Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tamam Good\Evil, yok Dark\Light anladıkta, valla hangısı dark hangısı light halen bilemedim ben
bence hem bs hem yakup evil ya, ne amaçla ne halt yedikleri belli değil halen, 2 side paso bizim salakları bişeylere ikna edip kandırıp duruyolar, al birini vur ötekine yani
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Son düzenleme:
Lost – Cevaplanan sorular

İşte muhteşem final bölümleri öncesinde şimdiye kadar cevaplanan sorular :

-Kahramanlarımız adaya Jacob tarafından getirilen adaylar. Daha önce de birçok kişi adaya getirildi.

-Richard‘ın yaşlanmaması Jacob‘un ona danışmanlığı karşılığında hediyesi.

-Richard adaya Black Rock ile geldi ve heykelin yıkılmasına sebep olan da Richard‘ın içinde bulunduğu köle gemisi.

-Küller tek başına Black Smoke‘u tapınak dışında tutmaya yetmiyor.

-Black Smoke, John Locke görünümünde.

-İllana, adayların koruyucusu.

-Gizemli sayılar, Jacob‘un adaylarının numaraları.

-Desmond, elektromagnetizimden etkilenmiyor.

-Kuyu çok eski zamanlarda inşa edildi.

-Black Smoke, Jack‘in babası kılığında ona göründü.

-Dogen‘da diğerleri gibi adaya getirilmişti.

-Ormandan gelen fısıltılar,adada ölüp orda sıkışan ruhların sesleri.

Kaynak

Bu video daha Dailymotion'a eklenmemiş, videodakini yanlış görmüyorsam Jin ölmedi sempatiksalakcinni

evet ölmedi yüreğimizde yaşıyorsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

ya canım ama jinin üstünde beyaz tişört ve bej pantolon vardı, bu herüf full beyaz, gömleğide var, lapidusmu acep ama saçlarıda kısa demi, kimkine bubilmiyorumkismile

Eski Ahit’te Jacob ve Esau

Bugün sizlerle paylaşacağımız konumuz Eski Ahit’te Jacob ve kardeşi Esau [Esav]‘nun hikayesidir. Hikayeyi okurken içinde Lost dizisinden çok şey bulacağınıza eminim. Hemen hatırlatalım Eski Ahit, Hıristiyanlıkta Eski Antlaşma veya Eski Ahit olarak adlandırılan dini kitaba verilen isimdir. Hristiyanlarca kutsal sayılan bu kitap, Museviler’in Tanah isimli kutsal kitabıyla da büyük oranda aynıdır. M.Ö 1200 ile M.Ö. 100 yılları arasında yazıldığı kabul edilmektedir.

Yakup [Jacob], “sonra gelen, yerine geçen” [candidate] anlamına gelmektedir. İbranice “Yakubo” topuk kelimesinden türetilmiştir. Doğumu sırasında ikizkardeşi Esau’nun topuğunu tuttuğuna inanılır [Sitemizde verilen spoilerlerde "across the sea" bölümünde, jacob ve esav'ın kardeş olduğu ve doğumları sırasında birşeylerin ters gittiği verilmişti].

Yakup [Jacob], babası İshak (Isaac) ve annesi Rebeca’nın ikiz oğullarından küçük olanıdır. Doğum sırasına göre önce doğan Esau (Esav) dır. Esau, babası tarafından daha çok sevilirdi. Çünkü avcı bir ruhu vardı. Jacob ise annesi tarafından daha çok sevilirdi. Jacob vaktinin büyük çoğunluğunu çadırda oturarak geçirirdi.

