Lütfen akıl verin ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Haklisiniz ama çevremdeki hic kimse sizin gibi düşünen insanlar değil bu durumu bilseler neler tasarım tahmin bile edemiyorum cevremde ailemde sizin gibi modern düşünen kimse yok

Tatlım kimse kimsenin yatak odasını bilmek zorunda değil
Annene ailene arkadaşlarına heyy bakiinn ben sevgilimle birlikte oluyorum demek zorunda değilsin
Bunun şu düşünce bu düşünceyle alakası da yok. Sen bir şeyler yaşamışsin kendince doğru ya da yanlış bunları birilerinin onayına sunmana gerek yok çünkü sen 23 yaşında yetişkin bir bireysin.

16yasinda olsan sana bunları demezdim ama 23 yaşındasın farkında mısın?

Kimsenin sana sahip çıkmasına gerek yok sen kendine sahip ciksana??

Sen kendine acimazsan, muhtacım triplerine girersen arkanda hangi aile olursa olsun yine bağımlı olarak birilerine yaşarsın

Okumussun mesleğini eline al. Çalış. Kimler kimleri unutuyor ya insanlar 20 yıllık evliliğinden 3 çocukla boşanıyor

Yani özetle kendini bu kadar kolay harcama. Ömür sana verilmiş

Evet ilkti. Ayrilmak istemiyor degilim ama yapamiyorum bundan sonra kimseyle olamam kimseyi sevemem gibi geliyor

Niye olamazsin? Ki önemli olan bu bile degil. Önce kurtulmaya odaklan. Özgürlügünü ele almaya odaklan. Okulunu bitir, ise gir, para kazan. Kendine birseyler al. Is arkadaslarin ile yemege çik, gez,..

Parani kazandiktan sonra annenlerde sana daha fazla özgürlük verir. Birazda sende özgüvenini alirsin ve özgür olmayida diretirsin.

Gerçtekten erkekler onun gibi degil. Her erkek onun gibi degil. Sana deger verecek, seninde ona asik oldugun birini mutlaka bulursun. Seks yasadin diye defolu mal degilsin. Zaten "mal" degilsin. Sen bir insansin. Isteklerinde var, hormonlarinda. Bu konuda kimseye hesap vermek zorundada degilsin.

Resmi nikah olmadan dini nikah yapan hangi inamsa şikayet edilmeli yok böyle bir şey
Birliktelik yaşamış olabilirsin bu boşanmana engel değil
Yapmışssın bir hata. Bırakabilirsin yani böyle din bağlılığı olacaksa olmasın

Abi bunun da nesini seviyorsun allahaşkına adam kovid19 un mutasyonlaşmış hali

Ha diyorsan ki ben diğer kadınlara iyilik yapacam onlar yanmasım diye bu adamla duracam sen bilirsin
Haklısınız ama bu soyledikelriniz benim için hiç kolay değil birdaha kimseyle olamam kimseyi sevemem yada beni sevmezler yüzüme vurular gibi hissediyorum

Tatlım kimse kimsenin yatak odasını bilmek zorunda değil
Annene ailene arkadaşlarına heyy bakiinn ben sevgilimle birlikte oluyorum demek zorunda değilsin
Bunun şu düşünce bu düşünceyle alakası da yok. Sen bir şeyler yaşamışsin kendince doğru ya da yanlış bunları birilerinin onayına sunmana gerek yok çünkü sen 23 yaşında yetişkin bir bireysin.

16yasinda olsan sana bunları demezdim ama 23 yaşındasın farkında mısın?

Kimsenin sana sahip çıkmasına gerek yok sen kendine sahip ciksana??

Sen kendine acimazsan, muhtacım triplerine girersen arkanda hangi aile olursa olsun yine bağımlı olarak birilerine yaşarsın

Okumussun mesleğini eline al. Çalış. Kimler kimleri unutuyor ya insanlar 20 yıllık evliliğinden 3 çocukla boşanıyor

Yani özetle kendini bu kadar kolay harcama. Ömür sana verilmiş
Teşekkür ederim ama o olmazsa kimse beni sevmez yüzüme vurur bu durum hayatımda hep.karsima cikacak önümde bir engel olacak gibi hissediyorum

