Lütfen bir tavsiye :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesiyle görüşmeniz sakıncalı olabilir, sizi üzebilirler.
Oğullarını da bu şekilde belki dolduruşa getirebilirler diye düşünüyorum.
Siz ilk aşamada nişanlınızla aranızda halletmeye çalışın, ailesine durumu açıklayacak kişi o olsun.

Açıkçası kendimi beyefendinin yerine koyduğumda ancak şöyle bir şeyden etkilenirim; demişsiniz ya düğünümüzü yapmak istediğimiz yerler vs var diye.
Onlarla ilgili tüm bilgileri edinip, davetiyeden yüzüklere, gelinlik damatlıktan yemek menüsüne, oturacağınız evden mobilya tercihlerine kadar fotoğraflarla süslenip bir klasör oluşturulduğunda kendi kendime derim ki, işte hazır.
Beni istiyor ve bekliyor.
Bu bana yapılan çok büyük bir jest ve tamamen inanmam için en büyük kanıt olurdu.

tlfk gerçekten çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. öyle bir haldeyim ki mantık hiç kalmadı. ilk otobüse binip gitmeyi düşünüyordum, sandım ki benim bu halimi görünce anlarlar. düğün bir yana, ben gidip o geminin ilk limanında bile evlenmeye razıyım. ama dediğiniz gibi bir mail de göndereceğim. yani bu kızla ilgili hiçbirşey yazmadan hep bizden bahsedeyim. ben dün hep o kızın sevgisinin gerçek olmadığını falan yazdım. internetten tanıyamazsın birini dedim. çünkü şimdi o kız var diye beni hiç düşünmemesinden korktum.

gemide farklı bir psikolojiye sahip oluyor gibilerinden bi cümle yazmışsın peki bu tarzda birisiyle evlendiğinde kavga ettiğinizde boşluğunu başkalarıyla doldurmak isterse? baksana 2günde başkasını bulmuş evlenincede bulursa...bence herşeyin hayırlısı.gemici ile çok çok zor olur.

ilk sorunda bunu yapmadı ki, ailem razı olsun diye uğraştı 1,5 yıl. annem razı değildi, babam razıydı. ben de işte okul bitene kadar razı olur sandım, okulun bitsin diyordu.

merhaba,
erkek arkadaşım gemi mühendisi. biz 1,5 yıldır nişanlı gibiydik, tören yapılmamış olsada yüzük takıyorduk, ailelerimizle tanıştık vs. 2 yıldır görüşüyorduk. nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce çok küçük bir sebepten ayrıldık. kötü bir dönem yaşıyordu, anlayış istedi ama benim yüzümden kavga ettik, ayrılalım dedi, tamam dedim :( kızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. ailem denizde diye istemedi, sonra da acele etmeyin evlenmekte dedi. o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin iş bulayım diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. gerçekten beğeneceği bir kız gibi değil, hiçbir özellikleri uyuşmuyor gördüğüm kadarıyla. aşk değil aralarındaki biliyorum, geçmişleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorum :( lütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım. ama nasıl gitcem bilmiyorum. aylardır unutmayı denedim, olmadı. çünkü büyük bir sorunumuz yok. hep küçük şeylerden çıkan sıradan kavgalar sadece. ama anladığım kadarıyla ailesi bunu iyice doldurmuş. ayrılmadan bir hafta önce insanlar senin beni oyaladığını söylüyor, onları haklı çıkarma, beni bırakma gemideyken diyordu, beni sevmiyosun sevsen evlenirdin deyip ayrılıp gitti. o kızla gemiden internet ile görüşüyor :( bir akıl verin, ben ne yapayım geri kazanmak için onu?

Hı hıı bütün suç o kızda,okutmuş bile olabilir hatta oğlanı. (!) Burada eleştirilecek durum,eski sevgilinizin durumu.Sizi bu kadar kolay terk edebiliyor,masum bir kıza evlenme vaadinde bulunuyor ve siz hala onu savunuyorsunuz.

Sevginiz sandığınız gibi değilmiş ne yazık ki.:ssz:

limandan gemiye nasıl geçeceğim ki?

yüzerek dıycem olmıycak aşk gözü kör ediyor dedikleri bu halde böyle bi adam için arkanda bıraktıklarına üzüleceksın ya hayır anlamıyorum yaşında ufak değil nasıl böle lıseli kız gibi közü kara olabılıyorsun yanı nebılım bensenden yaşça ufağım senın tavrın düşüncelerin bana konu sahıbı ergenlik çağındaki gibi birini hissettiriyor

Son düzenleme:
limandan gemiye nasıl geçeceğim ki?