İshak yaşlanınca gözleri çok görmez oldu. Ölmeden önce oğlu Esau’yu kutsamak istedi. Ondan kendisine güzel bir et yemeği hazırlamasını istedi ve Esau’yu ava gönderdi [Lock'a değinilmiş olabilir]. Tam bu sırada annesi Jacob’a Esau’nun kıyafetlerini giydirerek kocasına Esau gibi gösterdi. [MIB'in Locke gibi görünmesine gönderme]. Esau eve gelipte gerçek anlaşılınca Ishak buna kızmadı ama şu Jacob’u Esau’ya egemen kılarak şu kelimeleri söyledi: “ Göklerin çiyinden, zengin topraklardan uzak yaşayacaksın. Kılıcınla yaşayacak, kardeşine hizmet edeceksin. Ama özgür olmak isteyince, onun boyunduruğunu kırıp atacaksın” [MIB'in: "tek istediğim bu adadan kurtulmak, bu yüzden seni öldüreceğim" demesine gönderme]. Esau babası ölene kadar bekleyip, daha sonra Yakup’u öldürmeye niyetlendi. Rebeka bunu öğrenince Yakup’u evden uzaklaştırmaya karar verdi ve onu Harran’da yaşayan kardeşi Lavan’ın yanına gönderdi. Bu arada Jacop Rahel denilen bir kadınla evlendi. Kadın kısır olduğu halde ona bir erkek evlat verdi. [Sun'ın hamile kalmasına gönderme olabilir] Adını Yusuf [Joseph] koydular.

Yusuf, kardeşleri tarafından kıskanıldığından bir kuyuya atıldı ve bir kervancı tarafından Mısır’a götürüldü. Burada zindana atıldı. Daha sonra Mısır’a hükümdar oldu. Kardeşlerinden babalarınıda alıp Mısır’a yerleşmesini istedi [Mısır figürleri -hiyeroglifleri benim en çok merak ettiğim konu]. Kardeşleri de babaları ile beraber Mısır’a yerleşti.

Not: Yufuf’un Mısır’a kral olması ve tek tanrı dininden gelmesini ben şahsen (şahsım adına) Mısır tariihinde adı geçen akenaton’a benzetiyorum. Aten, Mısır’a ibrahimi dinlerdeki gibi şekli şemali olmayan bir tanrı getirmeye çalışmıştır. Bu dinin rahipleri çevresi duvarlar ile çevrili tapınaklarda dualarını yaparlardı. Bu din, Tutankhamon tarafından yasaklanmış eski dine dönüşmüştür. Tapınakları da yağmalanmıştır.

Son olarak, İshak yaşlandığında kendisini Kenan ülkesindeki Makpela tarlasındaki mağaraya gömmelerini istedi [Spoilerlerin bize verdiği bilgi "Across the Sea"da açıklanacağı üzere Adem ve Havva iskeleti Jacob'ın anne ve babasına ait. Burada aklımıza iki mağara geliyor. İskeletlerin bulunduğu mağara ve adayların numaralarının yazılı olduğu mağara]. İshak (İsaac) 147 yaşında halkına kavuştu ve vasiyet üzerine o mağaraya gömüldü.

Kaynak

Yeşil çerçeve olanlar yaşıyor, kırmızılı olanlar ölü, turuncu olana ne olduğu bilinmiyor, mavi renkli ada dışında demek.

Kaynak

Final bölümü 2 saatten 2.5 saate uzamış kızlarrrr :dance: Reklamlar sürenin içine dahil tabi sempatiksalakcinni

aman Allahım
michael
juliet
hele de locke ve charlie ne zaman öldüohaoldumsmile
eline sağlık arkadaşım bu iyi olmuş, hazıra kondum ben devereliniortak

aman Allahım
michael
juliet
hele de locke ve charlie ne zaman öldüohaoldumsmile
eline sağlık arkadaşım bu iyi olmuş, hazıra kondum ben devereliniortak

:roflol::roflol: canım sen çok geri kalmışın yakaydirigubbakcemile3

“LOST” Finali Amerika İle Aynı Anda Dizimax’te!

Evet evet, yanlış duymadınız. Digiturk, “LOST“un merakla beklenen büyük finalini Amerika yayınıyla eş zamanlı olarak Dizimax’te yayınlayacak. Platformun aylık yayın organı olan dergideki habere göre, “LOST“un 23 Mayıs akşamı ABD’de yayınlanacak 2 saatlik büyük final bölümü aradaki saat farkını da hesaba katarsak 23 Mayıs’ı 24 Mayıs’a bağlayan gecenin sabahı saat 07:00-09:00 arasında Digiturk’un Dizimax kanalında yayınlanacak. Final bölümünün öncesinde iki saatlik bir özet bölüm olacak. Bu da TSİ 05:00-07:00 arasında Dizimax ekranlarında olacak.

