Lütfen empati yaparak cevap verin canlarım

allahdan sen calısmıosun bırde calıstıgını dusunsene hem onlar ıcın kredı cekıceksın hemde kendı maasınla odıceksın. eşin kararlıysa yapıcak bıseyın yok ama bu duurmda calısmadıgıma sukrederdım

Henüz çocuğun yok sanıyorum.
Bir de çocuktan girebilirsin mevzuya.
Krediyi nereden baksan 2-3 yıllık alacaktır.
2-3 yılınız ipotek altına girecek.
Şimdi ucu ucuna hesaplar yapıyordur ama çocuk olunca,kalan para yetmez.
Çocuk için borcun bitmesini bekleyemem filan diyebilirsin.

niye bu kadar du$uncemesiz olur ki bu erkekler anlamiyorum !!
evlenmi$sin, ayri bir evdesin, gelecegine dair birikim, harcamalar yapacagina, e$inin evlatlarinin rizkini, kendi ailelerine yedirme derdinde olurlar !
bunlardan bir de bende vardi.. vardi diyorum çunku artik yok çok $ukur, e$ime resti çeke çeke gereken kivama getirdim $ukurler olsun.
size tavsiyem, once e$inizin huyundan giderek tatli dille anlatin istemediginizi, sebeplerini, yok anlamiyor, ki anlamayacaktir, oylese resti çekeceksniz !! Allah kolaylik versin her durumda, sinir bozucu bir olay.

nasılsa sen işten çıkmışsın,tüm masraflar ve borçlar üzerine kalmış.ne kadar istese de pek yardım edemez.takma kafana boşver

Rabbim önce sabır versin arkadaşım..Maalesef yapılan fedakarlık bazen çok kolay göz ardı edilebiliyor..

Eşini anlamaya çalış Kardeşleri nihayeti ama ona şunu da hatırlat ilk ailesi sensin ve eşinin onlardan çok sana karşı sorumluğu var..KOnuştun mu bilmiyorum ama sert çıkma güzellikle sakin sakin anlat..Az çok kendimden biliyor..Kredi borcumuz var zaten zordayız vs. ama sakin olmaya gayret göster..Elimizden geldiği kadar yapalım aşmayalım sınırlarımızı sıkıntıyı biz çekeceğiz ve var ise çocuğunuzun hayatını öne sürün..

Benzeri ben yaşadım..Kayınbiraderim askerde iken oldu sıkıntılar her ay bu kadar yollamam lazım vs. yolladı aynen dediğin gibi bende bir şey almazdım kendime.. Sonra güzellikle konuştum yolla ama o kadar değil bebeğimiz var bizim de sıkıntımız var dedim haklısın dedi tabi bu çoooook uzun bir konuşma oldu bu kadar kısa değil..Sonra arada yolladı hoş benim kayınbirader sömürüyordu babasını da abisini de denedi ama nıck benim zoruma giden kredi kartı borcum var az dikkatli harca babamın durumu ortada diyordu beyzade kükrüyordu sinir oluyordum

canım öyle söylediğim zaman iyi ozaman çok zor duruma düşersek senin düğün takılarını bozdururuz diyor

yok deve , okadar uzun boyluda degil deseydin. kim evleniyorsa takilarini o bozdursun de, veeeee sakin ama sakin verme altinlarini iste burda bas yaygarayi inceldigi yerden kopsun filan de . det

Son düzenleme:
ya maddi durumunuz cok cok iyi olsa neyse kocanada pes yani karisini kendini guvenceye almadan neye kalkisiyor bir laf vardir ya haline bakmadan hasan dagina oduna gidiyor, tam o oldu , onun ilk gorevi karsina cocuklarina guzel saglam bi hayat sunmasi , sen kis herseyden ooo baskalarinin zevk borcunu odesisin, altinlarini kesinlikle bozma , neyine guveniyor kocan yarin birgun bisey olsa ya

SOnuna kadar haklisiniz...
Kayniniz sizin yaptiginiz gibi kredi ceksin... Gorumcende dugun yapicak deil ya,erkek tarafi dusunsun..bu kadar kndinizi sikmayin...
Sakin kafayla kocaniza anlatin

Ben olsam böyle bir şeye izin vermem.
Vuslatayolculuk 'unda dediği gibi kredi çeksin iki tarafta.
Zamanla da öderler.
Siz kredi çekip sıkıntısını çekeceğinize, onlar biraz sıkıntı çeksinler.

hiç karışma şimdilik altınlarını da sakın verme senin üzerine borç olmayacak çeksin krediyi öderken görür herkesin gerçek yüzünü takılar benim mehirim veremem de.

