• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusalık ve karabasan

slm arkadaşlar benim kırkım yeni cıktı..bende duymuştum ama allaha şükür öyle bişey olmadı.esasında aklıma da gelmedi hiç...ve ben 20 gün çocuk odası daha sıcak oldugu için oglumla orda kaldık yalnızdım yani.eşime yatacak yer yoktu oda da.
ama annem oğlumun yatagına kuran,bıcak,ekmek koydu..
ama yatmadan önce ve oğlumu her emzirişimde dua edıyorum..allaha emanet....

Allah'a şükür bu başlığı lohusalık dönemimde okumamışım. yok yere korku alacaktı beni.
benim tavsiyem hamileler ve lohusalar bu başlığı okumasın...
zaten hassas dönemlerinde anneleri korku salacak.
annelerin psikolojisi için bu başılk kapatılsa daha iyi olur...

Hayırlı günler arkadaşlar....
Herkezin yorumunu okudum,ve bu konular hakkında bilgim var paylaşmak istedim...
Öncelikle şunu düzeltelim,bu bir hamilelik psikoljisi değildir ! buraya dikkat edin,KARABASAN DA DEĞıLDıR,bu halk dilidir.... GERÇEK ADI CıN'dir... cinlerin insanlara musallat olmasıdır...
Kesinlikle tersi mümkün değildir..isimlere takılmıcam dediğim gibi halk dilidir... Gerçekte adı budur...
O varlıklar her an insanlarla uğraşmak için yer ararlar,en çok musallat oldukları anlardan biride lohusalıktır.... Kadının hassas zamanıdır.... ibadetten uzaktır.... onlar için fırsat... konu bu olduğu için yazdım,yoksa bir çok hassas zamanlar vardır,şimdi sadece bunu yazsam daha iyi olur inşallah....
Onlardan korunmanın yoluda en başta ayetel kürsi,felak ve nas surelerini okumaktır,bunu bize Rasulullah S.a.v. hadislerinde bildirmiştir,öğretmiştir...bunları okuyan kişi kendini o varlıklardan korur Allahın izniyle... aynı şekil bebeğede anne veya babası devamlı bunları okursa onuda korumuş olur...
iğneydi bıcaktı bunlarda hurafe değildir,cinler bıçaktanda iğneden de çok korkarlar... onların durduğu yere yaklaşmak istemezler korktukları için...Bebeğinizin yastığına yada kendi yastığınıza çengelli iğne vs.asmanız yeterlidir inşallah.... Ve devamen kuran okunmasına gelince,cinler bakara suresi okunan eve giremezler!! iki üç günde bir veya daha temkinli olanlar için(içleri daha rahat olsun diye ) hergün cd den vs. bakara suresini açıp hafif sestede olsa çalmaları yeterlidir Allahın izniyle....özellikle bebeklerin başına hafif seste açıp koyun oraya yaklaşamazlar.... Kişi kendini korursa birşey olmaz inşallah....
Dediğim gibi dualardan,ayetlerden uzak duran kişi bu gibi durumlarla sık karşılaşır... Kişi kendini korumalıdır,eğer korumassa musallat olurlar ve bedenini rahat bırakmazlar... Bunun belirtileride kişi üzerinde görülür,rüyada köpek,kedi,yılan görmesi,yada böcekler görmesi,veya rüyada uçurumdan düşüyormuş gibi hissetmek uyanmak,geceleri ses veya birşeyler görmek,bedenen rahatsızlıklarda ise aşırı baş ağrısı,belirli bir yerde ağrı (tedavisi bulunamayan ),diye gidiyor...daha uzun belirtiler yazarım da şuan bunlar yeterli inşallah arkadaşlar... eğer bu belirtiler varsa kendinisi okutsanız çok iyi olur,yoksa musallat olan sizden gitmez... Daha sonra sizi dinden uzaklaştırır,kurandan uzaklaştırır,farklı olarak aşırı sinir verir,vs... buda böyle gidiyor.... Dediğim gibi onlar size musallat olmadan siz duaları ihmal etmeyin.... hele lohusa olan kadın her halinde dikkat etmeli... gece yatarken nas felak ayetel kürsi okuyup elinize üfleyin sonra bütün bedeninize üç kez sürün,buda Rasulullahın sünnetidir.... Kendisi bize öğretmiştir....Daha sonra huzurla uyuyun inşallah.... ;) Rabbim onların şerlerinden uzak tutsun....
Tekrar etmek istiyorum,bunlar hurafe vs değildir,yaşanan gerçek şeylerdir,ben bizzat şahit olduğum için bir çok kişiden sizinlede paylaşma gereği duydum faydalı olmak istedim beni anladınız umarım....
Birileri çıkıp karşı gelecektir belki,sorun değil,gerçekleri illa ispatlama gayretimde yok... Bu böyledir....
Hayırlı günler......

