Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
adada tropik meyve yiye yiye süzüldü çocukceyiz, ne yapsın kızkaydirigubbakcemile3

Ay o pastadan bende yiyim mi, krizdeyim zatieyvahedigeldismile

Mümkünse Sayidli tarafı yiyim bensempatiksalakcinni

Lost – The Shen Ring

Geçen bölüm olan 6×6 Sundown’da Illana ve Lapidus tapınağı basan black smoke‘dan kaçarken daha önce Hurley‘in bulamadığı gizli bir geçide saklandılar. 6×7 sneak peek’lerinden izlediğimiz kadarı ile burası tapınağın dışına açılan gizli bir dehliz. Bu dehlizler daha önceki sezonda karşımıza çıkmıştı. Görünen o ki tapınağın yapımcıları birşeyler bildikleri için adaya bolca gizli tünel yaptılar. Mesela, Jack bombayı dharma köyüne götürürken Richard tarafından bu dehlizlerden biri kullanılmıştı.

Sözü fazla uzatmadan hemen konumuza geçelim. İlana gizli geçidi araken özel bir simge arıyordu. Bu simgeye basıldığında başka gizli bir kapı açıldı ve kahramanlarımız içine girerek dumandan kaçmayı başardılar. Bu geçidi simgeleyen işaret bizi yine Eski Mısır’a götürdü. Bu işaretin adı: “Shen Ring”. Kelimenin kökü “shenu”…İşaret, iki halka tarafından çevrilmiş durumda ve manası sonsuzluk demek. Aynı zamanda sonsuz koruma anlamına da geliyor. Hatırlayın Jacob, Hurley ve Jack‘i dumandan korumak için bir bahaneyle denizfenerine götürmüştü. Yapımcılar bizlere yeniden gizemli semboller vermeye başladılar. Daha önce “ankh işareti” ve “tawaret heykeli“nde olduğu gibi. Zaten Lost‘u zevkli hale getiren de bu gizem değil mi?

Kaynak

Lost 6. Sezon – Jacob ve Siyah Giyen Adam

Hawaii‘de konaklayan birkaç hayran çekimlerde gördükleri bazı şeyleri böyle anlatmışlar:

Kaynak

Elba Adası – Napolyon ve Lost

Lost‘u yakından takip edenler bilirler. Dizinin yayınlanan sneak peek‘lerinden birinde kırılımlı zamanda Benjamin Linus bir lisede Avrupa Tarihi hocasıdır. Burada verdiği derste Napolyon‘un sürgün edildiği Elba Adası hakkında bilgi verir. Benjamin burada Elba Adasının nihayetinde herşeyin cevaplandığı ada olduğunu, Napolyon’un bu adaya sürgün edildiği fakat imparator ünvanın kalmasına izin verildiğinden bahseder. Aynı zamanda gücünü kullanamayan bir imparatorun da sanki ölü gibi olduğunu ekler. Lost yapımcılarının bazı soruların cevaplarının ipuçlarını daha önceki serilerimizde de görmüştük. Burada da açıkça kahramanlarımızın içinde bulunduğu ada kastedilmekte. Biraz Elba Adası hakkında araştırma yaptık. Bakın karşımıza neler çıktı.

Elba Adası (Latince:Ilva), bugünkü İtalya’nın Toscano eyaletine bağlı bir ada. Napolyon 1814′de Leipzig yenilgisinden sonra buraya sürgüne gönderilir. 9 ay sonra yanındaki 600 korumasıyla kaçıp tekrar imparatorluğunu ilan eder. Fakat bu da ancak 100 gün sürebilmiştir. Ada hakkındaki esas ilginç bilgiyi ise sona sakladık. Sıkı durun. Elba Adası, antik çağda Eski Mısır’ın demir madeni kaynağı durumunda. Daha sonra Etrüskler en son Romalılar burada demir madenleri kurmuşlar. İşin daha da ilginç tarafı ise bu adada dünyada sayılı yerlerde çıkarılan “Hematit” adında manyetik bir demiroksit taşının bulunması. Eski Mısırda hematit, barış getiren taş olarak bilinirken; Eski Yunanda toprağın içine akan ve onu hayatta tutan taş olarak biliniyor. Bu nedenle hematit eski çağlardan beridir şifa getiren taş olarak biliniyor. Bu taşın psikolojik etkilerinden de bahsediliyor. Bu taş kişiye “olduğu gibi kabullenme ve yaşama sevinci” getiriyor. Buradan anlaşıldığı kadarı ile Elba Adası ile bizim Lostie’lerin adası kastediliyor. Fakat Napolyon olarak tasvir edilen kişinin Esau mu yoksa Jacob mu olduğu takdirini sizlere bırakıyorum.

