- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi nicksiz123
-
Uygulanmaya başlanırsa dalga dalga yayılırteoride doğru pratikte uygulanamaz
Bakalim sen nasil bir kaynana olacaksin anlamiyorum bu kaynanalarin hepsimi kotu kiz analari hep iyide neden hep erkek anneleri istenmiyor anne ya kizi yetiştirende anne erkeği yetiştirende anne tamam bazi hareketleri dogru olmayabilir ama emin olun ayni seyleri anneniz yapsa mazur gorursunuz ne deyim Rabbim hepimizin kalbine merhamet versin ve iyilerle karsilastirsin..Bak bu iyi fikirmis biz yapamadık hamilelere bu öyküler de ders olsun artık :)
Çok doğru buna itafen bir kıssadan hiseUygulanmaya başlanırsa dalga dalga yayılır
O dönemleri nasıl zehir ettiklerinin farkında değiller. Ben bir psikoloğun yazısını okumuştum. Kv doğum yapan gelinini kesinlikle anlamaya çalışmazmış. Kendi zamanını düşünürmüş. Birde şimdi bebeğin gaz çıkarmaya çalışan oğluna bakarmış. Kv göre gelinin bir eli yağda bir eli baldaymış. Zamanında o hem kendi kv idare etmiş hem de eşi de hiçbirşeye elini sürmemiş.
Bunları düşünürmüş geline anlayışlı davranmazmış.
Kesinlikle çok doğru.Çok doğru buna itafen bir kıssadan hise
İki kadın şöyle yaşlıca oturmuşlar bir parkta bankta
Kadınlardan birinin iki çocuğu var ikiside evli biri erkek diğeri dişi:):))
Çocukları taşnıyan diğer kadın sorar oğlun ne yapıyor iyimi evlendi mi?
Zaten dertli olan kadın hiç sorma evlendi evlenmez olaydı
Neden der diğeri
Bizim gelin hayatı zindan ediyor oğluma eve geliyor yemek neymiş yok bebeği olmuşmuş bizim zamanımızda 2 çocuğa bakar eşimizede kusursuz hizmet ederdik sadece bu olsa çocuğa oğlum bakıyor parasına hiç acımıyor birsürü saçmalık alıyor annesine köle etti oğlumu
Peki kızın nası diye sorar
Dertli annemizin yüzünde gülümseme neyseki o mutluluğu yakaladı
Damadım çok iyi kızımın bir dediğini iki etmez para falan esirgemez çocuklarına çok iyi bir babadır banada saygıda kusur etmez
Tarafsız düşünebilmek herkesin harcı değil
Kesinlikle çok doğru.
Sözüm meclisten dışarı ama genel olarak
anne- erkek evlat arasında sağlıksız, bağımlı bir ilişki var hele birde kp hayatta değilse durum daha vahim oluyor. Bunla ilgili Freud'un yazıları da var.
Her daim kendilerini ve biricik oğullarını düşünüyorlar
Evet dediğim bu Oidipus KompleksiOidipus kompleksi ya da Oedipus karmaşası, Sigmund Freud'un kurucusu olduğu psikanalitik teoriye göre karşı cinsteki ebeveyni sahiplenme ve kendi cinsinden ebeveyni safdışı etme konusunda çocuğun beslediği duygu, düşünce, dürtü ve fantezilerin toplamı.
Freud'a göre her çocuğun ilk aşkı karşı cinsteki ebeveynidir. Erkek bebeğin sürekli annesine şımarması, babasının annesiyle ilgilenmesinden rahatsız olup ağlaması veya araya girmesi örnek olarak verilir.
Erkek çocuk genellikle evde güçlü bir otoritesi olan güçlü rakibi babadan çekindiğinden her iki ebeveynden de uzaklaşmak zorunda olduğunu hissederken, annesinden çekinen kız çocuk hayran olduğu güçlü babasına daha çok yaklaşır.
Olumlu ve olumsuz olmak üzere iki şekilde açığa çıkar. Olumlu biçimi, kompleksin (karmaşanın) adını aldığı eski Yunan efsanesine uygunluk gösterir, yani oğlanlar babalarına ve kızlar annelerine rakip-düşman kimse gözüyle bakarak, içten içe onların yok olmasını ister, oğlanlar annelerine, kızlarsa babalarına karşı aşırı bir cinsel ilgi-eğilim (libido) gösterir.