"gece yatarken nas felak ayetel kürsi okuyup elinize üfleyin sonra bütün bedeninize üç kez sürün,buda Rasulullahın sünnetidir.... "
evet Peygamber efendimiz(SAV) böyle yaparmış. göz nazar hissettiğinizde de 3ihlas, 3 felak, 3 nas suresi okuyup elinize üfleyip tüm bedeninize sürün ya da bebeğe üfleyin ya da eşinize annenize okutup üfletin!
ayetlerde de zaten şerlilerin şerrinden Allaha sığındığımızı söylüyoruz manasını da kopyalamak istedim:

ıHLAS SURESı

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1- De ki: O Allah, birdir.

2- Allah, Samed'dir (herşey O'na muhtaçtır, daimdir, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır).

3- O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.

4- Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.

FELAK SURESı

1- De ki: Sabahın Rabbine sığınırım.

2- Yarattığı şeylerin şerrinden,

3- Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,

4- Düğümlere üfüren-kadınların şerrinden,

5- Ve hased ettiği zaman, hasetçinin şerrinden.

NAS SURESı

1- De ki: ınsanların Rabbine sığınırım.

2- ınsanların malikine,

3- ınsanların (gerçek) ılahına;

4- 'Sinsice, kalplere vesvese ve şüphe düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden.

5- Ki o, insanların göğüslerine vesvese verir (içlerine kuşku, kuruntu fısıldar);

6- Gerek cinlerden, gerekse insanlardan (olan her hannas'tan Allah'a sığınırım).

Tamamen hormonların hızla geri çekilmesindne kaynaklı lohusalık depresyonudur.Depresyonda olan kişi halüsilasyon da görür,karabasan da görür.

ayyy.ben ilk defa duyuyorum böyle bişey.iki dogum yaptım bana böyle şey dinilmedi başımada gelmedi şükür.ikinci dogumumda yalnız yattım.kızımla beraber kimse yoktu..bilmem bana olmadı şükür...valla duyunca kotktum iyikide duymamışım.degilse korkardım..

Yani tebrik ediyorum herkesi. Milletin görmeyeceği varsa da görür artık bu kadar anlatılanlar sayesinde. Zaten psikolojik olarak sıkıntılı bir dönem geçiren arkadaşlar için gerçekten çok faydalı yazılar yazılmış. Birkaç arkadaşımız ne güzel yazmışlar. Okumayın böyle şeyleri. Ben yedi sülalemde böyle şeylerin olabilme ihtimali olduğunu bile duymadım.
Siz Allaha sığının. Hayatımızın her anında sığındığımız gibi.
Bebeklerinizle mutlu güzel günler geçirin.

ışte karabasanın sebebi

Halk arasında 'karabasan' olarak bilinen uykudan uyanamama hali ruhsal bir sorundan kaynaklanmıyor. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla ılhan, karabasanın bir hastalık olmadığını söyledi. Prof. ılhan, uyurgezerlerin uyku felcini yaşamadıkları için uykularında hareket ettiklerini belirtti.

Uykudan uyandınız, bilinciniz açık ama bir türlü kendinize gelemiyorsunuz. Üzerinize kapkara bir ağırlık çökmüş sanki, kalkmak istiyor ama kıpırdayamıyorsunuz. Bağırıyorsunuz ama sesiniz çıkmıyor. Tam boğulmak üzere iken son bir hamle ile silkinip gözlerinizi açtığınızda kâbus bitiyor. Halk arasında 'karabasan' denilen bu hale cinlerin, kötü ruhların veya psikolojik rahatsızlıkların sebep olduğu düşünülür. Sık sık bu tür uyku sorunu yaşayan kişiler de kendilerinde psikolojik bir bozukluk olduğunu sanarak üzülürler. Oysa karabasanlar, bir hastalık veya bozukluktan kaynaklanmıyor. Dünyanın her yerinde insanların aynı şekilde tarif ettiği ve tıp dilinde 'uyku felci' denilen bu hal, tamamen uyku sırasında gelişen fizyolojik bir durum sebebiyle oluşuyor. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla ılhan, uyku felcinin bir hastalık olmadığını, sebepleri ortadan kaldırılınca düzeleceğini söylüyor.