Kaynak

PaleyFest 2010 Lost Panelinden

PlayFest 2010′da düzenlenen Lost panelinde sorulan soruların cevaplarını haberin devamında bulabilirsiniz.

Cevabı “evet” olan sorular:
Jack Bender’in tarafından yapılan başka bir resim görecek miyiz?
Bazı karakterlerin soyisimleri önemli mi, özellikle Jack’in?
Jack daha önce tanıştığımız birisiyle mi evlendi?
Jacob’ın söylediği “ adaya birileri geliyor” cümlesi doğru mu?
Hurley ve Libby’nin ilişkisi hakkında daha fazla bilgi edinecek miyiz?
Vincent ve Charlie’yi tekrar görecek miyiz?
Desmond’ın gerçekten uçakta olduğunu öğrenebilecek miyiz?

Cevabı “hayır” olan sorular:
Annie ve Ben’in aşk hikâyesi bir sonuca bağlanacak mı?
Bender’lerin duvar resmindeki mor halkalarda bir anlam var mı?
Dizinin DVD sürümünde kronolojik sıralama olacak mı?

Cevabı “belki” olan sorular:
Hurley’in adını söyleyen kuş açıklanacak mı?
Walt’ı tekrar görecek miyiz?

Yorumsuz sorular:
Adada kadınların neden bebek sahibi olamadığını öğrenecek miyiz?

Lindelof’dan son spoiler “SU” laelaelaelaelae

Kaynak

izledim 1. yim 1. yim:hooray::hooray: kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ya ne zaman altyazı koycekler?:ecrin_bebek:
Şu ingilişceyi bi öğrenemedim gitti.:tomato:

chess sabah namazınlan mı kalktın nan
piyasada altyazı da yok ben şimdi sesi çok kısık izliyom o yüzden altyazı lazım
bi indirdim 5 dakka kala net gitti indirmede gitti şimdi 2. ye indiriyomohaoldumsmile

izledim 1. yim 1. yim:hooray::hooray: kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Neeey, nerden izledin nasıl izledin, zati zabaha karşı oynuyor, ne ara izledinbilmiyorumkismile

hemen bende izlemeliyim, benim Chessten neyim eksik:umursamaz:

Altyazı yokmu labilmiyorumkismile

ama ben işyerindeyim sesi açamamki, ne güzel altyazıyla idare ediyordum. Neyse alt yazı düşüne kadar bekliyim bariolumunekankayizsmile

1. parçayı altyazılı olarak koymuşlar..

Öğleye doğru tamamı verilir herhalde hihoyyyt

Hava atma nen:mymeka:

şakkıdışakkıdı kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

chess sabah namazınlan mı kalktın nan
piyasada altyazı da yok ben şimdi sesi çok kısık izliyom o yüzden altyazı lazım
bi indirdim 5 dakka kala net gitti indirmede gitti şimdi 2. ye indiriyomohaoldumsmile

yok kızlar var alt yazı ya

şimdi bizim bu benjo ordan kaçıp diğerlerien katışıyodu ya, sonra......
:roflol:

ay dayak yicem çok hava attım bugunkaydirigubbakcemile3

ay hadi izleyinde yorum yapalım yaboshayallersmile

6.sezon 7.bölüm heryerde aradım ama bulamadım bu saate kadar çoktan eklenmiş olması lazımdı ama kızlar izleyeniz varmı?

izliyoz ama işte olunca durdura durdura izleyebiliyorum.kafamçokkarıştı
biraz sabret, geliyoz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…