- 27 Haziran 2010
- 6.784
- 13.933
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O size aşırı düşkün değil. Siz sadece öyle zannediyorsunuz. Şöyle ki; Size isteklerini bir sekilde yaptırıyor. Çünkü siz ona hayır deyince onun tepki vereceğini biliyorsunuz. Bunu size öğretmiş. Buna sindirme diyoruz. Sen de senin "iyiliğin için" zannedip sana düşkün olduğu kanısına variyorsun. Mesela sigara içmemen seni iyiliğin için dimi. Ama bunu sana önce naif bir şekilde izah etmiş. Sonra sen yapmayınca yalancı oldun. Dediğini yapmadın çünkü. Halbuki bunun kararını sen vermelisin o değil.Değil de gem aşırı düşkün bana çok sever hem ceviz kabuğunu doldurmayan sebeple boşanmaya kadar bile gider o yüzden stres yaşıyorum kavgalarımızda
Araftagibi adamin bu tavırları sana yabancı gelmemiştir. Bunlar manipülatif tavırlarHuzur bozulmasın diye paspası olamazsın.
Ayrıca eş dahi olsa bu şekilde yaranabileceğini mi düşünüyosun.
Adam eminim her defasında baskıyı daha çok arttırıyodur.
Çocukların bunlara mı şahit olsun veya korkan pısan bi anneye.
Belki öyle bir psikolojiye soktu ki seni artık onun suçlamasına gerek kalmadan sen kendini suçluyosundur.
Acil destek al bu konuda nasıl bir girdapta olduğunu görmek için dışardan bi bak kendine
Empati kurun onunla aynısını görseniz siz ne tepki verirdiniz? Kızmasını anlıyorum ama farklı odaya göndermek yerine o gitse daha iyiymiş sankiMerhaba hanımlar kocamla kavga ettik çok üzgünümeşim sormasına rağmen ondan korktuğun için sıgara içtiğimi sakladım içmemi kesinlikle istemiyor . Bugün sıgara içerlen yakaladı beni üstelik çantamda paket ve çalmakta gördü aldı ve bana yalancısın evlilikte güven herşeydir sana güvenmiyorum tarzı daha ağır şeyler söyledi sonra beni görmek istemediğini söyleyip beni farklı bir odaya gönderdi
evet talan söyledim ama içmeme kesinlikle müsade etmiyor söylesem daha kötü olurdu boşanmak bile söz bahsi oldu sıgaradan
![]()
Aslında o arada içer ama benim karım içemez yakışmaz diyip duruyor
Evet sinirli ve kuralcı biraz şimdi güvenmiyor konuşmuyor bile işe gidip geliyor görmüyorum. Bile ayrı odaya geciyorAnnemlerin sigara içtiğimi yakalamalari aklima geldi bir an ama ailem bana agir şeyler soylememislerdi. (Biraktim artik tabi)
Eşinizden degil de anne veya babanizdan bahsediyor gibi his geliyor konuyu okurken, odaya göndermeler filan. Yetişkin bir insansiniz, karsinizdaki eşiniz sizin eşitiniz, cocuk gibi sigara sakliyorsunuz, eşiniz de kizip sizi odaya yolluyor filan.
Bir garip.
Bu kadar sorun olacaksa konuşup bir karara varilmaliydi. Yalan dolanla olmaz ayni evin icinde.
Ya ben zorlanıyorum içmeden üstüne birde küstü konuşmuyor benimleTamam işte onu da içmeyecek.Madem siz hiç içemiyonuz.
Sigara bir bağımlılık. İçen birçok insan bırakmayı istese de bıtakamadığı, ya da çok zorlandığı, bazen terapi alarak veya ilaç kullanarak bıraktığı, hatta bazen hepsine rağmen bırakamadığı bir bağımlılık. Keşke hiç bailanmasa ama başlafıktan sonra çok zor bırakılan bir bağımlılık. Keşke bırakmalıyım dendiğinde bırakabilinse ama bazı insanlar için öok daha zor oluyor. Hele de bir Tiryaki için başkasının, bırak demesiyle olabilen birşey değil malesef. Ciddi bir destek gerekiyor. Siz ciddi ciddi bırakmak istiyor musunuz. Bunu Eşinizle bunları konuşmalısınız. Eğer istiyordanız kolay olmadığını çabaladığınız ve destek istediğinizi anlatabilirsiniz. Ve niyetiniz eşinizden gizli gizli içip durumu idare etmek olsaydı zaten kolayca görülebilecek bir yerde sigara bulundurmazdınız. Eşinizle sakin sakin konuşarak çözersiniz bence. Sigara bir bağımlılık, tedavi gerektirebiliyoe o yüzden, bırakıcam dedin bırakmadın sen güvenilmezsin denemez bence. Zorlama ve baskı daha da zorlaştırıyor durumu.. Kendiniz zehirlemeye, eşinizle aranızı bozmaya da değmez. Bırakmayı istiyorum ancak bu bir bağımlılık ve şuana kadar başaramamış olabilirim ama başarmak istiyorum bana destek ol diyinMerhaba hanımlar kocamla kavga ettik çok üzgünümeşim sormasına rağmen ondan korktuğun için sıgara içtiğimi sakladım içmemi kesinlikle istemiyor . Bugün sıgara içerlen yakaladı beni üstelik çantamda paket ve çalmakta gördü aldı ve bana yalancısın evlilikte güven herşeydir sana güvenmiyorum tarzı daha ağır şeyler söyledi sonra beni görmek istemediğini söyleyip beni farklı bir odaya gönderdi
evet talan söyledim ama içmeme kesinlikle müsade etmiyor söylesem daha kötü olurdu boşanmak bile söz bahsi oldu sıgaradan
![]()
16 yaşındaki çocuğunun cebinde paket yakalayan babalar gibi ne tatlı(!)Ama ayrı odalardayız ve bağırıp çağırdı evi dağıttı başka palet saklıyor musun Dalan dedi
Öncesinde biliyormuş içtiğinizi, o sert tavırlara müsade ettiğiniz için bu duruma gelmiş olay. Sigara içmeyi savunmuyorum ama siz bir yetişkinsiniz, çocuk azarlar gibi kızıp odaya göndermek falan bana ağır gelir, adama dünyayı dar ederim. Yalan söylemekte gereksiz içiyorum o kadar yapacak bir şey yok, sigara bu kadar kırmızı çizgisiyle içen biriyle evlenmeyecekti. Size davranışı çok çirkin asla kabul edilebilir değilAdlında genelde benim sesim daha çıkar benim istediğim olur ama bu konuda yalan söylediğim için savunamadım bile kendimi üzgünüm ayrı odalardayız