• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen biri akıl versin çok üzgün ve stresliyim

Eşinden gizli sigara içenler var
Ben de nasıl anlaşılmıyor diye düşünenlerdenim
Her zaman dürüst olun içiyorsanız içiyorsunuzdur. Bırakmak istiyorsanız destek olsun, istemiyorsanız da ya sizi ikna edecek ya da saygı duyacak.

karısına yakışmazmış kıyamam..
sizi odaya gönderince kapınızıda kapatıp buradan çıkmayacaksın dedi mi?

Çüş! Bu kadarı da biraz abartı artık. Hayatı birbirimize zindan etmek için elimizden geleni yapıyoruz vallahi. Tamam yaptığınız çok doğru bir şey değil, yalan söylemek karşısında tepki verilir ama boşanacağız tehdidi için fazla abartmış. Bunda boşanma dile geliyorsa daha büyük bir şeyde neler neler olur. Sanki adam öldürdünüz yahu! Bu kadarı da saçmalık artık.

Ayrıca vücut sizin vücudunuz isteklerinize saygı göstermesi de gerekli. Eşim liseden beri içiyor, annesi defalarca söyle bıraksın dedi ben ise " kendi vücudu kendi kararı ona da saygı duymak lazım" diyerek konuyu kapattım. Eşinizinki istekse sizinki de istek hem de bi bağımlının isteği. Bu destek olmak değil tehditle iş yaptırmak. Şuan kendinizi suçlu hissettiğinizin farkındayım ama sizi yalana itenin de eşiniz ve bu tavrı olduğunu unutmayın. Evet evlilikte güven çok önemlidir ama saygı da onun kadar önemlidir. Size destek olarak bu durumu aşmanızda yardımcı olsa bugün bu durum yaşanmazdı

Eklentiler

• images.jpeg-7.webp
    images.jpeg-7.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 35
Değil de gem aşırı düşkün bana çok sever hem ceviz kabuğunu doldurmayan sebeple boşanmaya kadar bile gider o yüzden stres yaşıyorum kavgalarımızda
O size aşırı düşkün değil. Siz sadece öyle zannediyorsunuz. Şöyle ki; Size isteklerini bir sekilde yaptırıyor. Çünkü siz ona hayır deyince onun tepki vereceğini biliyorsunuz. Bunu size öğretmiş. Buna sindirme diyoruz. Sen de senin "iyiliğin için" zannedip sana düşkün olduğu kanısına variyorsun. Mesela sigara içmemen seni iyiliğin için dimi. Ama bunu sana önce naif bir şekilde izah etmiş. Sonra sen yapmayınca yalancı oldun. Dediğini yapmadın çünkü. Halbuki bunun kararını sen vermelisin o değil.

Huzur bozulmasın diye paspası olamazsın.
Ayrıca eş dahi olsa bu şekilde yaranabileceğini mi düşünüyosun.
Adam eminim her defasında baskıyı daha çok arttırıyodur.
Çocukların bunlara mı şahit olsun veya korkan pısan bi anneye.
Belki öyle bir psikolojiye soktu ki seni artık onun suçlamasına gerek kalmadan sen kendini suçluyosundur.
Acil destek al bu konuda nasıl bir girdapta olduğunu görmek için dışardan bi bak kendine
Araftagibi adamin bu tavırları sana yabancı gelmemiştir. Bunlar manipülatif tavırlar😏 ama kadın anlamamakta ısrar ediyor. Çünkü anlam veremiyor. Kendini suçlamaya başlamış bile.

