lütfen bir huzur !! eşimin ailesiyle yakın olmak istemiyorum

ecos12

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
4
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar, ben siteyi uzun zamandır takip ediyorum, kendi sorunlarıma benzer şeyleri okuyup önerilerden faydalanıyordum. ama artık aranıza katılmak istiyorum. sorunum eşimin ailesiyle aynı yerde oturmam. evlerimiz yan yana. anlatsam bitiremem, klasik sorunlar bir yana ama zaten ısınamadım 3,5 senedir hiçbirine. herşeyimiz o kadar farklı ki, temizlik konusu özellikle. yani benim kadar toza bile tahammülsüz insan ile temizlikten nefret eden, bunu açıkça söyleyen ve yapmamayı tercih eden bi kaynananın aynı yapı oğluyla evliyim. kayınvalidem sağolsun eziyet edeyim bir insan değil, hatta fazla iyi biçok zaman ama geçen gün bir şeyi farkettim. ben oğluyla kavga edip, sinirimden döküp saysamda kadın çıkıp sen ne diyosun benim oğluma demiyordu. bende diyorum ne iyi kadın. ama durum farklı. bu kadının umrunda değil hiçbir şey. kavga sonrası ağlarken hatta eşim bir kez şiddet gösterdiğinde bile bırak ağlama, boşver diyordu. ne oğlunu uyarmak var, ne sorununuz ne, çözelim demek, tam gamsız yani .uzak olsak bir nebze daha sabırlı olursun, huzurlu olursun belki ama yakın olunca hiç huzurum yok. ne zaman kapın çalınır belli değil. onlardan habersiz bir yere gidemezsin. zaten geri kafalılar, canım sıkıldı, bir nefes alayım, bir yürüyeyim, açılayım diyemezsin. of yani :( eşim doğduğum yer burası, asla başka yerde yaşamam, benim evim, benim semtim deyip aşıkken bu kadar, taşınma imkanım bile yok deliriyorum bazen. bide kızım var 6 aylık. bebeğimin bahanesiyle sık sık görüşüyosun mecburen. bu durumları yaşayan arkadaşlardan birkaç cümle bekliyorum. tek olmadığımı hissedeyim nolur :(

Sorun kayınvalidenizle aynı yerde oturmanız mı yoksa gamsızlıgı mı?

Ayrıca hem çok iyi diyorsunuz, hem de her şeyime karışıyor diyorsunuz.

Ben sorunu anlayamadım...

Son düzenleme:
aslında en büyük sorunum aynı yerde oturmamız. ne kadar iyi inssanlar olsada ısınamadım başından beri. temizlik sorununu söyledim. diken üstündeyim hem o bana geldiğinde, hem ben onlara gittiğimde. gamsız diyorum çünkü canımı sıkan, anlattığım şeylere dahi kadın cevap vermeyip başka konulara geçiyor. takmıyor sanki ama kötülüğünden de değil. yani ben açıkçası bu kadını çözemedim, ısınamadım. kötü demiyorum ama farklıyız ve yakın olup sık sık görüşmek canımı çok sıkıyor .

Eşinizle kavgalarınız da sorununuzun çözmesini neden k.validenizden bekliyorsunuz ki? bu sefer de "k.validem kavgalarımıza bile karışıyor" olurdu muhtemelen.. hiçbirşeye karışmıyormuş işte ne güzel.. temizlik konusunda da aynı evde değilsiniz ki, isterse belediye gelsin temizlesin evini, kapınız farklı sonuçta.. geri kafalı derken nasıl anlayamadım orasını.. ama madem eşiniz bu derece seviyor oturduğu yeri, siz de görmemeye çalışın bazı şeyleri..

evler yakın olunca ve bir tartışma esnasında sesler yükselince , siz çağırmasanızda geliyorlar hemen malesef, siz karışmayın biz çözeriz desem bile olmuyor. ben anlatmasam eşim anlatıyor.

kv. de herşeyinize karışsa daha mı mutlu olacaktınız..
eğer eşinizle kavgalarınıza dahil olsa inanın oğlunu atıp sizi tutmaz
bırakın kirli olsun gamsız olsun.. yakınlık sıkıcı ama bence dert arıyosunuz

geri kafalı derkende pikniğe, gezmeye, tozmaya gitmeyen, sadece (evet eşimin okula giden iki küçük kardeşi var) iki küçük çocuğun okulu toplantıları vs içinde geçen bir hayatları var ve bu hayatın içinde bana garip bakılıyor nedense. bi yürüyüşe gitmek yada sadece hava almaya çıkmak garip geliyor onlara, hissettiriyorlar bunu

geri kafalı derkende pikniğe, gezmeye, tozmaya gitmeyen, sadece (evet eşimin okula giden iki küçük kardeşi var) iki küçük çocuğun okulu toplantıları vs içinde geçen bir hayatları var ve bu hayatın içinde bana garip bakılıyor nedense. bi yürüyüşe gitmek yada sadece hava almaya çıkmak garip geliyor onlara, hissettiriyorlar bunu

Garipserse garipsesin.
Çık git gez dolaş.

