• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkk ve insanlar

krkmzzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2012
370
206
103
Bursa
iyi geceler kızlar
Doğum yaptım on gün oldu benim çevremdeki insanlar mı çok bilmiş yoksa genel olarak mı böyle anlamadım ... Herkesin her konuda yorumu var şöyle emzlr böyle emzlr göbeğine şunu dök bunu dök ya da dökme ,yıkarken şunu yap bunu yap kısacası her şeye Bi yorum Bi fikir çok can sıkıcı ben bildiğimi bana göre doğru olanı yapıyorum ama yine de yoruluyorum .. Sizler Nasıl geçirdiniz bu dönemi.. Nasıl Bi duruş önerirsiniz

Maalesef herkes çok biliyor.Lohusalığın en zor yanlarından biri de bu.Ben şöyle yapmıştım böyle yapmıştımlar hiç bitmiyor.Heryerden bir öneri.Hayır herkesin dediğini yapsan çocuk deney tahtasına dönecek zaten.Mümkün oldukça dinleme.Salla kafanı geç.Sen kendi sağduyunla bebeğin için en doğrusunu bilirsin zaten.

Kimseye karışmasına izin verme bence. Ben daha doğum yapmadım ama şimdiden birileri karıştığı zaman tepkimi koymayı düşünüyorum. Herkesin ağzından birşey çıkıyor :işsiz:

İşte bunların hepsi fazla bilgiden sapıtmanın sonucu :KK48: aman heee hee diyip geçin kendi bildiğinizi yapım

Kaynana şahsının da katkılarıyla en güzel zamanlarım cehenneme döndüğü için direkt tersliyodum karşımdakini. Sivri dilini tut biraz derdi annemle eşim.. anneciğime bi şey demezdim ama eşime eehhh sana ne be sende başlama. Önce annene müdahale et derdim..

Tabi siz yaw he he deyin benim gibi zor bi zamandaysanız da tutmayın içinizde..

Benim anlamadığım zaten danışmak isteyen sorar sende tecrübeni anlatırsın. Ama soran yok eden yok ne konuşup duruyon bi sus be kadın..

Hele biri vardı 4 çocuk doğurdu çocuğun rahimde büyüdüğünü bilmiyo rahminle çocuğun ne ilgisi var dedi bana. Seninkileri nerde büyüttün sen dedim karnımda midemde dedi :D gülmekten dikişlerim açılcak sandım :D hee bağırsaklarla dans etmiş böbreğe ciğere parmak atmış senin çocuklar enteresan bi ortammış dedim :)))

Cahil cahil konuşup akıl verenlere ayrı ayar oluyodum hala da oluyorum..

Kaynana şahsının da katkılarıyla en güzel zamanlarım cehenneme döndüğü için direkt tersliyodum karşımdakini. Sivri dilini tut biraz derdi annemle eşim.. anneciğime bi şey demezdim ama eşime eehhh sana ne be sende başlama. Önce annene müdahale et derdim..

Tabi siz yaw he he deyin benim gibi zor bi zamandaysanız da tutmayın içinizde..

Benim anlamadığım zaten danışmak isteyen sorar sende tecrübeni anlatırsın. Ama soran yok eden yok ne konuşup duruyon bi sus be kadın..

Hele biri vardı 4 çocuk doğurdu çocuğun rahimde büyüdüğünü bilmiyo rahminle çocuğun ne ilgisi var dedi bana. Seninkileri nerde büyüttün sen dedim karnımda midemde dedi :KK70: gülmekten dikişlerim açılcak sandım :KK70: hee bağırsaklarla dans etmiş böbreğe ciğere parmak atmış senin çocuklar enteresan bi ortammış dedim :)))

Cahil cahil konuşup akıl verenlere ayrı ayar oluyodum hala da oluyorum..
Kadın doğru söylüyor, sen yanlış biliyorsun. Bariz yemiş o çocuğu :D

Zaten bir tek onlar bilir 9 ay karnında taşıyıp bin bir cefaya katlanan anne bilmez

He he diyip geçeceksin dönüp yine bildiğini yapacaksın sağlık ve mutlulukla büyüsün bebegin hayırlı olsun

Teyzeler are coming :KK70:
Her yerde var bunlardan, bitmiyorlar, uzun yıllar gizleniyor ve ortaya çıkmak için uygun zamanı, yani bir kadının doğum yapmasını bekliyorlar. :KK70:

Tavsiyem "Hee" deyip geçerek bildiğinizi okumanız. Bi de "Bize doktorumuz böyle öneriyor" cümlesi de kestirip atmada işe yarar. Kullanın.

