Lutfen durust olun

ya iki insan gibi konusabilme ihtimalimiz yok gibi ne demek kim ister ki siddet gormeyi ben de isterdim konusarak hallolsun kendinizi oyle nir konuma koydunuz ki siddet gormeyen arkadaslar digerlerinin bunu yasamasi tammamen kendi sorunu gibi yazmissiniz ..yasayan bilir baska bir sey demiyorum
 

normalleştirmiyo hepsi. ben tam anlamıyla şiddet görmedim belki ama abrttıkca abrttım.
burnundan getirdim.
 
Yalan yok şiddetin hiç bir türlüsü yok bende.
Benimki şiddetten çok cinnet oluyor.

Dibine kadar cinnet yaşıyorum
 
Yok. 9 yıla yakındır beraberiz çocukluğumuz beraber geçti sayılır. Bırak vurmayı canım acısın gözü dolar. Psikolojik şiddet de yok genelde olur diyenlerin tersine. Aksine her gördüğünde ilk defa görüyormuş gibi iltifatlar eder,sarılıp öper. Allah’a çok şükür bu hayattaki en büyük şansım eşim. Evet şiddet görenlerde şiddet gören haksız yada hatalı demek yanlış ama susmak ve benimsemek sizin kendi tercihiniz. Kendinize bunu yapmayın ve her evlilikte yada ilişkide varmış gibi kendinizi kandırmayın. Şiddet uygulayan insan sevmiyordur karşısındakini net. Seven insan kıyamaz.
 
Cocukken annem beni surekli, hergun doverdi hergun. Saniyordum ki annelerin dovmesi normal horsey, anneler dover cunku cocuklar hakeder. Anne tabi o, buyuk ya, hakettigimiz icin dovdugunu soylerdi. Butun bacaklarim mor, yesil curuk olurdu, suratim curuk, kafam sismis, her yerim terlik, oklava, bilumum eline ne hangi alet gectiyse onun izi olurdu. Dedim ya normal saniyordum, buyuyunce gordum ki cocuklari ne yaparsa yapsin hic ama hic dovmeyen aileler varmis. Anne ve babasindan bir tokat bile yemeden yetismis kisiler var. Babam annemi doverdi, normal sanirdim. Biz kardesimle dovusurduk, normal sanirdim.

Evlendim, esimde asla ve katiyen siddet yok. Hic yok. Cocugumuz var, kesinlikle ve kesinlikle ailemizde siddet yok, bagirma yok, sert bir sekilde kizma yok. Sert bir sekilde kolumu, bacagimi cekistirme, eliyle itme vs gibi seyler bile yok. Ben de cok garipsedim basta, esimin tabiriyle gercekten dayaga alismisim, anormal geldi bana ailemiz.

Annem, babam, kardesim hala aynilar, hala kufur ve kavga dolu hayatlarina devam ediyorlar, ben o ortamdan uzagim cok sukur. Siddet normal birsey degil. Hicbir yerde olmamali.
 
Var diyenler için o kadar üzgünüm ki.. Ama yok. new_yorker çok güzel anlatmışsınız. Insan içinde yaşadığı hayatı tek hayat sanıyor. Herkes o şekilde yaşıyor sanıyor.. Adınıza o kadar sevindim ki. Ömür boyu sağlikla huzurla birlikteliğiniz devam etsin..

Ne evlilikte, ne de aile içinde, ne iş yerinde, ne de sokakta... Fiziksel veya psikolojok, şiddetin hiçbir hali normal değil. Lutfen kabullenip bunu normalleştirmeyin. Hayata bir kez geliyorsunuz.. Huzurla yaşamak varken, neden şiddeti kabul ediyorsunuz?
 
Evet aynen kendi sorunu çünkü insan olarak ozsaygimiz olmalı adamın biri gelicek veni dövücek dövücek bende diyeceğim eee napiyim anam babam üzülür evlâdım var gibi vs bahaneler bulup hayatıma devam edeyim bal sana şunu soylıyım eşim asla zaten vurmazda olaki vurmaya niyetlendi kıyamet kopar neler yapacagimi kendi benden daah iyi bilir ben sinip kenara oturmam ıste bütün mesele bu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…