- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.106
- 1.123
Diyarbakırın neresi, merkezse eğer çok güzel orası ben de çok severim. Oraya mı gideceksin. Güzel yanı çok bu kültürün ama zorlukları da vardır mutlaka, çok iyi tanıman emin olman lazım.Muşluları Kürtler dahil kimse sevmiyor galiba erkek arkadaşım da demiştiDiyarbakırlı kendisi.
Benim babam öyle katı değil fakat bilinçaltlarında var bazen ağzına geleni söylüyorlardı küçükken falan hatırlıyorum. Annem de aşirete gelin gideceksin diye çok korkuyorum deyip duruyor ve çok katı özellikle erkeklerine karşı, beni ezeceklerini düşünüyor ki ben de çok baskın karakterli biri değilim işleri yoluna koyamam genelde kendimi savunmak yerine umursamam ya da çeker giderim. Ondan korkuyor. Erkek arkadaşımın ve benim bakış açımız aynı olaylara zaten klasik bir Türk gibi düşünmüyorum bu konularda ama ister istemez korkularım oluyor. Ailesini net tanımıyorum ama doğuda kız tarafı baba eviyle görüşemez vs. diyenler var. Bir de evlenince değişir mi acaba diyorum; kıskançlık, baskın olmak istemesi vs. Şimdilik bunların sinyallerini almadım tabii hatta oraların hoşuma giden şeyi çok. Beni daha çok koruyup kollaması, çok yardımsever ve cömert olması gibi. Kafamda deli sorular...
Biz zaten onun ailesinin olduğu yerde tanıştık, biz çıkarken kv vefat etti, taziye sırasında sürekli orada olunca ailenin içine dahil oluverdim kendiliğinden, bu sayede onları çok iyi tanıma şansım oldu. Ortada isteme bile yokken gelinleri gibi olmuştum, hemen sarıp sarmaladılar.
Eşimi hem iş hem arkadaş hem aile ortamında görme şansım oldu. Hiçbir sürprizle karşılaşmadım o yüzden. Sen adamlarını dikkatli at ve hiçbir şeyi değişir diye düşünme, her şey ne ise o olarak kalacaktır. Ben lafını esirgemeyen bir indanım içim neyse dışım da odur. Onun ailesini de kendi ailem saydım öyle iyi niyetli davrandım. Ezemeyecklerini bildiler hep, sessizsen ve bı insanlar da zor insanlarsa her evlilikte yaşanacak sorunları yaşarsın.
Gelenek kısımlarını erkek arkadaşına sor, her şehrin de aşiretin de farklı kuralları var.