Lütfen akıl verin ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Daha kolaydır elbette ama ben çok zayıf bir insanım bunu cevremde ki herkes söyler çoğu zaman intiharı düşünüyorum normal bir insan için kolay olabilir ama benim gözümde dağlar kadar büyük bir sey ondan ayrilmak
İntiharı düşünme sebebiniz nedir? Birlikte olduğunuz kişiyse eğer, hayatınızdan çıkınca yaşama daha sıkı tutunacağınız kesin.

Hayır dinine bağlı bir insandı el ele tutusmamizin bile günah olduğunu söyleyip beni ikna etti ama dini nikahtan 1 sene sonra maalesef onuda yaşadık 😔
Peki madem dinine çok bağlı bir insanmış, nikah neden yapılır? Allah katında onu eşin olarak kabul edersin, helalin olur ve nikah gibi düğün gibi işlerle bunu insanlara duyurursun. Amaç evliliği duyurmaktir. Bu ne demek biliyor musun? O adam birliktelik yaşamak için, sana yanaşmak için dini bu konuda kullanmıştır. Şimdi diyeceksin ki o adam benim ailemden daha dindar ama, bende diyecem ki senin ailen de çok daha akıllı. Senin ilk birlikteligin olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu kadar bağlandın. Bence psikolojik destek al, bu adam evlenince düzelmez hayatından çıkartmaya bak. Yok ama ayrılmam ölürüm diyorsan sana hayatta başarılar

İntiharı düşünme sebebiniz nedir? Birlikte olduğunuz kişiyse eğer, hayatınızdan çıkınca yaşama daha sıkı tutunacağınız kesin.
Intihar düşünme sebebim çaresizlik. Ne onunla olabikiyorum nede yaşadıklarım ve sevdiğim için vazgeçebiliyorum

Ben çok baglandım ve seviyorum o yüzden vazgeçemiyorum 😔
Biz ne yapalım bu durumda?
Küfürleri yiyip, psikojik şiddet belki ilerisinde fiziksel şiddet görüp devam edin hayatınıza o zaman.

Psikojik olarak iyi değilseniz de yardım alın.

Aileden gizli nikâh kiymak isteyen erkekler kibar tabiriyle fırsatcıdır. Bu oyunlara niye geliyorsunuz onu anlamıyorum. Ama ne olursa olsun ayrılın bu adamdan.

Evet çok ısrar etmişti ısrarlarına dayanamaz olmuştum hatta ya dini nikah olsun yada bitsin demişti çok sevdiğim için kabul etmiştim. Tabiki kendime yakıştıramıyorum ama vazgeçmekte çok zor benim icin
Neden zor? Bosanmak daha mı kolay sanıyorsunuz? Şiddete maruz kalmak, es dediğiniz kişi tarafından bıcaklanmak? Üzgünüm bu kafa ile kimse size yardımcı olamaz. Gerekirse destek alın, ailenize de anlatın acık acık en azından annenize.

Sürekli vazgeçemem diyosunuz. Nasıl bi akıl vermemizi bekliyosunuz ? Şimdiden bunlari yapan evlenince neler yapar hiç mi düşünmüyosun ? Intihar etmeyi dusunmek yerine evlenmeden gerçek yüzünü gördüğün için ayrılıp şükretmen gerekli.

Eğer aynı kafayla ayrılırsanız gidip baska ona benzer birine bağlanırsınız su an sevgilinizin ya da x,y nin nasıl biri oldugunun önemi yok. Siz kendinizdeki soruna yönelin? Sizce neden hala böyle birini seviyor ve ayrılamıuosunuz? Bağımlı, dayanıksız ve kendinden çok başkasına deger verme şemalarınızı düzeltin. Bunlar üstünde çalışıp kafanızı degistirin. O zaman kimsenin aklına gerek kalmadan kendiniz vazgeçer ve hakettiğiniz hayatı yasayabilceginiz insanlarla birlikte olursunuz

Eğer aynı kafayla ayrılırsanız gidip baska ona benzer birine bağlanırsınız su an sevgilinizin ya da x,y nin nasıl biri oldugunun önemi yok. Siz kendinizdeki soruna yönelin? Sizce neden hala böyle birini seviyor ve ayrılamıuosunuz? Bağımlı, dayanıksız ve kendinden çok başkasına deger verme şemalarınızı düzeltin. Bunlar üstünde çalışıp kafanızı degistirin. O zaman kimsenin aklına gerek kalmadan kendiniz vazgeçer ve hakettiğiniz hayatı yasayabilceginiz insanlarla birlikte olursunuz
Bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum😔

O zaman siz onu çok sevdiğiniz için ona bağlandığınız için değil birlikte olduğunuz için gizli evlilik yaptığınız için bir nev-i ona mecbur olduğunuz için katlanmak zorunda hissediyorsunuz ve ayrılmıyorsunuz hatta bu yüzden intiharı düşünmüşsünüz Özetle siz onu sevmiyorsunuz ve ayrılabilirsiniz ama korkuyorsunuz ..:(

Bana bu yaptıklarına ragmen onu çok seviyorum ve ben çok duygusal bir insanım güçsüzüm hayata karşı kaldıramıyorum vazgeçemiyorum 😔

bu da artık aşırı duygusallığı bırakmak için karşınıza çıkmışş harika bir fırsat. hepimizin duyguları var. kimse zorlukları güle oynaya aşmıyor.
kendinizi motive edin ve yanında değersiz hissettiğiniz bir erkekler ömrünüzü çürütmeyin.

Ben çok baglandım ve seviyorum o yüzden vazgeçemiyorum 😔

Ah canim, sen sevmek nedir bilmiyorsun ki. 18 yasinda o ergenlik duygular ile birine kapildin iste. Ve adina sevgi diyorsun. Oysa normal bir toplumda yasasaydik, kadin erkek esit olsaydi ve kadinlara namus baskisi yapilmasaydi o çoçuk sadece bir flört olurdu. Ilerleyen yillarda birakirdin sen.

Sen düsün. Sadece 5 yilini vermek mi? Gelecek 50 yilini daha vermek mi? Mutsuz mutsuz? 18 yasinda, gelecek 50-60 yilini geçirecegin insani bulman zaten olan birsey degil. O yasta hayattan ve karsindaki beklentilerin, 25 yasindan daha farkli, 30 yasindan çok çok daha farkli.

Bak 23 yasindasin ve simdiden bile daha farkli düsünüyorsun. Ergenligini üzerinden atmaya basliyorsun ve kendi karakterin daha ortaya çikmaya basladi. Isteklerin beklentilerin degisti. Birseylerin ters gittigini fark ediyorsun artik.

Evlendikten sonra bosanmak çok daha zor oluyor. Bence simdi ayril. Yapamam, edemem deme. Gelecegini çöpe atma sakin. Mutlu olmak herkesin hakki.

Back
X