Olumsuz şekliyse bunun tam tersidir. Freud'un adlandırdığı penis (fallus) döneminde (üç ila beş yaşlarında) bu karmaşa yaşanır. Beş yaşından sonra bu karmaşıklık etkisini yitirerek bir duraklama-uyuklama (latens) döneminden sonra buluğla birlikte yeniden canlanma gösterir ve dışta sevisel (cinsel denebilir) obje seçimiyle az ya da çok bir başarıyla bu yıkım gerçekleştirir.
Psikolog Sigmund Freud (ca. 1921)
Kişilik gelişiminin 3-5 yaş dönemi Freud tarafından fallik dönem olarak adlandırılır. Freud, bu yaş döneminde erkek çocuğun annesine karşı duyduğu aşk nedeniyle babası tarafından cezalandıracağı korkusu sonucu yaşanan karmaşaya Odipal kompleksi adını vermiştir.
Mitolojide çocuğun ebeveynine aşık olup evlenmesinin tatsız bir eylem olduğu ve sadece tanrılara özel bir uygulama olduğu kabul edilir. Freud bu teorisini Yunan mitolojisindeki Sophokles'e ait Kral Oedipus hikâyesinden esinlenerek adlandırmıştır.
Bundan mı söz ediyoruz
Aslında çok doğru olan tarafları yok değil
Sen yazınca baktım
hata nerede söyleyeyim. dogumdan sonra kv veya kendi anneni eve cagırmayacaksın. ıkınıp sıkılacaksın ama kendi işini kendin yapacaksın.13 gün önce normal doğum yaptım, kayınvalidem doğumumdan iki gün önce geldi kizin da kalıyordu. Neyse,dogumdan sonra bize geldi..hersey normaldi..hastaneden eve gelince bir kaç şey yaptı daha fazlasını gorumcem yaptı yemek getirdi etti vesaire sağolsun kiz 2 gun boyunca yemek yapti.sonra kayınvalidem istersen bir kaç gün annenler gelsin ben burdayım diye gelmiyorlar herhalde ben kızıma giderim dedi.ona sebep bende anneme söyledim ertesi gün geldiler.bir kaç Günde kaldilar.3.gün kayınvalide eşimi aramış işte ben burda kaldım sizin için geldim kızımın misafirleri varda ben napicam burda falan diye. ben o gece annemleri gönderdim. Kendisi geldi,benimle konuşmuyor suratı resmen sirke satıyor bir kaç muhabbet edeyim dedim yok suratsiz suratsiz zorla cevap veriyor.hiç bir şey de yapmıyor ne bir çorba ne bi yemek masaya bile yardim etmiyor ..daha 7 gün ancak olmuş doğum yapalı,kalkiyorum kahvaltı hazırlıyorum akşam yemek yapıyorum ama gün içerisinde hala benimle konuşmuyor. Sanki birsey olmuş gibi.bir de kalkıp kızıyla gezmeye falan gidiyorlar.dün oğlumu banyo yaptırdık saat 3 gibi,bende onunla beraber uyumak için odaya geçtim..ki dikislerim falan felaket sizliyor hani zor geziyorum ayakta..baya bi uyumusuz artik günlerin yorgunluğu. Akşam 7 falandi yemek için mutfağa girdim.yedik ettik.sabahta esim evdeydi mutfakta kahvaltı yaparken esime bişeler diyor içerde. Ben salı günü gideyim falan esim de neden dedi.işte hiç odadan çıkmıyor bir çay içer misin anne kahve istermisin diye sormuyor etmiyor ben anlamiyorum neden böyle diyor.ama deliriyorum içerde gidip bisey demedim.normal de surat yapan bir insan degilim ama çocuğun stresi kendi dikislerim haliyle halsizim yorgunum konuşmaya etmeye mecalim yok esimle bile zor konuşuyorum.ondan hizmette beklemiyorum ama madem yapmayacak ne diye burada duruyor boşuna herkesi geriyor.Siz söyleyin ben mi naza çekiyorum kendimi bende mi sıkıntı var.sutüm kesilecek artık sikintidan
