Bu ne biçim bir cevap ya evet ilk doğumu F Firidev yaptı. İlk defa benek bakmak ne kadar zor biliyor musunuz hem ilk çocuk hem sezeryan çok ağrılı oluyor anesteziden kaynaklananlarınsaymıyorum bile.Başınızdan geçmediği için bilmiyorsunuz sanırım.Ya da bu mesajı yazarken vicdanınızı uykuya yatırdınız. Bir insanın fikri neyse zikri de odur.Kusura bakma da, düpedüz şımarıklık yapıyorsun.
İlk sezeryan doğumu sen mi yaptın sanki, ne bu ilgi budalalığı?
Tek başına altından kalkamayacaksan, doğurmasaydın.
Sen hayırdır yaa bu siteye millete saçma sapan yorumlar yapmak için mi üye oldun.. hayır günlük hayatında gergin ve mutsuzsan başkalarının üzerinden stres atmayacaksın.. kadın hala lohusa farkında mısın 10 günlük daha normal doğumda bile millet 10 günde toparlanamıyo kaldıki sezeryan az bir düşünce empati..Kusura bakma da, düpedüz şımarıklık yapıyorsun.
Yapacak birşey yok. Her anne farkli. Beklentiyi azaltin. Beklenti= hayalkırıklığı..Kızlar 10 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. 3 gün hastanede kaldım kv ve annem nöbetleşe refakatçi kaldılar. Sonra eve geçtik, o gece annem bizde kaldı. Eve geçtiğimde anesteziye bağlı çok şiddetli baş ağrılarım vardı ve sezaryandan dolayı karın ağrılarım... Sonraki 3 gün kv gündüzleri gelip yemeğimi yaptı, evi iyi kötü toparladı. Bebek bakımında destek oldu. Zaten baya toparlamıştım ama yine de birinin daha çok psikolojik açıdan destek olmasını isteyerek sonraki gün annemi çağırdım.Annem bu arada yarım gün çalışıyor ve karşı apartmanda oturuyor. Neyse annem iş çıkışı geldi. Burası bunaltıcı vs diyerek bir kaç saat durdu sonra eşim gelir gelmez günüm vardı diye koşarak gitti.. Gücendim ama neyse dedim yine. Ertesi gün haftasonu yine çağırdım annemi. Sabahtan geldi. Bugün temizlik yapacaktım bilmem ne yine bir şeyler. Yahu en çok ihtiyacım olan dönemde annem yanımda olmayacaksa ne zaman olacak? Doğum öncesi şöyle gelirim böyle kalırım konuşuluyordu. şimdi ne oldu? Sezeryanlı halimde oğlunun hatrına kv gelip baktı( eşim arabayla gitti aldı geldi), karşı apartmanda annem oturmasına rağmen... Çok mu şey beklemişim annemden anlamıyorum ki... istediğim ev işi vs değil sadece ailemin yanımda olduğunu görmek isterdim... 2 gündür o kadar üzgünüm ki terkedilmiş gibi hissediyorum.
Benimki ne dogumda yanimda kaldi ne bebegim kuvözdeyken ben evde yatarken kaldi. Hep kayinvalidem kaldi hastanedede evdede. Bebegim küvözden çıkınca geldi. Böyle annelik olmaz zaten artık anne yerine koymuyorum artık hiçbişeyim değilKızlar 10 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. 3 gün hastanede kaldım kv ve annem nöbetleşe refakatçi kaldılar. Sonra eve geçtik, o gece annem bizde kaldı. Eve geçtiğimde anesteziye bağlı çok şiddetli baş ağrılarım vardı ve sezaryandan dolayı karın ağrılarım... Sonraki 3 gün kv gündüzleri gelip yemeğimi yaptı, evi iyi kötü toparladı. Bebek bakımında destek oldu. Zaten baya toparlamıştım ama yine de birinin daha çok psikolojik açıdan destek olmasını isteyerek sonraki gün annemi çağırdım.Annem bu arada yarım gün çalışıyor ve karşı apartmanda oturuyor. Neyse annem iş çıkışı geldi. Burası bunaltıcı vs diyerek bir kaç saat durdu sonra eşim gelir gelmez günüm vardı diye koşarak gitti.. Gücendim ama neyse dedim yine. Ertesi gün haftasonu yine çağırdım annemi. Sabahtan geldi. Bugün temizlik yapacaktım bilmem ne yine bir şeyler. Yahu en çok ihtiyacım olan dönemde annem yanımda olmayacaksa ne zaman olacak? Doğum öncesi şöyle gelirim böyle kalırım konuşuluyordu. şimdi ne oldu? Sezeryanlı halimde oğlunun hatrına kv gelip baktı( eşim arabayla gitti aldı geldi), karşı apartmanda annem oturmasına rağmen... Çok mu şey beklemişim annemden anlamıyorum ki... istediğim ev işi vs değil sadece ailemin yanımda olduğunu görmek isterdim... 2 gündür o kadar üzgünüm ki terkedilmiş gibi hissediyorum.