Merhaba hanımlar kocamla kavga ettik çok üzgünüm :KK43: eşim sormasına rağmen ondan korktuğun için sıgara içtiğimi sakladım içmemi kesinlikle istemiyor . Bugün sıgara içerlen yakaladı beni üstelik çantamda paket ve çalmakta gördü aldı ve bana yalancısın evlilikte güven herşeydir sana güvenmiyorum tarzı daha ağır şeyler söyledi sonra beni görmek istemediğini söyleyip beni farklı bir odaya gönderdi :KK43: evet talan söyledim ama içmeme kesinlikle müsade etmiyor söylesem daha kötü olurdu boşanmak bile söz bahsi oldu sıgaradan 😓
Empati kurun onunla aynısını görseniz siz ne tepki verirdiniz? Kızmasını anlıyorum ama farklı odaya göndermek yerine o gitse daha iyiymiş sanki :D Sigara nasıl kokmadınız bunca zaman ben anneme hep derdim kokuyorsun bırak şunu diye :D Çok şükür o bıraktı ama cidden ağzı üstü kokuyor içenlerin. Peki evlenmeden öncede mi içiyordunuz bunu eşiniz biliyor muydu?

Ablacım nasıl bir karı kocalık bu.
Sanki orta okul talebesi annesinin sigarasindan asirip suç üstü yakalanmış gibi saçma bir mizansen olusturmussunuz.
Akıl istiyordan al 🧠
Sen evlenmeden de icmiyormuydun ?
Tamam yalan kötüdür çocuk azarlar gibi insan karısını odadan gönderir mi ?
Bosanalim der mi ? Hemde sigara için..
Bence sigara bahane,adam yer arıyor.
Sende iceceksen şöyle,birakamayacaksan da söz verip içme..
Çocuk gibisiniz yeminle..

Aslında o arada içer ama benim karım içemez yakışmaz diyip duruyor

O zaman eve sigara girmiş oluyor.

Yalan söylemekle siz haksızsınız ama o da yersiz davranmış.

Oturup konuşun siz bırakabilecek kuvvetteyseniz o sa bıraksın temizinden kurtulun.

Yok bırakamam diyorsanız da yalansız açık olacak bir şeyler.

Yani kendisi icmese tiksiniyor olsa sizin icmenizi istememesini anlarım ama kendisi de iciyormus zaten. Kolaysa kendisi bıraksın? Bende senin icmeni istemiyorum diyin. Sigara nasıl bir bagimlilik ben 8.5 yıldır içmiyorum sevgiliyken eşimle konusmustuk tiksindigini söylemişti bende içmem o zaman demiştim ve o günden sonra içmedim. Evlendikten sonra anladım adam cidden tiksiniyor sigaradan, bizim için ciddi problem olurdu iyi ki bırakmışım. Bide eşimde demişti ilerde birbirimizle olan zamanın azalmasını istemiyorum diye çok mantıklı gelmişti. Şimdi esinizde tiksiniyor olsa bence haklı cunku içmeyen birisi için kokusu çok kötü oluyor. Ama zaten kendisi içiyor size böyle demeye hakkı yok. Haklı olduğu tek nokta yalan söylemişseniz tamam diyip içiyorsanız bu.

bende hiç siğara içemedim ama kocanda abartmış , sana bırakman için yardımcı olmaya çalışsa daha iyi olur

Annemlerin sigara içtiğimi yakalamalari aklima geldi bir an ama ailem bana agir şeyler soylememislerdi. (Biraktim artik tabi)
Eşinizden degil de anne veya babanizdan bahsediyor gibi his geliyor konuyu okurken, odaya göndermeler filan. Yetişkin bir insansiniz, karsinizdaki eşiniz sizin eşitiniz, cocuk gibi sigara sakliyorsunuz, eşiniz de kizip sizi odaya yolluyor filan.
Bir garip.

Bu kadar sorun olacaksa konuşup bir karara varilmaliydi. Yalan dolanla olmaz ayni evin icinde.
Evet sinirli ve kuralcı biraz şimdi güvenmiyor konuşmuyor bile işe gidip geliyor görmüyorum. Bile ayrı odaya geciyor

ama bu yalan olmuyoki ben sigaradan nefret etmeme rağmen bu bağımlılık olayını anlıyorum. kadın belli ki zevki içmiyor. ee kocasıda içiyomusun doğru söyle dememiş ki içmeyeceksin diye kural koymuş kadın bırakabilse zaten saklamak zorunda kalmazdı. bir anda bırakılacak bişey değil herkesin iradesiz oldugu konualr vardır bu işler kolay değil. eşinizin anlayışlı olup bırakmanız için destek olması gerekirken boşanmakla tehdit ediyosa o adamdan bi halt olmaz. sanki ayıp bişey yapmıssında cocuk gibi tehdit ediyor anlayamıyorum koca koca insanların şu ergen kafalarını. bakın bu durumu desteklemiyorum eşiminde bırakması için çok söylüyorum ama bağımlılık bambaşka bişey bu yüzden ona kızsam bile bişey değişmez maalesef. o zaman bende boşanayım adam sigarayı bırakmıyo diye. ülkenin yarısı dul kalır abi şaka mı bu nasıl bi kafa