bende dogum yapalı 4 ay oldu. böyle sacma sapan gerginliklerden sutum kesildi. bebegim mama yiyor. suan deli gibi pişmanım. o zamanlar 1 ayda 20 kilo verdim. yazık etmişim. boşver gitsin kendi evine. zaten yanında da olsa herşeyi sen yapiyormussun. yardıma geliyorlar ama bizden lohusalar13 gün önce normal doğum yaptım, kayınvalidem doğumumdan iki gün önce geldi kizin da kalıyordu. Neyse,dogumdan sonra bize geldi..hersey normaldi..hastaneden eve gelince bir kaç şey yaptı daha fazlasını gorumcem yaptı yemek getirdi etti vesaire sağolsun kiz 2 gun boyunca yemek yapti.sonra kayınvalidem istersen bir kaç gün annenler gelsin ben burdayım diye gelmiyorlar herhalde ben kızıma giderim dedi.ona sebep bende anneme söyledim ertesi gün geldiler.bir kaç Günde kaldilar.3.gün kayınvalide eşimi aramış işte ben burda kaldım sizin için geldim kızımın misafirleri varda ben napicam burda falan diye. ben o gece annemleri gönderdim. Kendisi geldi,benimle konuşmuyor suratı resmen sirke satıyor bir kaç muhabbet edeyim dedim yok suratsiz suratsiz zorla cevap veriyor.hiç bir şey de yapmıyor ne bir çorba ne bi yemek masaya bile yardim etmiyor ..daha 7 gün ancak olmuş doğum yapalı,kalkiyorum kahvaltı hazırlıyorum akşam yemek yapıyorum ama gün içerisinde hala benimle konuşmuyor. Sanki birsey olmuş gibi.bir de kalkıp kızıyla gezmeye falan gidiyorlar.dün oğlumu banyo yaptırdık saat 3 gibi,bende onunla beraber uyumak için odaya geçtim..ki dikislerim falan felaket sizliyor hani zor geziyorum ayakta..baya bi uyumusuz artik günlerin yorgunluğu. Akşam 7 falandi yemek için mutfağa girdim.yedik ettik.sabahta esim evdeydi mutfakta kahvaltı yaparken esime bişeler diyor içerde. Ben salı günü gideyim falan esim de neden dedi.işte hiç odadan çıkmıyor bir çay içer misin anne kahve istermisin diye sormuyor etmiyor ben anlamiyorum neden böyle diyor.ama deliriyorum içerde gidip bisey demedim.normal de surat yapan bir insan degilim ama çocuğun stresi kendi dikislerim haliyle halsizim yorgunum konuşmaya etmeye mecalim yok esimle bile zor konuşuyorum.ondan hizmette beklemiyorum ama madem yapmayacak ne diye burada duruyor boşuna herkesi geriyor.Siz söyleyin ben mi naza çekiyorum kendimi bende mi sıkıntı var.sutüm kesilecek artık sikintidan
Allah'a sukur esin arkanda duruyormus.. Hic takmaya bile degmez su durumda.. Evet sinir bozucu ama esin de anneci triplerde olsaydi o zaman daha zordu isin..Eşim sağolsun ben seni biliyorum gidecek zaten falan diyor ama yok yani lanet bi insan
Bu sana ders olsun normalde de çekme hiçbirşeyi afferin eşini takdir ettim en iyisi eşin yardım etmesi loğusayken hem aile olmanın tadına varıyorsun hem cinsellikten boşalan boşluk ilgiyle doluyorAllah şimdiden kolaylik Versin canım o zaman.ben normal de çok sabırlı dayanikliyim umursamamda ama artık tahammül edemiyorum lohusalikta çok baska bir kafa yani.kim ne dese alınıyor ağlıyor insan.
Hepsi gereksiz bunların valla iyisi falan da yok.hepsi aynı nane kimi rol yapıyor sadece.Kendi logusaligimi hatırladım aynı tip sorunlu kayinvalide ağlayarak gelin beni kovdu demişti ve gitti evden
Hayır ben kovmadım.Bebeğimi alıp evden çıkıp alt komşuma gittim.O evde eşimle kaldı.Kavga ettiler.Alt kattan sesleri geliyordu.Eşim netten biletini almış ve 1 saat sürmedi evden çıktılar gönderdi onu.Eğer evden çıkmasaydım kesin saç saça girişecektik ve ameliyatlıyım yani.O günden beridir hiç ama hiç konuşmadık eşim dahil.Sonra siz kv yi evden kovdunuzmu merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?