eşin kafayı mı yemiş size hiç para kalmıyor ki hangi parayla borç ödeyecekmiş:26:ben bile sinir oldum
canım altından bahsetmişsin sakın verme eşin sözünü dinlemiyorsa düştüğü zaman bir zahmet çaresine kendi baksın
bu erkek milletinde akıl yok benim koca da kardeşi konusunda böyle iyi de desen kötü de desen anlamıyorlar.aklına koymuşsa senin eşin de yapar ama benim altınıma güvenme de şimdiden söyle

valla canım, bence sen hatayı kendine istediğin kıyafetleri almamakla,bol bol istediğin gibi yiyip içöeöekle ediyorsun. ben de aynı sen gibiydim. ayağımda eski ayakkabıyla işe giderdim. eşinden ayrı görümcem var, bigün k.valide para istedi eşimden valla eşim 100 dediyse ben 200 yolla dedim. ne de olsa yetiö sayılır 2 evladı var. 1 ay geçmedi yanlarına gittik, büyük çocuğun ayağında orjınal adidas!! hayırlı olsun dedim, dayımın yolladığı parayla aldım dedi gel de çıldırma, ben de sanıyom ki evde yiyecek içecek kalmadı ya da çocuklarakitap defter alınacak!!!bunun üzerine gidip kendime adidas ayakkabı, eşofman vs... bisürü eşya aldım. atalarımız boşa dememiş yemeyenin malını yerler diye. yanlış anlama yani, ben de gişimden tırnağımdan artırdığımla borç ödensin hemen kşradan çıkıp ev alalım derdim ama benden başka düşünen olmayınca ben kendimi sıkıp sonra da dellendiğimle kalıyodum. artıkben de hiç acımıyorum paraya valla, hele ki kızıma inadına deli gibi eşya alıyorum yoksa milletin çocuğu giyecek benim kızım onların eskisine bakacak hem de ben onu bırakıp sabahtan akşama çalışacam, ne için!!!
neyse uzattım ben ama demem o ki; şimdi de bisürü kredi çektirdim ev aldırdım, arabayı da sattırdım yoksa bizden ne köy olurdu ne kasaba. bence sen de tez elden borca gir, ev olur araba olur ya da ihtiyacınız olan kayda değer bişeyler olur. para çok gelmesin eşine kıtıkıtına geçinin. para kalıyorsa da giyimine kuşamına harca, 3 günlük dünyada sen çalış çabala millet sürsün sefasını hem de sebep yokken. akıllı olmak gerek.
perdon çok uzumoldu idare et yorgunluktan:)))

Esiniz kendisini koc veya sabanci saniyor sanirim.

En guzeli oyle olmadigini, kendisinin maasli ayni zamanda da borclu oldugunu hatirlatmak olacaktir.

İşte buuu!!! Yapabilene helal olsun.

Canım sen neyaparsan yap bence sonuç değişmeyecektir,ailesine düşkün kişiler böyledir herşeye yetişmek isterler,çorbada tuzları olsun isterler,her yönde bu..Bence sen çok fazla söylenirsen bu senden gizli yardımlarına devam eder,yapacak birşeyin yok gibi...Yıllar geçecek yardım ettiği kişiler yani kardeşleri inkar edip,benim için ne yaptın deyip,saygısızlık yaptıklarında eşin anca yaptıklarının boş olduğunu anlar ama...Sözüm meclisten dışarı tabiki bilenler olabilir ama genelde biz nankörlük gördügümüz için söyledim..

Eşin yapacam dediyse ne kadar dil döksende yapar.

Ailesi yardım etmediyse size eşin neden yapıyor ki. 2000 TL alıyor. 1000 TL. kredi 600 TL kira 400 TL yi de bu krediye verecek eee siz ne yiyecekmişsiniz. Eğer ben onlar için sıkıntıya gireceksem hiç yardımcı oldurtmam. Eşine güvenerek mi evleniyormuş kardeşleri. Madem durumları tam yoksa beklesinler 1-2 yıl para biriktirsinler evlensinler.

yorguncum ay gecmiyor kı seni uzecek birsey yapmasınlar...o 6 bin lıra dediği eşinin,iki kardese 2 bilezik gerisinide orda harcarım dugun v.s..oyle hesaplamıstır ama yardım da keseye gore olur.eşinin bu kadar duyarsız oldugunu sanmıyorum cunku bir teorım var.kayınvalıden acıp telefonu kaynının dugunuyle ılgılı sureklı dert yanmıyormuydu canım?acıp telefon valıdeye guzel guzel konussan halınızı arz etsen.belkı valıdenın zoruyla yapıyordur bilemiyorum...sen boyle harcama yapıcam diyosun da guzel kardesim ALLAH korusun krediden vazgecıremezsen sonra iyice sıkılmayın.anadoluda bir tabır vardır erkegin 2 bardagı varsa birini kıracaksın diye..ama şu an cok ınce bır cızgıdesin nispet yapayım derken olan gene sana olmasın dikkat et.bana olan guzel dileklerin için coooooook tesekkur ederim.yuce MEVLAM DA seni bu dertlerden tez elden kurtarsın.eşinle birlikte saglıklı huzurlu mutlu bır sekilde yasayın

Valla empati kurdum ve inanilmaz sinirlendim... Esinizin matematik hesabi kit mi? Insan once kendi evini dusunur yahu! Sen bi kendi evinde bola doke yasa, artanla yaparsin yapacagini.. Aklim cikti 2000 maas 1000 krediye 600 kiraya gidiyo eee geriye kalan 400.. Elektrigi var suyu var d.gazi var.. Var da var.. Daha mutfak masrafi haric yani...

Bence esinle otur duzgunce konus arkadasim sen ne akla hizmet boyle birsey dusunuyorsun diye.yapicam derse de izin vermiyorum de, kendi evinin cocugunun rizkini ele gune harcatma. Ya bu erkekler ne aile budalasi oluyor..

Masallah evlenecek olanlarin isi gucu varmis kira dertleri de yok. Esin aklini basina toplasin boyle gecinceme mi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…