Aslında fazla da bilgi sahibi değilim, tecrübem olmadı ancak bulunduğu limanda görüşebilme imkanınız var, görevli memurlara durumu ileterek gemiye çıkabilirsiniz, veya da o inebilir.
Diğer topiğe yazarsanız daha verimli bilgiler alırsınız bana göre bu konuda

Erkek arkadasiniz uzak yol gemisinde calisiyor anladigim kadariyla. Calistigi sirketin internet sitesinden veya is arkadaslarindan geminin rotasini, ugrayacagi limanlari arastirabilirsiniz. Sansiniza vize gerekmeyen bir bölgede de durabilir gemi. 30 yasindasiniz alin ucak biletini gidin bir noktada yakalayin. Bunu ask filmi senaryosu olsun diye yazmiyorum. Bence de aranizda ne gecerse gecsin iki gün icinde baska bir kiza ümitler vaatler veren birine ne derece güvenilir. Ama erkek arkadasinizi siz taniyorsunuz ve aldiginiz bilgiler oradan buradan. Facebook`ta su yazilmis bu yazilmis... Bana o kizin varligindan bahsetmedi diyorsunuz emin olmak istiyorsaniz kendisinden dinleyin. Varsa cesaretiniz binin bir ucaga ugrayacagi bir limanda bekleyin. Unutamiyorsunuz ve kafanizda bitiremediginiz tamamlayamadiginiz seyler var.

20`li yaslarda olsaydiniz böyle bir fikir asla sunmazdim size. Ama 30 yasindasiniz ve belli bir egitim seviyesindesiniz.

Erkek arkadasiniz uzak yol gemisinde calisiyor anladigim kadariyla. Calistigi sirketin internet sitesinden veya is arkadaslarindan geminin rotasini, ugrayacagi limanlari arastirabilirsiniz. Sansiniza vize gerekmeyen bir bölgede de durabilir gemi. 30 yasindasiniz alin ucak biletini gidin bir noktada yakalayin. Bunu ask filmi senaryosu olsun diye yazmiyorum. Bence de aranizda ne gecerse gecsin iki gün icinde baska bir kiza ümitler vaatler veren birine ne derece güvenilir. Ama erkek arkadasinizi siz taniyorsunuz ve aldiginiz bilgiler oradan buradan. Facebook`ta su yazilmis bu yazilmis... Bana o kizin varligindan bahsetmedi diyorsunuz emin olmak istiyorsaniz kendisinden dinleyin. Varsa cesaretiniz binin bir ucaga ugrayacagi bir limanda bekleyin. Unutamiyorsunuz ve kafanizda bitiremediginiz tamamlayamadiginiz seyler var.

20`li yaslarda olsaydiniz böyle bir fikir asla sunmazdim size. Ama 30 yasindasiniz ve belli bir egitim seviyesindesiniz.

çok teşekkür ederim :)

Ben gönülden seven birinin bağlanacağına inanırım fakat sizin sevgilinizde bağlılık göremedim ben. Seven bir erkek inadına, kızgınlıkla vs vs başka bir kızla aylardır görüşmez. Yazdıklarına bakınca seni hak ettiğini düşünmedim. Ailen iyi ki bekle demiş.

Bu kadar çirkin fikirlerle zaten pek mutlu olamazsın gibime geliyor

Ben o gemiye giderdim ama ıkı tokat çakmak için ..
Allah aşkına kızlarımızın erkeklere bu kadar duskun olmasını ben anlayamıyorum.
Aşk'mı eyvallah sonsuz saygım var ama bu aşk değil ki..

Aşık olan adam baska kıza goz ucuyla bakmaz kardeşim,bakamaz..
Adam kavganızı bahane etmıs senden ayrılmış,
Bakmıs kafasına gore bır kız var işi bitirmiş..

Geçmiş olsun,
Sanada o hıcbıseyden bırhaber kızada..

