• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Bence dusuncelilermis.hemen de gelebilirlerdi.sen biraz toparlaninca gelecekler iste.annen de ilk gunler ne guzel yaninda olacakmis.2 hafta sonra hicbir sorun kalmaz ki zaten.benim ilk dogumumda ozel bir durum soz konusuydu ama ikinci dogumumda 4-5 gun sonra artik hicbir sikintim kalmamisti yani.2 hafta sonra yatip durmazsin ki yatakta zaten kalkarsin.kp inden utanacak bir durumun olmaz normal yasantin olur zaten.is yemek diye de kendini paralamazsin oldugu kadar olur ayip olur diye dusunme yani
 
Merhaba, benim de doğumumda annem ve babam geldi şehir dışından. Emzirme konusu sıkıntı oluyor gerçekten, kendi baban bile olsa yanında emziremiyorsun. Ama bence bu konularla hiç ne kendi kafanı ne eşinin kafasını yor, hamileliğin son haftalarını stresli geçirme, sağlıklı doğsun bebeğin sen de iyi ol da bırak emzirme işi dert olsun alır kucağına yatak odasında emzirirsin. Biz ikinciyi istiyoruz olmuyor maalesef. İkinci bebeği doğursam hiçbir şeyi takmıycam.
 
Bu kv kp doğuma gelse bi dert gelmese ayrı bi dert:emir_bebek:
Napsın kp ayrı şehirdeymiş kv de yalnız gelemiyo kadını kapıdan bırakıp geri gitsin 10 gün sonra geri mi gelsin almaya. İnanın onlarda rahatsız oluyo başka bi ev, bebek, lohusa bi kadın... lütfen bebeğinizin ilk günlerinin tadını çıkarın. İyileşmeye odaklanın can sıkmaya değer şeyler değil bu konular. Yemek konusuna gelince yardım istemekten çekinmeyin.sağlıklı bir doğum olur inşallah
 
Bebeğinizi alıp odanızda emzirirsiniz. Kayınvalide ile kayınpedere verir onlar ilgilenirken azıcık uyursunuz. Lohusalıkta en çok uykuya ihtiyaç duyacaksınız. Kayınvalide kendi evinde yemek temizlik yapmıyor mu? Bir zahmet sizin evinizde de yapabilir. Siz sadece bebeğinizle ilgilenin. Ayrıca gelenler de torun görmeye geliyor. Dış kapının mandalı değil. Gelmesinler demeyi hoş bulmuyorum.
 
Yine sizinkiler 10 gün kalıcaklarmiş dua et

Benim kvler
Doğumdan 2 ay önce gelip
Bebek 6 aylik olana kadar yanimda kalmayı planlıyor :)

Bebekte onun odasında olucakmış o bakicakmış :)


Şimdiden bana bunları defalarca söylüyerek stresini yaşatiyolar


Yakında büyük bi kavga cikicak gibime geliyor bu konuyla ilgili...


Öfff ne cahil insanlar var. Böyle insanlar yüzünden hamilelik stresli geçiyor. Süt gelmiyor vs vs. Kocamızı dogurdu diye tüm aptal hareketlerine katlanmsmızı bekliyorlar
 
Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Atalarımız çok güzel bir söz söylemiş, şöyle ki; "ben eşeğim diyene semer vuran çok olur".....

Sen ben nasıl yemek yapacağım, hizmet edecegim diye bir düşünce içine girersen herkes senden yemekte bekler, hizmette....lohusa evine yemek ve hizmet beklemeye gelinmez...lohusanin evine gelen, yemekte yapar, temizlikte, hizmette....

Yukarıda alıntıladığım cümleni sakın ola simdiden eşine karşı kullanıpta onu beklenti içine sokma..hatta eşine, "ben bebekle ilgilenirken, annen yemekleri kendi istedigi gibi yapsın " tarzinda konuş sürekli...

Ayrica bebekler ilk iki ayda annenin kucağından hemen hemen hiç inmezler, sürekli meme emerler, günde 8-10 kere altlarının değişmesi gerekir...sen zaten ancak bebek bakımınla ilgilenebilirsin....

yok ben illa yemek yapıp hizmet edecem dersen bebeğini ihmal edersin...

Emzirirken yatak odama geçersin, uzanarak emzirme yöntemini kullanirsan kimse sana gel yanımızda emzir de demez...yatarak emzirebiliyorum der, geçersin....
 
Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Doguma bu kadar az zaman kala hic olmayacak seye kafayi takmissiniz.
Kayinpederin gelmedigi , sehirlerarasi ise kalmadığı doğum mu olur ?
Torunu yani adamın.
Emzirmek icin oda degistireceksiniz sadece.
Hasta değilsiniz sonuçta sadece bir dogum . Ben sezaryenlerden sonra ayni gun ayağa kalktim. Abartilacak bir sey yok. Rahat olun.
Emzirme örtüsüyle her yerde de emzirdim.
 
