Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
neyi izlediniz yaa banada söyleyiiiin

bu arada unutmadan ne zamandır aklımda söleyeyim şimdi
sayidin^^ ingiliz hasta ^^ filminde oynadığını hatırlıyo musunuz nerdeyse 15 senelik film ama adam bir gram değişmemiş şimdi daha yakuşuklu ama :jeyyar:

Valla de:1shok:, ben hatırlamıyorum o filmde SayidiCADIARZU 15 sene önce tüyü bile bitmemiştir be Sayid'in.

İzledikleri şey de 6.sezon fragmanı şekerim. Hiçbir halt yok boş yere merak şeyetme, sadece 1.sezon ilk bölümdeki gibi birden bir göz açılıyor o kadar.

hıım izledim bende onu bi göz varda belki tee 1. sezonun başındaki cekin gözünü koymuşlardır resmi promo değildir bence :1no2:

evt aynı bu şekildeydi sayid hiç yaşlanmamış adam yaa öyle yeni yetme bi tipide yok hani
4 sene ennel ilk lostu izledimde tanımıştım sonra tv de gördüm bdaha baktım o :1shok:
hintli vardı bi tane hatırlarsan kafası sarılı dolaşıyodu işte oo :1shok:

umarım 6. sezonu çok uzatmadan başlatırlar gerçi olaylar çok birbirine girdi bu olayları çözmek için bi 6 sezon daha lazım =)

kızlar yaa...o göz jüliet'in olamaz mı? malum sezon onunla bitti belki yeni sezon da onunla başlar...

ya bir de benim kafama takılan bir şey var:uhm:

ben John locke'u geçen sezonlarda bir kulubeye götürmüştü...Jacob'a...hatırlayan var mı bilmiyorum ama..içerden "help me" (bana yardım et) diye ses gelmişti...

O neydi peki...ufff tam muammaa

lost dizisi;diğer dizilerden farklı,farklı olmasının sebebi ise;bizim bildiğimiz diziler baştan başlar,sona doğru gider ve bizler seyrederken az çok neler olabileceğini tahmin edebiliriz..fakat lost dizisi bana göre; 1.sezon,1.bölümünde son bölümü ile başladı ve bizler seyrederken sondan başa doğru seyrettik..böyle olmakla kalmadı,aralarda zaman yolculuğuda yapılıp;bir geçmiş,bir gelecek derken herkesin aklı karıştı..karışması da çok doğaldı çünkü böyle olması istenmişti diziyi farklı kılanda zaten buydu hiç kimse seyrederken bir sonraki bölümde neler olabileceğini tahmin edemiyordu..CADIARZU

şimdi benim anladığım kadarıyla bu dizi; aslında musa peygamberin hayatından etkilenilmiş ve mısır'da yaşanılan olaylardan yola çıkılarak bu şekilde bir senaryo ile bizlere dizi olarak sunulmuştur..bu kanıya nerden vardın derseniz en son seyrettiğimiz bölümde ben;jacobu öldürürken aralarında geçen konuşma da musa isminden bahsetti..o yüzden böyle bir sonuca vardım..böyle olmaya bilirde..
peki ben, jacob'u neden bu kadar kolay öldürdü? çünkü;jacob böyle olmasını istiyordu.. kendisi ölecekti ki ateşe atılabilsin ve kendisi yanarken de çıkan kara duman oluşabilsin ve bu zamana kadar seyrettiğimiz olaylar meydana gelebilsin..

ada ise;kayıp olan ve şuan da bile kimsenin akibetini bilmediği, zamanında mağrip denizi adaları denilen,adalardır ki,zamanında buradan geçen uçaklar,denizin yüzüne doğru çekilip düşmekte,buradan geçen gemiler batmakta,akibetlerindense haber alınamamaktadır..eski bir bilgine göre burada sonsuz bir hayat vardır ve burada yaşayan insanlar,dünya insanlarından farklı bir hayat sürmektedirler..

sayılar ise; 4 8 15 16 23 42 bu adanın kordinatlarıdır..diye düşünüyorum..neden böyle düşünüyorum? bu sayılar toplandığında 108 çıkıyor.. 4+8+15+16+23+42=108
bizimkilerin hepsi 108 dk.bir bu sayıları bilgisayara girerek,düğmeye basarak dünyayı kurtarıyorlardı..bu sayıları girmezlerse, manyetik alan faliyete geçiyor ve herşeyi bir mıknatıs gibi kendine çekiyordu..bunu en iyi 2.sezonda tam olarak hatırlamıyorum; 23 yada 24.bölümde gördük..john; sayıların girilmesini mantıklı bulmuyor,girilmezse bir şey olmaz diye düşünüyordu ve bunu denemek istedi..sayıları girmedi..manyetik alan faliyete geçti..desmond vede john arasında çıkan tartışma sonucunda john ne kadar izin vermese de desmond son anda bu sayıları girerek,manyetik alanı durdurmuştu..ancak bu manyetik alanın,faaliyete geçtiği o anlarda, desmond'un sevgilisi,desmond'u bulmaları için uçakla iki kişi görevlendirmiş, bu uçakta tam adanın üzerinden geçerken,hemde o manyetik alanın faliyette olduğu anda,uçakta bulunan göstergelerden birinde ''elektromanyetik anormallik saptandı'' diye bir yazı çıkmış sayılarsa:'' 7418880'' bu sayı ne anlama geliyor? sayılarının çarpılması sonucu: “7418880” çıkıyor..
4 x 8 x 15 x 16 x 23 x42 = 7418880
burdan yola çıkarak bu sayıların adanın kordinatları olduğunu düşünüyorum..

