• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen biri akıl versin çok üzgün ve stresliyim

Merhaba hanımlar kocamla kavga ettik çok üzgünüm :KK43: eşim sormasına rağmen ondan korktuğun için sıgara içtiğimi sakladım içmemi kesinlikle istemiyor . Bugün sıgara içerlen yakaladı beni üstelik çantamda paket ve çalmakta gördü aldı ve bana yalancısın evlilikte güven herşeydir sana güvenmiyorum tarzı daha ağır şeyler söyledi sonra beni görmek istemediğini söyleyip beni farklı bir odaya gönderdi :KK43: evet talan söyledim ama içmeme kesinlikle müsade etmiyor söylesem daha kötü olurdu boşanmak bile söz bahsi oldu sıgaradan 😓
Ee içmeyin o zaman.

Keşke yalan söylemeseydiniz de "sigarama karışma" deseydiniz. Sigara başkasının isteği /baskısı ile bırakılmaz, siz kendiniz bırakmayı istemelisiniz.

Merhaba hanımlar kocamla kavga ettik çok üzgünüm :KK43: eşim sormasına rağmen ondan korktuğun için sıgara içtiğimi sakladım içmemi kesinlikle istemiyor . Bugün sıgara içerlen yakaladı beni üstelik çantamda paket ve çalmakta gördü aldı ve bana yalancısın evlilikte güven herşeydir sana güvenmiyorum tarzı daha ağır şeyler söyledi sonra beni görmek istemediğini söyleyip beni farklı bir odaya gönderdi :KK43: evet talan söyledim ama içmeme kesinlikle müsade etmiyor söylesem daha kötü olurdu boşanmak bile söz bahsi oldu sıgaradan 😓
Mesele sigara değil yalan söylemeniz adam haklı

Eşinden gizli sigara içenler var
Ben de nasıl anlaşılmıyor diye düşünenlerdenim
Her zaman dürüst olun içiyorsanız içiyorsunuzdur. Bırakmak istiyorsanız destek olsun, istemiyorsanız da ya sizi ikna edecek ya da saygı duyacak.
Sıgarayı da geçtim kaç gündür düşünüyorum her şeye o katar veriyor kıyafetime makyajıma kinle konuşup arkadaşlık kuracağıma bir kaç gündür konuşmuyoruz tek basına düşünüyorum da sadece sıgara değil ki hakkımdaki her kararı almış hep istediği biri olmaya çalışmak yordu beni ne yapacağımı bilmiyorum artık istem dışı gözyaşımı tutamıyorum alla Bulak oldum 😓

ama bu yalan olmuyoki ben sigaradan nefret etmeme rağmen bu bağımlılık olayını anlıyorum. kadın belli ki zevki içmiyor. ee kocasıda içiyomusun doğru söyle dememiş ki içmeyeceksin diye kural koymuş kadın bırakabilse zaten saklamak zorunda kalmazdı. bir anda bırakılacak bişey değil herkesin iradesiz oldugu konualr vardır bu işler kolay değil. eşinizin anlayışlı olup bırakmanız için destek olması gerekirken boşanmakla tehdit ediyosa o adamdan bi halt olmaz. sanki ayıp bişey yapmıssında cocuk gibi tehdit ediyor anlayamıyorum koca koca insanların şu ergen kafalarını. bakın bu durumu desteklemiyorum eşiminde bırakması için çok söylüyorum ama bağımlılık bambaşka bişey bu yüzden ona kızsam bile bişey değişmez maalesef. o zaman bende boşanayım adam sigarayı bırakmıyo diye. ülkenin yarısı dul kalır abi şaka mı bu nasıl bi kafa
O kadar doğru yazmışsınız ki hiç iyi değilim gerçekten 2 bebeğim olmazsa yaşadıklarım ağır geliyor düşünmeden alıp basımı giderdim ama bebekler olunca cesaretin kırılıyor :(

Sigara bir bağımlılık. İçen birçok insan bırakmayı istese de bıtakamadığı, ya da çok zorlandığı, bazen terapi alarak veya ilaç kullanarak bıraktığı, hatta bazen hepsine rağmen bırakamadığı bir bağımlılık. Keşke hiç bailanmasa ama başlafıktan sonra çok zor bırakılan bir bağımlılık. Keşke bırakmalıyım dendiğinde bırakabilinse ama bazı insanlar için öok daha zor oluyor. Hele de bir Tiryaki için başkasının, bırak demesiyle olabilen birşey değil malesef. Ciddi bir destek gerekiyor. Siz ciddi ciddi bırakmak istiyor musunuz. Bunu Eşinizle bunları konuşmalısınız. Eğer istiyordanız kolay olmadığını çabaladığınız ve destek istediğinizi anlatabilirsiniz. Ve niyetiniz eşinizden gizli gizli içip durumu idare etmek olsaydı zaten kolayca görülebilecek bir yerde sigara bulundurmazdınız. Eşinizle sakin sakin konuşarak çözersiniz bence. Sigara bir bağımlılık, tedavi gerektirebiliyoe o yüzden, bırakıcam dedin bırakmadın sen güvenilmezsin denemez bence. Zorlama ve baskı daha da zorlaştırıyor durumu.. Kendiniz zehirlemeye, eşinizle aranızı bozmaya da değmez. Bırakmayı istiyorum ancak bu bir bağımlılık ve şuana kadar başaramamış olabilirim ama başarmak istiyorum bana destek ol diyin
Artık mesele sıgara da değil çok yorulmam psikolojik olarak tükenmem kendimi sürekli beğendirmeye çalışmam

