- 29 Ekim 2015
- 1.502
- 2.980
- 133
Oh be konuya dair sinirim biraz geçti bunu okuyunca. Lafı kendim koymuşum gibi mutlu ve de huzurluyum.Sırta vurmak nedir? Kan sıçrıyor beynime böyle şeyler okuyunca. Çok iyi anlıyorum seni çünkü annelerin o anki düşüncesi "bebek etkilenmesin ben sakin kalayim " oluyor. Bebek olmasa o yumruğu çevirip bi tarafına...
Arkadaşım insan hassas oluyor lohusalıkta. Normalde çatır çutur cevap verecegin cümlelere karşı kirilabiliyorsun. Hiç unutmuyorum bebeğim iki gunluk. Eşimin abisi ve karısı geldi bize. Meğer sarılığı yükselmiş bizim sipanin. Ben sürekli gördüğüm için fark edememisim. Eşimin abisi bebeği gorunce "bu çocuğun hali ne. Hemen hastaneye gidiyoruz. Eğer ona bir şey olursa size yapacağımı bilirim" dedi. Sustum çünkü o an tek düşündüğüm bebegimdi. Kendimi sucluyordum.
Hastaneye gittik oğlumun damarını bulamıyorlar nasıl ağlıyor. O ağlıyor ben ağlıyorum :) elti insanı "bi çocuğa bakamadın" dedi. Sustum. Bebeğimi düşünüyordum.
Onlar gitti biz o korkunç mavi ışıkların altında eşimle bebeğimi bekliyoruz. Doğum yapalı iki gun olmuş. Dikişlerden oturamiyorum. Uyuyamıyorum emzirmek lazım sürekli. Canım nasıl yanıyor...
Eşime dedim ki abinle eşine çok kirildim. Benim evladıma bir şey olsa benden cok mu yanacak canları sanki.
El cevap: bakamaz beceremezsen tabi onlar alip bakacak.
Benim o anda sarteller attı. Hemşireyi çağırdım bebeğin yanında on dakika durur musunuz dedim. Eşimi kolundan sürükleyip dışarı çıkardım.
-Bana bak seni yarın bosar ömrünün sonuna kadar evladına hasret bırakırım. O sumsuk ve görgüsüz ailen bırak çocuğa bakmayı ayda bir gorduklerine şükredenlerden. Sen kim kopeksin de beni oğlumla tehdit edeceksin.
Diye poykurdum. O günden beri deli olduğumu dusunuyor sanırım. Susma arkadaşım. Lohusalik çok zor evet ama sakin susma. Okuz ise onun dilinden konus.
İçimin yağları eridi cevabınızla... Helal olsun.Sırta vurmak nedir? Kan sıçrıyor beynime böyle şeyler okuyunca. Çok iyi anlıyorum seni çünkü annelerin o anki düşüncesi "bebek etkilenmesin ben sakin kalayim " oluyor. Bebek olmasa o yumruğu çevirip bi tarafına...
Arkadaşım insan hassas oluyor lohusalıkta. Normalde çatır çutur cevap verecegin cümlelere karşı kirilabiliyorsun. Hiç unutmuyorum bebeğim iki gunluk. Eşimin abisi ve karısı geldi bize. Meğer sarılığı yükselmiş bizim sipanin. Ben sürekli gördüğüm için fark edememisim. Eşimin abisi bebeği gorunce "bu çocuğun hali ne. Hemen hastaneye gidiyoruz. Eğer ona bir şey olursa size yapacağımı bilirim" dedi. Sustum çünkü o an tek düşündüğüm bebegimdi. Kendimi sucluyordum.
Hastaneye gittik oğlumun damarını bulamıyorlar nasıl ağlıyor. O ağlıyor ben ağlıyorum :) elti insanı "bi çocuğa bakamadın" dedi. Sustum. Bebeğimi düşünüyordum.
Onlar gitti biz o korkunç mavi ışıkların altında eşimle bebeğimi bekliyoruz. Doğum yapalı iki gun olmuş. Dikişlerden oturamiyorum. Uyuyamıyorum emzirmek lazım sürekli. Canım nasıl yanıyor...
Eşime dedim ki abinle eşine çok kirildim. Benim evladıma bir şey olsa benden cok mu yanacak canları sanki.
El cevap: bakamaz beceremezsen tabi onlar alip bakacak.
Benim o anda sarteller attı. Hemşireyi çağırdım bebeğin yanında on dakika durur musunuz dedim. Eşimi kolundan sürükleyip dışarı çıkardım.
-Bana bak seni yarın bosar ömrünün sonuna kadar evladına hasret bırakırım. O sumsuk ve görgüsüz ailen bırak çocuğa bakmayı ayda bir gorduklerine şükrederler. Sen kim kopeksin de beni oğlumla tehdit edeceksin.
Diye poykurdum. O günden beri deli olduğumu dusunuyor sanırım. Susma arkadaşım. Lohusalik çok zor evet ama sakin susma. Okuz ise onun dilinden konus.
İçimin yağları eridi cevabınızla... Helal olsun.
Devam ettiler yani sizi bebeğinizle tehdit etmeye? Ne kadar düşüncesiz, cahil insanlarmış ya...Tabi ki susmadilar. Allam düşündükçe hala sinir basıyor. Çok zor geçti benim lohusaligim. Eşim o gün haddini bilmişti. Eşimin ailesinin haddini bilmesi de bebeğim bir aylıkken yaşadığım sinir krizi ile oldu. Onlara itina ile boşanma durumunda bebeğin her türlü bende kalacağını , artık bir anne olduğumu ve oğlumun evliligimden bile kıymetli olduğunu anlattım.
Kayınvalidem bir keresinde anneme "senin kız sürekli çocuk benim çocuğum" diyor demişti :) artık nasıl bir savunma mekanizması gelistirdiysem bunu sürekli belirtiyordum.
seninki şu "kız olursa sevmem" diyen kocaydı değil mi?
o zaman da demiştim, en çok doğacak bebeğine acıyorum diye, hala aynı fikirdeyim, yazık o yavruya, böyle bir babası olduğu için.
Yaşlarınız küçük mü
Yani kp azarlardı vs demişsin
Oyle dusunme moralini bozma lutfen ilerde bicir bicir olunca baba deyince nasil sevecek babasi onu uzme kendini toparlan kizinin sana ihtiyaci var.Ben de acıyorum kızıma, böyle bi babası olduğu için ???
hanımefendi eşinizin anlayışsızlığının lohusalıkla ilgisi yok
karakteri ve size bakış açısıyla ilgisi var
bu adama nasıl katlanıyorsunuz?
Allah yardımcınız olsun...
bu adam hep böyle değil miydi zaten. psikolojik ve fiziksel şiddet var ama siz bunu eşim beni anlamıyor olarak lanse ediyosunuz. başarılar dilerim. muhetemelen bir iki seney eikinciyi de yaparsınız.
bir şey diyemeyeceğim.. çok zor bir şey böyle bir adamla yaşamakHep böyleymiş demek ki??
Eşin hakkında çok ağır sözler yazasım var ama tutuyorum kendimi. Bence konuşma artkk onunla ve yatağı ayır, bebeğini yanına al. Sabaha kadar bağıracaksa Öyle huzurla emziremezsin bile. Bu durumda destek değil köstek oluyorsa, yanında bile durma. Hiç kafana takma, muhattap olma. Sütün bile etkilenir bu stresten. Bence sana kızması bebek bakma sorumluluğunun ona zor gelmesinden. Acısını senden çıkarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?