gelelim dizide bundan sonra neler olabileceğine dair düşüncelerime;bura da başrol kahramanımız hep dr.jack'ti..6.sezonda da öyle olacak..ayriyeten kız kardeşi claire ve babası da bu sezonda fazlasıyla olacak..bizler jacob:iyi ''beyaz'' ile ''siyah'' diğer kardeş:kötü, arasında ki savaşı izleyeceğiz,kazanan kötü taraf olduğu için bütün bu olaylar yaşanmıştı..bizler bu savaşın nasıl olduğunu neden çıktığını öğreneceğiz..fakat jacob'un hem bizimkilerden,hemde ilona'dan yardım istemiş olması sebebiyle,bizimkilerin 2. kez adaya geliş sebeplerinden biri bu, savaşın seyrini değiştirip kazananın iyi taraf olmasını sağlamak.. jacop, ilk sahilde kardeşiyle göründüğünde, sahildeki dev heykel tam dı..önünde oturmuş,denizden gelenler hakkında konuşuyorlardı..sonra, son sahnede heykeli sadece ayak olarak gördük, geri kalanına ne olduğunu öğrenmemiz için de bu savaşın nasıl olduğunu göreceğimiz zamana gidilecek..bu da 5.sezon son bölümün son sahnesinde; juliet'in bombayı patlatmasıyla bir parlama daha oldu ve zamanda geriye gidildi.. iki kardeşin arasında yapılan savaşın olduğu zamana ve bizimkilerin,ilona'nında katkılarıyla vede zamanda yapılan yolculuk sayesinde savaşın seyri değişecek..bizimkilerin adaya 2. kez geliş amaçları bu savaşın seyrini değiştirmek içindi..savaşın seyri değiştiği için yaşanan olaylarda değişecek..
Lost - Season 6 - Fanmade Promo

[dailymotion]video/x9bkdg_lost-season-6-fan-video_shortfilms[/dailymotion]

işte bu noktada bir uçak kazası daha olacak, uçak adaya 3.kez düşecek ve ada da ilk bölümde gözlerini açan dr.jack, yine gözlerini adada açacak..bizlerin 1.sezon,1.bölüm de seyrettiğimiz sahne bu bölümde yeniden tekrarlanacak..çünkü;bu gözler jack'e vede ilk 1.sezon,1.bölümdekiyle aynı..yani dizi başa saracak 1.sezon,1.bölüme geri dönüş olacak ama yaşanan olayların seyri farklı olacak..olması istenilen buydu..

zaten kimse adadan gitmek istemiyordu istedikleri olmuş olacak.. bizimkiler bundan sonraki hayatlarına ada da, kaldıkları yerden çok daha iyi bir şekilde geçirecekler..dr.jack'in, kız kardeşinin çocuğu aoran da adanın ilerleyen zamanlarında,adanın lideri olabilir..biraz karışık vede anlaşılması zor gibi görünüyor farkındayım,anlatırken ben bile zorlandım ama benim yapabileceğim bir şey yok..adamlar böyle olsun istiyorlar..
hem ben bu topiği nerden gördüm canım,ama olmazki ben kimim,siz kimsiniz,bu lost ta neyin nesi,:uhm:ben bu topiği hiç görmedim sizde benim yazdıklarımı hiç okumadınız böyle bir olay hiç yaşanmadı:ecrin_bebek:.8 ay sonra görüşürüz.. yerimseniben

Dedik ya işte o meğerde kara duman yani sezon finali başında gördüğümüz adammış bunları parmağında çevirmiş

semuş arkadaşım çok güzel yazmışsında benim aklıma bir kısım takıldı jacopun ölmesi gerekiorduki kara dumana dönüşsün demişsin fakat lockelar geçmişte değillerdiki yani onlar 2000lerdeyken diğerleri sawyer kate jack falan 1970lerdeydi. yani bu kara duman 70lerdede olduğuna göre locke jacopu öldürmeden öncede vardı??

