Lohusalık ve eş

Benim çocukların arasında da 1 yaş var ve ikisi de henüz bebek. Aynılarını yakın zamanlarda ben de yaşadım. Eşim diken gibi gözüme batardı ne yapsa kavga çıkarırdım evde. Yanıma yaklaştırmazdım sanki düşmanımdı benim :KK70: Birkaç ay sonra geçti , bu bir süreç üzülmeyin. Hayatınız düzene binip rutine girince herşey düzeliyor.

Benim çocukların arasında da 1 yaş var ve ikisi de henüz bebek. Aynılarını yakın zamanlarda ben de yaşadım. Eşim diken gibi gözüme batardı ne yapsa kavga çıkarırdım evde. Yanıma yaklaştırmazdım sanki düşmanımdı benim :KK70: Birkaç ay sonra geçti , bu bir süreç üzülmeyin. Hayatınız düzene binip rutine girince herşey düzeliyor.

İnşaAllah çabucak geçer bu süreç. Mesela onun çevresi haber vermeden bebeğimi görmeye geliyorlar. Ev dağınık oluyor ve ikramlik olmuyor vs. Bunu bile eşimden biliyorum. Iste senin çevren bu kadar insan bi haber verir falan. Tüm stresimi yine eşim çekiyor. 🤭

İnşaAllah çabucak geçer bu süreç. Mesela onun çevresi haber vermeden bebeğimi görmeye geliyorlar. Ev dağınık oluyor ve ikramlik olmuyor vs. Bunu bile eşimden biliyorum. Iste senin çevren bu kadar insan bi haber verir falan. Tüm stresimi yine eşim çekiyor. 🤭
Dediğim gibi zamanla geçecek. Ben de esimin burnundan getirmiştim o dönemler.

kucugu kac aylik uyku egitimi zamani geldiyse egitim verin aksamlari biraz rahatlarsiniz

Henüz 3 haftalik.. Gece doğal olarak 2 3 saatte 1 emmeye kalkıyor. Gecemiz gunduzumuz bir şuan.
ay yavrum daha cok kucukmus gerci lohusayim demistiniz kac aylik sorusu sacma olmus cidden 😁
biz esimle zaman geciremiyoruz diye bazen ayagimizda sallardik cok nadir sallarkende sarilir dedikodu yapardik deneyin guzel oluyo 😁😁

Konu sahibi de evde yoruluyor. Kocasi cok ilgi bekliyor madem yapsın iki kahve ,cok zor değil, alsin karısıyla bir güzel icsin o sirada da muhabbet etsin..
Evet oda olur neden olmasin.altini bile degisiyomjs bebegin,kahveyi hayde hayde yapar heralde😉

Ne yapıp edin ev işleri için haftada en az üç yarım gün yardımcı hanım tutun.
Göreceksiniz rahatlayacaksınız.
Büyük yavruyu kreşe verme durumunu,
onun psikolojisi açısından tavsiye etmem.
Kardeşim geldi annem beni evden gönderdi hissiyatı ile terkedilmişlik duygusu geliştirebilir.
Kardeşine biraz alışsın,onu benimsesin kreş daha sonraki süreçte düşünülebilir.
Sağlıkla ve sevgiyle büyütün evlatlarınızı.

Ne güzel eşiniz size karşı sorununuzu dile getirmiş, bazıları var karşı tarafa derdini anlatmadan, bundan olmaz diyip başka kadınlara koşuyor. Sizi anlayabiliyorum benim bebeğim tek ve akıllı olmasına rağmen ben yetiştiremiyorum, iki yaşındaki bir bebekle daha zor olur. Ama ben kendime her hafta program yapıyorum. Gece ne kadae zor geçse de sabah hep aynı saatte kalkmaya devam edin, gün içinde eğer fırsat bulabilirseniz tekrar uyumaya çalışın, sabah kendinizi iyi hissetmek için önce yeni güne şükredin sonra gidin üstünüze evde rahat edeceğiniz ama güzel bir kıyafet giyin, saçlarınızı güzelce şekillendirip veya toplayıp bi nemlendirici bi dudak kremi sürün, bunlar kendinizi iyi hissetmenizi sağlar, her hafta başı o hafta yapmanız gerekenleri yazın ona uygun hareket edin, planınız olsun, temizlik günleriniz diğer aktiviteler bakım zamanı vs, tabi bunları çocuklarınızı gözlemleyerek yapın onların düzenlerine göre kendizi şekillendirin, yemeğinizi erkenden yapın, eşiniz işten geleceği zaman siz ya dinleniyor ya da çocuklarla ilgileniyor olursunuz onu daha güzel karşılar daha güzel ilgilenirsinşz, ben hep bu şekilde devam ediyorum ve şimdilik her şey yolunda çok şükür. Bakım konusunda vs hiç salmadım kendimi, ne olursa olsun saçlarım fönlü yüzümde hafif te olsa bir makyajla vakit geçiririm evde, bu kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyor, eminim dünya tatlısıdır çocuklarınız, eşiniz de size karşı boş değilki ilginizi bekliyor, o halde sevinin kalkın şıkır şıkır dolaşın etrafta :).

Kızlar ben şuan lohusayım. 2 bebeğim var büyük 2 yaşında. Plansız oldu 2. Yani bu sorumluluğun altında omuzlarımın çöktüğünü hissediyorum... Eşim işten geç geliyor. Pek muhabbet edemiyoruz o gelince ben çocukları ona atıyorum rahatlamaya çalışıyorum oda uyumak istiyor hemen gidip yatıyor. Bakım vs zaten hak getire.. Karnımı zor doyurdugum günler oluyor. Bu şekilde giderse evliligimizin yerinde yeller esecek.. Bu geçici bir dönem mi 😒 Sanki eşimi eskisi gibi sevemiyorum. Sevgim 3 e bölünmüş gibi. Oda aynı şekilde . Çocuklardan evvel eve gelirken bir an önce akşam olsun eve geleyim diye bekliyorum derdi. Şimdi eve gelesi yok resmen.. Kalkıp birşeyler yapayım diyorum ama içimden gelmiyor. 😒 Bugun işten gelince benimle hiç ilgilenmiyorsun yüzüme bakmıyorsun vs diye biraz serzenişte bulundu.. Nerem ilgilensin çocuklar bütün enerjimi emiyor zaten :(
Kesinlikle ev islerine yardimci biri alin veya imkan varsa yarim gun bile olsa bi bakici tutun yaniniza..benim de bebegim ufak her sali yarim gün kadin geliyor da rahat ettim valla..

Esin senden çocuklardan onceki ilgiyi ve guleryuzu bekliyor, seninse dogal olarak pertin çıktığı için eşinle ilgilenemiyorsun.. Beni anlamiyor, bunca zorluğu cekiyorum bi de ilgi mi gosterecegim diye kurulma sakın.. Esinle bunlari konuşup bi yol bulabilirsiniz diye dusunuyorum..

2 yaş çocuk, 3 haftalık bebek, ev işleri ve eşi işten geç geldiği için hepsine yetmeye çalışan lohusa bir kadın, birde onun yüzüne bakmadığını söyleyen bir eş. Eşiniz en azından manevî olarak size destek olmalı şu süreçte. Bebeğiniz çok küçük diğer çocuğunuz tam ilgi çağında.

İmkânınız varsa ev işleri için yardımcı alın, haftada 1-2 gün. Eşinizle konuşun, her akşam en azından bir kahve içecek zamanı bulmaya çalışın, iyi gelecektir ikinize de. 2 küçük çocuklu hayata da alışırsınız inşallah zamanla.

Back
X