Lohusayım, eşim beni anlamıyor...

Kocanın eli armut mu topluyordu, sen kalkmadıysan kendisi kalkıp ilgilenseydi?

Kocan olacak yontulmamış odun anasına danasına, lohusa karısına car car car laf yetiştireceğine gitsin biraz yontsun kendini de babalık öğrensin

Ayrıca lohusalık hassaslığından değil, kocanın hödüklüğünden sinirlerin bozulmuş senin

Sırta vurmak nedir? Kan sıçrıyor beynime böyle şeyler okuyunca. Çok iyi anlıyorum seni çünkü annelerin o anki düşüncesi "bebek etkilenmesin ben sakin kalayim " oluyor. Bebek olmasa o yumruğu çevirip bi tarafına...

Arkadaşım insan hassas oluyor lohusalıkta. Normalde çatır çutur cevap verecegin cümlelere karşı kirilabiliyorsun. Hiç unutmuyorum bebeğim iki gunluk. Eşimin abisi ve karısı geldi bize. Meğer sarılığı yükselmiş bizim sipanin. Ben sürekli gördüğüm için fark edememisim. Eşimin abisi bebeği gorunce "bu çocuğun hali ne. Hemen hastaneye gidiyoruz. Eğer ona bir şey olursa size yapacağımı bilirim" dedi. Sustum çünkü o an tek düşündüğüm bebegimdi. Kendimi sucluyordum.

Hastaneye gittik oğlumun damarını bulamıyorlar nasıl ağlıyor. O ağlıyor ben ağlıyorum :) elti insanı "bi çocuğa bakamadın" dedi. Sustum. Bebeğimi düşünüyordum.

Onlar gitti biz o korkunç mavi ışıkların altında eşimle bebeğimi bekliyoruz. Doğum yapalı iki gun olmuş. Dikişlerden oturamiyorum. Uyuyamıyorum emzirmek lazım sürekli. Canım nasıl yanıyor...

Eşime dedim ki abinle eşine çok kirildim. Benim evladıma bir şey olsa benden cok mu yanacak canları sanki.

El cevap: bakamaz beceremezsen tabi onlar alip bakacak.

Benim o anda sarteller attı. Hemşireyi çağırdım bebeğin yanında on dakika durur musunuz dedim. Eşimi kolundan sürükleyip dışarı çıkardım.

-Bana bak seni yarın bosar ömrünün sonuna kadar evladına hasret bırakırım. O sumsuk ve görgüsüz ailen bırak çocuğa bakmayı ayda bir gorduklerine şükrederler. Sen kim kopeksin de beni oğlumla tehdit edeceksin.

Diye poykurdum. O günden beri deli olduğumu dusunuyor sanırım. Susma arkadaşım. Lohusalik çok zor evet ama sakin susma. Okuz ise onun dilinden konus.

Oh be konuya dair sinirim biraz geçti bunu okuyunca. Lafı kendim koymuşum gibi mutlu ve de huzurluyum.

Arkadaşlar babalar iyidir gereklidir fakat bazı babalara arada böyle ayar vermek gerekir.

İçimin yağları eridi cevabınızla... Helal olsun.

Eşin zaten cinsiyet ayrimcisi bi adam o yuzden sasirmiyorum. Bebek agliyorsa kalkip bi kere de kendisi bakiversin bi zahmet kendini baba hissediyorsa eger.

İçimin yağları eridi cevabınızla... Helal olsun.

Tabi ki susmadilar. Allam düşündükçe hala sinir basıyor. Çok zor geçti benim lohusaligim. Eşim o gün haddini bilmişti. Eşimin ailesinin haddini bilmesi de bebeğim bir aylıkken yaşadığım sinir krizi ile oldu. Onlara itina ile boşanma durumunda bebeğin her türlü bende kalacağını , artık bir anne olduğumu ve oğlumun evliligimden bile kıymetli olduğunu anlattım.