ınsan uyurken belli aralıklarla REM ve NonREM denilen evreler yaşıyor. Rüyalar REM döneminde görülüyor. ınsan beyni, rüya görürken geçici olarak vücudu hareketsiz hale getiriyor yani felç ediyor. Bu sayede insan rüyasında yaptığı hareketleri gerçekte yapamıyor.

Prof. Dr. Atilla ılhan, "Eğer bu felç yaşanmasa, mesela rüyasında futbol oynadığını gören kişi gerçekte de bacaklarını hareket ettirirdi. Veya gerçekte de yürür, konuşurdu. Uyurgezerliğin sebebi de bu felcin yaşanmamasıdır." diyor. Prof. Dr. Atilla ılhan'ın verdiği bilgilere göre, uyku felci, beyin uyanıp bilinç açıldığı halde bedendeki felcin devam etmesi durumunda yaşanıyor. ınsan bedenini hareket ettirmeye, gözlerini açmaya, konuşmaya çalışıyor ama vücudu hâlâ felç olduğu için bunu başaramıyor ve korkuyor. Bu hal, kişi tekrar REM uykusuna dönmeden önce veya tamamen uyanmadan birkaç saniye veya birkaç dakika sürüyor. Nadiren çok uzun sürdüğü de oluyor. Uyanma ile felç halinin bitmesi gerekirken bu tarz bir irtibatsızlık yaşanmasının sebebi tam olarak bilinemiyor. ılhan, hasta hikâyelerine göre tespit edilen etkenleri şöyle açıklıyor: "Uyumadan önce ağır yemek veya uzun süreli açlık hali, stresli bir yaşam tarzı, çok uyumak veya az uyumak, düzensiz uyku saatleri, yanlış ve rahatsız bir yatma şekli gibi birçok etken uyku felcine sebep olabilir. Düzenli ve yeterli uyuma, stresten uzak durma, akşam yemeklerine dikkat etme gibi tedbirlerle bundan kurtulmak mümkün."

ılhan'a göre, bazen tam uykuya dalacakken boşluğa basmış gibi hissedip ürkmek de vücudun REM dönemine geçerken aniden felç olmasıyla ilgili ve herkeste olabilir. Ancak, derin uyku sırasındaki 'atma' denilen bacak hareketlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bunların sara nöbeti olma ihtimali yüksek.
Şemsinur Özdemir - Zaman

hamdolsun ben böyle şeyler yaşamadım...

bence yukarıdaki yazıdaki bilgiler gereksiz korkuları engeller...
ayrıca her şeyi yaratan Allah'a sığınmalı...

size rahatsızlık veren bir köpeği taşla sopayla yanınızdan uzaklaştırmaya çalışabilirsinz fakat yine de size saldırma ihtimali var;
en iyisi köpeği sahibine bağlattırmak...

arkadaşlar her gece yatarken çocugunuza ve kendinize dualar okuyun zaten bunu nazar için sürekli yapıyoruz biz anneler değilmi
ve her söylenenide kafanıza takmayın vesveseye düşersiniz zaten lohusalık yeterince buhranlı bir dönem birde aklınıza bunları takıpta sütünüzü etkilemeyin derim ben
ben sezeryanla dogum yaptığım halde annem yanımda 1 hafta kaldı sonrasında gündüzleri yanımdaydı akşamları eşim yanımdaydı ama arada yanlız kaldıgım zamanlarda oldu
birde odamızın ışıgını değiştirdik çok hafif kırmızı bir lamba aldık onu yakıyoruz srekli kızım sık uyanıyor her kalkıtıgımda ışık yakmak zorunda kalmıyorum daha kolay uyanıyorum vs..
karanlıkta kalmayın bişey olacagından değil kendinize daha çok vesvese verirsiniz
ve ben lohusayımda şöylede böyle demeyin etrafa kalsa beni 40 gun evden çıkartmıycaklardı lohusanın mezarı 40 gun açık kalır aman çıkma diye
kızım 2 haftasını doldurana kadar doktor için zaten sıksık çıktık sonrasındada genel gezmelerimizi yaptık
nekadar ben lohusayım şunu yapamam bunu edemem derseniz okadar o ruh hali içinde sıkışır kalırsınız
unutmayın szi çok daha eglenceli günler bekliyor şimdiden içinizi karartmayın

