lost dizisi;diğer dizilerden farklı,farklı olmasının sebebi ise;bizim bildiğimiz diziler baştan başlar,sona doğru gider ve bizler seyrederken az çok neler olabileceğini tahmin edebiliriz..fakat lost dizisi bana göre; 1.sezon,1.bölümünde son bölümü ile başladı ve bizler seyrederken sondan başa doğru seyrettik..böyle olmakla kalmadı,aralarda zaman yolculuğuda yapılıp;bir geçmiş,bir gelecek derken herkesin aklı karıştı..karışması da çok doğaldı çünkü böyle olması istenmişti diziyi farklı kılanda zaten buydu hiç kimse seyrederken bir sonraki bölümde neler olabileceğini tahmin edemiyordu..CADIARZU
şimdi benim anladığım kadarıyla bu dizi; aslında musa peygamberin hayatından etkilenilmiş ve mısır'da yaşanılan olaylardan yola çıkılarak bu şekilde bir senaryo ile bizlere dizi olarak sunulmuştur..bu kanıya nerden vardın derseniz en son seyrettiğimiz bölümde ben;jacobu öldürürken aralarında geçen konuşma da musa isminden bahsetti..o yüzden böyle bir sonuca vardım..böyle olmaya bilirde..
peki ben, jacob'u neden bu kadar kolay öldürdü? çünkü;jacob böyle olmasını istiyordu.. kendisi ölecekti ki ateşe atılabilsin ve kendisi yanarken de çıkan kara duman oluşabilsin ve bu zamana kadar seyrettiğimiz olaylar meydana gelebilsin..
ada ise;kayıp olan ve şuan da bile kimsenin akibetini bilmediği, zamanında mağrip denizi adaları denilen,adalardır ki,zamanında buradan geçen uçaklar,denizin yüzüne doğru çekilip düşmekte,buradan geçen gemiler batmakta,akibetlerindense haber alınamamaktadır..eski bir bilgine göre burada sonsuz bir hayat vardır ve burada yaşayan insanlar,dünya insanlarından farklı bir hayat sürmektedirler..
sayılar ise; 4 8 15 16 23 42 bu adanın kordinatlarıdır..diye düşünüyorum..neden böyle düşünüyorum? bu sayılar toplandığında 108 çıkıyor.. 4+8+15+16+23+42=108
bizimkilerin hepsi 108 dk.bir bu sayıları bilgisayara girerek,düğmeye basarak dünyayı kurtarıyorlardı..bu sayıları girmezlerse, manyetik alan faliyete geçiyor ve herşeyi bir mıknatıs gibi kendine çekiyordu..bunu en iyi 2.sezonda tam olarak hatırlamıyorum; 23 yada 24.bölümde gördük..john; sayıların girilmesini mantıklı bulmuyor,girilmezse bir şey olmaz diye düşünüyordu ve bunu denemek istedi..sayıları girmedi..manyetik alan faliyete geçti..desmond vede john arasında çıkan tartışma sonucunda john ne kadar izin vermese de desmond son anda bu sayıları girerek,manyetik alanı durdurmuştu..ancak bu manyetik alanın,faaliyete geçtiği o anlarda, desmond'un sevgilisi,desmond'u bulmaları için uçakla iki kişi görevlendirmiş, bu uçakta tam adanın üzerinden geçerken,hemde o manyetik alanın faliyette olduğu anda,uçakta bulunan göstergelerden birinde ''elektromanyetik anormallik saptandı'' diye bir yazı çıkmış sayılarsa:'' 7418880'' bu sayı ne anlama geliyor? sayılarının çarpılması sonucu: “7418880” çıkıyor..
4 x 8 x 15 x 16 x 23 x42 = 7418880
burdan yola çıkarak bu sayıların adanın kordinatları olduğunu düşünüyorum..
gelelim dizide bundan sonra neler olabileceğine dair düşüncelerime;bura da başrol kahramanımız hep dr.jack'ti..6.sezonda da öyle olacak..ayriyeten kız kardeşi claire ve babası da bu sezonda fazlasıyla olacak..bizler jacob:iyi ''beyaz'' ile ''siyah'' diğer kardeş:kötü, arasında ki savaşı izleyeceğiz,kazanan kötü taraf olduğu için bütün bu olaylar yaşanmıştı..bizler bu savaşın nasıl olduğunu neden çıktığını öğreneceğiz..fakat jacob'un hem bizimkilerden,hemde ilona'dan yardım istemiş olması sebebiyle,bizimkilerin 2. kez adaya geliş sebeplerinden biri bu, savaşın seyrini değiştirip kazananın iyi taraf olmasını sağlamak.. jacop, ilk sahilde kardeşiyle göründüğünde, sahildeki dev heykel tam dı..önünde oturmuş,denizden gelenler hakkında konuşuyorlardı..sonra, son sahnede heykeli sadece ayak olarak gördük, geri kalanına ne olduğunu öğrenmemiz için de bu savaşın nasıl olduğunu göreceğimiz zamana gidilecek..bu da 5.sezon son bölümün son sahnesinde; juliet'in bombayı patlatmasıyla bir parlama daha oldu ve zamanda geriye gidildi.. iki kardeşin arasında yapılan savaşın olduğu zamana ve bizimkilerin,ilona'nında katkılarıyla vede zamanda yapılan yolculuk sayesinde savaşın seyri değişecek..bizimkilerin adaya 2. kez geliş amaçları bu savaşın seyrini değiştirmek içindi..savaşın seyri değiştiği için yaşanan olaylarda değişecek..
Lost - Season 6 - Fanmade Promo
[dailymotion]video/x9bkdg_lost-season-6-fan-video_shortfilms[/dailymotion]
işte bu noktada bir uçak kazası daha olacak, uçak adaya 3.kez düşecek ve ada da ilk bölümde gözlerini açan dr.jack, yine gözlerini adada açacak..bizlerin 1.sezon,1.bölüm de seyrettiğimiz sahne bu bölümde yeniden tekrarlanacak..çünkü;bu gözler jack'e vede ilk 1.sezon,1.bölümdekiyle aynı..yani dizi başa saracak 1.sezon,1.bölüme geri dönüş olacak ama yaşanan olayların seyri farklı olacak..olması istenilen buydu..
zaten kimse adadan gitmek istemiyordu istedikleri olmuş olacak.. bizimkiler bundan sonraki hayatlarına ada da, kaldıkları yerden çok daha iyi bir şekilde geçirecekler..dr.jack'in, kız kardeşinin çocuğu aoran da adanın ilerleyen zamanlarında,adanın lideri olabilir..biraz karışık vede anlaşılması zor gibi görünüyor farkındayım,anlatırken ben bile zorlandım ama benim yapabileceğim bir şey yok..adamlar böyle olsun istiyorlar..
hem ben bu topiği nerden gördüm canım,ama olmazki ben kimim,siz kimsiniz,bu lost ta neyin nesi,:uhm:ben bu topiği hiç görmedim sizde benim yazdıklarımı hiç okumadınız böyle bir olay hiç yaşanmadı:ecrin_bebek:.8 ay sonra görüşürüz.. yerimseniben