Kayınvalidem bir keresinde anneme "senin kız sürekli çocuk benim çocuğum" diyor demişti :) artık nasıl bir savunma mekanizması gelistirdiysem bunu sürekli belirtiyordum.

Cahil insan işte. Cahillere laf anlatamazsın. Böylelerinin kafasına vurup vurup kendine getireceksin.

Esin gercekten cok ayip etmis cocugu korkutmus sizi de uzmus.
Ama ben o kadar bebisin ihh demesine coktan kalkardim esimin bisey demesine gerek yok sanki esine inat yapmissin gibi kalkmamissin lutfen birbirinize olan atarinizi cocugu korkutarak yapmayin.

Devam ettiler yani sizi bebeğinizle tehdit etmeye? Ne kadar düşüncesiz, cahil insanlarmış ya...
Susup pıssaydınız neler daha yaparlardı tahmin edemiyorum :)

Lohusa kadına değil kadına vurmak zaten ayrı bir hata da .Neyse ,neyse susacağım . İyi o sırada tepiği yememiş tarafınızdan .
Aslında o an sizi kaldırma sebebi bak şu çocuğa deme sebebi kendi rahatı uykusu bozuluyor diyedir de
Susacam demiştim .
Anneciği ile şöyle karşılıklı iki anne gibi ama lütfen aglamadan sizlanmadan konuşunuz.

Valla lohusa depresyonunda olan siz degil esiniz.bir zahmet kendisi kalksin o zaman bostan korkulugu muymus kensisi.bir de ben esime odun diyorum ya adamin bir emzirmedigi kaldi.gerci biberonla onu da yapti.butun gece baslarini beklerdi ben horul horul uyurken.altlarini degistirir sallar severdi.ustelik ertesi gun ise gitti halde.adam 6 ay boyunca 2 saatten fazla uyumadi gunde.gozlerinin alti sismisti artik uykusuzlyktan yine de bana sen yat derdi butun gun yoruluyorsun.cocuklar 2 yasinda hala oyle.hastalansalar o bekler baslarinda sabahlara kadar.ateslenseler elleri ayagina dolanir yavrum diye ama beni teselli eder uzulme cocuktur hasta olur gecer sen yat dinlen diye.lohusayken ben de ota b.ka aglardim elimde olmadan yaslar akardi yanaklarimdan.her seferinde sarilir gececek bak cook sansliyiz biz 2 tane dunya tatlisi yavrumuz var diye teselli ederdi.odunluktan terfi ettirdim bak simdi adami daha da odun demem

seninki şu "kız olursa sevmem" diyen kocaydı değil mi?
o zaman da demiştim, en çok doğacak bebeğine acıyorum diye, hala aynı fikirdeyim, yazık o yavruya, böyle bir babası olduğu için.

Ben de acıyorum kızıma, böyle bi babası olduğu için ???

Sen lohusa degilsin kocan menapoza girmis.Senin degil onun hormonlarinda sorun var sanirim.Annesiyle konus bence kocan pek dinleyecek biri degil sanirim.Ayrica bebek ses cikariyosa tek kalkmasi gereken sen degilsin.Okadar düşünüyosa kendi baksin.Ben de lohusayim sinirlerim zipladi şu an

hanımefendi eşinizin anlayışsızlığının lohusalıkla ilgisi yok
karakteri ve size bakış açısıyla ilgisi var
bu adama nasıl katlanıyorsunuz?
Allah yardımcınız olsun...

Benim de sinirim bozuluyor, üzülüyorum, ama ne yapabilirim ki ???

bu adam hep böyle değil miydi zaten. psikolojik ve fiziksel şiddet var ama siz bunu eşim beni anlamıyor olarak lanse ediyosunuz. başarılar dilerim. muhetemelen bir iki seney eikinciyi de yaparsınız.

İkinci çocuğu unutsun artık

Eşin manda gıbı yatmasın senın kalkamadıgını dusunuyorsa kendı kalksın hayvan

Yanında yatmıyorum artık. Bebeğimle öbür odaya geçtik. Ama aklıma geldikçe tutamıyorum kendimi yine ağlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…