Sıgarayı da geçtim kaç gündür düşünüyorum her şeye o katar veriyor kıyafetime makyajıma kinle konuşup arkadaşlık kuracağıma bir kaç gündür konuşmuyoruz tek basına düşünüyorum da sadece sıgara değil ki hakkımdaki her kararı almış hep istediği biri olmaya çalışmak yordu beni ne yapacağımı bilmiyorum artık istem dışı gözyaşımı tutamıyorum alla Bulak oldum 😓
Mutfağa geçip bi kahve yapıp sigara yakardım ben olsam.
Adam sizin yerinize de hayatınızı planlayıp emir veriyor şaka gibi
Kocaysa da bir yere kadar
Daha neler.

Artık mesele sıgara da değil çok yorulmam psikolojik olarak tükenmem kendimi sürekli beğendirmeye çalışmam
Lohusalık da var sanırım. Kendinize ve hatta herkese biraz zaman verin. Düzelmeyecek sorun yok aslında. Bazen iniş bazen çıkış hayat. Herşeyin düzelecek allahın izniyle

Bence eşiniz haksız sizi bu duruma zorlamış🙄sizde bu kadar korkak olmayın yani sonuçta alkol uyuşturucu falan değil bu.yerinizde olsam bırakırdım kendi sağlım için ama kimsede zorlayamaz bu derece saçmalık.

Hatanız yalan söylemek. Eşinizden korkmanız da normal bir durum değil. Ben sigara kullanmıyorum hiç kullanmadım bir gün içmeye başlarsam bu sadece beni ilgilendirir. Eşim benim velim mi ben çocuk muyum ne münasebet bu kadar karışması. Bu tarz konuyu açan ilk üye değilsiniz. Hayret ediyorum gerçekten. Bir de eşiniz sizin kızıp başka odaya göndermiş, çocuklara ceza verirlerdi ya git odada otur diye o geldi aklıma. Sizi sigara yüzünden boşanmakla tehdit eden adam varsın boşasın bu kadar kolay madem

Ben uzun zaman içmeyince çünkü art Arda iki oğlum oldu emzirme derken 2 yıldan fazla içmedim e oda bu kadar zaman içmedin bir daha izin vermiyorum bırakmışsın sıgara. Bu eve giremez sende içemezsin demişti
Yani bu kadar bırakmışken zevkinize tekrar başlamışsınız. İrade ve iradeli insan bana daha çok güven verir. İradesiz insanın yalan söylemesi de muhtemel.

Eşiniz burdan biraz sert görünebilir ama sigara konusunda çok haklı..

Ben böyle ilişkileri anlamıyorum evlenmeden önce içmiyor muydunuz. Ya da söz mü verdiniz. Çocuk gibi o diyor içme biri saklanarak içiyor.

Bence sakinleşmesini bekleyin çok üzerine gitmeyin. Zamanla yumuşayıp anlamaya çalışacaktır ama yaptığınız çok yanlış bundan ders alıp sevdiğinizin hatrı için bırakmaya çabalayın.

Sizin bu konuda yalan söylemenizi saçma buldum.
Neticede sigara bu. Paketi saklasanız kokusunu saklayamazsınız.

Yalan söylemedi çünkü söylemek zorunda kalmadı. Kendi içerken sizi kısıtlayamaz. Yakısmıyormuş, peh. Sizi düşündüğünden değil, kadın kısmısı sigara içmez gibi tuhaf bir düşüncesi olduğundan. Falancanın karısı erkek (!) gibi sigara içiyor demesinler. Kocam böyle düşünse inadına suratına üflerdim, ki gram sevmem ağzıma almadım. İnadım pis.
İŞTE ARADIĞIM GERÇEK YORUM!!!

Huzur bozulmasın diye paspası olamazsın.
Ayrıca eş dahi olsa bu şekilde yaranabileceğini mi düşünüyosun.
Adam eminim her defasında baskıyı daha çok arttırıyodur.
Çocukların bunlara mı şahit olsun veya korkan pısan bi anneye.
Belki öyle bir psikolojiye soktu ki seni artık onun suçlamasına gerek kalmadan sen kendini suçluyosundur.
Acil destek al bu konuda nasıl bir girdapta olduğunu görmek için dışardan bi bak kendine
İhtiyacım var ama iki çocukla çıkamıyorum oda psikiyatri ye götürmez

Eşinden gizli sigara içenler var
Ben de nasıl anlaşılmıyor diye düşünenlerdenim
Her zaman dürüst olun içiyorsanız içiyorsunuzdur. Bırakmak istiyorsanız destek olsun, istemiyorsanız da ya sizi ikna edecek ya da saygı duyacak.
Saygı duymuyor işte bende bırakamıyorum

Lohusalık da var sanırım. Kendinize ve hatta herkese biraz zaman verin. Düzelmeyecek sorun yok aslında. Bazen iniş bazen çıkış hayat. Herşeyin düzelecek allahın izniyle
Bebeğimin yılı bitti lohusa değilim sadece herşey onun istediği olan o benim için en iyisini bilir havası takınan beni benden daha çöl sözde seven ama sürekli kıran bir eşle mücadele ediyorum üstelik kendisini seviyor kıtamla istemiyorum gönlü kalmasın diyorum amagaliba artık zorlanıyorum yoruluyorum

Back
X