jacob'u öldüren;daha doğrusu ateşe atan,john locke değildi..onun bedenini kullanan kardeşiydi..üstelik kendisi,kardeşini öldüremediği için ki şuan neden öldüremediğini bilmiyorum..ben'i kullanmıştı..
ada özel bir ada ve o adanın halkı da özel insanlar ve her birinin kendine has özellikleri var..ada halkından olanlar hiç yaşlanmıyorlar örnek:richard,hiç yaşlanmıyor bunu da jacob'a borçlu olduğunu söylüyor..kara dumanı da bir çok bölümde,bir çok kişinin bedenine girmiş gördük,insanların bedenlerini rahatlıkla kullanabiliyor..örnek;john locke ölü cesediyle ada da,aynı zamanda da heykelin içindeydi..kardeşlerden biri sağlık konusunda iyileştirme vede yaşlanmamak konusunda yeteneklere sahipken,bir diğer kardeş;insanların,bedenleri kullanabilme yeteneğine sahip..biz diziyi seyrederken,bir bölümün içerisinde hem geçmiş,hem gelecek,hem ada halkı,hem adaya gelenler yer aldığı için hepsi birbirinin içerisine girmiş bir şekilde anlatıldığı için,anlaşılması biraz zor vede anlatması da bir o kadar zor arkadaşım..:sm_confused:
ama doğru ama yanlış ben kafamdaki soruların cevabını az çok buldum..doğru olup olmadıklarını 8 ay sonra 6.sezon başlayınca herkes gibi öğreneceğim..şutarafagitti soru sorarak kafamı daha da karıştırmayın..kafamçokkarıştı yoksa bende lost olup çıkacağım yakında..kafanıza takılan soruların cevabını 8 ay sonra 6. sezonda bulmanız dileğiyle..a.s.

semuş brova .valla tebrik ediyorum.
çok mantıklı anlattıkların...
ay ya yeniden mi başasam ilk sezndan anlaya anlaya
alkisalkisalkisalkisalkisalkis

semuş valla john locke ın ölü bedenini görünce canlısının kim olduğunu tahmin edememiştim helal olsun :) çok iyi olan tahminlerine dayanarak son bi tahmin daha istiyorum they are coming diyordu ölmeden önce jacob yanlış hatırlamıosam, peki sizce gelenler kimler?

sormayın kızlar bu gece bende adaya düşenlerdenim aman allahım o ne heyacan o ne adralanindelikafaduldenyalnız herkez uçakla gemiyle adada mahsur kalırken ben nasıl oluyosa trenle mahsur kalıyorum olaya yeni bi boyut getirdim yaneee:roflol: ama hangi yollarla onu bilemiyorumşakkıdıbu bizim karabulut trenimiz saldırıyo tek tek vagonları parçalıyo bizde son vagono doğru kaçışıyoruz bi bakıyorum kii camdan adadayız aman diyorum bu karabulut bi ayetek kürsi oyuyayımda kurtulayım şundandelikafaduldenkarabulutu kara basanla karıştırıyorum sanırım kaydirigubbakcemile3eee gecenin bi yarılarına kadar lost izlersen olacağı bu:mymeka:

of of ben de rüyalarımda ormanda oluyorum hep :)) 1,sezondan izlemeye başlıyoruz kocemle :)) biz izleyene kadar da 6,sezon başlar :)) yoksa zaman geçmez ,hem unutmaz hem de yerlerine oturturuz bazı şeyleri.çünkü unuttuluyor ,öyle iç içe geçiyor ki olaylar :)) beynim karışıyor ,her bölümde aaaaa demekten yoruluyorum bazen :)) ama bayılıyorumm ..semuş bu arada gerçekten Lak ın bedenini cekıp ın kardeşi sakallı ise , ilona kim ? cekıp neden yardımına ihtiyacım var falan demişti ,ayrıca da ilona sayyid i tutuklu şekilde o uçağa binmişti ,cekip için mi bindiler :) iyice karıştı :)) ilona demek ki bu adayı biliyordu , sayyid i kullandı ya da ...

şimdi 1 sezon ilk bölüme baktım jack in gözü ile fragmandaki göz aynı gibi
ama yanıltmada olabilir ..

bu lost bende sezon fınalını ızledımm
bu lost yazanlar delı edecek benı....

bu fılm bır ızleyen pısman bırde ızlemeyen.
yon boyle bır dızı

yaa kızlar peki neden help me dedi Jacop john locke ilk kez kulubeye gittiğinde...ayrıca ilk kulubeye gittiğinde yıl 2004 tü, yani uçağın adaya düştüğü yıl...benjaminin jacop'u bıçakladığı ise 3 yıl sonrası 2007...

dün tnt'de yine izledim...kulubeden çıkarken help me diye seslendi birisi ve bunu benjamin duymadı..neden taa 2004 te yardım istedi JAcop?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…