Güncelleme: Amerika’da saat 19:00′da başlayacak olan özel bölümler, 21:00′daki iki saatlik dizi finaliyle devam edecek ve 23:00′dan sonra da Jimmy Kimmel Özel Bölümü’yle noktalanacak.

Güncelleme 2: Üyelerimizden ICDeddPeople adlı kullanıcının müşteri hizmetlerinden aldığı bilgiye göre final bölümü Dizimax kanalında Amerika’yla aynı anda yayın yapacaktır ve altyazısız gösterimi olacaktır.

Digiturk, Dizimax kanalıyla en erken sabah 05:00′da yayın yapmaya başlasa bile bu büyük olasılıkla iki özel bölümü de kapsayacaktır ve Digiturk üyeleri haliyle yeni bölümü sabah saat 07:00 civarında izlemiş olacaklar. Çok da kötü bir durum söz konusu değil çünkü Digiturk “LOST“u HD kalitesiyle sunuyor ve altyazılı olmuş olacak.

Bu arada, 6×14 “The Candidate” bölümünün yayınlanmasından önce verilen bir haftalık arayı ABC telafi edecek gibi gözüküyor, çünkü 17 – 23 Mayıs haftasında hem kendi gününde, hem de Pazar günü iki bölüm olmak üzere bir hafta içinde 3 bölüm izliyor olacağız.

Kaynak

:roflol::roflol: canım sen çok geri kalmışın yakaydirigubbakcemile3
kızaam ne gülüyonlaelaelaelaelae
siz daha lost ne demek bilmeden ben 4 sezon birden izlemiştimsüprizzzzz:roflol:
sonra kocim askere gitmişti hala bulup izliycez:gitme:
şu Ben ve Locke var ya onlar nasıl bir heriftir diye düşünüyordum çözmeye çalışıyordumzemuszemus
iki gruba mı ne ayrılmıştı, adanın yeri felan oynamıştı. zaten orda adadan kurtulanların bulunuş durumları da gösteriliyordu falan filan:hulya:
neyse siz bitti diye üzülürken ben hepisini birden izliycem inşaallahaklinialirimsmilesositososito delikafadulden

Oyyyy Lapidus'ımda öldü, oyyyymafoldumben

Kimsecikler kurtarmadı onu, oyyymafoldumben

aa evet onu unuttukakannehiro noldu hakketen

mltm87;13066299 sempatiksalakcinnitaam haftaya hanımın çiftliğini anlatcam "lost topiğinde" sempatiksalakcinni[/QUOTE .!.:
biz izlemeden olmaz lmaz:
ayh şimdi de meraklı oldum yaa Allah kahretsin beni :roflol:

aa evet onu unuttukakannehiro noldu hakketen

zalak zalak denizaltının su sızdıran kapısına bakarken, kapı bunun üstüne hönkürdü ya, ama öldüğünden emin değilim, naaşını görmem lazım

Son düzenleme:
zalak zalak denizaltının su sızdıran kapısına bakarken, kapı bunun üstüne hönkürdü ya, ama öldüğünden emin değilim, naaşını görmem lazım

öldü bence o
yarın öbür gün ruh olup fısıldaya fısıldaya dolaşmaya başlar ortalıkta

mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
lapidus u niye kimse düşünmüyo yaaalsanaalsanasmile
zaten ağlıyodum onlar ağlayınca iyice koptummafoldumben
jin karısını düşündü kaldı da çocukları da var ikiside düşünmedi onu çok kararsız kaldım gitmesi mi daha iyi olurdu kalması iyi oldu diyeCADIARZU
jack i üzmesinler yaa kıyamam nasıl sarıldılar kate le:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…