Onu hiç tanımamış olmayı o kadar çok isterdim ki Ama burda yazarken sadece özet geçiyorum çok zor zamanlar geçirdim dayanamayıp hastanede sakinleştirici vurulduğum zamnalr oldu bu yaşımda o kadar çok yıprandım ki elimden tutan kimsem yok ondan başka yapmalıyım vazgeçmem gerek biliyorum doğru insan olmadığının farkındayım ama yapamiyorum

Hayat iste herkese adil davranmiyor ne yazikki. Benim 30 küsür yilda yasadiklarimin, sen kimbilir 15 yilda yasamissindir. Olabilir. Ancak hersey kader degildir. Hayatta birçok seye biz karar veririz. Bu senin için bir dönüm noktasidir. Cok degil 1 yil sonra bile keske diyeceksin, eger evlenirsen.

Karar senin. Ya hayatin boyunca hep baskalarin emirlerine göre yasayip, yipranacaksin. Ya simdi azicik zorluk çekeceksin, bu sahisten ayrilacaksin ve kendini bulacaksin. Kendi yolunu çizeceksin. Tirniklarin ile kaziya kaziya kendi hayatini insa edeceksin. Ve kimsede bunu elinde alamayacak!

Sen gücsüz degilsin. Bu etrafin sana biçtigi rol ve sen buna zaman ile inanmissin. Gözlerini açtigina göre, neyin ne oldugunu fark ettigine göre gayet güçlüsün. Simdi tüm gücünü topla ve o adamdan ayril. Tüm hayatinda aldigin en iyi karar olacak inan bana.

Hayır dinine bağlı bir insandı el ele tutusmamizin bile günah olduğunu söyleyip beni ikna etti ama dini nikahtan 1 sene sonra maalesef onuda yaşadık 😔

Bu ne cahillik ya ? Ikinizde çok cahilsiniz.
Bence siz ondan zaten ayrılmazsınız evlenir kufrunuzu hatta dayaginizi yer oturursunuz. Sonucta beraber olmussunuz dunyanin sonu sizin icin bu durumda ayrilmak kendinizi kandirmayin ?? Boşuna konu açıp fikir sormuşsunuz.

Daha yaşın çok genç önce bi kpss çalış sonra atan hayatını yaşa.para kazanmanın kimseye hesap vermemenin özgürlüğün ne demek olduğunu tat

Gerci bunları tadınca da evlenmek istemiyo insan :)
Kendine yazık etme

Haklısınız ama bu soyledikelriniz benim için hiç kolay değil birdaha kimseyle olamam kimseyi sevemem yada beni sevmezler yüzüme vurular gibi hissediyorum
Teşekkür ederim ama o olmazsa kimse beni sevmez yüzüme vurur bu durum hayatımda hep.karsima cikacak önümde bir engel olacak gibi hissediyorum

Herkes ayrılmayacagını bile bile vakit ayırıp yol göstermeye calıs ama verdıgın cevaplar hep bunlar olmus.
Peki biz napalım, gelip cocugun kulağını cekıp tek ayak ustunde mı bekletelim?

Ailem beni vermedi ne demek ? Siz esya değilsiniz aileniz sizi versin. Ailemin onayı olmadan diyebilirdiniz. İmam nikahı hakkinda diyecek bir seyim yok ama nikahı bozmanın yolunu bir bilene sorabilirsiniz. Ayrıca 5 yilin yaninda 50 yil diyorum. Böyle biriyle ömür gečmez.

Intihar düşünme sebebim çaresizlik. Ne onunla olabikiyorum nede yaşadıklarım ve sevdiğim için vazgeçebiliyorum
Alt tarafı sevismissiniz. Ne olmuş yani. Ben aşırı inancli değilim ama sevistigim icin değil de imam nikahı yaptığım için kendimi iğrenç hissederdim. Sırf beraber yaşamak adına dini kullandiğim icin.

Daha kolaydır elbette ama ben çok zayıf bir insanım bunu cevremde ki herkes söyler çoğu zaman intiharı düşünüyorum normal bir insan için kolay olabilir ama benim gözümde dağlar kadar büyük bir sey ondan ayrilmak
Evlen o zaman 5 yılını da hiç etme 25 yıl daha katlan küfürlere 3/4 cocukta yap yarın öbür gün dayakta atar istediğini almak için dini bile alet etmiş.

Back
X