Merhaba arkadaşlar, doğum yapalı 10 gün oldu.
Annem yanımdaydı ve dün gitti, onun gitmesi çok üzdü beni, içim içimi yiyor hep ağlamaklıyım, o buradayken çok rahattım, herşeye koşuyordu, sanırım rahatlığa alıştım.
Birde lohusalıkla alakalı tedirgin ettiler beni, eşime sıkı sıkı tembihliyorlar bizi evde yalnız bırakmaması için, oda tedirgin oldu, lohusalığı sürekli araştırır oldu.
İçimdeki sıkıntıyı atamıyorum, umarım beni rahatlatacak şeyler yazarsınız, çok ihtiyacım var.
Annem buradayken heran uyumaya odaklıydım, şimdi ise oğlum uyansada emzirsem diye bekliyorum, yerimden kalkmak istemiyorum, mutfak karman çorman toparlamak zor geliyor
üzülme tatlım bu bir dönem.. bende seninle aynı duyguları yaşadım.. annem gidince elim ayağıma dolaştı sürekli ağlıyodum ama geçiyor.. sen o tatlı bebişinin gözlerine bak, ona odaklan boşver gerisini bir şekilde halloluyor işte.. ev işlerinde eşin yardımcı olabilir bir süre en azından :) bak sağlıklı sıhhatli almışsın bebişini kucağına, bundan sonra bütün dünyan o.. lohusalık depresyon falan düşünme bunları at kafandan.. anneliği Allah her kadının içine vermiş, çokta iyi bir anne olursun bebişine eminim.. geçer bunlar dert etme, Allah sana ve bebişine sağlık sıhhat versin :)
Önerileri dikkate alıcam, iyikide yazmışım, cidden rahatladığımı hissettim.
Oğluma bakamam korkusu var, sabah ilkkez banyo yaptırıcam, hep annem yaptırırdı, onu bile stres yaptım
Bu arada canım özelden soramıyorum bebeğin kaç kilo doğdu ?Daha doğrusu şu an tam olarak kaç kilo. Ona göre bir kaç tavsiye de bulunmak isterim.
Ah çok teşekkür ederim akidem, çok faydalı oluyor.
Aynı göğsümü iki kez verdim, ama diğeri şişti şimdi, yine aynı göğsümü vermeliyim?
Sarılık olduğu için sık sık vermemi önerdi doktor ama ben 1,5 saatte bir falan veriyordum, zaten uyanıyor acıkınca.
Sarılığıda atlatıyoruz yavaştan zaten, azaldı baya...
Yeni doğan kilosu emzirme süresini etkiliyor canım .Uyku saatlerinin düzenli olmasını istiyorsan 3 kilonun altındaysa iki saatte bir 3 kilonun üstündeyse üç saatte bir.Bu çok çok önemli.Bebeğin süreli emzirilmesi.
Çoğu anne bunu dikkate almadığı için uykusuzluk çekiyor akabin de bu iç sıkıntısını yaşıyor senin şu an yaşadığın ve benim zamanın da yaşadığım gibi.
Benim tavsiye ettiğim bir kaç şeyi uygulayabilirsen emin ol hatırladığın da teşekkür edersin.
Bebeğinin ağlamasına bakma onu süreli emzir diyelim uyudu , iki saat sonra sen al emzir onu sonra ki iki saat için de asla emzirme.
Şu şekilde başlayabilirsin şu an çok sık emmek isteyebilir bir kereye mahsus doyabileceği kadar mama ver (Yada sütünü sağabilme imkanın varsa iki göğsünü de boşalt, son boşalttığın göğsünü işaretlemeyi unutma.Bebeğininkarnının doyduğundan emin ol.)Bundan sonra ki süreçte 3 kilonun üstüne çıkana kadar iki saatte bir üç kilonun üstüne çıktıktan sonra 3 satte bir .Bu şekil de hem tam doyacak hem de süt kaliten artacak ve gaz sıkıntısı minumuma inecektir.Uykularınız da gayet düzenli olur.Gece sık sık uyanmaz.
Bebekler karınları acıktığı için uyanırlar doyan bir bebek gece uyanmaz.Şu an bu zor gelebilir sana ama uygulayabilirsen çok rahat edersin kardeşim.
Saolun arkadaşlar, ilginç bir durum ama ben ağlayamıyorum içime atıyorum, oysaki çok duygusal birisiyim.
Korkuyorum sütüm azalacak diye, annem buradayken akıyordu resmen ama şimdi azaldı sanki.
Topiclere bakıyorum ama tek yalnız benim sanki, öyle bir hisse kapıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?