Lütfen empati yaparak cevap verin canlarım

bencede haklısın canım,,,insan kendisi sıkıntı içindeyken yardım etmekte zorlanıyor haliyle.bende aynı durumda sayılırım. bence desakin bir şekilde anlatmaya çalış eşine, illa vericem derse sende kendinden kısmaya adevam etme. sen onlara para verirsen bende böyle çatır çatır harcarım edasıyla birlikte değil ama en azından yaptığı hataının farkına varır. madem kendini zora sokacağını bile bile bunu yapıyor nasıl geçineceğinide o düşünsün...

onlar yardım etmedi bize dedim eşimde onlar kendine yakışanı bende kendime yakışanı yaparım diyor ama yine kredi çekip yapacakmış altından nasıl kalkarız demiyor

elaleme karsı düğünü abisi yaptı dedrtmek ıcın bu kadar caba heralde yoksa durduk yere, ustelık kredı cekerek ben böyle bir borcun altına girmem şahsen

saçmalık k.bakmada kendini herkes kendine yakışanı yapar diyerek ahmaklık olur resmen kendini böyle paralaması
tamam herkes kendine yakışanı yaparda elinde olsa anlarım durumunuz olsa (sinir olmakta haklı olsanda) durumunuz olduğunda yapabilir vazgeçmez derdimde şimdi...
önüne göremeyen bir kör değil ki yapsın konuş istemiyorum de... senin benim için kılını kıpırdatmayan ailene benim rızkımı veremezsin de ayrıca kredi ödüyorsanız kredi çekemz gibime geliyor ama neyse zaten sende işsiz kalmışın nasıl ödiyecek nesine güveniyor... ayrıca ailesinde değerli olmak istiyorsa ne kadar değer o kadar değer taktiği olmalı yoksa yarın birgün ona birşey olduğunda kimse bakmaz ben size onca ardım ettim diye kafasını vurur dağlara taşlara....

Yapar canım yapar bir enayi kocan ya. Her ailede bi tane böyle var, önce başkası için yaşayan. Emin ol onlarda çok kıymet bilirler. Siz nasıl evlendiyseniz bir zahmet onlarda öyle evlensinler. Ohh valla onlar zevkini sürsün siz ceremesini çekin.
El çü..üyle gerdeğe girmek diye buna denir..

Son düzenleme:

Çok cesur bir esın var canım tebrik ederim :) su an elinizde 400 tl kalıyor sen de isten çıkmışsin bu durumda bİle geçinmeniz çok zor kaldı ki 6000 tl kredi çekecek :S 6000 tl degil de canım her ikisine de birer bilezik takalım de 750 ya da 1000 tllik falan bence o sekilde ikna etmeye çalış. Bu olaylar tazeyse esın hesap kitap yapmadan bı hevesle oyle diyor olabilir.

canım öyle söylediğim zaman iyi ozaman çok zor duruma düşersek senin düğün takılarını bozdururuz diyor

Senin takılara güveniyorsa işin zor.
Ben olsam cevabını verip takı konusunu anında kapatırdım.
Kendi karısı bozdursun takılarını,ben takı makı vermem,o işi aklından sil derdim.

bırak olmasın o zaman bıraz daha darbe yerse akıllanır belkı yapsın geregını onada yaparlar geregını.bılmıyorum bu konuda tebrubem oldugu ıcın bu konuda ıyımser olamıyorum bı turlu.

dün akşamdan beri canım çok sıkkındı canım okadar sinirlendim ki gidip beğendiğim ayakkabıyı aldım ödesin bakalım laf etmeden görelim 6000 tl lik krediyi ödemeyi bilen 3 kuruşluk ayakkabıyada lak lak etmez herhalde inşllh söylediğiniz gibi hatsının farkına varır

Kendi ihtiyaclarını fazlasıyla al durumunuzu düsünüp sıkıntıya girme belli ki esini düsünmeyenler hora geciyor canım..Adamlık ihtiyacı olmayanlara yardım etmekle olmaz..İyi düsünceli bir insana en cok yakısan önce ailesini yuvasını esini düsünmesidir..Sana sakin sakin konus diyecegim ama zor kavga edilmeyecek gibi degil..

Allah yardimciniz olsun...sizi cok iyi anlayabiliyorum...benzer durumlari bende yasadim...malesef pek engel olabildigim söylenemez ama alttan alarak yaklassaniz...

altinlarinizi bozdurtmayin sakin....

inşllh canım anlar hatasını yoksa ben sinir hastası olacam kredi verirlermiş ayrıca canım öyle diyor çünkü ödemeelrini düzenli yapıyor acıyan allah bana acısın :2:

canım kendini ailesine kanıtlamaya çalışıyor kendi aklınca

iyide gelen beli gden belli ne diye havaya atasn ki parayı öyle degıl mı ha o o para karsılıgında elle tutulur birşey alınsa yine önemli degıl,bakalım esın böyle düşünüyor karsıdakı kadir kıymet bılecekmı

Ben evlenecek kişilerin kendi yağlarında kavrulması taraftarıyımdır.
Hele ki çalışıyorlarsa...
Eşiniz kardeşleri için destek olmak istiyor olabilir ama düğünde takı adeti bu yüzden vardır zaten.
Davetliler yeni evli çifte destek olur.
Bunun dışına çıkmak bence gereksiz.
Herkes ayağını yorgan boyutuna göre ayarlasın.
Hastalık vs. olur amenna. İnsan yoktan var eder.
Ama düğün dernek işlerinde evlenecek çiftin elinden ne geliyorsa o kadar olmalı.
Bir zahmet herkesin mutfağı ankastre olmasın ya da 15000 lik mobilya değil de 8000 lik alsınlar.
1500 e de perde var 500 e de.
Bunlar sizin sorununuz olmamalı. Hele ki borcunuz varken.Elinizden geleni takı takarken yaparsınız zaten

aynen canım aynen ağzını açtığı zaman diyor ki kardeşim tabi yaparım allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim

evet canım sorma çok cesurdur okadar cesur ki bana utanmadan altınlarını bozdurur harcarız diyebiliyor

eğer ihtiyaçları olsaydı kaynınla görümcenın kendileri çekerlerdi krediyi bence k.bakma ama cnm eşin biraz işgüzarlık yapıyo ama sen sakın tartışmaya girme bu konuda onunla yoksa aranız bozulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…