Eşin bir şey demediği sürece problem olmamalı...

Kayınvalideniz, kayınpederiniz tarafından bastırılmış bir kişilik sanırım,
o nedenle hiç bir şeye ses etmiyor pek...

merhaba arkadaşlar, ben siteyi uzun zamandır takip ediyorum, kendi sorunlarıma benzer şeyleri okuyup önerilerden faydalanıyordum. ama artık aranıza katılmak istiyorum. sorunum eşimin ailesiyle aynı yerde oturmam. evlerimiz yan yana. anlatsam bitiremem, klasik sorunlar bir yana ama zaten ısınamadım 3,5 senedir hiçbirine. herşeyimiz o kadar farklı ki, temizlik konusu özellikle. yani benim kadar toza bile tahammülsüz insan ile temizlikten nefret eden, bunu açıkça söyleyen ve yapmamayı tercih eden bi kaynananın aynı yapı oğluyla evliyim. kayınvalidem sağolsun eziyet edeyim bir insan değil, hatta fazla iyi biçok zaman ama geçen gün bir şeyi farkettim. ben oğluyla kavga edip, sinirimden döküp saysamda kadın çıkıp sen ne diyosun benim oğluma demiyordu. bende diyorum ne iyi kadın. ama durum farklı. bu kadının umrunda değil hiçbir şey. kavga sonrası ağlarken hatta eşim bir kez şiddet gösterdiğinde bile bırak ağlama, boşver diyordu. ne oğlunu uyarmak var, ne sorununuz ne, çözelim demek, tam gamsız yani .uzak olsak bir nebze daha sabırlı olursun, huzurlu olursun belki ama yakın olunca hiç huzurum yok. ne zaman kapın çalınır belli değil. onlardan habersiz bir yere gidemezsin. zaten geri kafalılar, canım sıkıldı, bir nefes alayım, bir yürüyeyim, açılayım diyemezsin. of yani :( eşim doğduğum yer burası, asla başka yerde yaşamam, benim evim, benim semtim deyip aşıkken bu kadar, taşınma imkanım bile yok deliriyorum bazen. bide kızım var 6 aylık. bebeğimin bahanesiyle sık sık görüşüyosun mecburen. bu durumları yaşayan arkadaşlardan birkaç cümle bekliyorum. tek olmadığımı hissedeyim nolur :(

evler yakın olunca ve bir tartışma esnasında sesler yüksselince , siz çağırmasanızda geliyorlar hemen malesef, siz karışmayın biz çözeriz desem bile olmuyor. ben anlatmasam eşim anlatıyor.

sizin kafa karışık bi öyle diyorsunuz bi böyle suçlusu da kayınvalide olmuş bence

bu kayınvalidelere de yazık ne yapsalar yaranamıyorlar

eşin annesinin sözüyle hareket etse çok mu hoşuna gidecek.:26:ne güzel hiç bir şeye karışmayan kaynanan var.:34:

sen sürekli ben farklıyım,ısınanadım,onlar geri kafalı diye düşündükçe sıkıntıların artacak.insanları olduğu gibi kabul te:34:

iyi de onların öyle yaşamaları geri kafalı oldukları anlamına gelmez ki, öyle bir yaşamı tercih ettikleri anlamına gelir.. siz çıkın gezin, hiçbir şeyinize karışmayan birinin, dışarı çıkmanıza karışacağını hiç sanmam :34:

herşeyiniz karışmalarınıza dışar bile çıkmanıza laf etmelerini anlarım ama
kavga anında brişey söylemiyor , yardımcı olmuyor , oğlunu uyarmıyor demişsiniz
siz kv e güvenerek evlenmediniz sanırım bi evliliği çekip çevirmek karı kocanın görevidir

kv öğretmen gibi başınızda durup onu yapın bunu yapmayım deme zorunluluğu yok ki
neden kv medet umuyorsunuz kocanızla konuşun halledin
emin olun kavganıza karışsa daha çok sinir olursunuz çünkü ne kadar iyi olursa olsun elbette oğlunu kayırcak o yüzden onları görmezden gelin

sizin önceliğiniz kendi hayatın olduğunu , istediğiniz şeyleri onlara danışarak yapmaman gerektiğini eşine anlatman
ne demek herşeyden haberleri olacak aynı yerde oturuyorsunuz diye bunları yapma mecburiyetiniz yok ki

Son düzenleme:

belki kendi hallerinde yaşamayı seven insanlardır..
bununla geri kafalılığın ne alakası var anlamadım..
sevmeme nedeninizi sizde bilmiyosunuz da kılıf uyduruyosunuz gibi geldi..