merhaba,
erkek arkadaşım gemi mühendisi. biz 1,5 yıldır nişanlı gibiydik, tören yapılmamış olsada yüzük takıyorduk, ailelerimizle tanıştık vs. 2 yıldır görüşüyorduk. nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce çok küçük bir sebepten ayrıldık. kötü bir dönem yaşıyordu, anlayış istedi ama benim yüzümden kavga ettik, ayrılalım dedi, tamam dedim :( kızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. ailem denizde diye istemedi, sonra da acele etmeyin evlenmekte dedi. o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin iş bulayım diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. gerçekten beğeneceği bir kız gibi değil, hiçbir özellikleri uyuşmuyor gördüğüm kadarıyla. aşk değil aralarındaki biliyorum, geçmişleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorum :( lütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım. ama nasıl gitcem bilmiyorum. aylardır unutmayı denedim, olmadı. çünkü büyük bir sorunumuz yok. hep küçük şeylerden çıkan sıradan kavgalar sadece. ama anladığım kadarıyla ailesi bunu iyice doldurmuş. ayrılmadan bir hafta önce insanlar senin beni oyaladığını söylüyor, onları haklı çıkarma, beni bırakma gemideyken diyordu, beni sevmiyosun sevsen evlenirdin deyip ayrılıp gitti. o kızla gemiden internet ile görüşüyor :( bir akıl verin, ben ne yapayım geri kazanmak için onu?
Köpekler gıbı pısman olucak bırak olsun eger kaderınde. Bı ınat ugruna senı bırakıyosa. Bırak gıtsın bı hayır olmaz ondan zaten sana zamana bırak

ben de böyle düşündüm önce. kim olursa olsun biriyle evlenmek için evlencek dedim. sonra da düşündüm peki bu adam nasıl bu hale geldi diye? böyle biri değildi çünkü, olsa şimdiye kadar çoktan evlenirdi. psikolojisi iyi değil, gemide zaten çok kötü bi ortam var. kendini böyle avutuyor bence. beni gemide bırakma sakın diyordu, gemide terkedildiği için intihar eden bir adamı anlatmıştı ayrılmadan 1 hafta önce. erkekler bizim gibi değil, biz ayrıldıktan sonra aylar geçse kimseyi düşünemiyoruz. ama o kızı sevdiğinden değil, sırf hayatında biri olsun diye bunu yapıyor.

canım bende onu diyorum işte sırf hayatında biri olsun çivi çiviyi söker mantığıyla hem sana hem kendine hem de o kıza yazık ediyor. kız her şeyi biliyor diyorsun ya ama o kız şu an ne düşünüyor biliyor musun? senin şahsına demiyorum canım ama kızın düşüncesi ''gitti gezdi tozdu benide evlenilecek kız diye alıyor''diye düşünür.sana öyle bir kızsın demiyorum yanlış anlama...

özelden mesaj atamıyorum ececim. çok teşekkür ederim, inan çok iyi geldi yazdıkların. hayat bu, kimin ne olacağı belli olmaz. Veren de Allah, alan da. burda birkaç cümle ile insan kendini ve herşeyi ifade edemez. o yüzden öbür arkadaşlara cevap vermek istesem de veremiyorum. herkese teşekkürler.

Arkadaşım durumun zor , buna benzer bi olay yaşamıştı bi erkek arkadaşım . sevgilisini çok seviyordu ama bi türlü ailesi yüzünden evlenemiyorlardı kız da hep erteliyordu . Sevmeyen bi adam zaten evlenmek istemez . sonra ayrıldılar ve arkadaşım ailesinin dolaylı yoldan tanıştırdığı kızla konuşmaya başladı sebebi ise sadece ailem biliyorsa tanıştırdıysa doğrudur iyidir beni sever vs idi . O kız seni biliyorsa zaten sürekli senden dolayı tartışma yaşarlar . Bence git konuş ya da ara yalvarır gibi değil ama kendinide sevginide küçük düşürme . duygularını en iyi şekilde ifade etmeyi dene bence . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun .

Bir adam seviyorsa başka bir kadını gözü görmez !

Bunun sebebi, psikolojisi, ıvırı zıvırı yoktur.

İnsanlar küsebilir,sorun yaşayabilir, ayrılabilir ancak arada sevgi varsa, saygı varsa, değerler varsa arkasını dönünce başkasını sokmaz hayatına.

Arkadaşım durumun zor , buna benzer bi olay yaşamıştı bi erkek arkadaşım . sevgilisini çok seviyordu ama bi türlü ailesi yüzünden evlenemiyorlardı kız da hep erteliyordu . Sevmeyen bi adam zaten evlenmek istemez . sonra ayrıldılar ve arkadaşım ailesinin dolaylı yoldan tanıştırdığı kızla konuşmaya başladı sebebi ise sadece ailem biliyorsa tanıştırdıysa doğrudur iyidir beni sever vs idi . O kız seni biliyorsa zaten sürekli senden dolayı tartışma yaşarlar . Bence git konuş ya da ara yalvarır gibi değil ama kendinide sevginide küçük düşürme . duygularını en iyi şekilde ifade etmeyi dene bence . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun .

Allah razı olsun kardeşim, aynı durumu yaşamış arkadaşın. tıpatıp böyle işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X