- 2 Ekim 2013
- 2.065
- 710
- 178
Merhaba arkadaşlar. Dün yaşadığım üzücü bir olayı sizinle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istiyorum. İş yerim şehir merkezinden uzak bir yerde ve çıkış saatlerim bazen gecikebiliyor. Dün akşam 19.30 da çıkmak zorunda kaldım ve malesef yürüdüm. Sokak lambaları yanmıyordu ve sürekli arabalar geçiyordu yanımdan. Tam da çıktığım sırada askerdeki nişanlım aradı onunla konuşuyorduk. Yol boyu bana eşlik ederdi daha önce. şimdi yine öyle oldu. ben geç çıktığım için sinirliydim ve genelde sinirlendiğimde ağlarım. ona belli etmemek için zor tuttum kendimi fakat ses tonumun titremesinden anladı. ben de geç çıktım falan deyince sakinleştirmeye çalıştı. fakat yolun yarısına gelince afedersiniz ama burada küfür etmek istiyorum şerefsizin biri arabasını durdurup ben sizin firmanın komşusuyum götüreyim diye bağırdı. arkamı dönüp baktım ama tanımıyorum hızlıca yoluma devam ettim. ancak tekrar gelip bu sefer kapıyı açıp bağırdı ve bunu nişanlım duydu. ben de teşekkür ederim istemiyorum dedim ve yoluma devam ettim. tabii ki nişanlım çok üzüldü bu duruma ve elimden bişey gelmiyor sen ne hallerde çalışıyorsun ama ben bişey yapamıyorum dedi. ben hala ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. teselli ettim merak etme hayatım bişi olmaz falan dedim ama nafile. sustu kaldı. biliyorum dün gece uyuyamamıştır bile. kafasına çok takmıştır. zaten duygusal biri. bide askerlik psikolojisi de var.. 'sana daha rahat daha güzel bir hayat yaşatıcam' dedi. ben de sen varsan zaten hayat çok güzel dedim. kpssye çalışmanı istiyorum ama kazanmanı önce kendin için sonra ikimiz için istiyorum. bu saatte evde olman gerekirken sen burda olmazsın dedi. eve gelene kadar kah susup kah teselli edip bitirdik konuşmayı. ve tabii ben eve gelince ağladım. annemlere bişey söylemedim bilmesinler daha iyi. bugün de işyeri ile konuştum ve çıkış saatlerime uyulmasını rica ettim. tmm dediler. akşam o saatte bırakabilirlerdi beni ama yapmadılar. Allaha havale ediyorum ve bu saatler konusunda kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. iş yerinden arkadaşıma anlattım durumu. çok farklı bir yorum yaptı bana. dünkü olay ile ilgili kendime üzüleceğime nişanlımın duyduklarına ve hissettiklerine üzüldüğümün yanlış olduğunu, ilişkinin 'BABASI' olmamamı annesi olmamı söyledi. zaten ben yeterince üstüme düşeni yapıyormuşum ve evlenince de böyle sürerse ben sevdiğim adamdan soğurmuşum. o da sorumluluk almayı bilmeliymiş. dünkü tavrı yanlışmış. hayatım etrafta böyle serefsiz çok sen kendine dikkat et tarzında konuşupbeni teselli etmeliymiş ben onu değil. ayrıca toplum genelince kadın yer içer gezermiş benim çalışmam lüxmüş. nişanlım da sorumluluk sahibi olmalı ve sorunları çözmeliymiş. ben fazla üstleniyormuşum herşeyi falan filan... başka bir arkadaşım da tam aksine nişanlımın zaten gerekeni yaptığını (o işten ayrılmıştı ve maddi zorluklara rağmen ben istiyorum diye nişan yapmıştı) benimde ona detek olmamı falan söyledi.. işin aslı şu ki ben nişanlıma sonuna kadar güveniyorum. beni hiç zorlamayacak gerek ev işleri gerek maddi açı ya da farklı şeylerden. çünkü beni çok seviyor ve bunu her defasında belli ediyor. evlenince nasıl olur bilmiyorum ama şuan hissettiklerim bu. maddi açıdan ben de sıkıntıdayım zaten. bir yandan eve yardım ediyorum bir yandna kendi harcamalarım, bir yandan nişanlımın ardından kalan borcu.. ailesi benim kadar düşünüyor mu bilmiyorum. sizce ben yanlış mı yapıyorum? çok bunaldım artık
((