Kaynanam beni umursamıyor diye bir konuda mı görecektik :1: Daha iyi ya umursamasın oh mis..

Canım kv olayını bilemedim anlamadın da kocandan şiddet gördüğünü söylemişsin bence evliliğinde bu daha büyük bir problem... Kabul edilemez olan kv değil de eşin olmasın?

bizde yakın oturuyoruz benimde bebeğim küçük..benimde eşim taşınmak istemiyor..buraya kadar tamam..aynı durumdayız bi sürüde sorun yaşıyoruz ama ben sizin anlattıklarınızda pek sorun göremedim.

kv sizin tartışmalarınıza nie karışsınki..kendiniz çözeceksiniz tabiki...ayrıca ben olsam kv gelince tartışmayı anında bitiriim onun yanında ağlamam eşime bağırmam.sorun yokmuş önemli değilmiş gibi davranırım.

sizin dışarı çıkmanızı garipsediklerini söylemişsiniz size dışarı çıkma yasağı koymamışlarki...garipsesinler siz çıkın gezin.ben böyleyim diyebilirsiniz...

ayrıca insanlar sakin bir hayatı tercih ettiler die onlara gerikafalı diyemezsiniz böyle bir hakkınız yok...

bence sorun eşinde sana şiddet uygulamış eşin onlara söylese zen izin almadanda dışarı çıkarsın
kv bir sorun göremedim
gamsızlık falan kadının kendi yapısı değişmez
eşin bencil

Ben sizin ne istediğinizi anlamadım

Mükemmel temizlik mi yapsın ? Gamsız olmasın sizin herşeyinize mi karışsın ? Çocukları okula götürmek dışında gezmelere gidip sizi de mi çağırsın ?

Kayınvaliden madem iyi öpte başına koy..
Size karışmıyormuş , daha ne istiyorsun ?
Temizliği de kendi hanesini ilgilendirir, sen kendi temizliğini yap başkasına karışma..
Gezme sorununa gelince sevmiyorsa gezmez, gezmek zorunda da değil.. Sen eşinle kendin gezmek istediğini konuş çöz..

Canım bak bence sen ailenden gördüğün şeyleri onlardada görmek istiyosun.Ama malesef emin olki olmuyor.Bende kvdemle altlı üstlü oturuyorum.Kvdenin eşinle aranızda geçen şeyleri söylememeni tercih ederim.Niye bilsinler ki .. Sen kendi rahatlığına bak.Herkez kendi evinden sorumludur.Benim evime birkez olsun kvdem gelip süpürmemiştir kiii..Düşün hamileyim bundan sonrada ben süpürmem :) Kendim annem eve geldimi bakıyor acaba bir iş varmı diye..Kendin annen gibisi olmaz.Bırak hayatını yaşa bebeğinle.Kendi işlerini kendin yapabildiğini görsün.Ne karışır nede söylenir alışır.

kv dertli biri olarak yazdıklarınızdan çıkardığım asıl sorununuz eşinizle ama siz bunu kabul etmiyorsunuz sanki :18: kv üstüne atıyorsunuz gibime geldi. yani kv suçlayarak eşinize karşı kinlenmiyorsunuz. bende altlı üstlü oturuyorum. sürekli içli dışlı olmak evet sıkıyor bunaltyor ama bunu da araya mesafe koyarak aşabilirsiniz. evinize işinize eşiniz ile sorunlarınıza kimseyi karıştırmayın gerçekten çok güzel birşey değil.
kavgalarınıza karışsa daha mı iyi olur. karışsa ne olacak ki oğlu canının parçası dururken dış kapının mandalını mı koruyacak.
benim kv de tabiri caizse ot gibi yaşar işten eve evden işe genelde günlerinin çoğu böyle arada bi markete pazara gider o kadar. benim gezmelerimde onlara tuhaf geliyor ama hiç takmıyorum vallahi. birkaç defa uyardı bende nazikçe cevabını verdim şimdi birşey dediği yok.

Back
X