Merhaba hanımlar kocamla kavga ettik çok üzgünüm :KK43: eşim sormasına rağmen ondan korktuğun için sıgara içtiğimi sakladım içmemi kesinlikle istemiyor . Bugün sıgara içerlen yakaladı beni üstelik çantamda paket ve çalmakta gördü aldı ve bana yalancısın evlilikte güven herşeydir sana güvenmiyorum tarzı daha ağır şeyler söyledi sonra beni görmek istemediğini söyleyip beni farklı bir odaya gönderdi :KK43: evet talan söyledim ama içmeme kesinlikle müsade etmiyor söylesem daha kötü olurdu boşanmak bile söz bahsi oldu sıgaradan 😓
Sigara bir bağımlılık. İçen birçok insan bırakmayı istese de bıtakamadığı, ya da çok zorlandığı, bazen terapi alarak veya ilaç kullanarak bıraktığı, hatta bazen hepsine rağmen bırakamadığı bir bağımlılık. Keşke hiç bailanmasa ama başlafıktan sonra çok zor bırakılan bir bağımlılık. Keşke bırakmalıyım dendiğinde bırakabilinse ama bazı insanlar için öok daha zor oluyor. Hele de bir Tiryaki için başkasının, bırak demesiyle olabilen birşey değil malesef. Ciddi bir destek gerekiyor. Siz ciddi ciddi bırakmak istiyor musunuz. Bunu Eşinizle bunları konuşmalısınız. Eğer istiyordanız kolay olmadığını çabaladığınız ve destek istediğinizi anlatabilirsiniz. Ve niyetiniz eşinizden gizli gizli içip durumu idare etmek olsaydı zaten kolayca görülebilecek bir yerde sigara bulundurmazdınız. Eşinizle sakin sakin konuşarak çözersiniz bence. Sigara bir bağımlılık, tedavi gerektirebiliyoe o yüzden, bırakıcam dedin bırakmadın sen güvenilmezsin denemez bence. Zorlama ve baskı daha da zorlaştırıyor durumu.. Kendiniz zehirlemeye, eşinizle aranızı bozmaya da değmez. Bırakmayı istiyorum ancak bu bir bağımlılık ve şuana kadar başaramamış olabilirim ama başarmak istiyorum bana destek ol diyin

Ya bırakamıyorum seviyorum devam edeceğim der içersin. Ne derse desin. Ama siz ona yanaşmıyorsunuz. O zaman bırakmanız lazım.

Gerçi ben bu adamın sizi başka odalara yollamasını falan hiç hoş bulmadım ama. Kölesi gibi tavırlar. Aslında siz söz de vermemişsiniz o adam zaten içmedin bir daha da içme diye size zorla söz verdirtmiş. Ben kendime yediremem. Siz yedirebiliyorsanız bırakmak için uğraşın.

Adlında genelde benim sesim daha çıkar benim istediğim olur ama bu konuda yalan söylediğim için savunamadım bile kendimi üzgünüm ayrı odalardayız
Öncesinde biliyormuş içtiğinizi, o sert tavırlara müsade ettiğiniz için bu duruma gelmiş olay. Sigara içmeyi savunmuyorum ama siz bir yetişkinsiniz, çocuk azarlar gibi kızıp odaya göndermek falan bana ağır gelir, adama dünyayı dar ederim. Yalan söylemekte gereksiz içiyorum o kadar yapacak bir şey yok, sigara bu kadar kırmızı çizgisiyle içen biriyle evlenmeyecekti. Size davranışı çok çirkin asla kabul edilebilir değil

Back
X