bir.Bu çok çok önemli.Bebeğin süreli emzirilmesi.
Çoğu anne bunu dikkate almadığı için uykusuzluk çekiyor akabin de bu iç sıkıntısını yaşıyor senin şu an yaşadığın ve benim zamanın da yaşadığım gibi.
Benim tavsiye ettiğim bir kaç şeyi uygulayabilirsen emin ol hatırladığın da teşekkür edersin.
Bebeğinin ağlamasına bakma onu süreli emzir diyelim uyudu , iki saat sonra sen al emzir onu sonra ki iki saat için de asla emzirme.
Şu şekilde başlayabilirsin şu an çok sık emmek isteyebilir bir kereye mahsus doyabileceği kadar mama ver (Yada sütünü sağabilme imkanın varsa iki göğsünü de boşalt, son boşalttığın göğsünü işaretlemeyi unutma.Bebeğininkarnının doyduğundan emin ol.)Bundan sonra ki süreçte 3 kilonun üstüne çıkana kadar iki saatte bir üç kilonun üstüne çıktıktan sonra 3 satte bir .Bu şekil de hem tam doyacak hem de süt kaliten artacak ve gaz sıkıntısı minumuma inecektir.Uykularınız da gayet düzenli olur.Gece sık sık uyanmaz.
Bebekler karınları acıktığı için uyanırlar doyan bir bebek gece uyanmaz.Şu an bu zor gelebilir sana ama uygulayabilirsen çok rahat edersin kardeşim.

Son düzenleme:
Ah çok teşekkür ederim akidem, çok faydalı oluyor.
Aynı göğsümü iki kez verdim, ama diğeri şişti şimdi, yine aynı göğsümü vermeliyim?
Sarılık olduğu için sık sık vermemi önerdi doktor ama ben 1,5 saatte bir falan veriyordum, zaten uyanıyor acıkınca.
Sarılığıda atlatıyoruz yavaştan zaten, azaldı baya...

Göğsünde ki sütün tamamen bittiğine emin olduğun da geçir canım.Misal emzirdin bir müddet sonra aynı göğüsü ver iki üç dk sonra baktın süt gelmiyor öbürüne geç.Sıktığın da gelip gelmediğini görebilirsin zaten. En son emzirdiğin göğsün de fazla süt kalmayacağı için bir sonra ki emdiğin de hemen bitecektir .Bu arada tabi oradaki hücreler genişleme yapacak bir sonra ki sefer de daha fazla süt gelecektir ordan .Hemen farkediyor zaten bir iki gün için de..Hastalık gibi bir durum varsa tabi bazı yöntemler askıya alınmalı.Sarılığı atlattıktan sonra yavaş yavaş geçersiniz.
En son emzirdiğin göğüsten başlamak önemli bir ayrıntı hatta okuduğum yazar neredeyse bir bölüm bunun üzerin de durmuştu.

benim bebeğim sürekli emmek istiyor elimizde olsa göğsüme yapışık yasayacak :)

tek değilsin zammak bende senınle aynı kaderdeyim :)

canım benimde bebğim 9 hafta oldu annem 7 haftaya kadar yanımda kaldı. amainanki bi 7 hafta daha kalsa yinede gittiğinde zorlanırdım inanki tamamen rahatlığa alışıyoruz ne zamanki herkes çekiliyo işte o zaman kalıyosun tek başına ve yıkayamam derdin yıkıyosun altını bezliyosun ;hatta kimse ilgilenmesin sadece ben bakim diyosun .tabi sadece buda değil anlayışllı bir eş çok önemli o kadar rahatlattıki beni eşim .umarım eşin anlayışlıdır .bu arada süt konusunda sakın uykusuz kalma inan en çok süt yapanlar uyku ve bol su inan başka bişeye çok gerek yok.ve sütün bazen az geliyo bazen akıyo ama inanki bebişlere yetiyo .hepimize allah kolaylık versin

kesinlikle yalnız değilsin
aynen senin durumundayım
üstelik küçük bir kızım daha var
annem 1 hafta sonra gitti
Allah yardım ediyor
ben moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum
emin ol çok kişi bizimle aynı şeyleri yaşıyor
yeter ki sağlık olsun...

Çok teşekkürler arkadaşlar, yalnız olmamak güzel aslında, birbirimize destek olursak çabucak atlatırız diye düşünüyorum.
Bugün oğlumun banyosunu yaptırdık babasıyla, düne göre kendimi daha iyi hissediyorum bugün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…