Tüm dünya biliyor tip kabul ediyor. Annelik hüznü bunun adı. Ağır depresyona kadar yolu var. Bizim kulturde de lohusa ve 40 gün sürer demişiz. Aslında süresiz kadın ne zaman iyileşir iyi hissederse. Sizinki belki kolay geçti ama herkesin ki kolay geçecek diye bir şey yok.
Kolay gececek diye kendinizi sartlandirirsaniz o hüzne uğramazsınız. Kendinizi doğum yaptim diyerek hasta moduna sokarsaniz depresyondan çıkamazsınız.
Iki çocuk doğurdum 3 çocuk yetiştirdim.
Çalışan bir kadinim.
Iki dogumumda da dikislerim agrimayacak dedim.
Ah vah diyecek kadar da agrimadi.
Hayata pozitif bakın cok faydasını görürsünüz
 
Doğum yaptıktan sonra 40 gün yatmayacaksınız heralde emzirmek içinde odanıza geçersiniz gözünüzde büyütmeyin daha hiç birşey olmadan ,2 Doğum yaptım kimse 1 gece bile kalmadı ihtiyaçta duymadım
Valla ben de 2 sezaryen oldum. Kimseye ihtiyacım olmadi. 3.gün duşumu tek başıma alacak kadar rahattım. Ama hep kendi kendimi telkin etmistim
Sadece bir günde geçecek. Acı ağrı olmayacak diye
 
Benimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
Kalkmam mümkün değil diye sartlamayin kendinizi. Cok ama cok kolay olacak deyin. Büyütülecek bir ağrısı yok. 2.gun cok rahat yürüyüp 3. 4. Gün tek başınıza duş alabilirsiniz.
Iyi düşünün iyi olsun. Alti üstü bir sezaryen;)
 
Hiç canını sıkma. Sen çocuğunu al uyuyunca sen de uyu. Uyanınca altını değiştir emzir. Zaten hemen geri uyur. Sen de deliksiz uyuyamadığın için bitkin düşersin. O uyudukça sen de uyu. Arada kalk bi şeyler atıştır. Yine uyu:) uykuya çok ihtiyacın olacak.
Benim ikiz olduğu için 6 ay kv ile kaldık. Kb da vardı bi süre. Ben daha erken yalnız kalmak istedim o gücûm vardı ama sanki kv yi istemediğim için yalnız kalmak istiyorum diye düşündükleri için açıkça demedim. Zaten 6 aylıkken görümcem doğum yaptı öyle gitti. Yoksa bir yıl kalırdı heralde. Ama ben fırsata çevirdim durumu. Madem yalnız yapamıyorum diye yanımda kalıyo .hiç bi şeye elimi sürmedim .çocuklarım uyudukça uyudum. Süt sağdım. Deli gibi sütüm oldu. Biraz azaldığını hissedince hemen yatıyodum. Artıyodu. İşime yaradı anlicağın.
Bi de ben salonda yatıyodum bebekler kuvözdeyken ilk iki hafta. Kb mutfakta yemek yerdi beni rahatsız etmemek için. Kv bi gün bana sormadan bişey olmaz gel dedi adama benim yattığım odaya sofra kurdu tv de orda diye. Ben de yatak odasına gittim orda yattım. Sonra bi daha da yapmadı öyle. Zaten kb sabah çıkıp akşam geliyodu. Geziyodu hep.
 
Hic anlayamiyorum neden bizim toplumda dogum oldugunda cumbur cemaat ususuyor insanlar.
Normal dogum olacakmis zaten. Anneniz gidene kadar biraz toparlanirsiniz. Esinizin ailesi de en azindan dogumdan 1 ya da 1.5 ay geçince gelip birkac gun kalip donebilir. Her seyi abartili yasiyoruz.



Çok katılıyorum. Kolayı zorlaştırıyouz.
 
Kv. Kendi evini temizleyip yemeğini yapmiyor mu ? 65 yaş bunlari yapamayacak bir yaş degil.Gelince yardim etmesi lazim.Etmeyecekse de yemeği abartmayin,kendinize ne hazirliyorsaniz onu yapin.Çeşit isteyen girsin yapsin.
 
Baska bir uyeye de yazdim size de yazayim, dogum bu belli olmaz. Belki siz cok kolay atlattiniz dogumu ama, pek cok kadin ciddi sağlık sıkıntısı geciriyor, fiziksel olarak sağlıklı olunsa dahi ruhi boyutu bambaska, cocuga bakmak, uykusuzluga alismak, kan degerlerini korumak. Lohusayken insan alingan olur, is yapmak istemez vs... Zaten kontrollu olmasi gereken de o değil cevredekiler. Benim kuzenlerim bebek gormeye geldi, yemeklerini kendileri yapti, bulasigi da yikayip gittiler. Olmasi gereken de budur zaten, cevre anlayisli olacak, dogum yapan kadindan bu beklenemez.


Ben oturduğum yerden buram buram terliyodum. Sanki maraton koşmuşum gibi. Agrı sızı olmayabilir ama vücut normal değil ki.
 
Kalkmam mümkün değil diye sartlamayin kendinizi. Cok ama cok kolay olacak deyin. Büyütülecek bir ağrısı yok. 2.gun cok rahat yürüyüp 3. 4. Gün tek başınıza duş alabilirsiniz.
Iyi düşünün iyi olsun. Alti üstü bir sezaryen:KK66:

Tatlim keske normal sezeryan olsa ama benim hayati tehlikem var. Previa totalisim ve Allah korusun plasentamin rahme yapisip rahmimin alinma ihtimali var :( Previa ameliyatlarinda yogun bakim sureci uzun oluyor ve ameliyatta 20-30 unite bile kan gerekebiliyor. Bu sekilde ne kadar kolay toparlanabilirim bilmiyorum ins dedigin gibi olur Allah buyuk ❤
 
Herkesin dogumdan sonraki iyilesme sureci farkli fiziksel ve psikolojik olarak ben sezaryen oldum 1 haftada ancak kendime geldim ve evde gercekten rahat olmak istedim cunku salkim sacak yatiyorsunuz gogusler zaten ayri dert bebegi emzirseniz kalkip baska odaya gecmeye haliniz olmuyor hani biraz sikintili bir surec oyuzden bende kendime gelene kdr esim disinda baska erkek istemedim evde
 
Back
X