yok nan dıds melteme dıyoz :roflol:
gidiim bari:dilcikar: başka topiklere burnumu sokayım accıktakaydirigubbakcemile3
he git nan git vampirli topike git:dilcikar:
he git nan git vampirli topike git:dilcikar:
E pes. Valla pes. Koskoca 3 sayfa yazmışsınız ama ne yazmışsınız. Hiiiiç:mymeka: Bumudur yani.Bumudur lan benim canavar gibi Lost izleyicim.:tomato:
Oynamıyom lan ben:dilcikar:
bircok soruya cevap verdi ama ben inde aslinda icinde bir parcada olsa iyilik varmis ya da en azindan cocuklara karsi...pennyi vurcakti charlie(cocugu) gelince vuramadi benden beklemedigim bir tavrdi...
fakat anlamadigim john nasil bu kadr önemli oluyor ve christian shephard oda önemli gibi...
illanada sanarim ada hakkinda birseyler biliyor direk heykeli sordu..
ceaser ölmüs olabilir mi hemen yani cocugu daha taniyamadik
Evet ben de çok acıdım son 2 bölümdür Benjamin e :a015:
ben izlemedim daha ondan şettirmedim bu akşam belki izlicem:dilcikar:
acımak yook ona acımak yook o sana acırmıydı ha acırmıydıı
çok pis gaza geldim üleeeyyn :roflol:
Evet Arkadaşlar, Lost'un belki de en çok merak edilen şeyi Black Smoke'la ilgili öyle bir sahne vardı ki bu bölümde değme korku-gerilim filmlerine taş çıkarır hem tüyler ürperticiydi hem de oldukça ilginç ayrıntılarla doluydu. ışin uzmanı evohan konuyla ilgili detaylı bişeyler yazacaktır (tabi bu kısmı izlerken nirvanaya ulaşmadıysa :) ) Ama şöyle başlangıç niteliğinde bir resimli anlatım bölümü fena olmaz heralde. Hadi başlayalım...
Öncelikle bu yazıtlara değinelim, Lost'ta daha önce de bu tip yazıtlar gördük ama ilk defa bu kadar yoğun ve ayrıntılı olarak görüyoruz. Öncelikle söyleyim ben bu işlerde pek anlamam elbette bu konuda daha donanımlı arkadaşlar vardır ve bize daha derin bilgiler vereceklerdir ama mantık yürütmek gerekirse bunlar eski mısır yazılarına benziyor zaten bu mabedin binlerce yıllık bir görüntüsü var ve geri kalan her ayrıntı da bunu destekliyor peki ama nerde kalma bütün bu yazıtlar, ne dersiniz mu kıtasıyla bir bağlantısı olabilir mi?
ışte bir Eski Mısır kalıntısı daha, hem de ne kalıntı! Resimdeki çakal başlı adamı hatırlarsınız mutlaka Adı: Anubis
Dilerseniz kim olduğu hakkında sözü wikipedia'ya bırakalım:
Anubis, Eski Mısır mitolojisine göre, Nephthys ve Seth'in (bazı efsanelere göre Osiris ve Isis'in) oğludur. Çakalların mezarlar etrafında dolaşması nedeniyle çakal başlı Anubis ölümle beraber anılır. Ölen Osiris'i mumyaladığı için mumyalama tanrısı olmuştur. Görevi tüm ölüleri korumak ve yüceltmektir. Bu yüzden mumyalamayla görevli kişiler Anubis maskesi takarlar. Ölen kişi diğer dünyada yargılanırken Anubis ona yardım eder. Anubis diğer dünyada ölülerin koruyucusu ve ölüler kentinin efendisidir. Anubis tanrılar arasında en korkutucu olanıdır Ölüleri tekrar hayata döndürme gibi bir özelliği de olduğu sanılmaktadır. Yüzünde bir çakal ısırığı vardır.Kutsal mumyalayıcı olarak da bilinir.
Anubis'in çakal başlı olma sebebi mezarların etrafında çakallar dolaştığı için ve mezarlar da Anubis'i ilgilendirdiğinden çakal başlı olarak tasvir edilmiştir. Anubis'in izi neredeyse tüm mezarlarda görülür.
Eski Mısır inancına göre Anubis'in mezarları koruma güçüne sahip olduğu bilinmektedir.Bu yüzden mezarların girişine Anubis mezarları korusun diye Anubis heykelleri konulmuştur.
Evet gerçekten çok ilginç ölüleri mumyalayan yani koruyan bir tür yarıtanrı, peki sizce orası bir çeşit mezarmıydı? Ya da daha ötesi bütün Ada'nın ölüleri bir şekilde Black Smoke'u mu oluşuruyor, ne dersiniz Lost'a göre fazla mı mistik?
Bir de bu hiyerogriflere dikkat ederseniz Anubis bir şeyle yüz yüze geliyor sanki Black Smoke'a benzer bir şey ne dersiniz?
Ve işte olayın koptuğu an, Benjamin aklının iplerini saldı ve bütün hafızasındakiler karşına döküldü, başrolü ölü olan Alex oynuyordu (daha önce Yemi'nin oynadığı gibi) ve Benjamin'e pişmanlıklarından küçük bir kesit sundu. Onu korkularıyla yüzleştirdi ve sonra...
Tıpkı Yemi'nin Eko'ya yaptığı gibi, Alex de Benjo'dan hatalarını kabul etmesini ve John'un dediklerini yapmasını istemişti, Eko kabul etmeyince BS tarafından öldürülmüştü. Benjo ise kabul etti ve adeta şartlı tahliye oldu...
Peki ufak bir toparlama yaparsak...
Mumyalamayı sonsuz hayata ve ölülerin ruhunu koruyan Anubis'e yoğun göndermeler var peki John Locke da bir ölü değil mi, belki de sonsuz hayatı yakalamış bir ölü, Richard gibi kimbilir. Lost bize son bölümlerde ne öğretti? Geçmiş aslında gelecek olabilir, peki öyleyse John Locke'un bunlarda önemli rolü olmayacağını iddia edebilirmiyiz? Ama bu sefer 30 yıl değil mesela 3000 yıl öncesi olsun...
Ne dersiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?