Doktor ne derse odur.gerisine Ayy öyle mi tamam tskler de geç.

Kesikle he deyip geççilerdenim ben de. 40 gün boyunca insanları dinlemis gibi yaparak geçirdim o dönemi. Ziyaretcilerden bunalıp biraz markete filan çıkayım dedim sadece merhabam olan marketteki bayan aaa doğum yapmışsın emiyor mu? Bak sık sık emzir tembihlerinde bulundu. Kendimi alnımda "Doğurdu tembihleyin." yazıyor gibi hissediyordum. Malesef kaçış yok kendilerinden onlar anlatırken siz mümkünse tatil filan düşünerek kafa sallayin.:KK76:

İlk defa anne olduysanız insanların fikir vermesi çok normal. Lohusasiniz hassas bi dönemdesiniz ama bi de 10 gün olmuş daha yani. 1 aya herkes alışır sıkmayın canınızı.

iyi geceler kızlar
Doğum yaptım on gün oldu benim çevremdeki insanlar mı çok bilmiş yoksa genel olarak mı böyle anlamadım ... Herkesin her konuda yorumu var şöyle emzlr böyle emzlr göbeğine şunu dök bunu dök ya da dökme ,yıkarken şunu yap bunu yap kısacası her şeye Bi yorum Bi fikir çok can sıkıcı ben bildiğimi bana göre doğru olanı yapıyorum ama yine de yoruluyorum .. Sizler Nasıl geçirdiniz bu dönemi.. Nasıl Bi duruş önerirsiniz
Ben de ocakta doğum yapıcam ve ilk bebeğim olmasına rağmen ben bu durumun seneleeeer öncesinden farkındayım. Şimdiden lohisaligimin stresini yaşıyorum insanların bu tavrı yüzünden. Benim için ekstra sinir bozucu ben evvel ezel dayanamam akıl verilmesine kendim de çok dikkat ederim. Off sıkıntı bastı şimdi gene...

maalesef insanlar çok bilmiş..tavsiyem kendini üzme...senin canını sıkan insanlarla az iletişim kur..

iyi geceler kızlar

öyleler çok bilmişler. sütün olur bi laf olmaz bi laf. benim sütün azdı millet nispet verircesine benim bi sütüm vardı açardım duvara fışkırırdı felan derdi. saatli vakitli düzenli bir çocuk büyüttüm aa ne gerek var çocuğun canı ne zaman isterse dediler. ben dinledim mi tabi ki hayır. bariz bildiğimi okudum. dinledim suratıma aptal bi smiley yerleştirdim geçtim gittim. sen de öyle yap.

Baslarda dinleyip yapmiyordum. Sonra dinlemeyi de kestim :) Aile icinde asiri inatci ve laf dinlemez diye etiketlendim ama istedigim her seyi yaptim. Depresyon falanda ugramadi bana o yuzden. Onlarin sacma sapan celisen fikirlerini uygulayacagima herkesi kendime kustururum kafam rahat eder.

he de geç

az insanla muhatap ol

seni aşağı çeken insanlarla oturma yani evde senden başka birisi varsa al bebeği git odana orada otur

ha tek isen ve misafir yani konuşan sadece sana gelmişse de kibarca kov

X bizim uyku saatimiz geldi hadi sen eve biz yatağa de

açıkça de

bu boş konuşanlar anne kv ve bu tarz yakınlar ise de bunalınca çemkir

yettiniz artık sizinkileri büyütmüşsünüz bırakın bunu da ben büyüteyim de

bu benim bebeğim doğrusu da yanlışı da bana ait de al kucağına başka odaya geç yani cevaplarını da dinleme

huzurla, sağlıkla büyüt

Merhaba
Öncelikle allah anali babali büyütsün:)
Ilk cocukta coook kafaya takardım, bana uymayan seyleri red edip kibarca fikrimi söylemek icin cabaliyordum.

Ikinciye yeni dogum yaptim ve artik hic umrumda degil. Sonucta beni zorlayamazlar he öylemi diyip gülümseyip geciyorum. Söylediklerinin bana dokunmasina izin vermiyorum.
Sizede tavsiye ederim:)

Back
X