Lütfen bi akıl verin !...

merimavi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
27
4
8
Arkadaşlar ailemle ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Lütfen yardım edin...

Son düzenleme:
Kardeşleri büyüyüp kendi ayakları üstünde durmaya başlayınca yükü hafifleyecektir. 5 ay çok kısa bir zaman. İyice tanıyın hemen evliliğe gitmeyin. İyice tanıyın edin zamanla bu yükleri de azalacaktır.

peki teşekkür ederim...

Bu konuyu onunla konuştunuz mu peki? Madem ciddi düşünüyor bu kadar borcu olan adam evlenmeyi hesap etmiş mi bakalım.

Bence cok zor evlenirsen sıkıntı yasarsin bariz belli iyiki asktan gozu kor olanlar gibi degilde artik farkina varmissin bazi seylerin8yilda az degil

Bu konuyu onunla konuştunuz mu peki? Madem ciddi düşünüyor bu kadar borcu olan adam evlenmeyi hesap etmiş mi bakalım.
evet konuştum..o herşeyi düşündüğünü hesapladığını söylüyor...bide askerliği var yani 2 yıl gibi bi süre var önümüzde bu sürede parada birktiririm diyor

niye öyle söyledinki ):

E çünkü adam başta her seyi söylemiş, siz de kabul etmissiniz. Kabul ettiğiniz şeyin sıkıntısını cikaramazsiniz.
Adam başta soylemeseydi tamam ama soylemis yani. Bizi de abilerim okuttu. Babamiz yoktu. Abim yok yeğenim sirf eksikligini hissetmesin diye en iyi en özel okulda okutuyorlar, okutuyoruz. Yapmayin lütfen. Kimsenin egitim hakkini calmayin ve ailesine yaptigi destegi de engellemeyin..

Evlenip de adama yazik etme. Bu kadar net!
KIzi hemen mal para duskunu gorup adama yazik olayi yaratma bence zorunda degil onun ailesinin borc harc yukunu cekmeye basta durumu kavtayamamis olabilir onunda masrafi olacak yuva kolay kurulmuyor oyle bide o yuku almak zorunda degil ogretmenler sonucta 10 milyar maasla calismiyorlar

Bence cok zor evlenirsen sıkıntı yasarsin bariz belli iyiki asktan gozu kor olanlar gibi degilde artik farkina varmissin bazi seylerin8yilda az degil
farkına keşke başta varaymışım diyorum...aynı okuldayız bide hergün yüzyüze seviyorum da onu napıcam bilemiyorum ):

erkek arkadaşınızın gözünden anlatabilirim,
ben de öğretmenim, evliyim
hala kardeşim ve annemin birçok ihtiyacını karşılar, kalkınmalarına yardım ederim,
ve onlar kendi ayakları üzerinde gerçekten yaşayabilecek duruma gelene kadar da
(annemin emekli olabilmesi gibi...) devam edeceğimi söyleyebilirim

bazen düşünemediğim eksiklerini eşim fark eder ve müdahale eder mutlaka
sizin gibi o da konuya en başından hakimdi
öyle ki henüz ben atanamışken, söylediklerimi kendisi gerçekleştirirdi

bizim açımızdan sıkıntı yok

bunları göze alabilecekseniz, kalbiniz bu kadar kocamansa devam edin
iyi niyetinizin karşılığını mutlaka alacağınıza eminim

ancak şimdiden rahatsızsanız ilişkinizi gözden geçirin, daha büyük sıkıntılar yaşamayın derim...

Sevgiliniz olan o şerefli öğretmeni anlından öpmek isterdim inşallah ilerde bnim Çocuklarım olunca böyle Öğretmenleri olur .. Aldığı orta karar maaşla fedakarca Kardeşlerini okutan ailesine destek olan ŞEREFLI ÖĞRETMEN .. Sizin endişelerinize gelince böyle insanlar değişmez ailesi için ölür ailesi için Yaşar ..

farkına keşke başta varaymışım diyorum...aynı okuldayız bide hergün yüzyüze seviyorum da onu napıcam bilemiyorum ):
Olabilir başta durumu cok onemsemediniz kavrayamadiniz belki ama artik farkina vardiniz cok gecte degil bence yuzyuze bakiyorsunuz ama uygun sekilde olmayacagini soyleyeseniz cok sıkıntı yasayacaginizi sanmam mantik tek basina yetmedigi gibi tek basina sevgiylle yapilan evliligide dogru bulmuyorum hem mantikli hemde sevgi olan iliski daha saglikli

benim tek istediğim kendi yağımızla kavrulmak...nişan düğün olaylarını biraz konuştuk h
benim zaten engelleme gibi bir amacım yok..babalarıda hayatta sizinkinden daha farklı bi durum..

Ben de nişanlım da ailelerimize destek oluyoruz; diyebilirim ki ikimiz de maaşlarımızın yarısını ailelerimize veriyoruz. İkimizin de öğrenci kardeşlerimiz, sıkıntıda ailelerimiz var. Evlendikten sonra da ihtiyaç kalmayana kadar böyle devam edecek bu; bunu ikimiz de biliyoruz ve böyle bir şeyin konusu bile olmaz, olamaz. Nişanlım bugün bana "Bundan sonra ben destek olmuyorum, sen de olma" dese o iş biter, arkama bakmam.

Erkek arkadaşınız da muhtemelen ailesine sırt dönmeyecektir. Bu mesele sizin için önemliyse ayrılın. Ailesinin ihtiyacı olmayan öğretmenler ya da başka koca adayları vardır elbette.

Eğer ailesini severseniz, onlarda sizi sever ve ilgi gösterirlerse muhtemelen gözünüze batmaz hatta yardim etmeyi seven bir insansaniz siz de maasinizdan onlara destek olabilirsiniz ama tam tersi bir durum olur da kayinvalideniz yada kardesleriyle anlasamazssaniz hepsi gözünüze batar sorun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…