lohusalık ve karabasan

ben bu tarz şeylere inanmayan herşeyin mntıklı ve bilimsel bir açıklaması olduğunu savunan bri kişiyim ...ama bende lohusalığımda yaşadım...kafama taktığımdan değil yani...2 kere sıtma tuttu 2 kerede rüyamda karabasan bastı...tam uykuyadalıyorum sanki içeriden sesler gelmeye başlıyor eşim yanımda hareketleniyor,ben uyur uymaz ev halkı ayaklanıyor bir konuşmalar uğultular gözümü açıp kalkmak istiyorum kalkamıyorum...çok zorluyorum uyandığımda ise herkes uyuyor heryer sessiz,..gerçekten rahatsızlık ver,ci bişey ...yinede herşeyin hormonlardan ve vucud değişiminden olduğunu düşünüyorum yada öyle olduğunu düşünmek istiyorumbilmiyorumkismile

cevşen takın bide aytel kürsi nas felak suresini okuyun..

gündüz kesinlikle uyumayın...evde yanlızken yanınız biri varsa uyuyun...

kuran asılı dursun odada..

bide yorgan iğnesi saplayın odanın biyerine..kırmızı mutlak birşey bulnsun odada veya

beşikten..
ben inanmıyorum .ben ikisindede yanlız kaldım bişey olmadı..

gündüz bişey olmaz 2 çocugundada olmadı böyle bişey bunları yapmamı söyledi annem bana....
cevşen takın...

hem inanmıyorum demişsin.hem de yorgan iğnesi saplayın falan demişsdin. kuran asmayı ve dua okumayı anladık da.hurafeleri de tavsiye ediyorsun.ama inanmıyorsun da aynı zamanda.

arkadaşlar ne ile alakalı bilmem ama bende dikkat edilmesi gereken dönem derim.bizim akrabamız ikinci doğumundan sonra akıl ve ruh sağlığı gitti.nedeni ise ilk çoçuğu1.5 yaşındayken 2. çoçuğunu doğurdu. bi gün bebeğini emzirirken ilk çoçuğunu camdan düşüyomuş gibi görmüs yani öğle görünmüş ozaman bebğini kucagından koltuğa bırakıp cama kosturmuş halbuki çoçuğu oturuyo şimdi ise iyi deil sürekli doktorlara gidip duruyo

evet 40 ı çıkmayan kadını evde yanlız bırakmayın derler ..15 günden sonra tek kalmaya başladım..eşimde gece işten geç gelen biriydi.annemlerin yaptığı şeyleri anlatıyım oğlumun beşiğinin başında küçük bir kuran...yattğı döşeğin altınada poşetin içinde çalı süpürgesinden 1 parça ve küçük bir makas koydular.hep dua edip öyle uyudum..Sadece şeytan lohusaya çok vesvese yapar derler.öyle oldu..içimden çocuğu kaldırıp atmak boğmak falan geldi bilincim yerinde ama içimden gelen ses onu yap diyor gibi bişey ..Ayetel kürsiyi bol bol okudum..lamba düğmesi olarak dimmerleri tavsiye ederim.yatak odası için ideal.onu kısık ayarda açık haldeyken yattım.karanlıkta dışarıyada baktım..doğum yapalı 10 gün olmuştu alışverişede gittim..Hiçte bişe olmadı..Aklınıza kötü şeyler getirmeyin bunlarıda düşünmeyin sadece ayetel kürsi ezberinizde bile olsa bi kağıda yazın baş ucunuzda bulundurun.Başınız sıkıştıkçada okuyun.....Tek tavsiyem bu...

bu konuda formlarda ya da birçok sitede bilgi var.
geçen gün bir roman okudum. romanda anlatılanlar büyük oranda gercek bilgilere dayanıyor.
Cinadem isminde bir kitap, Mehmet Akif Duman yazarı...
bana cok ilginç geldi.

Valla bunların çoğu hurafe .. Ben rabbime, onun meleklerine ,kitabına inanırım.. Duanı et allahın izniyle hiçbirşey olmaz. Yeterki gönlünü ferah tut ama gerçekten ferah tut :) dilin korkmuyorum diyip için içini yemesin :)) allah büyük bir şey olmaz inşallah :)) ohooo bana 40 ım çıkana kadar neler dediler denilerin olmadığını ispatlamak için her söylenenin tersini yaptım :)) hiçbir şey olmadı allahıma hamd olsun :))

Benim esim taksici genellikle geceleri calisir...lohusalik doneminde hatta ondan oncesi ve sonrasinda hep evde yalniz kaldim geceleri tek basima uyudum iki kizim var buyuk kizim ikinciyi dogurdugumda 17 aylikti oda kucuktu yani Allahima sukur iki lohusalik donemimdede boyle seyler yasamadim...sebebi ise
DuSUNMEDIM, her zaman iyi dusunun kotu seyler dusunurseniz kendinizi kotuluge sureklersiniz...Oncelikle Allah herseye yeter o ve gorevli melekleri sizi herseyden korur...lohusalik kadininhasas donemidir rahatlamak icinde kuran dinleyin acin internetten hem bebise hem size ilac gibi gelicektir cevsen okuyun lohusalikta okunabilir...cevsen muminin zirhidir...hatta bebisin yastiginin altindada bulunsun rahat uyumasina neden olur yatmadan oncede nas felak amener resulu ve ayetel kursi okuyun bunlar cok basit sure ve ayetlerdir bunlar sizi inanilmaz rahatlaticak dedigim gibi sakin oyle seyleri akliniza getirmeyin ben cocuklugumdan beri yalniz kalirim hatta gece yarisi isiklari kapatip oturabailirim hic boyle korkularim yoktur beni koruyan kolluyan Allah olduktan sonra kim bana ne yapabilirki? Birde lahusalikta kotu deneyim yasayan arkadaslar bunlari anlatmayin insan konu basligini gorup ister istemez merak edip giriyor bir de kotu olaylari okuyunca urperir ister istemez burda hamile olan lahusa olan bir cok arkadas var evde yalnizda olabilirler bu tur seylerden piskolojileri bozulan cok insan var sizden ricam kotu anilari anlatmayin...

Arastirmalarim sonucu ogrendigim su ki:

Lohusa kadin atesi yukseldigi icin halusinasyon gorurmus, o gordugunu ve duydugunu sandigi hersey yukselen atestenmis.

Ayrica kadin o donem enfeksiyona cok acik ve hasta potansiyeli yuksek oldugu icin yalniz birakilmazmis ki acil bir durum oldugunda hemen mudehale edilebilsin.

Back
X