Soğum yapalı 50 gün oldu.Annemle 5 dakika mesafedeyim bende sezeryan doğum yaptım.Hem hastanede yanımda kaldı 2 gün hemde evimde 15 gün kaldı.Lohusalık depresyonu geçirdim hiç yalnız bırakmadı.Şimdide hergün uğrar bana.Alınmakta haklısınız annenize bebekle ilgilenmese bile en azından yanınızda durması bile bi güç oluyo.Kızlar 10 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. 3 gün hastanede kaldım kv ve annem nöbetleşe refakatçi kaldılar. Sonra eve geçtik, o gece annem bizde kaldı. Eve geçtiğimde anesteziye bağlı çok şiddetli baş ağrılarım vardı ve sezaryandan dolayı karın ağrılarım... Sonraki 3 gün kv gündüzleri gelip yemeğimi yaptı, evi iyi kötü toparladı. Bebek bakımında destek oldu. Zaten baya toparlamıştım ama yine de birinin daha çok psikolojik açıdan destek olmasını isteyerek sonraki gün annemi çağırdım.Annem bu arada yarım gün çalışıyor ve karşı apartmanda oturuyor. Neyse annem iş çıkışı geldi. Burası bunaltıcı vs diyerek bir kaç saat durdu sonra eşim gelir gelmez günüm vardı diye koşarak gitti.. Gücendim ama neyse dedim yine. Ertesi gün haftasonu yine çağırdım annemi. Sabahtan geldi. Bugün temizlik yapacaktım bilmem ne yine bir şeyler. Yahu en çok ihtiyacım olan dönemde annem yanımda olmayacaksa ne zaman olacak? Doğum öncesi şöyle gelirim böyle kalırım konuşuluyordu. şimdi ne oldu? Sezeryanlı halimde oğlunun hatrına kv gelip baktı( eşim arabayla gitti aldı geldi), karşı apartmanda annem oturmasına rağmen... Çok mu şey beklemişim annemden anlamıyorum ki... istediğim ev işi vs değil sadece ailemin yanımda olduğunu görmek isterdim... 2 gündür o kadar üzgünüm ki terkedilmiş gibi hissediyorum.
Yavaş ol şampiyonKusura bakma da, düpedüz şımarıklık yapıyorsun.
Seneler sürecek bir süreç değil ki bu...annelerede hak vermek lazım zamanında cocukları büyütüyorlar didiniyorlar ee 50 yaşına geldiler mi artık dinlenmek kendi keyiflerine bakmak istiyorlar çocuklar büyüyüp evlenince inzivaya çekiliyorlar sorumluluk almak istemiyorlar onuda anlamak lazım.
Bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle. Loğusalık dönemi buhranlı bir dönem ve asla beklentilerinizin tam olarak karşılanması gibi bir durum mümkün değil bence. Alıngan, hüzünlü ve insanın çabuk asabileştiği bir dönem. Sizin yaşadığınız duygu karmaşalarını karşınızdaki insanlar yaşamıyorlar eşiniz de dahil. Siz başka bir boyutta yaşıyorsunuz şuan. Yavaş yavaş (çevrenizdekiler köstek olmazlarsa) o boyuttan insanların genelinin yaşadığı boyuta geleceksiniz. Kafaya takmayın diyemiyorum size çünkü pek elinizde olan bir şey de değildir. Ancak vitaminlerinizi alın, iyi beslenin ve kendinizi iyi hissettiğiniz ilk fırsatta dışarıya çıkın diyebilirim. Bu günler de geçecek. Ola ki geçmezse de profesyonel destek almaktan çekinmeyin, loğusalık depresyonuna yakalanan çok fazla yeni anne var.Kızlar 10 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. 3 gün hastanede kaldım kv ve annem nöbetleşe refakatçi kaldılar. Sonra eve geçtik, o gece annem bizde kaldı. Eve geçtiğimde anesteziye bağlı çok şiddetli baş ağrılarım vardı ve sezaryandan dolayı karın ağrılarım... Sonraki 3 gün kv gündüzleri gelip yemeğimi yaptı, evi iyi kötü toparladı. Bebek bakımında destek oldu. Zaten baya toparlamıştım ama yine de birinin daha çok psikolojik açıdan destek olmasını isteyerek sonraki gün annemi çağırdım.Annem bu arada yarım gün çalışıyor ve karşı apartmanda oturuyor. Neyse annem iş çıkışı geldi. Burası bunaltıcı vs diyerek bir kaç saat durdu sonra eşim gelir gelmez günüm vardı diye koşarak gitti.. Gücendim ama neyse dedim yine. Ertesi gün haftasonu yine çağırdım annemi. Sabahtan geldi. Bugün temizlik yapacaktım bilmem ne yine bir şeyler. Yahu en çok ihtiyacım olan dönemde annem yanımda olmayacaksa ne zaman olacak? Doğum öncesi şöyle gelirim böyle kalırım konuşuluyordu. şimdi ne oldu? Sezeryanlı halimde oğlunun hatrına kv gelip baktı( eşim arabayla gitti aldı geldi), karşı apartmanda annem oturmasına rağmen... Çok mu şey beklemişim annemden anlamıyorum ki... istediğim ev işi vs değil sadece ailemin yanımda olduğunu görmek isterdim... 2 gündür o kadar üzgünüm ki terkedilmiş gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?