Lohusayken kayınvalide

Arkadaşım hiç takmamaya çalış.Benim kv logusalıgımın 8. gununde bebeğimle beni kendi evimden kovdu burası benim oğlumun evi diye.Üzüntüden 13. gün sütüm kesildi.Yemek falan yapma artık.Akşamda kocana benim çok sancım var zor hareket ediyorum yapamadım de.Birkaç gün sancılı gez yemek ev işi ona kalsın.Zaten kaçar kocanda anlar iş yapmaya degil huzur bozmaya geldiğini. Benimki resmen kavga çıkarmaya gelmişti çunku.Doğumdan bir gece önce geldi daha o gece başladı laf sokmaya düşün ki sabah 7 de doguma girecektim.

Kızlar cok sagolun yorumlar için zaten kendimi kötü hissediyorum hamilelik dogum dikisler bebek uykusuzluk derken psikolojik olarak çöktüm sanki birde bunlar bunalıma girmek istemiyorum ama zorla sokacaklar.en azından haklı olduğumu duymak kendimi iyi hissettirdi

Bizim ki de öyle telefon da konuşuyor çok sıkıldım tek basma oturuyorum bütün gün diyor millete kotuluyor birde ben duyayim diye.kadını sanki eglendirmek zorundayim 50 yaşında insanın böyle şeyler yapması inanılmaz geliyor bana.. madem sikiliyorsun kalk yemek yap temizlik yap ne bileyim birseyler yap..Allaha havale ettim bende

Boşverrrrr arasın.Benimkide benim yanımda kardeşinin gelinini arayıp " aaaa x'cim sen bitanesin,senin üstüne kimse yok bizim ailede, senin yerin başkadır" dedi.Ki bu arayan X gelin bebeğe hayırlı olsun demek için arıyor kv bu lafları söyluyor.Birde yanımda eşim ve kendi annem varken :))) Yaa bişey diyeyim mi bu kadınlar komedi yaaa valla bak :)))

Allah akıl fikir biraz da vicdan versin bu kaynanaya. Yeni doğum yapmış bir kadına böyle mi davranılır? Bir de kocayla sorun yaşasın diye şikayette bulunuyor. Çay kahve içmeye geldiyse hiç kalmasın bir sn önce gitsin. Çocukla mı uğraşacağım kvnin tripleriyle mi? Ayndn böyle de söylerdim eşime.

Senin hiçbir suçun yok. Lohusalık , yeni düzene adapte olma , minik bir bebeğin sorumluluğu ve doğum.asıl senin naz yapman lazım.eve gelen kişinin yardımcı olması lazım yemek vs.gibi işlere.yardımcı olmayacaklarsa bi de ayak altında durup fazlalık yapmaya ortamı germeye gerek yok.ben sezeryan oldum.3. Gün annem çekti gitti.kendi öz annem.ilk bebeğim bide. 3 günlük bebekle , 3 günlük ameliyatlı halimle defoldu gitti.kv desen zaten çocuk tutmayı bile bilmez yemek yapmayı bilmez.eşimi babanesi büyütmüş.kucağına almamış bile.eşimde bende yek çocuğuz.elti , görümce bi yardımcı olacak insan yok.bi annem vardı o da 3 gün durdu gitti.neymiş evde tıkılıp kalmaya alışkın değilmiş.zaten 3 gün kaldı.ne bi yemek yaptı ne bi iş.eve geldik ertesi gün çamaşır yıka as falan kendim yaptım hep.butün gün oturup tv izledi.bide o kadar işin arasında ameliyatlı halimle onun suratsız suratını çektim.anne birşey istermisin anne acıktın mi.onun gönlünü yapamaya çalışmak daha yorucuydu.allah kuvvetini veriyo.gidicem dediğinde hiç gitme demedim.rahat bile ettim.allah yardım etti.bebegim gece ağladığında o sezeryanli halimle yataktan nasıl fırladım nasıl hemen kalktım bilmiyorum hiç.

Belki etmesemde hala anneme karşı içimde o günlerin kırgınlığını yaşıyorum

normal ya da sezaryen fark etmez kendini iyi hissetsen bile ilk günler bebeğinle özel günleriniz, tabi ki uyurken bile birlikte olacaksınız..
tamam kv gelmiş torununu görmeye, hizmet etmesine de gerek yok ama hizmet beklemeye de hakkı yok.
rahatsız olana kapı orada, yalnız kalın bebeğinizle daha rahat edersiniz..
ayrıca kv niz söylendi diye annenizi yollamanız çok yanlış olmuş, istediği kadar bozulsun küssün umrumda olmazdı(benim olmadı da)

Bence sizde sorun yok. Sorun tamamen annelerimizde. Bunu yapan kız annesi veya kayınvalidesi fark etmez herkesin üzerinize titremesi gerekir. Ama olmuyo. Böyle durumlarda büyükler bizden daha lohusa oluyorlar. Benim kayınvalide ilk Doğumum 3.günü kavga çıkarmış benim haberim yok. Eşim sonradan anlattı. Zaten benimle hepi topu 2 gün kaldı onda da bi sabah geldi gitti bi öğleden sonra. Yemek falan yapmadı. Sancım gelince az az bi kaç çeşit yemek çorba yapmıştım onları yedik. Annemde 1 gün kaldı. Yanlış anlaşılmasın ben kalmalarını istemedim. Hastaneden gelince kibar bi dille ihtiyacım yok ayaklandım kimse kalmaya mecbur hissetmesin dedim. Onlarda bunu bahane ettiler gittiler. Benim kayınvalide de surat asıyorum diye kavga çıkarmış. Eşimde lohusa olan sensin anne tabi seni idare etmesi gerekiyordu kusura bakma diye iğnelemiş. Sonra epey bi süre gelmedi. Baktı gel git diyen yok ona gelen giden yok. Kendiliğinden gelip gitmeye başladı

Ben lohusa haliyle kalkıp yemek vs yapan kadınların azmine hayranim ya nasıl beceriyorsunuz?
Kv belli ki laf olsun diye söylemiş ben gideyim anneni cagir istersen diye. Olur mu öyle şey anne kal falan demenizi bekliyordu sanırım. Ona bozulmuş. O halinizle kalkıp bi de çay kahve servisi mi yapacakmissiniz. Ne ayıp ya, kendi kızlarına yaptırırlar mı acaba?

Son düzenleme:
ablam dogum yaptıgında ben kalmıştım yanında. o da bütün gün yattı her fırsatta uyudu bide bebek harici 2 cocuk daha vardı onlarla ugras yemek temizlik vs zorlanmıştım biraz keşke bende surat yapsaymışım

He bacım he hem sezeryan hem yeni dikiş hrm lohusalık hemde kaynana. Hemde işin ucundan tutmayan kaynana. Hemde hizmet bekleyen kaynana. Hıııı başka dertleri?

Sanırım kaynana lohusa sendromuna girmiş ay sinir oluom yaaa bu nası bencillik yardım etmion gölge de etme kendi kuzına yapılsa ortalıgı kaldırır sende susma madem duydun gidip söyle eşinde görsün azcık adaletliyse hakkını savunur zaten

akşam eşiniz geldiğinde yemek v.s. yapmasını rica edin
dikişlerinizin ağrıdığını Allah korusun zorlarsanız fıtık olabieceğinizi söyleyin
kv duysun ama sonra söylenirse sizde gerekeni söylersiniz
bebeğinizi sağlık ve sıhhatle büyütün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…