lütfeeenn yardımmm :((

ecemmecem

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2013
21
0
6
35
Afyon
Kızlar bende " POLİKİSTİK OVER " var. Ve yüzümde, yanaklarımda, göbeğimde ve sırtımda hafif ve ince tüyler var. Ayrıca zaman zaman adetimde düzensizlik ve çoğunlukla koyu kıvamda akıntım oluyor. Bu sıkıntılardan nasıl kurtulabilirim? ÇOCUĞUM OLUR MU SİZCE? Nişanlıyım ve korkuyorum.

Bu konu hakkında derinlemesine bir bilgi sahibi değilim. Ancak ben çok duydum polikistik over hastalığı olup da hamile kalanları.

Polikistik hamileligi belki geciktirebiliyor ama asla engel degil. Bence kendine iyi bir uzman bul ve nisanliyken tedavine basla. Bozma moralini.

Tedavi şekli bebek sahibi olmak isteyenlere göre değişim gösterir. Bu tedavide aşama aşama giden bir tedavi yöntemi uygulanır. Eğer başvuran kişi çocuk sahibi olmak istemiyorsa yapılacak birkaç tane uygulama vardır. İlk öncelikli olarak adet düzensizliği sorunu çözülür. Uzun süre adet görmeyen kadınlarda östorojenin etkisi ile rahim kanseri riski de artar. İkinci aşama ise tüylenmenin önüne geçmektir. Tüylenmenin önüne geçmek için antiandrojenler kullanılır. En iyi yöntem ise doğum kontrol haplarıdır. İnsülin direncine bağlı olarak gelişen kilo problemini de düzenlemek gerekmektedir. Hastaya uygulanan diyetler ve egzersizler en başarılı tedavi yöntemleridir. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda ise, kişinin insülin direncini ayarlamak ve yumurtlamasını sağlamak gerekir. Polikistik over sendromu hastalığına sahip bazı kadınlarda haplarla yumurtlama oluşturuluyor ve çocuk sahibi olabiliyorlar.

gecmis olsun..bence once tedavi gorun (tuylenme,adet duzensizligi)sonra bebek dusunun..cunku bebekten sonra pek vakit bulamayabilirsiniz..hatta simdiden baslayin haplara

evli misin bilmiyorum canim ama ihmal etme tedavini ol.

Benim bir arkadasimda da var PKO. cocuk istiyorlar ama doktor demis 3 sene dogum kontrol hapiyla tedavi olacaksin. Simdi mecbur cocuk olayi 3 sene ertelendi.

Yani isin ozeti, tedavini cok gece birakma. Bu arada, o arkadasim da da tuylenme vardi. ilaca basladiktan sonra azaldi

bende de pko var diane-35 verdi doktor 1 sene kullanacaksın dedi.21 tane hap var.Onlar bitince 1 hafta ara sonra tekrar 2. kutuya devam benim ilk kutu bitti.Şimdi aradayım ve hastalandım.İnşallah Allah şifamızı verir pko kısırlık gibi değil sanırım tedavi olunca cocugun olabiliyor.

Üzülmene hiç gerek yok. Bendede var PKO 1 sene dogum kontrol hapı kullandıktan sonra hamile kaldım. Evlendikten sonra hemen cocuk istiyorsan evlenmeden önce kullanırsın.

Bende de pko olduğu söylenmişti. Evlendikten sonra 6 ay doğum kontrol hapı ile korunmuştum. Korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kalmıştım. Hamile kalmadan önce, hastanede endokrin uzmanına gitmiştim. Kilo problemim pkodan dolayı mı acaba diye. Ama yapılan tahliller sonucunda, doktor sizin öyle bir rahatsızlığınız yok, tahliller normal demişti.
Size tavsiyem bir endokrin uzmanına ve kadın doğumcuya görünmeniz.
Kendinizi üzmeyin, eğer ki pko hastalığınız çıksa bile kısa bir tadavi ile hamile kalabilirsiniz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…