Son düzenleme:
bndede olmadı şükür birşey sadece odama süs için
asılan balonlardan korkmuştum gece
balonlarda gülen yüzler vardı
ama bana çok korkunç gözümüştü
ertesi gün kaldırdık dahada bişey olmadı şükür
aradada rüyamda korktum ama o hamileliktete çok oluodu zaten

Bana da geceleri karabasan geliyordu ve çok uzun sürüyordu, kulaklarımı sağır edecek kadar bir uğultu oluyordu vs. annem yastığımın altına bıçak koydu ve sorun çözüldü

Yapmayın arkadaşlar öyle birşey yaşadıysanız bile söylemeyin yazmayın..Ben asla etkilenmem öyle birşey olamaz zaten.resmen insan kendi kendine yapar.vesvese edip halüsülasyon görme ihtimaliniz çok yüksek..sonuçta yorgun olursunuz bitaraftan emzirdiğiniz için şekeriniz düşer falandı filandı işte..
bazı kişiler çok etkilenebilir ve bu çok kötü olaylar doğurabilir sonuçta herkezin piskolojisi kaldırmaz..
RABBıNıZE SIĞININ YETER ZATEN CENNETTEN GELME MELEKLERıNıZ YANINZDA..ALLAHA EMANET OLUN.ALLAHIM HERKEZE SAĞLIKLI DOĞUMLAR VE LOHUSALIK DÖNEMLERı GEÇıRMESı DıLEĞıLEEEE

dün arkadaşlarım biraz korkuttu beni. lohusa kadın 40 gün odada yalnız bırakılmazmış.karabasan gibi kötü şeyler yaşarmış, gözüne olmayan şeyler görünürmüş.
ben pek inanmam aslında ama birkaç kişi onaylayınca şaşırdım.ilk defa böyle birşey duydum. aranızda bilgisi olan var mı? ya da yaşadınızmı böyle birşey.

Ben oldum olasi duyarim böyle seyleri... Bence böyle seylere inanmak gerek cünki tam bu konu olmasa bile bu konu ile ilgili seyler Kuranda yazar.

Bir kadin vardi ben kücükken, akli dengesi yerinde degildi kadincagizin. O Lohusayken pencereden disariya bakarken, disaridan biri onu asagiya cekmeye calistigini görmüs onunla bogusayim derken aklil dengesini yitirmis, korkudan olsa gerek. Birdahada düzelmedi zavallicik

Yapmayın arkadaşlar öyle birşey yaşadıysanız bile söylemeyin yazmayın..Ben asla etkilenmem öyle birşey olamaz zaten.resmen insan kendi kendine yapar.vesvese edip halüsülasyon görme ihtimaliniz çok yüksek..sonuçta yorgun olursunuz bitaraftan emzirdiğiniz için şekeriniz düşer falandı filandı işte..
bazı kişiler çok etkilenebilir ve bu çok kötü olaylar doğurabilir sonuçta herkezin piskolojisi kaldırmaz..
RABBıNıZE SIĞININ YETER ZATEN CENNETTEN GELME MELEKLERıNıZ YANINZDA..ALLAHA EMANET OLUN.ALLAHIM HERKEZE SAĞLIKLI DOĞUMLAR VE LOHUSALIK DÖNEMLERı GEÇıRMESı DıLEĞıLEEEE

Zaten böyle seyleri okumak istemeyecek olan kisiler bu konuyu ilk mesajdan itibaren okumayi birakacaktir ama mesela ben bilmek ögrenmek isterim bunun icinde yazilmasi gerekir. Sonucta topic zaten bu konu ile ilgili, eh bu konu ile ilgili yazmamak sacma olur degil mi.

Ben eski topraklarimizin söylediklerine inanirim bunca yillik tecrübeyi yok saymak aptallik olur. Sonuc itibariyle allaha siginmali ve her ihtimale karsi yanliz kalmamak gerekir. Görmemezlikten gelmek herzaman ise yaramayabilir.

Son düzenleme:
dün arkadaşlarım biraz korkuttu beni. lohusa kadın 40 gün odada yalnız bırakılmazmış.karabasan gibi kötü şeyler yaşarmış, gözüne olmayan şeyler görünürmüş.
ben pek inanmam aslında ama birkaç kişi onaylayınca şaşırdım.ilk defa böyle birşey duydum. aranızda bilgisi olan var mı? ya da yaşadınızmı böyle birşey.

Yok canım vücudun verdiği reaksiyonlar sonucu oluşan bir durum gerisi uydurma hikaye işte

Back
X